oldun Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 gs kadro derinligi yok sakatliklar gelmezse sansi yuksek ama 3 buyuklerin hepsi 3 tane ciddi sakatlik yasicak desen en cok gsa vurur bu durum. Birde Darkin dedigi gibi gs gorece olarak kolay takimlarla oynadiki bu islerine bence cok yaradi morallendiler ozguven kazandilar hemde hata yapma sansi kazandilar nede olsa gs taraftari fenerin altina dusmedigi surece cok ciddi dram cikarmaz.
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 o çok önemli, taraftar moral kazandı. birde buna biz sebep olduk. özellikle bjk maçından sonra tamamen değişti taraftar bakış tekrar bi özgüven geldi. 1 ay önce ne kombinesi, takım batmış dursun gidene kadar stada giden ibnedir diye dolaşan bir ton tanıdık vardı. hepsi şimdi kombine kovalıyor, maç olsa da gitsek diye kendini parmaklıyor sdafdsa riekerink ile 5.'den fazla olamayız diyordu taraftar, şimdi riekerink bey diyeceksiniz diye dolaşıyor falan. bakalım, özellikle şuan gs'yi taşıyan 3 ana oyuncunun ikisinin kariyeri full devamlılık sorunları ile dolu adamlar. iyi başlangıcın devamı bir yerde koparsa zaten bizim işimize gelir. onun dışında kadro derinliği bizde kanat rotasyonu hariç, ligin ikinci devresinde özellikle sakatlıklar vs. arttıkça bizim as kadrodan gidenin yerine koyacağımız farklı farklı adamlar var, gs de işte o yok. tolga'yı şuan yedekleyebilecek adam yok. bruma'yı yok; zaten aktif performansta ligde daha iyi kanat yok. verimde yaklaşan sadece visca var. eren'in yok, gerçi sig tam eren tipi forvet ama onun kadar kaliteli değil, etkili de olamaz. giderde gider. jong mesela çok konuşuluyor ama jong'un kadroda olduğu her sistemde hücumda -1 olur savunmada direnç kazansa bile takım vs... neyse zaman gösterir işte defoları konuşmaya gerek yok. çok rahat 1-3 bandı dışına çıkmaz ama gs her şekilde, savunma açısından bence gayet lig kalitesi üstünde bi kadrosu var ve bu ligde gol yemeyince bir şekilde zaten atıyor üç büyükler; oradan götürüyorlar sdafsad bkz hamza gs'si :(
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 bu arada fernandao gol kralı olurken de aynı kilodaydı, kiloya takma olayı tamamen medya goygoyu. adam hep 100kg bandında dolanıyordu. olayı zaten deli güçlü olması öküz gibi.
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Riekerink'le 5. olamayız diye burun kıvıranlar taraftar değil soğan cücüğü. Adam başarısız olabilir, illa başarılı olacağını iddia etmedim zaten ama bir şansı hak ediyor, desteklenmeli diyordu sezon başında gerçek taraftar. Şu anda GS'yi "taşıyan" oyuncu yok. Sneijder, Bruma, Eren, Tolga ve tabii ki Muslera ile en az 5 tane iyi oyuncu var o "taşıyan" sıfatına layık. Takımın yarısı o seviyedeyse "takımı taşıyan" denmez. Daha bunlara Podolski, De Jong'un da ekleneceği öngörülebilir. O kadar adamdan iki tanesi arada teklerse çok sıkıntı yaratmaz. Herkesin her zaman top performans vermesi beklenmez zaten. Tabii hala eksik çok bölge var, sağ bek oturmadı, stoper baştan beri fiyasko, ve yedekler yetersiz. Üstüne hala duran toptan gol ve eskisi kadar olmasa da çok rahat kontra yiyoruz.
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 abi şuan kimsenin kimseyi taşımadığı tek takım başakşehir ligde, yani üst sıralardan bahsediyorum. hani yine aynı yere çıkıyor ama istatistikler, verimliliğe vs. baktığında kimse kimseyi taşımıyor demek özellikle gs için sıkıntı. bruma mesela şuan ligin en verimli oyuncusu istatiksel olarak. gs'de onun arkasından gelen en yakın kanat oyuncusu ligde kanatlar arasında 20. sırada falan olması gerekiyor. tolga ligin savunma verimliliğinde en iyi orta sahası. ligde onu orta sahalar arasında takip eden ilk gs'li selçuk, 25 falan olması gerekiyordu geçen bakmıştım. eren'i katmıyorum çünkü yedekleri sakat vs. kıyaslama yapacak adam yok. ne kadar beklentiler olsa da o adamlara karşı görmeden lig içinde yorum yapmak saçmalık. eren'de son maça kadar ligin en verimli 5. oyuncusuydu mesela. elbet bunlar olmayınca yerine adam koyulur ve bir şekilde idare edilir ama bu takım şu ana kadar yenilmemişse ve beklenti üstünde bu kadar puan toplamışsa bu adamların ekstra performansları sayesindedir. yani şöyle diyeyim, sıradan bir takım olmaktan bu adamlar çıkarıyor gs'yi şuan. bunda herkes hem fikirdir sanırım? Verimlilik listesine baktığımızda mesela ilk 10 da üç GS'li var, BJK'li yok mesela. üç gs'li üstte saydıklarım. bruma lig lideri. eren 5., tolga 8. ondan sonra en yakın oyuncu 21. sırada selçuk. ondan sonraki en yakın sıradaki 26 muslera, gerçi kaleci totalde sayılmamalı onu çıkar; ardından gelen en yakın oyuncu 48. sırada sneijder. durum istatiksel olarak böyleyken biz adama bağlı takım değiliz demek saçmalık abi kusura bakma :( bu ligde adama bağlı olmayan tek takım başakşehir. avcı da zaten net ülkenin en iyi td'si kabul etmek gerek silkeleye silkeleye. ilk 50'de başakşehirden 9 adam var sanırım ligde şuan verimlilikte. onları osmanlı takip ediyordu en son 7 adamla mı ne. edit: osmanlıda bu arada kısmen adamsız yürüyor. gerçi orada da badou'nun performansı çok kilit diye ben dışarı koyuyorum. badou'ya bir şey olursa osmanlı da çok yürümez gibime geliyor hep.
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Yahu hepi topu 5 maçı oynanmış ligde, daha yedekler sahaya sürülüp ne seviyede oldukları bile belli değilken, üstelik de aynı bölgede oynuyor diye farklı görevlerde yer alan oyuncuları kıyaslayarak "takip edeni şu fark bu kadar" diye istatistik çıkartmak nedir? Bruma'ya bakarken daha doğru dürüst maça çıkmamış Sinan ve Podolski tabii ki yer almayacak o istatistiklerde. De Jong kaç maç oynadı da girsin? Şu noktada esas saçmalık o istatistiklere göre yorumlamak, akıl var mantık var. Edit: Ha bir de o istatistiği nereden çıkardın bilemeyecem ama Başakşehir'de 9 diyorsun, ikinci sırada Osmanlı 7 diyorsun, kendi saydığın ilk 50'de 6 tane GS adamı var (ötesi var mı bilemedim), örnek verdiğin Osmanlı'dan 1 oyuncu fark ediyor yani. Ha, şu aşamada o liste de 5-6 maç oynanmış ligde anlamsız, o ayrı.
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 e şimdiye kadar ki performanslar üzerinden bu kadar iddialı konuşuluyorsa takımlar hakkında geçen yıldan beri ki istatistikleri konuşacak değiliz. tabii ki aktifleri konuşacağız. bu arada kimin kaç maç oynadığının önemi yok, aldığı süreye bazla oynadığı oyunun önemi var. tabii bunu uzun sürede yapanlar daha değerli oluyor. podolski henüz 2 golüne rağmen 50'ye giriş yapamadı. instat bu arada verileri aldığım yer. he birde ilk 50 olayında şey var, osmanlı ve başakşehir'İn oyuncuları çoğunlukla ilk 20-25'te, gs'nin çoğunluğu 20-25'ten sonra. bjk'nin de kasten öyle, zaten top 25'te bizim de 4 oyuncumuz var sadece. bjk'nin verimlilik konusunda gs'den pek farkı yok zaten. gs'de farkı ligin en iyilerinden bazıları yaparken bizde herkes eşit dağıtmış verimi ortalarda. o detayı vermem gerekiyordu özür dilerim :( - bir de kendi işim bitti diye şimdi gg-beck kıyaslaması yapıyordum bizimkiler içinde gs maçında gg'nin istatistikleri bayağı şaşırttı. maçtan sonra psikolojik olarak mı nedir bruma, GG'yi ezdi falan lafları dolaşıyordu da bruma'nın bu sezon bütün istatistiklerde en kötü oynadığı maç. hatta ortalama %50 civarında ikili mücadele kazanırken %31 de kalmış. GG'ye karşı 8 ikili mücadeleden sadece ikisini kazanabilmiş, birinde gg'yi geçtikten sonra marcelo'ya takılmış hemen kademede. %55 civarı kilit pas atıyormuş mesela bizim maçta 1/4 kalmış. GG'nin de garip bir şekilde en çok ikili mücadele kaybettiği adam tolga olmuş. 3 kere kaybetmiş. çok iyi kademeye girmiş defalarca tolga. GG o maç aslında iyi iş yapmış da işte gözümüz diğer tarafta kalmış resmen.
kayserili Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Olay zaten Gs nin aldığı puanlar değil gayet iyi top oynuyor olması geçen seneki çöküşten sonra. Bjknin ve Gsnin oynadığı oyun taraftarı ümitlendiriyor şampiyonluk için. Böyle oynayıp önümüzde ki 6 maçtan sadece 10-12 puan bile çıkarsak sıkıntı yok çünkü hem lig uzun hem bjk de illa ki puan kaybı yaşayacak. Bjk de baya baya düştü geçen seneden bu seneye oyun olarak. Hem daha zorlu bi yıl bjk için. CL de iştah kabartan bi grup var, Tr kupası var. Takım yorulacak hem fiziken hem mental olarak. Talisca ve Abubakar olmadı. Çok net. Kaldi ki Gs havaya girdi mi alır götürür. Daha önce kaç defa gördük. Taraftar o yüzden ümitli zaten. Yoksa 5 maçta alınan Ayrıca akıl var mantık var denmiş bjk forumunda. İyi güldüm.
Llama Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 abu daha ilk 90 dksını çıkardı yahu durun hele
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Aynı şey GS'de Tolga içinde geçerliymiş. BJK harici resmi maçlarda ortalama 101 pas yaparken, bizim maçlarda Super Kupa da 66, ligde maçında 53 pas yapabilmiş. BJK maçları hariç %93 pas isabeti yaparken, BJK maçlarında %84'e gerilemiş. Quaresma da GS maçında bütün resmi maçlarındaki en kötü pas yüzdesi (%51) ve en kötü ikili mücadele oranını (%26) yapmış. Bu arada o Red kekosunu bulun getirin bana asddsfs Maçtan önce Marcelo, Eren'i hava toplarında kitler, sıkıntı yaratamaz oradan derken dalga geçiyordu oldboyz stili, 7 kere hava topuna yükselmişler 39. dakikada sadece bir kere Marcelo üstünden vurabilmiş o da orta sahadan aşırtma topu olmuş. Totalde de 3 kere ikili mücadele kaybetmiş biri üstteki kafa, biri yerde yine Eren duvar olmuş birde Bruma'ya sol açıkta kaybetmiş uyumuş. Golü Tosic'e yazmışlar bunlarda hatası yok gözüküyor. Neyse GS maçı yeter 13 dakikam kaldı biraz da kendi işime döneyim :( Jordan Morris'i izleyin MLS de yeni nesil Rooney olacak. EPL yapar belki ikinci devre kiralık vs. olarak, oradan da kalıcı olur tahminen. Edit: Bu arada ligin kilit pas lideri yine Sneijder'mış. %57 isabetle maç başına 4 tane mi ne yapıyormuş. Adam bu kadar formsuzken bile takımı pozisyona sokabiliyor ya cidden büyük oyuncu. Onu takip eden Oğuzhan'mış. %51 isabetle 3.9 pasta başarılı oluyormuş. Aynı şey gerçi onun içinde geçerli, o da leş sezon geçirirken yine ana işini iyi yapıyor.
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 GSliler alınan skorlara kanmasınlar. Antalya maçında çok rahat 3-0 yenilebilirlerdi de. Rakip kaleye ilk isabetli şutu 53. dakikada attılar.
madcow Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 oldun said: gs kadro derinligi yok sakatliklar gelmezse sansi yuksek ama 3 buyuklerin hepsi 3 tane ciddi sakatlik yasicak desen en cok gsa vurur bu durum.Sezon basından beri en cok sakatla biz oynuyoruz. Yeni transferlerimizin buyuk bir kısmı milli takım arasında/sezon basında sakatlandı. Cavanda, Podolski bu hafta donduler sayılır. De Jong, Serdar Aziz, Sigthorson, milli takım arasında donecekler diye bekliyoruz. Bu haftaya kadar 3 tane kesin ilk 11 olmasını bekledigimiz oyuncumuz sakattı (Cavanda podolski ve de jong) yine de besiktas deplasmanı dahil yenilgisiz 14 puan cıkarttık ama oyuncumuz sakatlanırsa en cok bize vuruyor. Hakkaten anlamıyorum.
Llama Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 çok şükür o cenabetliği attık biz cenkte demek tüm şey onu bi yıkayın
oldun Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 @madcow hakliymissin hic oynamadiklari icin onlari yok saymisim. saydigin oyuncular gelirse gsya guc katar orasi net evet.
Esh Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 madcow forumun en haksız adamı olm, yapmayın böyle
oldun Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Madcow ile alaksi yok.ben kendim hic oynamayan oyunculari unuttum gitti onlari dusununce aslinda o oyuncular bircok yerin alternatifi. Zaten sneider ile muslera gibi oyuncularinin alternatifi olmaz onlardan bi tane oluyo.
cicibeybe Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 kayserili said: Ayrıca akıl var mantık var denmiş bjk forumunda. İyi güldüm. wot fighttan kaciyordum da sunu gordum zaaaaaa ben de bunu senin soyluyor olmana iyi guldum melis
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Gs nin kadrosu bu. Sakatliktan dönenler biseyi değiştirmez. Gecen sene hepi topu 4 gol atan adam mi orta dogu ve balkanların en iyi golcüsü derdiyok'u kesecek ? Yoksa Amerikaya gidip gelmiş de Jong dünyanın en cok koşan adami orta sahada 1 tane adam geçirmeyen cigerciyi kesecek ? Belki serdar ceju'yu keser o da iyi mi olur kötü mu tartışılır.
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Tamam da herkesin ayni anda sakatlanmayacagi goz onunde bulundurularak soyleniyor o. Bir hafta o olur oburu olmaz filan takimlar boyle dengeleniyor. Yoksa aslar belli dogru. Ama acikcasi GS beklenenden iyi cikti, simdi ne yalan soyleyeyim. Taraftar da beklemiyordu, hala bence bir numarali sampiyonluk adayi BJK'dir, FB'yi hiic kestiremiyorum ama biz bir sekil ustlerde kaliriz. Tikanan maclari zor acabiliriz dogru, ama Bruma cok ekstra isler yapacak gibi duruyor. Bir de topsuz oyunda hic birsey yapmasa bile ceza sahasi icinden her vurusu potansiyel gol olan adam bir adam var. Cidden vurus teknigi inanilmaz iyi Poldi'nin ki TR ligine bu cidden yeter. Baskiyi kurduktan sonra karambolde acayip gol atacagini dusunuyorum cunku eveleyip gevelemeden cikariyor cat diye. Sinan gene iyi form tutabilirse ikinci yarilar icin bence iyi bir silah. Acikcasi Sniejder etkisiz olursa hic bakilmadan cikarilarak Sinanli Poldi li hucumcu kadrolara cok rahat donulebilir. Gecen sene bunu yapmaya luksu yoktu GS'nin. Simdi Eren olmazsa Izlandaliyi koyarim pivota oburleriyle beslerim diyorsun. Bruma simdilik iyi bir silah. Gecen sene silah yoktu. Bu sene bir kac alternatif silah var. Bu bile yeterli su an bize. Cidden Izlanda'li nin da acayip golcu olmasina gerek yok. Belli vazifeleri yerine getirse is yapar. Ha nasil bir oyuncu gram fikrim yok. Umut'un olayi adam en basit futbol gerekliliklerini filan yapamiyordu. Bu takim birsekil gol atar yoksa baskili oynadigi zaman. Gecen sene topu ilerde tutma, baski kurma filan olmuyordu zaten. Su an birden cok tehditi var GS'nin. Bunlar avantaj. Mesela Bruma'nin hizi ve performansini goren bekler bile geriye cekilecektir istemsiz olarak. Bu bile cok seyi etkiliyor.
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Elbet tabiki alternatifler var su durumda gsnin ama arada kalite olarak cok fark var fifer iki rakibinin rotasyonuna göre. Gs isi goturcekse 11i ile goturmeli 11in is yapmadığı maçlarda yedeklerden alacagi verim şüpheli. Fenerde orta saha disinda öyle ya da böyle alternatifli kadro var. Besiktas her pozisyonda x2 ve kaliteleri de yakin. 2. 11i koysan sahaya yine is yapar diyorsun. Gsde sol bekin yedeği yok. Sağda cavanda mi sabrinin sabri mi cavandanin yedegi ikisi de gs seviyesi degil. Stoper icin bisey demeye gerek yok zaten. Ileride erenin yedeği Mevlüt Erdinç in falan catir catir gol attığı fransa liginde anca 4 gol atmis. Ortada josue cok iyi yedek bence bir tek. Bi de podolski as dersen yasin. Bazen dar rotasyon daha cok ise yarar o da var tabi. 14-15 kisi şampiyon yapar 22 yapamaz. Ergin ataman baskette yapıyor 7 kişi ile
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Lig icin herkesin direk yedegi olmasina da cok gerek acikcasi. Sol bekin yedegi yok okeyde, ciddi bir sakatlanma durumu olmazsa hayati kritik degil kadro icinden alternatif cozum bulabilirsin. Cok iyi sol bek yedegi olmaz zaten bircok takimin, zaten zor bir mevki sol bek. BJK'nin oyle denk geldi bu sene. Stoper, orta saha ve forvet in iyi yedeklenebildigi surece bence asiri sikinti degil. Orhan Ak'larla filan sampiyon olundu yani dfsdfs. CL isi ayri mevzu tabi. Su an BJK'nin herseyi iyi yedeklemesi de bence fazla luks gibi. O kadar adam bir tane Gomez etmiyor mesela efekt olarak, hani elbette karsilastirma anlamsiz ama cok iyi 2 kadro cok duzenli ve iyi oynayan bir kadro etmeyebilir. Mevlut demisken Mevlutun de ben hic catir catir attigini hatirlamiyorum. Baksak 3 macta 1 golu vardir ya yoktur da dedigim gibi bu takimda gol atacak adam var. Izlandali topu ileri tasimada yardim etsin yeter. Nasil birsey cikacak bilmiyoruz tabii.
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 oo uefa 12.7 m euro yu ödemiş, hadi yine iyiyiz
Öne çıkan mesajlar