Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

applev0dka

Öne çıkan mesajlar

Stringray said:

gümüşdağ bile yönetse başakşehir'e bir zahmet yenilmeyelim artık ya o maçta. mahmut da sakatlanmış heriflerde stoper yok, defansif orta saha yok. ileri uç duruyor işte fantezi tandem çıkmazsak maça alırız.

maskeyle falan oynar, burnu kırıkları engel olmuyo diye biliyorum. Hepsi oynasın zaten rakibin sakatıyla cezalısıyla umutlanacak durumda değiliz. Onlar bile aman ikinciliği kaybetmeyelim modunda zaten.

Hakeme gelince, talimat almayan bi hakem varsa, o gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Konular derail olmasın diye yazmıyordum da.

Fiko asıl bu ffp konusunda bizi feci yedi. Hesapta bütün kısıtlamalar bu sene kalkıyordu. Kadro kısıtlaması kalkacak mu o belli değil. Ayrıca bu dönem oturup yeniden bir anlaşma yapılmayacaksa demek ki bu dönem biten bir şey yokmuş.

Ulan gs nin fb nin yaptığı anlaşmalara bak bi de bizimkine, ffp bi tek bize mi uygulanıyor şu Avrupa da anlamadım ki.
Sosyal ağlarda paylaş

anlaşma en başından beri 4 yıllıktı bir şey değişmedi. 15-16'dan 18-19'a daha iki yıl var yani. 23 kişilik kadro kısıtlaması kalkma ihtimali vardı yalnızca, olduysa o niye yalan oldu bilmiyorum.

fb'nin anlaşması bizimkiyle aynı onlar 1 yıl geriden geliyor yani daha 3 yılları var. gs daha yapmadı avrupa kupaları'na katılma hakkı elde ettikleri an 4 yılı yapıştıracak uefa aynı koşullarla.

yine en iyi durum bizimki 2 yılı bitiriyoruz. ffp süresince 4 yıl üst üste şampiyon olabilirsek acayip avantajlı olacağız aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler ffp yıllık uygulanan bir şey değil önce şunu kavrayın, kaç defa anlattım.

cezalar 1 yıllık verilir ama takip 3 yıllık periyotlarda devam eder. Ceza aldığın 3 yıllık periyotta bir kez daha kurallara uymazsan cezan katlanarak devam eder.

BJK, üç yıllık periyodunun son yılında, bu sezon bitince bir nevi resetleniyor.

Atıyorum gelecek yıldan itibaren şu sezonlardaki harcamalar baz alınarak takip devam edecek.

2015-2016
2016-2017
2017-2018

bu sezonlar arasındaki en borçlu sezon hangisi ise o sezon baz alınarak bir nevi üst sınır belirleniyor. başa baş yapana kadar sürekli takip altındasın demek anlamına geliyor.

Kısacası bu üç sezonun ortalamasının başa baş olması gerekiyor diyelim. O zaman takipten komple çıkıp resetleniyor FFP olayın. Eğer başa baş yapamıyorsan taahhüt ettiğin sınırda kalman gerekiyor. O zamanda sıkıntı yapmıyor çünkü mantıklı borçlarla bu işi götürebiliyorsun demektir.

BJK'nin geçen imzaladığı sınır buydu işte. O sınırda kaldığı sürede 3 yıllık periyotta şu kadar borçlanabilirsiniz diyorlar işte karışmayız vs...

CEZA YOK.
YAPTIRIM YOK.
YAPARSANIZ SİLKELERİZ YOK. (kısmen bu)

Fiko taraftar ağlamasın diye sürekli işi büyüte büyüte anlatıyor. Defalarca dedim bunu FFP yaptırım listesinde Fiko'nun dediklerinin hiçbiri yok.

Çünkü FFP yok derse taraftar çıkıp 10 milyona Quaresmalar isteyecek, alınmayınca üstüne gidecekler. Borç yap, parası mı yok 2398462394623 yıllık Türkiye'nin en büyük kulübünün diye ağlayacaklar çıkıp boktan bir cephe açılacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Fırat aydınus, mete kalkavan, cüneyt çakır sanırım kesin istemedikleriniz.

Tam olarak hangi hakem gelirse hakemden dert yanmayacaksınız merak ediyorum.

soruyu ters çevirelim

bu hakemlerin en son hangi maçları olaysız geçmiş? bunlara bir de bülent yıldırım ekleyelim, maşa hakemlerdir. geçen hafta bülent yıldırımın rizeyi kümeye yollıycak hatasını görmüşsünüzdür ..(görmediyseniz zaten trollemeye çalışıyosunuz demektir, mesajımı boşa sayabilirsiniz)

cüneyt çakır en son kalecinin eline çarpan topa penaltı verdi sonra baya maç vermediler , UEFA bile unuttu artık..

hakemin kötü olduğu belliyken, sevinicek halimiz yok herhalde?
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Fiko taraftar ağlamasın diye sürekli işi büyüte büyüte anlatıyor. Defalarca dedim bunu FFP yaptırım listesinde Fiko'nun dediklerinin hiçbiri yok.

Çünkü FFP yok derse taraftar çıkıp 10 milyona Quaresmalar isteyecek, alınmayınca üstüne gidecekler. Borç yap, parası mı yok 2398462394623 yıllık Türkiye'nin en büyük kulübünün diye ağlayacaklar çıkıp boktan bir cephe açılacak.
sunu cidden yapıyorsa helal olsun valla cunku en buyuk endişem demirören senesindeki gibi hayvan gibi kontratlarla alınan oyuncular.Hep ceza gelecekmiş havasında ugrasa zorlaya alsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani yapıyor ama yapmak zorunda, ağlak taraftar ile uğraşmadan mali konulara gitmek zorunda çünkü halen deli gibi borç var. Bazı şeyleri sürdürülebilir yapmaya çalışıyorlar. Şuan BJK'nin sürdürülebilir gelirler konusunda halen sıkıntıları var.

Bugün yine yeni borç açıklandı. Kur farkından kaynaklı BJK'nin total borcu yine artıyor. Tabii sadece kur farkı değil, kredi faizleri de inanılmaz belini kırıyor kulübün.

Yani her finans döneminde kulübün kar etmesi güzel bir şey diyorduk ama totale bakıyorsun yine artıyor. Yapacak bir şey yok çünkü bütün giderlerin kur üstünde ...

Tek yol var artık, GS örneği gibi olmak istemiyorsan oyuncu satacaksın bu kadar basit. Ucuza al, kar edip sat olmadıktan sonra ŞL ve sürekli şampiyon olsan da tutmayacak çünkü sabit gelirlerin zaten faize ve maaşlara gidiyor.

Ekstra gelirlerle faiz ödüyorsun ana para kalıyor, kur zıplıyor seni de kucakta zıplatıyorlar sonra...

O yüzden Fiko iyi yapıyor. Bir yaptırım olmasa da taraftarın yaptırım olduğunu sanması güzel bir şey çünkü direkt 7-8 milyon eurodan başlayan transferleri hayal edip, alınmadığında "BUNLAR NASIL İNSAN BUNLAR HAYVAN HİÇBİR BOKU BECEREMİYORLAR" diye zırlamaya başlayacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

https://pbs.twimg.com/media/C-p0afEWAAEpxds.jpg

Bu da stad ile ilgili yapılmış açıklama, burada mesela genel söylemlerin aksine bi tutarsızlık var. Tam anlamıyorum bu işlerden ama stadın 200 milyon euro civarına mal olduğu söyleniyordu.

Şu tabloya göre günümüz kuruyla bile 150 milyon euroyu bulmuyor maliyetler. Orada da ya bi yalan söylendi ya da başka bir olay var.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...