Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amerika vizesi (fiancee, spouse, tourist, business)

Vingthor

Öne çıkan mesajlar

şu yukarıdaki herhangi bir tip vizeyle uğraşmış bilgi verebilecek arkadaşlar var mı aramızda turistten ayrı olarak? turistte olur ayrıca.

şimdi durumlar şöyle bugün soracağım çalıştığım firmaya amerika transferini olursa zaten firma söyleyecek heralde ne yapacağımı.

özellikle fiancee ve spouse olaylarını merak ediyorum. fiancee vizesine başvuru yapıldıktan sonra 8-9 ay bekleme falan gibi şeyler okudum doğru mudur bilmiyorum.

spouse durumunda ise şöyle bi durum var. kız arkadaşımın burada kalma durumu yok şu anda illegale düştü residince permit çıkmayınca. o yüzden burada evlenip başvuramıyoruz.

şimdi bu nedir process nasıl işler? mesela taylanda gidip evlenip ordan souse vizesine başvuru yapılabilir mi? yapılırsa ne kadar zamanda çıkar falan gibi sorular.

fikri bilgisi olan varsa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

şu yukarıdaki herhangi bir tip vizeyle uğraşmış bilgi verebilecek arkadaşlar var mı aramızda turistten ayrı olarak? turistte olur ayrıca.

şimdi durumlar şöyle bugün soracağım çalıştığım firmaya amerika transferini olursa zaten firma söyleyecek heralde ne yapacağımı.

özellikle fiancee ve spouse olaylarını merak ediyorum. fiancee vizesine başvuru yapıldıktan sonra 8-9 ay bekleme falan gibi şeyler okudum doğru mudur bilmiyorum.

spouse durumunda ise şöyle bi durum var. kız arkadaşımın burada kalma durumu yok şu anda illegale düştü residince permit çıkmayınca. o yüzden burada evlenip başvuramıyoruz.

şimdi bu nedir process nasıl işler? mesela taylanda gidip evlenip ordan souse vizesine başvuru yapılabilir mi? yapılırsa ne kadar zamanda çıkar falan gibi sorular.

fikri bilgisi olan varsa sevinirim.

TR'de ABD konsoloslugunda evlenemiyor musunuz ?

Benzer bir durumda iranli arkadaslar oyle cozmustu de sorayim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

kiz arkadasin abd vatandasi ama bizimkiler mi oturma izni vermediler?

40 tane evrak topluyosun ustune sigorta vs.

Ugrastiriyo.

Ama avrupa icin spouse olayina danimarka nah cekmisti, macaristan "biz taraf degiliz kiz-erkek arkadasla oturma izni almaya ama ibneyseniz gelin" demisti.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

kiz arkadasin abd vatandasi ama bizimkiler mi oturma izni vermediler?

aynen öyle. ve 2 senedir burada yaşıyo oturma izniyle. hiçbir sebep göstermeden iptal ettiler. tekrar başvurduk aylarca uğraştık vermiyolar oturma izni.

avukat tutuldu en son dava açıyoduk işte sebep bile gösterilmiyor çünkü ve mülakatı yok işin biliyosunuz.

atıyorum 8 belge topla getir diyo toplayıp getiriyosun veriyo. herşeyi toplu zaten 2 kere almış oturma izni burada yaşıyor burada çalışıyor.

ibnelik tamamen başka birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bir genel konu açılmışken ben de araya gireyim. Bugün Vize görüşmem vardı çünkü.

12'sinde Turist vizesi için DS-160'ı doldurup ödemeyi yapmıştım site üzerinden. Sonra malum olaylar olunca haliyle "ne olacak? problem çıkacak mı?" düşünceleri hakim almıştı. Bu sabah erkenden appointment'ım vardı.

Çok rahat geçti interview, 3-4 soru sordu ve onayladı vizeyi. Supporting docs falan bile istemediler.

Yani şuanki karışıklıktan eser yok gibi fakat bunun nedeni ordaki kitlenin başvurularının hepsinin olaylardan önce yapılmış olmasından kaynaklı da olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
bu turist vizesi için yarın görüşmem var,
ben arkadaşımın ev adresini verdim, tahminen haziran 2017de gidecem dedim. (formda belli değil seçeneğini işaretleyip yine de zaman sordular)
elimde uçak bileti yok. mülakat kısmında buradan darlayabilirler mi?

bu arada hakkaten arkadaşa gidecem yani, yalan da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

darlayabilirler ve hatta darlarlar. zaten bileti almana gerek yok, rezervasyonu çak onu gösterirsin sonra da bileti alırsın uygun olduğun bir zamanda. elinde hiçbirşey olmadan gitme ama bu arada. arkadaşın invitation gönderdi mi peki bir de o var. karşı tarafın bu herifi ben evimde konaklatıcam falan demesi lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bilmiyorum. normalde rezervasyon falan net istiyorlar. kalacak yeri de belgelemeni istiyorlar. ama amerika avrupa gibi de değil bir açıdan, hani bu belgeler olsa sen turist vizesi istersin haline vaktine bakıp al kardeş 10 yıllık vize arada gelir gidersin, genç adamsın da diyebilirler.

ama bence bi rezervasyon yaptır, illa acente'den falan olmasına gerek yok. internetten yaptır çıktısını al. ama bence arkadaşından da invitation almaya bak. riske girme boşuna.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...