Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şuraya bi 5 yıldız çakar mısınız?

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

sabonis'e cevap

bLackcha0s said:

sabonis said:

bLackcha0s said:

indirim yaparım tabiki
mesela şu an sezon 500€ luk odayı size 300€ bırakırım
eylül ekimde gelin 135€ ya çekerim

ama pahalı işte :(

yalnız fotolara baktım da, çok çok iyi duruyor. tabii 1400 TL falan vermem gecesine ayrı konu :D onu geçtim 1000 tl de vermem.

ben şey sorucam. bi arkadaşın turizm şirketi falan var, baya ciddi dertli son 6-7 aydır. otelin doluluk oranı nedir? yüzde kaç yani?

%60 falan baya iyi oluyordu yanlış hatırlamıyorsam, yıllar önce araştırma yapmıştım oteller hakkında.

overall da %60 iyi
Şu an Bodrum da bizim %100 olmamız gereken sezonda %25'iz
rakiplerimiz de %30-35 arasında

sırf darbe gecesinin sonrasında bodrum'da total 3milyon euroluk rezervasyon iptali geçildi.
force majeure olduğundan bir şey yapamıyorsun.

hmm tam tahmin ettiğim gibi. peki bu durumda niye fiyat kırmıyor bu oteller yahu. turizmci milleti çok iğrenç falan diye anlatıyor işte bu yukarda dediğim arkadaş. bi de şöyle bir mantık varmış "ucuz fiyata türkler gelip kalıp doluluk oranını arttıracağına, fiyatı yukarda tutarız kaliteli adamlar gelir kalır yine benzer paraları kazanırız" ucuza türkler gelsin istemiyorlarmış falan.

1. fiyat düşürdüğün zaman, tekrar aynı fiyata çıkmak uzun sürüyor.
2. hizmet sektöründe fiyat düşürmek en büyük hatadır. mesela çiü köfteyi %50 ucuza satacağına, aynı fiyata %50 fazla vermek daha akıl karı.
3. 500 euro veremeyen 300 euro'da veremez. 100-150 arasına düşersen de oradaki %25 doluluk oranındaki zengin kesim için tatilin kalitesi bozulur (götümler) bir sonraki seneler için de çevresine olumsuz yorumlar yaparlar. bunlar sosyete olduğundan dolayı haber hızlı yayılır vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Voys said:

3. 500 euro veremeyen 300 euro'da veremez. 100-150 arasına düşersen de oradaki %25 doluluk oranındaki zengin kesim için tatilin kalitesi bozulur (götümler) bir sonraki seneler için de çevresine olumsuz yorumlar yaparlar. bunlar sosyete olduğundan dolayı haber hızlı yayılır vs.

150 euro verenle 500 veren arasında tatilin kalitesini bozucak kadar insan kalitesi oalcağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sizin düşünmenize gerek yok abi zaten, düşünülmüşü test edilmişi, deneyim edilmişi var. siz trdeki adamlara bakmayın. turizmdeki fiyatlandırma çok önemli. adamlar kafasına göre yapmıyor çoğu şeyi ardında yatan bir sürü sebep var. insanlar gidemediği için tepkili oluyor tabii, ben de burada ferari gördüğümde istiyorum ama bana göre değil işte, bunu dert edip ferariyi kötülemeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Olur abi bence. Standart bi beyaz yakalı 150 euro'ya tatile gidebilir. Geceliği 500 euro'dan tatile ancak patronsan gidersin. Arada ciddi bi gelir farkı var.

gelir farkı var da aradaki sosyal yapıyı bozucak şekilde bir gelir farkı yok.

beyaz yakalı çalışan ile beyaz yakalı müdür arasındaki sosyo-kültürel fark ne kadar olabilir ki.
benim çevremde en azından böyle bir fark yok, veya ben gözlemleyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

sizin düşünmenize gerek yok abi zaten, düşünülmüşü test edilmişi, deneyim edilmişi var. siz trdeki adamlara bakmayın. turizmdeki fiyatlandırma çok önemli. adamlar kafasına göre yapmıyor çoğu şeyi ardında yatan bir sürü sebep var. insanlar gidemediği için tepkili oluyor tabii, ben de burada ferari gördüğümde istiyorum ama bana göre değil işte, bunu dert edip ferariyi kötülemeye gerek yok.

kimsenin oteli kötülediği yok. hatta millet ne kadar iyi olduğundan bahsediyor.
sen neden ikidir savunma yapıyorsun ki. konuşulan f/p oranı, ne kadar iyi olursa olsun geceliği 1500 liraya kalmaya değip değmeyeceği.

bana da laf atıyorsun bide bunu, "adamlar 3 kuruşa marketing yapıyor :(, ekmeklerinin peşindeler :(" diye.

asdfg banane abi. sen ferrarisin madem git acuna survivora reklam ver ne diye tanıdıklara fesbuka sahte puan verdirtsin, forumlara konu açsın diye personeli kastırıyorsunki.

demekki ferrari falan değilsin, ferrari olmadığın için o fiyatı da haketmiyorsun ve milleti soyuyorsun.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben oteli nerede savunmuşum imamcım? hoşuna gitmeyen bir şey okuyunca hemen kürekle dalmışsın konuya. ben adamın olduğu pozisyondan ve sizin yazdığınız şeylerin alakasızlığından bahsettim. sektörde çalıştım yıllarca, en iyi tesislerde bile "pazarlama" ne şekilde ilerliyor aşağı yukarı biliyorum. personele ne kadar para verdiklerini, küçük projelere ne kadar bütçe desteği verdiklerini falan.

ferari olan otel. tesis. kurum. buradaki kişi değil. bu ayrımı yaparsan sorun çözülür zaten.

iyi tesis =/= çok para veriyor, personele istediği her imkanı sağlıyorlar. özellikle turizmde bu böyle değil. hizmeti direkt olarak etkilemeyen çoğu şeyde alınan çayın hesabını bile yaparlar. o zenginliği koklatmazlar, her şeyin en ucuzunun peşinde koşarlar. personele yüklenirler.

adama biri kitlemiştir facebook sayfasını, bütçe de vermemişlerdir. o da kendini göstermek için yıldızı yükseltmeye çalışıyordur. bu konuda da yardımınızı rica etmiş. muhabbet amaçlı tabii ki tesisin ücretlerini, f/p sini konuşuruz ama buradaki kişiye yönelik sanki temsilcisiymiş gibi konuşmak anlamsız.

microsoftta çaycı olan adama exceldeki bugları şikayet etmek gibi bir şey yani asdasd

@bLackcha0s: örnek sana hitaben değil asdasd belki adam pazarlama müdürüdür falan tanımıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

"roket adam" said:

Olur abi bence. Standart bi beyaz yakalı 150 euro'ya tatile gidebilir. Geceliği 500 euro'dan tatile ancak patronsan gidersin. Arada ciddi bi gelir farkı var.

gelir farkı var da aradaki sosyal yapıyı bozucak şekilde bir gelir farkı yok.

beyaz yakalı çalışan ile beyaz yakalı müdür arasındaki sosyo-kültürel fark ne kadar olabilir ki.
benim çevremde en azından böyle bir fark yok, veya ben gözlemleyemiyorum.

şöle bi fark olabilir belki.

ben mesela hayatta tshirt şorttan başka bişi giymem. ama örneğin otelin restoranında gecelik 1500 lirayı gömen kodamanlar bana bakıp "pffffffftt" çekebilirler, restorana da mı deniz kılığınla geliyorsun falan diye :D
Sosyal ağlarda paylaş

fiyatlari zaten "isin realitesi bu abi, ezilelim/ezelim" diyen adamlar dusuruyor.

sonra bir bakiyorsun, allahin ayni pozisyonda calisan ingilizi senin aldigin parayi haftalik olarak atiyor cebe :D

ama hakkediyorsunuz yani sonuna kadar. ben olsam ben de kolemen olarak turk, romen falan alirim.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

ben oteli nerede savunmuşum imamcım? hoşuna gitmeyen bir şey okuyunca hemen kürekle dalmışsın konuya. ben adamın olduğu pozisyondan ve sizin yazdığınız şeylerin alakasızlığından bahsettim. sektörde çalıştım yıllarca, en iyi tesislerde bile "pazarlama" ne şekilde ilerliyor aşağı yukarı biliyorum. personele ne kadar para verdiklerini, küçük projelere ne kadar bütçe desteği verdiklerini falan.

ben zaten ferrariyi firma/otel oalrak yazdım.

bak konu şöyle açıldı;
bLackcha0s said:

https://www.facebook.com/kempinskibodrum/?fref=ts

zamanı olan var ise 5 yıldız alsak seviniriz

teşekkürler
:)

benim ilgili mesajım;
imamizer said:

oha geceliği 1500 lira...

para bol demekki gidin sağa sola reklam verin abi boyle forumdan sahte puan isteyeceğinize. yada indirim, kampanya yapın ne bileyim.

1 yıldızı çaktım geçtim valla.

yazdıklarınız alakasız diyorsun. hani adam konu açmış puan istemiş ben gidip karnı yarık tarifi vermişim zaten

üstüne de gidemediğiniz için çekemiyorsunuz demişsin, onlar çok büyük hesaplar yapıyor düşünüyor kafanız basmaz iması vermişsin, ferrari falan.

al abi ferrari sana. sahte oy toplamaya şark kurnazı firma. 1 puan verdim herkesi de vermeye davet ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...