Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedim kayboldu

sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

Selamlar
Bir süredir havalar sıcak diye bizim teras katın balkonunun kapısını açıyordu bizimkiler. Bin kere ikaz etmeme rağmen dinlemeyip "bişey olmaz gelir geri" diyip inatla çıkmasına izin veren bir ailem var.
Ne zaman farketsem hemen çatıya çıkıp kediyi içeri alıyordum.
Dün akşam yine aynısını yapmışlar, bense bu sabah lys sınavına gireceğim için erkenden yattım.
Sabah kalktığımda annem yanıma gelip "kedi kayboldu biliyon?" Demesiyle nevrim döndü. Bana sınav günü yapılacak şey mi ya diyerek sinirden kendimi silkecek gibi oldum. Hayır o an öfkeme hakim olmasam daha kötü şeyler olacak, üstüne bir de sınava gireceğim. O moral bozukluğuyla iyice sıçarım diye sabrettim. Apar topar gittim sınava Allahtan o iyi geçti.

Eve gelir gelmez çatıya çıktım.
Bizim apartmanın sağında ve solunda bizimkilerden bir boy aşağıda iki aparman daha var.
Kedi oradaki martılara merak edip çıkıyor onlara pusu kuruyorsu daha önceden. Yine aynısını yapmıştır belki bir yere saklanmıştır diye bizim ve çevre apartmanların çatılarını en ufak deliğine kadar aradım fakat bulamadım.
Sol apartmanın hava boşluğu vardı içeri görünen, belki oradadır diye inip gitti girdim fakat orda yoktu.
Sağ apartmanın geras balkonunun camında ufak bir çatlak var kedi girebilecek kadar. Belki evi karıştırıp oradan içeri sızmıştır diye düşündüm. Gittim oranın zilini çaldım. Alt komşusu çıktı, kendileri evde yok akşam gelirler bir sorarım sana da haber veririm dedi. Bekliyorum...

Tabi bu apartmanların da bacaları var, benim kafamı sokamayacağım kadar ufak, kedilerin girebileceği kadar geniş şekilde. Acaba oraya girip düşmüşmüdür dedim. Ses ettim, telefonun ışığını tuttum falan ama hiç ses gelmedi.

Bir diğer ihtimal de kedinin çatıdan bir şekilde düşmesi ya da atlaması. İki keşilde de kendisine zarar geleceğinden eminim. 5-6 katlı apartmanlar ki bi hayli yüksek.
Ne olur be olmaz diye çevre sokakları gezdim, arka tarafa baktım fakat bulamadım.

Şimdi komşudan haber bekleyeceğim, ya da kedi apartmandan düştüyse filan bir şekilde ortaya çıkmasını bekleyeceğim.yahut en son ihtimal bir şekilde bacaları deforme edip iyi bir ışıkla dibini görmeye çalışacağım.
Gündüzden beri moralim sıfır ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim..
Perişan oldum resmen. Evdekilere de bişey demiyorum kendimi tutamam diye.

Benim kaçırdığım, ya da bana verebileceğiniz bir fikir varsa çok sevinirim
In loving memory of
http://i.imgur.com/Ns6G3QU.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Kaçıp saklanabileceği çok yer var anlaşılan.Korktuysa senine gelmemesi normal.Çok yakında bile olsa cevap vermiyebilir.

Aşağı düşme ihtimali olduğundan gece kesinlikle çık dolaş.Geceleri sessizken saklandıkları yerlerden çıkabiliyorlar.Benim kediyi o şekilde bulmuştum.Muhtemelen çok yakınlardaydı ama bütün gün dolaşmamıza rağmen tepki vermemişti.
Sosyal ağlarda paylaş

Saklanabileceği her yeri kontrol ettim işte. İhtimaller yukarda söylediklerim. İyi bir fener bulup bacaları kontrol edicem ama. Hani gece kontrol ettiğimde ışık vurursa gözleri ışıkta parlar belki de görürüm.
Bir de yaklasık 20 saatir filan kayıp galiba. Çok açıksa, susasa belki ses çıkarır ama şuan o da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

selam abi geçmiş olsun,

aynı aileden bende de var.. kedim sakat benim, kaçarsa gelir aman zihniyeti içerisinde yuvarlanan da bir babam var. bir kere düştü benim balkonumdan, gün boyunca 5 km yakınları aradık bulamadık. akşam balkonumdan kedi sesi duydum, "kızım?" diye seslendim. 'miyuuv' diye cevap verdi, bahçedeki merdivenin altına sıkışmış. korkudan oraya saklandı herhalde.. bütün gün gezmiş ama şebek.

ikincisinde de babam kapıcıya çöp verirken kapıyı açık bırakmış, o da kaçmış. yine arka bahçede buldum..

ilk kaybolduğunda apartmanın çevresine ıslak mamalar koydum (en sevdiğinden), acıkınca gelme ihtimali çok yüksek çünkü. bir de yine apartman çevresine kedinin kumundan koymamı söylemişti haysev'den bana bu kedişi veren ablalar. denemekte fayda var..

geceleri etraf sessizleşince aramaya çık derim. sürekli seslen, ismini biliyordur muhtemelen.

tekrar geçmiş olsun umarım bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben burda kafayı yiyorum, abim odasında maç izliyor annem alt katta balkonda takılıyor. Ulan siklerinde değil ya yok böyle bir şey. Böyle oldukça daha da suskunlaşıyorum resmen sıfır irtibat. Deliricem iyi mi.

Tekrar çıktım akşam sokakları dolaştım, arabaları altlarıjı kontrol ettim bulamadım.
Çatıya çıkıp telefonun flashıyla ışık tutmaya çalıştım bacalara ama bişey göremedim. Zaten zemine kadar yetmiyor ışık. İyi bir feneri de bulamıyorum bu saatte.
Çatının bazı yerlerine mama falan döktüm.
Sokağa sağa sola kumundan dökücem tekrar çıkıp.
Sosyal ağlarda paylaş

Terasta tavan arası yok.
Sağlam bir flash aydınlatıcı buldum ve bacaların dibine tutup fptoğrafladım. Yine de tam diplerini göremedim fakat bir hayli derşn görünüyorlar. Hani eğer içerde başka bir tarafa doğru eğim yoksa yine de kedinin gözleri bir şekilde parlar diye düşündüm ama malesef hiçbir şey göremedim.
Şu an beklentim o bacalara hiç girmemiş olması. Öbür türlü eğer yüksek de olaa çatıdan aşağıya atlayabilmişse bir şekilde yaralı maralı bulurum diye ümit ediyorum.
Yarın tekrardan gezicem. Apartmanın arka bahçeye giriş yapıp iyice kolacan edicem kıyıyı köşeyi.

Bir de kedinin kumunda bir torba alıp bir kaç mahallenin köşelerine dçktüm bokuyla mokuyla.
Her yolu deniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bi van kedisi sahiplenmiştim
ev arkadaşım bi ara kapıyı açık bırakmış 5. kattan kaçmış kedi bulamadık sonra
sahiplendiğim insanlar arada whatsapptan yazıyordu işte nasıl iyi mi foto atsana falan diye
bi kaç kez ben yanında degilim sonra atarım annemin yanında yok şehir dışındayım falan dedim
aralarda da çektiğim eski fotoları tek tek attım
bazen de white cat falan diye aratıp ev ortamında benzeyen kedilerin fotolarını attım
3-4 yıl böyle idare ettim
bayadır mesaj atmıyolar
kafam güzel bi anda mesaj atarlarsa öldü dicem artık foto bulamıyom düzgün
Sosyal ağlarda paylaş

dfsdf iyimiş fistan

benim ev bahçe katı, kedileri alıştırdım gün boyu girip çıkıp gezip geliyorlar. Tabii bazen biri gelmiyor, bazen sabaha geliyor falan, etrafın güvenli olduğunu ne kadar bilsem de huzursuz oluyorum.

Ankara Balgat'da bi hayvan hastanesi baya ucuza çip takıyomuş taktırmayı düşünüyorum da kediye zararı var mı falan araştıramadım daha. Bilgisi olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...