Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Abi siki büyük gözüksün diye pantolonun içine patlıcan sokan bir adamdan psikoloji dersi alacak değilim ya thx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 WaNTeD said: imamizer said: bingildak said: çocuğun oynamasında sorun yok. bunu etrafa rahatsızlık verecek ses seviyesinde sürekli olarak yapması normal bir şey değil. bunu normal kabul ediyorsanız anadolu ovaları sizi bekler, kollarınızı açarak özünüze doğru koşun asdasd. sürekli tepeden köyünüzüne dönün diyorsun da, 'çocuğun etrafı rahatsız edecek ölçüde' diyerek gayet göreceli bir ölçüt üzerinden yazıyoruz. böyle göreceli bir ölçüt üzerinden ancak çoğunluğun tepkisine göre bir standart belirleyebiliriz; o ortamda rahatsız olan tek kişiysen veya azınlıksan sorun sendedir ve dağına dönüp tek başına yaşaman gerekir. rahatsız olan 1 kişi varsa o kişi dışlanmalı mıdır yani ? evet dışlanmalıdır, dışlanır. doğa böyle işler. sosyal bir canlı olan insan şartlarına uyum sağlayamadığı sosyal çevrede barınamaz, kendine uygun olan sosyal çevreye yönelir. sürüsüne ayak uyduramayan hayvan da böyledir. bulunduğun çevrenin ağır basan eğitim seviyesi, görgüsü, bilinci sana uymuyorsa gidersin veya böyle rahatsız olarak yaşamaya çalışırsın. dışlanırsın, aileler sana cephe alır terke zorlar. doğa kanunu bu. o yüzden taşın diyen insanlar temelde bunun bilincinde oldukları için bu tavsiyeyi veriyor. bingildak said: imamizer said: bingildak said: çocuğun oynamasında sorun yok. bunu etrafa rahatsızlık verecek ses seviyesinde sürekli olarak yapması normal bir şey değil. bunu normal kabul ediyorsanız anadolu ovaları sizi bekler, kollarınızı açarak özünüze doğru koşun asdasd. sürekli tepeden köyünüzüne dönün diyorsun da, 'çocuğun etrafı rahatsız edecek ölçüde' diyerek gayet göreceli bir ölçüt üzerinden yazıyoruz. böyle göreceli bir ölçüt üzerinden ancak çoğunluğun tepkisine göre bir standart belirleyebiliriz; o ortamda rahatsız olan tek kişiysen veya azınlıksan sorun sendedir ve dağına dönüp tek başına yaşaman gerekir. sonra neden akp işte. al bunu dine uygula. aynısı. göreceli değil abi ölçüt, neyi göreceli? çocuk bağırmadan konuşmayı, oynamayı öğrenecek. çok zor bir şey değil. bir tek bizim ülkedeki çocuklar mı çocuk? böğürmeden olmuyor mu? bizim büyüdüğümüz yerde böğürmeden büyüdük. ne boyumuz kısa kaldı, ne eğlencemiz. oluyor mu, oluyor. ne gerekiyor? ailenin eğitim vermesi. adam ne uğraşacam yağgh derse ondan sonra standart haline gelip ben "rahatsız olan tek kişi" oluyorum. başkalarının çomarlığının bedelini neden ben ödüyorum. mantık silselesinden bunu nasıl geçiriyorsunuz benim aklım almıyor. dediğin gibi sonra neden akp? işte bu yüzden akp. sen kendi bilincini üst bilinç olarak dayatır, kendi doğruların, değerlerin doğrultusunda insanların sosyal hayatını şekillendirmesini istersen, sosyal çevresi tehlikeye giren insanları kenetlenmeye, işbirliği yapmaya mecbur edersin. altbilinç sosyal çevresini, mahallesini, ovasını, vadisi tehlikede gördüğünden tehlikeyi sıralamada en yukarı taşıdığı için; çalsalar da, tecavüz etseler de oy verir. çünkü o sistem ona istediği sosyal çevrede varolma garantisini vermektedir. hırsızlıktan, yolsuzluktan doğan zarar önemsiz görünmektedir. bak bu