Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hazir sistem oyun bilgisayar firmalari ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

feverfeverray said:

BabacumMostors said:

gtx970 fiyatına baktım da şimdi uuuuhhhhh 2000 e kasa toplar mıyım diyordum da yarısından fazlası ekran kartına gidecekse bir süre daha bekleyeyim, ben piyasadan baya uzak kalmışım ahah

2kya çok zor abi ya. 1080lerle falan 970'in fiyatı düşecek diye tahmin ediyorum..

nasip, kısmet zaten 2 aydan önce kasa toplamam işte benimki ön araştırma
Sosyal ağlarda paylaş

xwhiplashx said:

http://www.dell.com/tr/p/alienware-alpha-r2-desktop/pd?ref=PD_Family

hatta buna ne diyosunuz ?
ekran karti tam nedir ama yav ?

http://gpu.userbenchmark.com

gtx 960 diyor işte, piyasadaki en kötü ekran kartlarından biri fiyat/performans olarak, fiyatı umursamadığında gene kötü xd
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartı standard ama anakarta paralel takılmasını sağlayan ufak bi ek var üzerinde. Onu çıkarıp yeni aldığın karta uydurabilirsen takılır gibi duruyor. Ama biraz risk var.

https://lh6.googleusercontent.com/-JeIdVqlHDs8/VOq5CeavIhI/AAAAAAAAALo/YkBmPtOe4TE3xjmmgmZ6cHMDFMxZ598gACL0B/w800-h532-no/G20AJ%2B%252B%2BGTX980_20150206_3181_14.jpeg
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Pordakal said:

Su sanalmarketim linkindeki pc de win 10 home var abi. Home nedir ya.

Koyun ultimate / professional falan. 700liralik netbook sanki.

Win 10 home. Ou yeee. Best os ever

Ultimate koyunca oyunlarda +20 fps artışı oluyormuş. o yüzden de Ultimate edisyon satılmıyor, çok gizli.
Sosyal ağlarda paylaş

Hazir uplanmişken;

Benim laptop muhtemelen yattara o yuzden istanbula donunce bi masa ustu toplayayim diyorum, oyun olarak hearthstone oynuyorum, kasayi alma amacim oyun gelistirme yapmak, unity ve unreal motorlarinda calisacağim, ilk başta blenderda 3D low poly basit dummy nesneler yapip kullanacağim ve esas tasarimlari daha sonra yapabikir yada yaptirabilirim bu yuzden kuvvetli bir ekran kartina simdilik ihtiyacim yok gibi duruyor ama daha sonra VR ve AR islerine girmeknicin VR destekleyen bir ekrannkarti almam gerekecek

Temelde ihtiyacim;
- ucuz olmasi (1600 tl yi gecmezse cok tatlis olacak)
- iyi bir ana kart (uzun vadeli kullanim imkani ve onboard ekrannkarti olursa muthis olur)
- Bol ram (16 yeterli gibi geldi bana ama emin degilim)
- i5 islemci
- ekran karti simdiliknonboard intel ürunleriyle çozebilirim gibibduruyornama yoruma açik

Şimdi butcem dahilinde ileride eklemeler yapilabilecek bir sistem olabilir mi? Olursa nasil olur? Fikir ve parça tavsiyesi verirseniz sevinirim keza donanim bilgim bi 4 sene geride kaldi

Tesekkurler sevgiler (k)
Sosyal ağlarda paylaş

Laptoptan masaüstüne geçtiğine göre Monitör de alacaksın sanırım.
1600 e özelliklede I5 işlemci ile çok zor o zaman.

Sana piyasa açısından bir fikir olsun diye minimum alınabilecek parçaları düşünürsek alacağın yere göre değişiklik göstereceğinden ortalama fiyatları
I5 6500 -> 750 TL
MSI B150 Pro -> 300TL
8GB DDR 2400 Mhz Ram -> 150 TL
1 TB HDD -> 190 TL
Alabileceğin en ucuz ve fonksiyonel kasa Zalman Z3 ->170 TL
PSU -> 200+ TL

Toplasak yaklaşık 1800TL ediyor ki monitor hariç. Haswell serisinden bile toplasak 100-150 TL fark edecektir. AMD FX serisinden bir kasa toplarsak dediğin fiyata denk gelebilir ama o da yapacağın işler için yeterli olmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:

Laptoptan masaüstüne geçtiğine göre Monitör de alacaksın sanırım.
1600 e özelliklede I5 işlemci ile çok zor o zaman.

Sana piyasa açısından bir fikir olsun diye minimum alınabilecek parçaları düşünürsek alacağın yere göre değişiklik göstereceğinden ortalama fiyatları
I5 6500 -> 750 TL
MSI B150 Pro -> 300TL
8GB DDR 2400 Mhz Ram -> 150 TL
1 TB HDD -> 190 TL
Alabileceğin en ucuz ve fonksiyonel kasa Zalman Z3 ->170 TL
PSU -> 200+ TL

Toplasak yaklaşık 1800TL ediyor ki monitor hariç. Haswell serisinden bile toplasak 100-150 TL fark edecektir. AMD FX serisinden bir kasa toplarsak dediğin fiyata denk gelebilir ama o da yapacağın işler için yeterli olmayabilir.

Monitorum var, dizustunu de moniture baglayip kullaniyordum, kritik fark olacaksq 1600 utune çikabilirim ama 2500 ustune cikamiyorum mesela, bu arada islemci konusunda katiliyorum o yuzden i5 altinda islemci dusunmuyorum, kullanabilecek olsam aslinda laptopdaki islemciyi kullanirdim da diz üstu sistemlerdekinislemcileri masa ustunde kullanamiyoruz diye biliyorum.dogru mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Jonq'un söylediğinin etrafında birşeyler topla işte
8 GB 2400 DDR3 yerine 16 GB 2133 al B150 anakarta şu tarz: Corsair 16 GB 2x8 DDR4 2133 Mhz
EVGA 550 G2 PSU
Şöyle ucuzundan 250 GB Samsung SSD
2 TB Seagate HDD
i5 6500 İşlemci
Corsair 100R Kasa
MSI CSM-B150M PRO-VDH Anakart

Ekran kartı hariç 2000 lira gibi birşey yapıyor, üstüne de 2.el falan bir 970 taksan canavar gibi çalışır da çok ayak üstü 5 dakikada topladım, biraz daha min-max yapılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

B150 ler ile 170 ler arasında USB ,Sata port sayısı ve bir kaç intel teknolojisi dışında önemli bir fark yok. Gaming içinde yeterli düzeydeler. Doğru B business içindi ancak anakart fiyatları yükseldiğinden üreticiler B tipi chipsetlerde de gaming modelleri çıkarmaya başladılar. OC felan yapılmıyorsa sorun olmaz.

Inventus'tan soyle yapabilirsin.

Adet Ürün En Düşük Fiyat
1 adet Anakart MSI B150M BAZOOKA INTEL B150, DDR4, LGA1151, SATA6Gb/s, USB3.1, DVI, HDMI microATX 348,99TL
1 adet İşlemci INTEL Core i5-6500 Skylake 3.20GHz, 6MB, çift kanal DDR4, 14nm, LGA1151, 65W 736,59TL
1 adet Bellek CORSAIR CMK8GX4M1A2400C16R VENGEANCE LPX DDR4-2400Mhz C16 8GB (1x8GB) (16-16-16-39) 1.2V 132,67TL
1 adet Dahili sabitdisk WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s 189,16TL
1 adet SSD sabitdisk SAMSUNG MZ-75E250BW 850 EVO 2.5 250GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 540-520MB/s 7mm 314,14TL
1 adet Kasa ZALMAN Z3 PLUS Black Fan Kontrollü USB3.0 Pencereli 4ad120mm Güç Kaynaksız 170,71TL
1 adet Güç kaynağı CORSAIR CP-9020048-EU CX v2 Serisi 600W 80+ Bronze 287,68TL

Toplam 2179,94TL
Sosyal ağlarda paylaş

RX 480 ikisininde üzerinde performans veriyor. Yeni çıkardıkları driver ile de ilk çıktığındaki sorunları düzelttiler. Hem daha uygun fiyata hemde daha iyi. 1-2 Haftayada GTX 1060 çıkacak istersen onuda bekleyebilirsin. NVIDIA nın RX480'e karşılık cevabı olacak gibi duruyor.

Not: Bu arada yukarda yanlış belirtmişim. Ramler 2133MHZ lik olmalı. Inventusta Corsair'in 2133 lükleri yokmuş. Dalgınlığıma geldi. Başka firmadan temin edilebilir yada kingston alınabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:

B150 ler ile 170 ler arasında USB ,Sata port sayısı ve bir kaç intel teknolojisi dışında önemli bir fark yok. Gaming içinde yeterli düzeydeler. Doğru B business içindi ancak anakart fiyatları yükseldiğinden üreticiler B tipi chipsetlerde de gaming modelleri çıkarmaya başladılar. OC felan yapılmıyorsa sorun olmaz.

5 senelik anakart tierinde abi B150'ler. USB3.1, 3.0B, C, Thunderbolt falan yok. Native USB3.0 olup olmadığı bile tartışmalı USB2.0 portları olduğu için. Eksiksiz hepsinin NIC'i kötü(Realtek/Killer), ses kartları kötü(realtek). PCI slotu falan var üstlerinde. M2 slotu varsa da SATAIII hızında çalışıyor. 2-3 sene sonra M2 SSD'lerin fiyatları indiğinde alıp takamayacaksın. Üzerinde gelecek kıytırık kapasitörle, diğer komponentlerin shieldingi olmayacak, hoparlörlerden ayrı kapasitörlerden ayrı noise gelecek vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...