Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
farketmez ya bu saaten sonra kimin oynadıgı, yıllar sonra ilk defa büyük bi takımın hocası, harbiden hocalık yapıo doya doya..

yani futbolcular saygı duyuyo sözünü dinliyo trip atmıo, adama inanıyolar belliki.. bunu başarmış olması ŞG'in çok sevinc verici

rakiplere bakıyosun hiç birinin topcusu hocasına inanmıo hepsinin burnu havalarda tam böle endüstriyel futbol kokan hiç sevmedigim bi olay-ortam

mesela son maç, yandan tolgaya bağrıyodu; 'ortayı bırakma tolgay die'
tolgay biraz ileri çıkar gibi oldu hemen geri döndü falan süper bişi

bazı yorumcuları dinliyorum mesela, yok büyük takımlarda motivasyona yandan taktik vermeye suna bunu gerek yokmus oyuncular profmusda onlar ne yapcanı bilirmisde bızzzııııkk....
Mesaj tarihi:
Stringray said:

orta sahadan kısa pasla yarma olayı güzel de tsl'de rakipler bunu otobüs çekip onlarca faul yaparak kolayca ekarte ediyor artık abi. öğrendiler yani taktiği özellikle kendi sahalarında direk bunu yapıyorlar. sarı felan da çıkmadığı için doğru dürüst oyunumuz yalan oluyor.

bu nedenle bu seneki kanat ve uzun top olayı benim hoşuma gidiyor ki bunu yapacak kadro yapısı mevcut. sadece forvet soru işareti bu noktada zira aboubakar'ı halen izleyemedik. takım oturunca set hücumlar da başlar zaten ama artık tek silahımız bu değil.

uzun uzun yazacaktım da kendi içinde doğruları olan ama eksikleri de olan bir düşünce abi şu. Tamam tiki taka göbekten gir ya da hızlı koşu ile göbekten pasla yardır olmuyor her zaman kabul, ama her zaman olmuyor diye bundan vazgeçmek saçma değil mi? Oyunun gidişatına göre hamlelerini yapıp bu iki sistem arasında değişiklik gösterebilirsin ve hatta direkt maç içinde oyuncular bu iki seçeneği birlikte değerlendirebilir, aptal adamlar değil sonuçta.

Yeni bir silah aldın diye eski güçlü silahından vazgeçmenin alemi yok, ki şg'in de vazgeçeceğini düşünmüyorum, şu anda sadece futbolcular alışık değil. Caner, gelen topu şişiriyor mesela, daha basit oyna caner, garanti top geldiğinde kes içeri yoksa göbeğe oyna denmesi lazım. G. İnler, harika kanada uzun top atıyor ama yarısı tabi yine rakipte. Ona da gökhancım atibaya ver sıkışınca her atakta kanattan gitmemize gerek yok denmeli vs vs. Tabi bunlar alışılacak şeyler, ilk haftaları daha ligin çoğu adam lig başladıktan sonra geldi.

Bir de gomez olsa çılgın atardı bu yan toplarda, ama şu anda cenk olsun abu olsun o kadar etkili değiller, sadece boy pos zıplama değil positioning ve koşular anlamında da.

her şeyi geçtim cidden gomez başka adamdı ya, attığı golleri izledim yine, adam ekmeğini taştan çıkarmış. O fizikle yaptığı koşular, sürekli ofsayt çizgisi arkasında kalması, ceza sahası dışından şutları, sprintleri, kafa vuruşları falan adam tam bir golcü.

Anmış olalım süper mario'yu da gollerini koyarak.

https://www.youtube.com/watch?v=JP8avSD-Nfs
Mesaj tarihi:
Ligin en iyi beklerini alip ligin en iyi dunyanin sayılı golculerinden birini kaybettik ama zaman meselesi uyumun sağlanması.

Orta-koşu zamanlaması oyle hemen oturmaz gomez kalsa da her topa cikip vurcak diye bisey yok yani.

Ama bu saatten sonra gecen seneki sistemi bekleyip takimin oyununu ona göre değerlendiren hata yapar. Bu sene oyun tammen kanatta ve mümkünse uzun pasla yon değiştirip savunmayi dengesiz yakalamak üstüne o yüzden sosa tarzi bir oyuncu olmasa da olur. Cok cabuk uzun ve isabetli pas atan bir talisca daha cok is yapar.

Oyunu sola yikip birden 50 metre pasla saga acip ordan dengesiz yakalamak üstüne bir plan var ki boyle iki efsane bek varken dogru plan bu.

Oyun sistemini gelen giden oyunculara gore değiştirip geliştirmesi senol hocanin büyüklüğünü gösteriyor.

