bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 "nereye gitmeli" tema altında yeni zelanda hakkında konuşalım https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e5/LocationNewZealand.png benim hep aklımda yer etmiş bir yer, sanki her şey mükemmelmiş gibi geliyor yeni zelanda deyince. hiç bilgimde yok halbuki. giden arkadaşlar / orada yaşayanlar bize biraz yeni zelandaki gündelik hayatı, insanını, iş hayatını anlatabilir mi? wiki bilgileriyle genel hatları çizeyim: Etnik gruplar %78.0 Avrupalı %14,6 Maori %9,2 Asyalı %6,9 Pasifik halkları Resmî diller İngilizce %95,9 Maorice %4,2 Yeni Zelanda İşaret Dili %0,6 Din Hristiyanlık ülkede baskın dindir, ancak halkın büyük çoğunluğu seküler yaşam tercih etmektedir. 2006 nüfus sayımına göre halkın %55.6'ı kendisini Hristiyan olarak tanımlamaktadır. Diğer %34.7'ı kendilerini herhangi bir dine mensup görmemektedir. Yine nüfus sayımının verilerine göre diğer azınlık dinleri ise Hinduizm, Budizm ve İslam'dır
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Disaridan geleni almiyolar. Once Avustralyali olup oraya yerlesebirsin ama .
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Natural disaster yok , olumcul akrep yilan orumcek yok, siyasi dusmani yok.
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 vatandaşlık şart değil ya, oturma / çalışma veriyor görünüyor buraya göre : https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas vatandaşlık için şöyleymiş, başvuru yapabilmek için permanant resident olman gerekiyormuş. onun içinde şu şart aranıyor : You can apply for a permanent resident visa after you have held a resident visa for 2 years without interruption. Permanant resident olduktan sonra 3 yıl daha bekliyorsun. Citizenship için şartları toplamış oluyorsun: [list] [*] you already have the right to be in New Zealand indefinitely (you're a permanent resident of New Zealand or Australia, or you’re Australian) [*]you’ve lived here for at least the last 5 years and had the right to be in New Zealand indefinitely the whole time [*]you intend to keep living here [*]you speak English, and [*]you're of good character. [/list]
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Cosmetician olarak mi gidicen abi. Bizim otele yeni zelandadan bi cift geldiydi 5 sene once, dedim heralde yolunuzu sasirdiniz. Adamlar bi de tripadvisorda okuyup direk bana gelmisler sdfgdf. Cok ilgincti ya. 30 saat ucuyosun.
senko Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Long Term Skill Shortage'ta varmış software engineer. Immadiate olanlarda ilginç şeyler arıyorlar lan, jokey lazım diyor adam ülkeye sdf
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 kozmetik ürün satıyoruz abi, benim uzmanlığım eticaret ve turizm. de zaten aklımda olan bu https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/options/start-a-business-or-invest oradaki düzeni öğrenmek gerekiyor tabii. özellikle ithalat, ihracat durumları nasıl hiç bilmiyorum. onun dışında eşlerden biri iş bulursa biri master diğer doktora için başvuru durumu da söz konusu.
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 en kolay yolu : fakegps->tinder->birini kandır evlen
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Esh said: Natural disaster yok , olumcul akrep yilan orumcek yok, siyasi dusmani yok. bok disaster yok, Deprem var, Christchurch depreminin Fukushima'daki Tohoku Depremine gore daha bi ZBAM!! diye cikartip vurdugunu soyleyebiliriz. Enerji salinimi Sendai'de Christchurch'e gore 11.000kat fazla olsa dahi, Christchurch'te deprem agzinin icinde oluyor, cok kisa surede cok buyuk bir salinimda cikiyor. Saglam deprem bolgesidir. Diger konulari bilenlerine birakiyorum.
senko Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 DRaGoN_SLaYeR said: en kolay yolu : fakegps->tinder->birini kandır evlen o sana kolay dostum :) tip özürlüler napsın
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 o da yanlis, christchurch hala toplayamadi, civardaki yerlere tasiniyor adamlar sdf :P
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 konuyu karıya kıza kaydırmayın please. aramızdan turistik amaçlı giden, orada yaşayan, eşi dostu olan yok mu? bize halktan, yaşamdan, insanlardan bahsetsin. iş hayatı nasıl ayrıca, nüfus çok düşük ama eğitim seviyesi çok yüksek olduğu için biraz kasabilir diye düşünüyorum?
senko Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 4.5 milyon nüfusu varmış lan 1 senede tüm auckland'ı tanırsın
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 iş yapmak için o biraz sıkıntı işte. 4 milyonda ne kadar penetrasyon sağlayacan da ne kadar para kazanacaksın. içeriye değil, içeriden dışarıya iş yapmak gerekiyor sanki. sigortadır, maaş ortalamasıdır, kiradır bütün giderler kol gibidir diye düşünüyorum. deli gibi teşvikler veriyorlar ama yabancıya verene kadar yerliye verir ayrıca teşvik alanları çok kısıtlı. mesela tarım yapacak adam bulamıyorlar falan, tarım biliyorsan direkt sana her şeyi sağlıyorlar toprakla birlikte.
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Acayip fetocu vardi orada.ogrencileri saymazsan yasan Turklerin buyuk cogunlugu fetocu denebilir. Simdi durum nedir bilemem tabi.
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 aslında uzaktan bir arkadaşım var. Avustralyayı beğenmeyi buraya gitmişti, çok daha iyi diyor. Onun dışında bilgim yok bingildak said: konuyu karıya kıza kaydırmayın please. aramızdan turistik amaçlı giden, orada yaşayan, eşi dostu olan yok mu? bize halktan, yaşamdan, insanlardan bahsetsin. iş hayatı nasıl ayrıca, nüfus çok düşük ama eğitim seviyesi çok yüksek olduğu için biraz kasabilir diye düşünüyorum?
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Bu topiği yakinen takipteyim, ucundan tarım da olacak şekilde gıda sektörü bilgilerim bakalım işe yarıyor mu
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 bingildak said: iş yapmak için o biraz sıkıntı işte. 4 milyonda ne kadar penetrasyon sağlayacan da ne kadar para kazanacaksın. içeriye değil, içeriden dışarıya iş yapmak gerekiyor sanki. sigortadır, maaş ortalamasıdır, kiradır bütün giderler kol gibidir diye düşünüyorum. deli gibi teşvikler veriyorlar ama yabancıya verene kadar yerliye verir ayrıca teşvik alanları çok kısıtlı. mesela tarım yapacak adam bulamıyorlar falan, tarım biliyorsan direkt sana her şeyi sağlıyorlar toprakla birlikte. ziraat mühendisiyim anasını ağlatırım =) bizim arkadaşın ablası australyada 2 yıllık bir bölüme kayıt olup gitti. Orada okulda okurken bir restaurantın garsonluğundan mali işlerini yürütmeye geçti. Şimdi okulunuda bitirdi istediği zaman capoera eğitmeni olarak hizmet verebilir :D Baya güzel anlatıyor gitmesi kolay oldu diyor. New Zealand a alternatif olabilir.
k1nJo Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 adam işçi kaçırmış beyler Masticore said: Acayip fetocu vardi orada.ogrencileri saymazsan yasan Turklerin buyuk cogunlugu fetocu denebilir. Simdi durum nedir bilemem tabi.
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2016 axedice said: Bu topiği yakinen takipteyim, ucundan tarım da olacak şekilde gıda sektörü bilgilerim bakalım işe yarıyor mu ya olayın kötü olan tarafı adamların çok fazla kalifiye elemanı var. tarımda/üretimde senin gibi okumuş adamdan çok doer arıyor.
Öne çıkan mesajlar