iki taraf için geçerli. modaya taşınıp gece deli gibi zikir çekemeyeceğin gibi, fatih te balkonda arkadaşlarınla kahkahalar atarak içkini içemezsin. ikisini ideal sosyal çevresini bulmuş kişilerin oluşturduğu gated communitylerdir. ayak uyduramıyorsan sana uygun bölgeye yönelirsin bu kadar basit. çomarlığın bedelini niye ben ödeyeyim diyorsun. çomarlar arasına taşınıp sonra onları düzeltme hakkını sana kim veriyor abi? dinci adamın beşiktaşa taşınıp milletin gece yarılarına kadar bağır çağır sokakta içtikleri yerde bu dinsizliğin bedelini niye ben ödeyeyim diye isyan eden adamdan farkın ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Sorieno said: Abi siki büyük gözüksün diye pantolonun içine patlıcan sokan bir adamdan psikoloji dersi alacak değilim ya thx. :) Piskolojin çok bozuk gerçekten. Şuanda tamamen haksız olduğuna daha fazla inandım. Gerçek yüzünü ve içindeki pisliği gayet güzel gösterdin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 @imamizer Şuan doğa şartları mı işliyor insanlar için sence? 20 bin sene öncede yaşamıyoruz ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Kapıda bağırıp çağıran çocuğa kızan sokakta bağıra çağıra içki içene de kızar sen merak etme. Hayat siyah beyaz sanki anasını satayım. Toplumu toplum yapan zaten doğa kanunlarının üstüne medeniyeti getirip herkesi "seve seve" başkalarının hak ve özgürlüklerine saygılı yaşatması. Yoksa toplum değil "sürü" olursun. Gürültünün görecesi olabilir ama desibel ve saat sınırlamalarıyla kanunları bellidir. Kanuna uymuyorlarsa 70 milyonluk ülkede o 19 aile defolsun başka ülkeye gitsin, ya da siyaset yapsın gece gürültü serbestliği yasası çıkarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 adam yazdı ya abi yaşadığı komünün öyle bir komün olmadığı. 3 daireye ait çocuklarının bu şekilde davrandığını. verdiğin örneğe uymuyor yani durum. adam dinci kesimin arasında balkonda alem yapmıyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 yok abi o çok kötü örnek, çoğunluğun dediği doğrudur mantığı ne emenike. Ama çocuk sesi olayında, biraz anlayışlı olunmalı, çoğunlukla ilgisi yok. ayrıca herkes saçmalamış topakta. plz sataşmayın birbirinize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 kanun falan neden karıştırıyorsunuz abi, gerek yok cidden. olay çocuğa terbiyeden ibaret. çocuk evde annenin babaya, babanın anneye, annenin çocuğa bağırdığı* bir düzende büyüdüğü zaman sokağa çıktığında sessiz ol dersen tabii ki anlamı olmaz. evin içindeki düzen ne ise sokağa yansıyor işte. aksi durumda çocuğu bir kere uyardığında heyecanlanmadığı sürece böğürmemeye özen gösterir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Ya terbiye ayrı, ben ya sev ya terk et mantığının kanunlara bağlı konuda işleyemeyeceğini anlatmak istedim. Yoksa bence akşam 9 bilemedin 10'dan sonra sokakta bağıra çağıra oynayan çocuk net terbiyesizdir. Yaşlısı var, bebeği var, sabahın 6sında kalkıp işe gideni var ve senin bağıra çağıra onları rahatsız etmeye hakkın yok. Bu basit empatiyi çocuğuna vermeyen/veremeyen ebeveynler de ayrı odundur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 cogunluk terbiyesiz ve kultursuzse kalanlar susup oturmali tam bir akp mantigi olmus zaten vatandaslik kalitesi olarak ileri gidecegimize geri gidiyoruz, millet cocugunu yatirmasi gereken bir saat oldugunun bile farkinda degil, cocugunun gelisiminin saglikli tamamlanabilmesi icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 WaNTeD said: @imamizer Şuan doğa şartları mı işliyor insanlar için sence? 