İdeali ararken bizi kızdırıyor garip hamleler yapıyor hala olcay denen yeteneksizi oynatıyor ama takim oturunca senol hoca efsanesi konusulcak.

Forvetlerimiz kendini bulursa son yillarin en gollu sampiyonu oluruz
Mesaj tarihi:
peki neden tek bu taktik onu sorayım ben de. tamam ligin en iyi sağ sol beki bizde, ama neden sadece kanat oyunu. geçen seneki oyunu koruyabiliyorsan, talisca'yı buna adapte edip ozzy atiba talisca ile ve kanatlardaki adamlar içeri girerek (ki bekler sağdan soldan yardıran bekler olduğundan açıklarının da biraz içeri katetmesi gerek) bu organizasyona katılabilecekken, mix&match yapabilecekken neden sadece kanat oyununa yönelmek? buna karşı önlem alınırsa ne yaparız, ki zaten ligde çoğu takım bunu uyguluyor doldur boşalt, ceza sahasına gönder elbet birşey olur kafası, buna önlem almak daha kolay değil mi?

ben demiyorum ki sadece ortadan gidilsin, geçen sene mecburiyetten sadece ortadan gidiyorduk. şu anda bekler sağlam adamlar evet kanat organizasyonları da olur ama sadece buna yönelmek türkiye liginde bizi kurtarsa da tat vermeyen bir futbol ortaya koyar ve şl'de de bir yere varamayız. Bence..
Mesaj tarihi:
bu ligin bugı bu cünkü.

türk futbolnun en zayıf olduğu şey duran top ve yan top savunması.

savunmacılar aptal, anca karşıdan gelen adamı vur emri ile yere indirip oyunu kesiyorlar, geçen sene başarılı olma sebebimiz çok kaliteli teknik ayaklardı ve bazı takımlar sertlik ile engelliyordu hakem de müsade ederse eğer.

ama yan top savunmayı bilen takım yok ligde, doğru düzgün pozisyon almıyorlar alan savunması yaparken ceza sahasında, sürekli adam adama oynuyorlar karşıdan gelirken savunmak kolay onlar için, top bir sağa bir sola hucumun yönü değişip isabetli orta da gelince bir bakıyor tuttuğu adamı kaçırmış içerden çıkartıyor topu.

bizim yapmamız gereken ekstra adamları ceza sahasına sokmak, stoperler forvetleri kucaklarına aldığında onların indirdikileri toplarla buluşcak ya da direk hedef adam olacak ekstra oyuncuları sokarsak işin içine, talisca gibi beklerimiz böyle orta açmaya devam ettikce peynir ekmek gibi gol atarız.

yerine göre göbekten pas da oynarız, bekler sadece ortacı değil ayakları iyi, duvar olup verkaça girecek gerektiğinde merkeze yaklaşarak pas istasyonu olabilecek adamlar.

geçen seneki oyuna çözüm üreten takımlar vardı ama bu oyuna çözüm üretemezler, ki pas oyunu her zaman cebinde bir alternatif, onu ozzy-olcay ile oynarsın, şu oyun sisteminde olcay'ın yeri yok ama, bu oyun için çok yeteneksiz kalıyor kanatta
Mesaj tarihi:
TFF, Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor maçının tarihinin değişmesi için yaptığı başvuruyu reddederek; gerekçe olarak maç takviminin FIFA ve UEFA’nın iki maç arasında minimum 48 saat olarak belirlediği dinlenme süresine uygun olduğunu belirtti.
Mesaj tarihi:
transferlerin gecikmesi tekere çomak soktu. şu an çok fazla şey deneniyor. geçen seneki oyundan komple vazgeçeceğini sanmıyorum ama kadro itibariyle değişim kaçınılmaz. GS maçını sonra da kiev maçını görelim. onların sonrasında mutlaka değişiklikler olacaktır ve rota netleşir.
Mesaj tarihi:
umarım milli takıma futbolcu yollamayız ya. cok istiyorum şunun olmasını, yollayınca zaten değerini bilmiyorlar, ligin en iyi yerli oyuncusu birden "arda'ya pas atan adam" sıfaına bürünüyor.

k*nya'da k*yseri'de keyifleri yerinde, olur da inönü'de maç oynamak isterse federasyon okkalı bir silktir çekilirse de dadından yinmez.
Mesaj tarihi:
calimero said:

Stringray said:

orta sahadan kısa pasla yarma olayı güzel de tsl'de rakipler bunu otobüs çekip onlarca faul yaparak kolayca ekarte ediyor artık abi. öğrendiler yani taktiği özellikle kendi sahalarında direk bunu yapıyorlar. sarı felan da çıkmadığı için doğru dürüst oyunumuz yalan oluyor.

bu nedenle bu seneki kanat ve uzun top olayı benim hoşuma gidiyor ki bunu yapacak kadro yapısı mevcut. sadece forvet soru işareti bu noktada zira aboubakar'ı halen izleyemedik. takım oturunca set hücumlar da başlar zaten ama artık tek silahımız bu değil.

