Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Suan ligde eskiye göre daha cok yaratıcı oyuncuya ihtiyaç duyuyorsun.

Çünkü eskiye göre daha çok kapanıp daha cok faul yapip daha az oynatıyor Anadolu takımları
A planın tutmazsa ki her takıma tutmuyor orda kulübe devreye giriyor
Eskisi gibi yeteneksiz karması ile şampiyon olmak kolay değil.

O yüzden simdi daha güçlü #OlcaySahanKapatilsin
Mesaj tarihi:
Dogru ekstra isleri yapacak adamlar lazim da her mevkide zor. Bakalim gorucez cok erken daha konusmak icin. Dark'in dedigi period onemli.

Kadikoy'de yenilmeyelim bu sefer, gerci gecen sene de yenilmemistik baya dandik macti.
Mesaj tarihi:
@apple katılmıyorum.

şuan ki lig liderinin orta saha rotasyonu hakan özmert, mahmut tekdemir, holmen, emre b.

maç sayısı bakımından en çok hakan özmert ve mahmut birlikte oynadı sanırım.

bütün kadrosunda emre b hariç yaratıcı tek oyuncusu yok, sıkıntı çektiklerini bu konuda avcı söyledi. ama liderler, bir süre daha götürürler gibi duruyor fikstüre bakınca. şampiyon olamazlar bence de ama iş gayet yapılır.

önemli olan sistemi oturtmak. atletico da fark yaratan yaratıcı oyuncular yok ama sistem var, barca'ya munih'e o şekilde diz çöktürüyorlar.

fener'in feyenoord'u yenmesinin yöntemi de buydu, atletico da kısmen benzerini oynuyor. başakşehir'in genelde yaptığı da ortayı güçlü tut, rakibe oyun kurdurma. savunmada alanı iyi kapat, rakibi kenara it orta oyunu oynat engelle. sayılı atağa çık ama hızlı, topla güçlü kontracılarla bunları yüksek yüzdeli değerlendir. gol atabilirsen kazan, atamazsan kaybetmediğin sürece başarı şansın hep var.

fener gerçi daha yüksek hücum yaptı, fiziken ezdi feyenoord'u da temelde yaratıcısı olmayan, normal şartlarda kalas diyebileceğimiz bir orta saha ile yaptı bunu.

edit:

Ama tabii iyi bir yaratıcı çok fark ettirir. BJK de geçen sene Oğuzhan'ın yaptıkları, yıllardır Sneijder'in yaptıkları vs...

Emre B mesela halen ülkenin en iyi btb oyuncusu benim gözümde 36 yaşında olmasına rağmen. Biraz karakterli olsaydı ve ondan önemlisi prone olmasaydı bu elemanın çok daha büyük bir kariyeri olurdu. 36 yaşında bile oynadığı sürece büyük fark ettiriyor halen.
Mesaj tarihi:
Emre konusu cok ayri mevzu da, Inter'e gitmesi kotu tercihti cidden. Cok gencti, ve en yanlis zamanda gidebilecegi en yanlis takima gitti.

Karaktersizlik filan da sonradan zamanla olustu. Cok farkli bir kariyeri olabilirdi cidden, katiliyorum.
Mesaj tarihi:
Tamam da rize akhisar sana oynadığı oyunu belediyeye oynamiyor ki.

Adamlar o macta 3 puan hayali ile acik oynuyor sana gelince 11 kisi topun arkasinda 1puan alsam mucize ile guzel olur diyor.

Haliyle belediye yaratıcı oyuncu eksikliği hissetmiyor.