20 bin sene öncede yaşamıyoruz ama? doğa şartı dediğin mağara hayatından ibaret değil. doğa şartları her zaman işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 abi çocuklardan bende iğreniyorum bu konuda. küçükken bize beyler azıcık sessiz dedikleri zaman az ötede oynardık veya hafif ses yükseldimi yavaş la yavaş karı kızıyo falan der birbirimizi dengelerdik. geçen gün at kadar karılar öyle küçük falanda değiller yani 15 16 yaşlarında karılar bağıra bağıra NEEEÖ ZAFÖRÜNDEN BAHSEDEYOORSSUNN SEEEEN diye bağırıyolardı. hiç bişey yapmadım sadece kafamı camdan uzatıp bunların suratlarına baktım. bi durdular bi kikirkeieğeiki sesi geldi ve kaçarak uzaklaştılar. bunların esas ürkütücü ve iğrenç olanı 5-10 yaş arası olan veletler. bunları direk pompalı ile ikiye bölmeli, hatta kalan parçalarıda ateşe verilmelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nergal69 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 lel beğenmiyosan taşıncan demek beğenmiyosan terk et demekten farksız. taşıncan ne la arpanız mı fazla sizin? çok mangırınız varsa bi el atın da ben de modaya falan taşıniyim hadi elden ele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 imamizer said: WaNTeD said: @imamizer Şuan doğa şartları mı işliyor insanlar için sence? 20 bin sene öncede yaşamıyoruz ama? doğa şartı dediğin mağara hayatından ibaret değil. doğa şartları her zaman işler. sen baya yanlış anlamışsın o zaman doğa şartlarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Akşam okuyacak konu oldu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 deneyimli geldi. 2 sene neresi olduğunu söylemeyeceğim, 30 metre mahallede 20-25 çocuğun olduğu zemin kat ve dışarıya doğal gaz sobası borusu taşan, camları demir parmaklıklı evde yaşadım. aptallık ve çomarlık o kadar üst düzeydeydi ki üst katımda kadın bana sarkıyor diye adam bıçakladı(öldürdü). 12 yaşında çocuklar atarlı rap dinleyerek "müzik" dinliyorlardı 100 tl'lik telefonlarda, tabletlerde. yazın ve ramazanlarda eve girmeleri 12-1'i buluyordu gece. o soba borusuyla dümbelek çaldılar, demirlere tırmandılar, camın önünde top oynadılar. kızdım bir iki yapmayın dedim. ama abi ben hiçbir yerde öyle zihinsiz primat gibi bakan çocuk görmedim. gözlerinin içine bakıyorsunuz böyle kuyu gibi. yapma, öyle oynama, günah gibi cümleler duydum. ailelerin monoton hayatlarına değişiklik olsun diye çocuk yaptıklarını "bu da bizim çocuk"tan ileriye hiçbir zaman gitmeyen ilişkilerini gözlemledim. yetiştirme işi öküz, inek bakar gibi çocuk ailenin yanında yapılmayacak bir şey yaptığında yapma tehdidinden ileriye gitmiyordu ve umurlarında değildi aslında. sonuçta ne oldu, insanlardan nefret eder duruma geldim. psikolojim bozuldu. ne kadar optimist olursanız olun bu hayatta geri döndürülemeyecek gruplar var. eğer güç sahibi iseniz ya da güce erişiminiz var ise eğitirsiniz yoksa laf anlatmayın. sana diyebileceğim tek şey taşın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 WaNTeD said: imamizer said: WaNTeD said: @imamizer Şuan doğa şartları mı işliyor insanlar için sence? 