Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WWDC - 2016


feverfeverray

Öne çıkan mesajlar

vallahi daha yeni geçtim macbook'a. elimdeki mid 2012 retina modeli, çöp olmaz umarım. swift playground çok güzel olmuş, bedeve yabmışlar bir de. herkesin eline kod değecek galiba.

home çok güzel uygulama ama stepford wives gelmedi değil gözümün önüne. macbook'lara da siri geliyormuş ayrıca o da süper oldu. multitasking bir tık öteye taşındı yine tabii ki.

ekleme; telefonundan evindeki ışığı açıp, kapıyı kilitleyebiliyorsun ama hala youtube uygulamayı aşağı atınca çalmayı durduruyo. bunu da düzelt apple artık ama ya.

ya evet ona ben de güldüm ahuahua. clear all opsiyonu geldi diye alkışladılar falan. ya çok muzdaripler notificationlardan ya da cidden aptallar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
iOS 10 cidden güzel olmuş bu sefer bende beğendim. Özellikle Phone ve Messages'a kasmışlar, epeyi tatlı özellikler getirmişler. Apple Pay'in webe geleceği söylentileri doğru çıktı. Bunun dışında mac OS Sierra'yı da beğendim, MacBook Pro'larda şöyle bi değişikliğe gitseler direkt alacağım herhalde Eylül'e kaldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:

feverfeverray said:

http://www.apple.com/apple-events/june-2016/

imessage'lara gelen şeyler gözlerimi yaşarttı. harika geliyor. heyecandan cümle kuramamışım.


mesajlaşma yazılımına göz yaşartmak... kullandığınız basit programlarla aranızda nasıl bi ilişki kuruyosunuz.


cümle kuramadığımı eklemiştim sanırım ya. canlı izledin mi bilmiyorum yeni featureları tanıtırlarken gülmekten gözlerim yaşardı. wwdc'nin bugün en komik geçen sunumuydu mesajlara gelen özellikler.
yo ya ben öyle casual apple kullanıcısıyım işte öyle feysbuk çanak okey instagram retrica mıydı neydi o. o ka.

@flassh youtube müzik bizim ülkeye açılmadı di mi daha?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
feverfeverray said:

macbook pro'lar çok değişmesin abi. çöp olcak elimdeki skfj. daha yeni takasladım gaming kasamla. yalnız apple'ın bütün aygıtları elinizde varsa ve eviniz apple home destekliyosa götünüzü kaldırmaya gerek kalmadı ev içinde gibi bir şey artık.


Değişsin valla abi ya hatta ben değişmesini bekliyorum ki yenisini alayım. Eski kasa tasarımından aşırı sıkıldım ayrıca giriş seviyesinde olanların GPU'ları bence cidden MBP'lere yakışmayacak düzeyde kaldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bir şey diyeceğim, ben hala eski kasaları beğeniyorum. iphone 3 kasası mesela çok güzel geliyor bana. keza macbook unibody'ler de. şu anki air kasaları leş mesela. klavyeyi iyice yabıştırmışlar kenarı el koyacak yer yok. (macbookta el koyacak yer aramak?) fiyatları pek düşmüyor benimkisi işin şakası, düşse düşse 400 lira aşağı düşecek elimdekinin fiyatı.

zamanında şey vardı hatırlar mısınız bilmiyorum ibook clamshell mi ne, çıksa alırım ben mesela. legally blonde izlerlerken babamlar görmüştüm küçükken, hala gitmez gözümün önünden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Apple'ın en büyük kozu Health ve Home. 3 senedir bu ikisini oturtmaya yönelik geliştirmelere odaklanıyorlar. İlk defa bu sene, iOS10 ile "oturttuk biz bunu, sıra sizde" dediler.

Öbür konularda innovasyon kalmadı gerçekten. Apple Ev + Sağlık + Araba olayının gelişeceğini önceden gördü ve o alanlara yöneldi. Apple 3 senedir bunlarla uğraşırken diğerleri hala uyanamadı mevzuya.

Apple daha evvel çözebilirdi Homekit'i fakat hata yaptıklarını gördüler sanırım. Çünkü ben 2 sene evvel Philips Hue aldığımda "Homekit'e dahil olacak" deniyordu. Sonra 1 sene boyunca ses çıkmadı Apple'dan. iOS9 ile birlikte Philips Hue Bridge 2.0 çıkardı "encrypted ve Siri enabled" olarak. Ve piyasayı bir anda Ev otomasyon ürünleri sardı, ios10 ile Home app'i geldi.

ios9 ile Health'e ne kadar önem verdiklerini göstermişlerdi. Hastaneler ve araştırma merkezleri ile yoğun ortak çalışmalar meyvelerini veriyor yavaş yavaş. Apple Watch 2 ile pil sorununu çözerlerse eğer gelecekte herkesin kolunda Apple Watch göreceğiz; en önemli nedeni ise sağlık ve güvenlik olacak.

Bunun yanında ABD'de iMessage yoğun olarak kullanılıyor, Apple'ın hedef kitlesi de Snapchat'çi gençlik tabi artık. O yüzden iMessage değişiklikleri ön plana çıktı WWDC'de. Oysa asıl mevzu Home otomasyonu, güçlendirilen ekosistem bağları.

Tek eksikleri Apple Pay'de agresif hareket etmiyorlar. Çok yoğun bastırıp PayPal'leştirme sürecini tamamlamaları lazım, yayılmaları lazım. Ondan sonra evimizin ismi Apple Home olacak resmen artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 5s'e yükledim, yani daha beta 1 olmasına rağmen çok iyi çalışıyor. Şuan için micro stutter haricinde iOS9'dan daha iyi çalışıyor diyebilirim. Menü geçiş ve app açılış animasyonları hızlandırılmış. 6s'de falan akar muhtemelen. ios9 itibari ile yavaşladığından animasyon hızlı olsa da app geç load ediyor doğal olarak. Ama onun haricinde app hızlarında falan hiç sorun yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:


Apple 3 senedir bunlarla uğraşırken diğerleri hala uyanamadı mevzuya.



Apple yöneldi diğerleri uyanamadı nedir, kaçıncı yüzyıldayız, biraz araştırın :)

Sadece evdeki bağlantılar için şirket aldı Samsung, kaç yıldır üzerinde çalışıyor, kitleri bile var şu an;

Smart Things

S health uygulamasını kaç yıldır geliştiriyor, kaç tane akıllı saat üretildi, şimdi son olarak Gear Fit2 geliyor kendi içerisinde entegre GPSi vs. olan. Sağlık alanında Samsung'un hastane için cihazları var, datayı toplayıp işleme konusunda daha şanslı. 2014 Forbes'un haberi örnek olarak;

Forbes

Samsung'un araba ile ilgili çalışmaları bu yıl Barcelona'da ayrı başlık altında sunuldu, çok önem veriliyor. Herşeyi geçtim Samsung marka araba bile var. Apple bağlantısı sunan herhangi bir markanın Android bağlantısı sunmayacağını düşünmüyor kimse sanıyorum?

Samsung Connect Auto

Alın size inovasyon;

Samsung Galaxy Surfboard

Samsung Safety Truck

Bu atışma ve rekabet devam eder fakat şunu unutmayın, Apple'ın ürettiği ve olduğu alanlar şu an için sınırlı ama Samsung ordulara savunma teknolojilerinden arabaya, arabadan beyaz eşyaya, beyaz eşyadan apple'ın içindeki çipe kadar herşeyi üretiyor ve elinden geldiğince her alanda olmaya çalışıyor. O nedenle ileride herşeyin birbiri ile bağlantıda olması konusunda şansının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Amacım kesinlikle Apple vs. Samsung değil herkes mutlu olduğu yerde hayatına devam etsin tabi ki ama neyin ne olduğu konusunda biraz aydınlatmak istedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amacın kesinlikle apple vs samsung olmuş :D

abi yıllardır gördüğüm en net şey, samsung hardware bileşenleri konusunda iyi, yazılımda ise çok kötü Ben 2016 yılı 4k curve led tv'me samsung'un yazılımında sıkıntı olduğu için hala pc'den tv ye görüntü atamıyorum.(miracast)

home olayında ise apple direk büyük payı alacak ileride. Android telefonların yanına herkes bi ipad alacak evde ışıkları kombiyi falan kontrol etmek için.

birde ilk sayfada youtube'a laf atmışsınız da,
youtube red var, daha türkiyeye gelmedi, reklamsız arka planda çalışan paralı youtube. Amaç farklı yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...