Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun monitörü: curved vs IPS

Bone

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

En fazla hz en makul ips ve en az backlight olani sec.

Easy

keşke o kadar basit olsa ya olaylar. topic açma gereği duymazdım.

digital versus vardı bi ara, monitörleri detaylı karşılaştıran felan da kapanmış sanırım.

youtube'da incelemeye çalıştığımda biri övüyor monitörü biri kötülüyor felan kafam iyice karıştı.

misal 200hz monitörlerde ghosting belli olduğundan ve 144hz'e indirmek gerektiğinden yakınılmış

şu monitörü gördüm çok hoşuma gitti, IPS değil ama VA, 1920x1080, curved, g-sync felan var, hem fazla da büyük değil 27 inçmiş:
http://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-z1-series
zaten bulamadım satılmıyor herhalde.

şimdi gidip IPS, curved, 120+ Hz ve G-Sync diye rasgele bi monitör alacam, sonra öküz gibi backlight bleed felan çıkıcak, patlıyacam :D
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Hepiniz bingildak gibi oldunuz lan

Hem cam kenari hem sofor mahalli hem de 2.5 lira

Oldu.

yok be parasında değilim ben.

alayım bi Tesla Model S keyfime bakayım istiyorum, "ama otomatik sürüş daha eklenmedi, zaten arabanın tekerleri de sık sık patlıyor" deniyor, o vereceğim paraya kıyamıyorum :(

Acer Predator XB271HU, sanırım bunu alacam. Curved değil, 3D gözlük olayı yok felan filan ama backlight bleedi olmaması ve IPS olması beni tatmin etti.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi hele minicik monitorde curve'u hiç hissedemeyeceksin 102 ekran üstü curve alınır 102 de bile yetersiz, curve için.

onun dışında backlight bleed olayı içinde oled monitor bakacaksın. monitorlerde oled var mı bilmiorm.
ama backlight bleed olayı da büyük ekranlarda belli edior kendini daha çok. monitörde sanmıyorum seni rahatsız edeceğini...

144hz 1080p önceliğin olsun işte gerisini karşılaştır.
boşuna quadhd falan kasmaya gerek yok bence.

bi ark bunu satıyodu 5-6 aylık, yurtdışına gideceği için
700 falan diodu, ilgilenen varsa sorayım
S27e310h samsung
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu "aşırı refresh rate2li monitör" tutkusundan da vazgeçelim.
Evet kağıt üstünde 120-144 falan çok güzel ama hangi oyunla hangi çözünürlükte hangi donanımla alıyorsun bu fps'leri abi?
Medium ayar 1080p'de 120 hz oynamaktansa Ultra ayar 1440p 60 fps oynamak benim açımdan çok daha doyurucu.

Dota ve CS'de alacağınız 144 hz için de yaşayacağınız nanosaniyelik refleks time sizi ne uzatacak ne kısaltacak mevcut pinginizle zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet masaüstünde fark ediyor net. Cursor bile kayıyor ona da ok.
Ama zaten 120 hz onu çok çok veriyor.
Aradaki 20 hz'lik masaüstünde yakalayacağım farktan ziyade canavar gibi 1440 destekleyen ips'le cayır cayır renk verecek, gynsc'li monitörle full detail 60-70 fps oyun oynarım.

Ek olarak 1080 de son bir iki yılda çıkan aaa'leri falan 90-100 fps'yle oynatıyor 1080p'de yani high details'de.

Average FPS'de bile 140 üzerini göremiyorsun.

---------------------------------------------------------------

Mine Sweeper@144 Hz
Asus Maximus Hero VIII
Intel Cora i7 6700k @5000 ghz
32 Gb GSkill Ripjaws
-DH Kürek Kulübü-
-DH Kırmızı Led Sahipleri Derneği-

Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Medium ayar 1080p'de 120 hz oynamaktansa Ultra ayar 1440p 60 fps oynamak benim açımdan çok daha doyurucu.

ultra ayar 1440p 144 fps oynasak olmuyor mu?

1080ti çıktığı zaman alıcam, 60+ fps oynayabileceğim her oyunda 120/144 Hz'in avantajını hissetmek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...