Baska liglerin kendi duzeni olabilir ama burda düzen böyle Anadolu ile oynarken
Mesaj tarihi:
cicibeybe said:

kayserili said:

Ayrıca akıl var mantık var denmiş bjk forumunda. İyi güldüm.

wot fighttan kaciyordum da sunu gordum

zaaaaaa ben de bunu senin soyluyor olmana iyi guldum melis

Melis babandır. X(
Mesaj tarihi:
Basit Anadolu topçusu Bruma tüm Avrupada geriye kalan 6 haftada, maç başına en çok başarılı çalımı atarak 1. sıradaymış.
6 maçta 5,2 ortalamayla oynuyormuş.
Messi, Neymar, Ronaldo, Hazardı falan geçmiş.
Ayrıca 6 maçta 2 gol 3 assist yapmış.
Tam bir Anadolu takımı zencisi şu Bruma ya.
Alanyaspora falan kiralarız sene sonu.
Mesaj tarihi:
Yine kar etmişiz :(

https://pbs.twimg.com/media/CuGNCvaXgAAKj_C.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CuGO6vyW8AAWpbS.jpg

Geçen yıl bu dönem -16 milyon TL yazmışız. Bu yıl 38 milyon TL kar edilmiş.
Mesaj tarihi:
Uefa gelirleri geçen seneye göre 10m USD koymuş da ondan. ŞL katılım farkı.

Bu sene şampiyon olmak çok çok önemli. Mali olarak farkı açarsın rakiplerle, FFP anlaşması da bitiyor. Seneye güzel takviyelerle yürürsün. Kartopu etkisi olur.
Mesaj tarihi:
Bu sene en zor sene diye hep dedim zaten, mali kriterlerin en sıkı olduğu sene , o yüzden de transferler geç oldu, iyi stoper alınamadı falan, risk gerçekleşti ve bunu çekicez.
Bu sene şampiyon olaiblirsek seneye daha kolay bi şekilde istenen takviyeler yapılır.

Seneye gerçek anlamda stad gelirleri de olacak
Mesaj tarihi:
Ya zaten BJK de bu tablo ile geçen seneki şampiyonluğun gazına gelmeyip bu seneyi geçiş sezonu olarak görüyordu ve tek hedef ligdi aslında, ama CL'de süper kura gelince bölündü biraz hedefler, tarihlerinde ilk kez gruptan çıkma başarısı gösterme olasılığı var sonuçta ve buradan da iyi gelir gelecek
Mesaj tarihi:
Wispy said:

Bu sene şampiyon olmak çok çok önemli. Mali olarak farkı açarsın rakiplerle, FFP anlaşması da bitiyor. Seneye güzel takviyelerle yürürsün. Kartopu etkisi olur.

FFPnin bitmesi kotu birsey mi emin degilim ya. Gecen senelerde dustugumuz duruma zaten sacma sapan yapilan transferlerden dustuk. Senelerce anlamsiz adamlara anlamsiz paralar ver dur. Fiko+FFP resmen transfer politikamizi adam etti.
Mesaj tarihi:
Wispy said:

evet etkisi büyük, raporu tam detaylı okumadım da özette işte 34 milyon TL Avrupa kupalarından gelmiş. Onun harici 4 milyon TL kar var diyelim işte, geçen seneye göre 20 milyon TL fazladan kazanmak, kar yapmak yine önemli ki bunun önemli kısmını ürün satışı ve yeni sponsorluklar getirmiş.

Şampiyonluğun en büyük etkilerinden biri zaten ürün satışı, o gazla satılan ürünlerin kulüplere etkileri inanılmaz dünyanın her yerinde. resmen lig geliri kadar parayı da oradan çıkartabiliyorsun doğru hamlelerle asdfsad

FFP işleri devam etmek zorunda bu arada, bu sene yanılmıyorsam BJK'nin ödeyeceği faiz 30 milyon TL daha arttı totalde. GS ve FB'nin bizden çok daha fazlaydı. Ülkedeki durumlarda kulüp ekonomilerini deli etkiliyor. Temliklerimiz de artmış mesela kar etmemize rağmen.

Yani temelde bizim karı bununda 2 katına çıkarmamız gerekiyor gibi bir şey şu şartlarda, eğer ülke rayına oturmazsa ve eskiye dönüş olmazsa diyelim. ettiğimiz karın mutluluk yaratma dışında pek bir olayı yok aslında sdfsadfasd
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...