20 bin sene öncede yaşamıyoruz ama? doğa şartı dediğin mağara hayatından ibaret değil. doğa şartları her zaman işler. sen baya yanlış anlamışsın o zaman doğa şartlarını. Haklısın. Ben postumda doğa kanunu demiştim,sen doğa şartı dediğinde tolgaya düştüm. Düzelteyim doğa kanunu her zaman işler,ne kadar medeni bir birey ve toplum olsan da her zaman vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 tonga bir de ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 bajazet said: deneyimli geldi. 2 sene neresi olduğunu söylemeyeceğim, 30 metre mahallede 20-25 çocuğun olduğu zemin kat ve dışarıya doğal gaz sobası borusu taşan, camları demir parmaklıklı evde yaşadım. aptallık ve çomarlık o kadar üst düzeydeydi ki üst katımda kadın bana sarkıyor diye adam bıçakladı(öldürdü). 12 yaşında çocuklar atarlı rap dinleyerek "müzik" dinliyorlardı 100 tl'lik telefonlarda, tabletlerde. yazın ve ramazanlarda eve girmeleri 12-1'i buluyordu gece. o soba borusuyla dümbelek çaldılar, demirlere tırmandılar, camın önünde top oynadılar. kızdım bir iki yapmayın dedim. ama abi ben hiçbir yerde öyle zihinsiz primat gibi bakan çocuk görmedim. gözlerinin içine bakıyorsunuz böyle kuyu gibi. yapma, öyle oynama, günah gibi cümleler duydum. ailelerin monoton hayatlarına değişiklik olsun diye çocuk yaptıklarını "bu da bizim çocuk"tan ileriye hiçbir zaman gitmeyen ilişkilerini gözlemledim. yetiştirme işi öküz, inek bakar gibi çocuk ailenin yanında yapılmayacak bir şey yaptığında yapma tehdidinden ileriye gitmiyordu ve umurlarında değildi aslında. sonuçta ne oldu, insanlardan nefret eder duruma geldim. psikolojim bozuldu. ne kadar optimist olursanız olun bu hayatta geri döndürülemeyecek gruplar var. eğer güç sahibi iseniz ya da güce erişiminiz var ise eğitirsiniz yoksa laf anlatmayın. sana diyebileceğim tek şey taşın. of insanin icini karartan cocuk tipi, katil olmadan kurtulmussun wp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 tolgaya dustum espri falan olmali dahahsgahf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Sorieno said: Abi Aydın'dayım, Türkiye'nin en sıcak yerlerinden biri. Klima zaten çalışıyor, arada bir balkonu açıyorum ve gürültü yağıyor içeri. Bu gürültüyü yapan zaten 3 dairenin çocukları yani ortada büyük bi çoğunluk falan da yok. Yani hani cidden boş insanlar da değil bunlar. İyi arabalara binen, iyi işlerde çalışan, kendilerince "medeni" olma iddiasında ve çabasında olan insanlar. "Ya arkadaşlar gürültü oluyor rahatsız oluyoruz" dendiğinde buradaki bazılarından bile düzgün tepki verip "Çok pardon çağırıyoruz şimdi" diyip çocuklara bağırmadan oynayın falan diyebiliyorlar. Ama ruhlarındaki çomarı atamamışlar. (Bu bağlamda Aydın'da sosyolojik bi tespit olarak 1 milyon TL'ye satılan evlerde bile alaturka tuvaletin eksik olmadığını söylersem içlerine işleyen kasabalılık halinin ne kadar yoğun olduğunu anlayabilirsiniz) Belki ben de çocuk sahibi olmayı düşünseydim "yarın bi gün benim çocuğum da insanları rahatsız eder" ikiyüzlülüğünde rahat olabilirdim ama bana son derece salakça bi uğraşı olarak geldiği için empati de kuramıyorum. Konuyla alakalı olarak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ahmet-hakan_131/turkiye-ye-bugun-koyluluk-degil-kasabalilik-egemen_27431066 hangi mahalle söyle adam yollayalım :D 1 milyonluk evler hangileriymiş. Benim bildiğim merkezde en pahalı 400-500k tl triapark falan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Huzurevi Sokağı işte. Bi milyon işin abartısı tabii de Ancın falan 600-700k'lık evler, içinde köy tuvaleti var. Şöyle bi metin hazırladım bugün asacağım apartmanlara. said: MERHABA, RAHATSIZLIKLARIMIZI BİR ÇOK DEFA SÖZLÜ DİLE GETİRDİK ANCAK BİR DEĞİŞİKLİK YAŞANMADIĞI İÇİN BİR KEZ DE YAZILI OLARAK İFADE ETMEK İSTİYOR VE BU SEFER BİR DEĞİŞİKLİK YAŞANACAĞINI UMUT EDİYORUZ. - YAŞADIĞIMIZ YER BİR SOKAKTIR, ÇOCUK PARKI DEĞİLDİR. - HEMEN YANIBAŞIMIZDA İSMİYLE MÜSTESNA “HUZUR” ARAYIŞINDA İNSANLARIN HAYATINI İDAME ETTİRDİĞİ HUZUREVİ BULUNMAKTADIR VE BU SOKAĞIN ADI DA “HUZUREVİ SOKAĞI”DIR. - YAKLAŞIK 100 METRE İLERİMİZDE GENİŞ ÇAPLI BİR ÇOCUK PARKI BULUNMAKTADIR. - YAŞANAN BU GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI ÇOCUKLARINIZI UYARMAMANIZ, BAŞKA BİR YERE GÖNDERMEMENİZ, BİLAKİS GÜRÜLTÜLERİNE İŞTİRAK ETMENİZ YAŞADIĞIMIZ SOKAK SAKİNLERİNE, HUZUREVİ SAKİNLERİNE VE MEDENİ TOPLUM YAŞANTISINA KARŞI BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK OLARAK GÖZÜKMEKTEDİR. - GÜNÜN HİÇ BİR SAATİNDE, BİLHASSA AKŞAM SAATLERİNDE, KİMSE BU GÜRÜLTÜYE KATLANMAK VE MAZUR GÖRMEK MECBURİYETİNDE DEĞİLDİR. KONUYU BİR KEZ DAHA BİLGİLERİNİZE ARZ EDİYOR VE SİZLERİ MEDENİ TOPLUM YAŞANTISINA RİAYET ETMEYE DAVET EDİYORUM. SAYGILARIMLA, BİR HUZUREVİ SOKAĞI SAKİNİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 dili yumuşat, bu kadar höt höt yazmak negatif tepkiye sebep olur. severek dövmek en güzeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Sorieno said: Huzurevi Sokağı işte. Bi milyon işin abartısı tabii de Ancın falan 600-700k'lık evler, içinde köy tuvaleti var. Şöyle bi metin hazırladım bugün asacağım apartmanlara. said: MERHABA, RAHATSIZLIKLARIMIZI BİR ÇOK DEFA SÖZLÜ DİLE GETİRDİK ANCAK BİR DEĞİŞİKLİK YAŞANMADIĞI İÇİN BİR KEZ DE YAZILI OLARAK İFADE ETMEK İSTİYOR VE BU SEFER BİR DEĞİŞİKLİK YAŞANACAĞINI UMUT EDİYORUZ. - YAŞADIĞIMIZ YER BİR SOKAKTIR, ÇOCUK PARKI DEĞİLDİR. - HEMEN YANIBAŞIMIZDA İSMİYLE MÜSTESNA “HUZUR” ARAYIŞINDA İNSANLARIN HAYATINI İDAME ETTİRDİĞİ HUZUREVİ BULUNMAKTADIR VE BU SOKAĞIN ADI DA “HUZUREVİ SOKAĞI”DIR. - YAKLAŞIK 100 METRE İLERİMİZDE GENİŞ ÇAPLI BİR ÇOCUK PARKI BULUNMAKTADIR. - YAŞANAN BU GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI ÇOCUKLARINIZI UYARMAMANIZ, BAŞKA BİR YERE GÖNDERMEMENİZ, BİLAKİS GÜRÜLTÜLERİNE İŞTİRAK ETMENİZ YAŞADIĞIMIZ SOKAK SAKİNLERİNE, HUZUREVİ SAKİNLERİNE VE MEDENİ TOPLUM YAŞANTISINA KARŞI BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK OLARAK GÖZÜKMEKTEDİR. - GÜNÜN HİÇ BİR SAATİNDE, BİLHASSA AKŞAM SAATLERİNDE, KİMSE BU GÜRÜLTÜYE KATLANMAK VE MAZUR GÖRMEK MECBURİYETİNDE DEĞİLDİR. KONUYU BİR KEZ DAHA BİLGİLERİNİZE ARZ EDİYOR VE SİZLERİ MEDENİ TOPLUM YAŞANTISINA RİAYET ETMEYE DAVET EDİYORUM. SAYGILARIMLA, BİR HUZUREVİ SOKAĞI SAKİNİ cok net dayak yersin. agzini burnunu kirarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Medeni toplum yaşantısı kısmı haricinde batan bi yer var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar