Masakari Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Evlenin kurtulun yemek yapma derdinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 arkadasim bu ne 1 porsiyon koydum haslaninca 5 porsiyon oldu bu. sampuan sakasimi yapionuz biriniz nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 üni evindeyken yeşil mercimek faciasını çok yaşamış birisi olarak: yeşil mercimeği akşamdan suda bekletmeye gerek yok. AMA pişirmeden önce haşlayıp suyunu kesinlikle dökün. ondan sonra normal pişirme işlemine devam edin. berbat bişey oluyor böyle yapmazsanız. acı oluyor vsvs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Günde 3 öğün yeşil mercimek yiyebilirim ya, yapanların eline sağlık. Tülbent de ne güzel kelimedir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Mal said: Esh said: Yaparsin ama suzme mercimek olmaz illa süzme olmasına gerek yok taneli mercimek çorbası diye aratıyım yarın. Taneli çorba yaparsın. Tarifi var. Orta boy tencereye (ya da büyük, artık göz kararı) mesela 1 çay bardağı kırmızı mercimek koyacaksan yarımşar çay bardağı da bulgur + pirinç koy en az 1 saat kaynatman lazım bunları. Kenarda bir büyük soğanı (Bayağı büyük) zeytinyağında salçayla birlikte kavur. Baharatı bas.Kavrulmadan sonra tencerede kaynayan mercimekbulgurpirinç triosuna katıp bir taşıp daha kaynatıyorsun (hpsi helva gibi olacak). İçine nane vs katıp içebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2016 canımı çektirdiniz hain herifler :( yemeğini de çorbasını da hergün yiyebilirim/içebilirim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aruzyon Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 tam şuan mercimek pişiriyordum. Hiç gece mercimek bekletmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 abi o suda bekletmenin amacı, rengini açmak. mercimek basit pişen bişi. Ben hiç bekletmiorm. soğan + patates,havuç-hayal gücü+ mercimer 30 dk da tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 KillJoy said: abi o suda bekletmenin amacı, rengini açmak. mercimek basit pişen bişi. Ben hiç bekletmiorm. soğan + patates,havuç-hayal gücü+ mercimer 30 dk da tamamdır. Oh my God.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 topik kullanılmış discreet kokmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2016 https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/kirmiziyesil-mercimek-pismis/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2016 yapiym mi tuto, ister misiniz? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2016 unsuz yesil mercimek mi olur pati pls =< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Emaleth said: yapiym mi tuto, ister misiniz? :P isteriz ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Lancelion said: unsuz yesil mercimek mi olur pati pls =< erişteli olur <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 kara şimşek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Emaleth said: yapiym mi tuto, ister misiniz? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 şu anda fotolu motolu tuto yapamıycam ama yazılı olarak hemen buyurabilirsiniz: Malzemeler: 1 bardak yeşil mercimek bir büyükçe soğan 1 diş sarmısak 1 avuç erişte 2 çorba kaşığı salça/biber salçası sıvı yağ + 1 kaşık tereyağı (opsiyonel) su tuz, pul biber, nane yapılışı: mercimeği tuzlu suda 15 dakika haşlayın. (suyu önden kettle ile ısıtıp hemen haşlamaya geçebilirsiniz) mercimekler haşlanırken soğanı ve sarmısağı ince doğrayın. haşlanmış mercimekleri süzgeçle süzün, suyunu atın, mercimekler beklesin. aynı tencerenin dibini kapatacak kadar sıvı yağ koyun, ısınınca soğan ve sarmısakları ekleyip kavurun. soğanlar pembeleşince 2 kaşık salçayı ekleyin, onu da mutlaka kavurun azcık, lezzetini yağa versin. bu aşamada neşenize göre tuz ve pul biber de koyun. daha sonra haşladığınız mercimekleri tencereye alın, mercimeklerin üstünü en az 3 parmak kapatacak kadar da sıcak su ekleyin. kaynadıktan 5 dakika sonra bir avuç erişte (dolu bir avuç, ben bir buçuk koyuyorum ama hanımefendi olduğum için ellerim narin :P) ve bir avuç da nane ekleyin (itiraz istemiyorum, naneyi mutlaka ekleyin, mercimek yemeği nanesiz sası olur). eğer tereyağı da koyacaksanız (koku ve kıvam verir, iyi olur, ben koyuyorum) şimdi koyun, ama koymasanız da olur. kapağını kapatın, altını kısın, 20-30 dakika pişecek. ara ara kontrol edin, suyunu çok çekerse kettle'dan su ekleyebilirsiniz. erişteler şişip, mercimekler pişince yemeğiniz hazır. servis etmeden önce 5 dakika dinlendirirseniz daha iyi olur. afiyet olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2016 1 avuç nane taze nane di mi? Kuruysa eğer nane çorbası olur çünkü sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 kara şimşek olacak. eriştelisi güzel değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feverfeverray Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 nane niye lan benim anam nane koymazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Kuru nane..yarım avuç olsun hadi. Mutlaka koyun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Bi ardeth vardı o nerde acaba? (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2016 Sindirimi kolaylaşsın diye suda bekletiyorlar. Hatta nohutu filan 2-3 gün beklettiğinizde tabi ki suyunu her gün değiştirmelisiniz, o zaman göreceksiniz ki daha kolay sindiriyorsunuz ve de tadı daha güzel oluyor. Bu baklagiller en zor sindirilen gıdalar. Birde çok fazla antinutrient barındırıyor içinde fakat uzun süre suda bekletildiğinde ve iyi pişirildiğinde bu antinutrientler in bır kısmı gidiyor. Yine de sindiriminiz çok güçlü değilse sürekli yememek gerek. Bir de herkes 1 gün bekletir siz 2-3 gün bekletin su da suyunuda her gün değiştirin. Farkı göreceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar