Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Trek: The Next Generation (1987) - PDT


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Eskilerden konulari vardi, ama Netflix Turkiye'ye eklendi tum Star Trek'ler. Bluray remasterlardan sanirim hepsi. Ama TNG bildiginiz gibi 178 bolumluk devasa bir seri, izlemek zor. Cogu bolumuyle mukemmel bir seri ayni anda, herkes izlemeli yani. Cozum kolay ama, seri tamamen episodik, ve cogu bolumu atlanabilir. Burada bir izleme listesi vereyim dedim, 40 saat izleyerek bitirebileceginiz.

Cogu bolumu, TV'yi gecin, bilim kurgu turunun en iyi eserleri arasinda, bilim kurgu seven biriyseniz izlememeniz buyuk kayip olur diyorum.

Genel olarak aslinda TNG ilginc bir seri; dedigim gibi insanustu kalitede bolumleri var, ama bir o kadar da kotu bolumler var. Ama kotu bolumleri atinca hicbir sey kaybetmiyorsunuz. Bu listeyi bitirdikten sonra onlara donebilirsiniz tabii. Listede pek basarili olmayan ama konu icin onemli bolumler de var.

Liste burada: https://medium.com/maxistentialism-blog/star-trek-the-next-generation-in-40-hours-c4a6762cbd3#.cqx4odkk0

Kendim yazayim dedim ama zaten haziri varmis, epey de iyi. 43 bolum toplam bu liste ile giderseniz, ve guvenin bana, bir sey kaybetmezsiniz atladiklarinizdan.

Buradan baslayin: https://www.netflix.com/title/70158329
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...

http://www.letswatchstartrek.com/tng-episode-guide/ 

 

The Essentialslari ve 4-5 puanlilari izledim, zamaninda izlemeyince bir boka benzemeyen dizilerden maalesef. Filmlerinide topluca geçen senelerden birinde izlemiştim onlarda rezalet otesiydi. Kötü eskimiş seri, Babylon 5 de eski ama bu kadar kötü gelmemişti zamanında. 

Tabii b5 bunun gibi değil daha politik ve tek bir üste geçiyor.

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"zamaninda izlemeyince bir boka benzemeyen dizilerden maalesef" kısmına katılmıyorum. Original Series'ten başlayıp, TNG, DS9 diye devam ettim. Şimdi Voyager ikinci sezon başlarındayım. Ardarda ilk 3 seriyi izleyince biraz imanım gevredi Voyager'da yavaştan alıyorum.

Hala izleniyor bence. TNG apayrı bir tad, DS9 apayrı bir tad. Original Series zaten şu an bildiğimiz çoğu bilim-kurgu eserinin temeliymiş izledikçe farkettim. 

 

Bilim-kurgu sevenler sakın ıskalamasın bu dizileri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Efektler kötü, ortamlar kötü, makyajlar kötü, oyunculuklar kötü. Hikayeler çocukça, ses efektleri pis piz tis yiz dan ileri değil. Arada gerçekten güzel hikayeler var ama onlarda bunlardan bağımsız dram vb. 

Star Trek originals seriyi çocukken izlemiştim ağzım açık kala kala izledim, rüyalarıma gire gire büyüdüm ama dediğim gibi filmlerine bir geri dönüş yapmıştım oeh dedim bunlar nedir, uzay çağına gelmişiz adam saçma sapan şeylerden bahsedince pek manası kalmiyor.

Space opera olsa b5 ve battlestar gibi sanırım bu kadar kötü olmayacak benim için. Çocukken dusunemedigim görmediğim şeylerdi star Trek hikayeleri ama şimdi mantiksizligin saçmalığın hikayeleri gibi geliyor bana.

Şimdi ds9 a biraktigim yerden devam ediyorum 2. Sezon 12. Bölüm, gene bir link buldum o şekilde ilerleyecegim , sanırım ds9 b5 gibi olduğu için daha çok hoşuma gidecektir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

TNG çok iyi, ortalama ve vasat arası gidiyor. 10'luk bölümler var, 4'lük bölümler var. Ortalama 8 filandır ama.

DS9 ise çelikmiş en iyi bir sürü sezonlu uzun dizi. 3. sezondan sonrası tam olarak mükemmel, ilk 2 sezon biraz yalpalıyor sadece.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Star trek deep space nine i bitirdim. Voyager ve enterprise (izlemedim daha) harici tum dizi ve filmler arasinda bunu en uste koyabilirim, ancak, sisko ve hikayesi inanilmaz kotu, adamin rol yapmasi ses tonu vb gordugum en kotu kaptanlar arasinda bir numaraya oturtuyor tipi. Herseyinden nefret ettim, babasindan jacki cup cup bogazindan opmesinden ailesinden iliskilerinden vb, tum dizi iki ana hikayeden olusuyor ve bir tarafi guzel (galaktik savas dominion vs) ama diger tarafi o kadar kotu ve gereksiz ki, iyi ruh kotu ruh hele gel bana elci. Zirvalik.

Dizinin en guzel yani, en iyi islenmis klingonlar, cardassianlar, frengi (ki ilk bolumde aha bunlar jarjar lari dedim icimden dizinin ama en guzel irklarda ilk ucte acik ara ve karakterler nefis),  changlingsler odo vs.

Insan irki en gereksiz olmus ilginc sekilde. Bajoran zaten gereksiz hikayelerini sevmedigim için. Dizinin finali fazla hizli gelisti ama bir sekilde toparlandi. 

Ilk bolumlerdeki fazere dodge atma vs de kalmadi sonlara dogru, resmen isindan kaciyordu millet. eski dizi olmasi nedeni ile rol yapma fena siritiyor bazi anlarda, dovus vb sahneler kotu, animasyonlar batmadi, makyaj guzel ozellikle cardashianlar, hele ki dukat.. 

Barak ve dukat superdi bu arada.

7/10

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rahip ya da bas piskopos gibi adam. Zaten elci kisminda anca o ses tonu miymiymiyligi ile peygambere uyuyordu ama ben sevmedim hic.

Hele o jackle devamli sarilip boyun kismina dogru cuk cuk opmesi. Abi esek kadar adam tamam oglun ama offf.

Fazla miy miy, sünepe, etkisiz, kimsenin saygi duymadigi ya da gostermeye gereksinim duymadigi kaptan izlenimini yikamadi. Ha ds9 degilde bir dagda kilise de olsaydı iyi olurmus.

 

 

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...