Yeni bir silah aldın diye eski güçlü silahından vazgeçmenin alemi yok, ki şg'in de vazgeçeceğini düşünmüyorum, şu anda sadece futbolcular alışık değil. Caner, gelen topu şişiriyor mesela, daha basit oyna caner, garanti top geldiğinde kes içeri yoksa göbeğe oyna denmesi lazım. G. İnler, harika kanada uzun top atıyor ama yarısı tabi yine rakipte. Ona da gökhancım atibaya ver sıkışınca her atakta kanattan gitmemize gerek yok denmeli vs vs. Tabi bunlar alışılacak şeyler, ilk haftaları daha ligin çoğu adam lig başladıktan sonra geldi.

maalesef bu teoride yapmayalım denilince olmayacak bir şey değil. mesela caner ve inler'i örnek vermişsin ama bunların ikisi de futbol karakteri çok sağlam ve sahaya ağırlıklarını koyuyorlar. kendi stillerinden vazgeçirip basit oynayamayacağın iki adam. bunlar oynuyorsa takım uzun araya top / kanattan orta şeklinde oynar baskın olarak. bu adamlara bunu yapma diyemezsin standart oyuncu olurlar bunu da yediremezler kendilerine.
Mesaj tarihi:
Stringray said:

calimero said:

Stringray said:

maalesef bu teoride yapmayalım denilince olmayacak bir şey değil. mesela caner ve inler'i örnek vermişsin ama bunların ikisi de futbol karakteri çok sağlam ve sahaya ağırlıklarını koyuyorlar. kendi stillerinden vazgeçirip basit oynayamayacağın iki adam. bunlar oynuyorsa takım uzun araya top / kanattan orta şeklinde oynar baskın olarak. bu adamlara bunu yapma diyemezsin standart oyuncu olurlar bunu da yediremezler kendilerine.

Allah allah messi değiller ki abi etrafına takım kurasin. Çok basit, Caner oğlum ceza sahası etrafına gelmeden orta yapma diyeceksin ki bekin görevi budur Beckham değilse ve forvette de araya çılgın kaçan ya da her topu indirecek bir adam yoksa. Aynısı Gökhan inler için de geçerli, Gökhancigim hobi olarak yine yap zorda kalırsak yine yap en iyi opsiyon oysa yine yap ama her topu kanada uzun şişirme denebilir gayet, ki denmeli de yoksa her oyuncu aldığımızda onun karakterine göre oyun şekillenir. Oyuna giren çıkan oyuncuya göre sürekli taktik değişir ki işin içinden çıkamazsin. Şenol bunu oynayacaksınız arkadaşlar diyecek onlar da oynayacak, bu onları standart oyuncuya falan da dönüştürmez, Caner fenerde böyle oynamıyordu örneğin.
Mesaj tarihi:
Caner oğlum, gökhancığım, şenol.. Bu ne samimiyet calimero?

Caner fenerde böyle oynamıyordu diyorsun. Pek izlemiyordun fener maçlarını herhalde. Aynen böyle oynuyordu adam.

Bir de belki en başta Şenol Güneş böyle oynamalarını istiyor adamların? Sen neye dayanarak oyuncuların kendi insiyatifleriyle böyle oynadıklarını iddia ediyorsun?
Mesaj tarihi:
caner aynen böyle yardırıyordu, adriano ile şimdi daha sağlamlar gerçi ama stil aynı. inler de böyle uzun paslı oynuyordu. dediğim gibi bence böyle oynamaları isteniyor en azından şu an şg taktik denemeleri yaparken. zira türkiye'de üçgenlerle ortadan gidip bir şekilde gol yaparsın - ki geçtiğimiz sene gol atmakta zorlandığımız takımlar olmuştu ama şl için daha kontratak bir oyunu da olması gerekiyor takımın.
Mesaj tarihi:
Caner kısmen de 30+ yaşında kariyeri boyunca aynı tipte oynamış Gökhan'ın değişmesini beklemek de saçmalık bence :(

Zaten transferi mantıklı kılan adamı alırken tipini, alışkanlıklarını vs. belirleyip ona göre yapmaktır. Gökhan bu, Caner bu, GG bu, Aboubakar bu vs...

Bunları alıp tarzlarını değiştirmeye çalışırsan çok büyük ölçüde patlar gidersin. Değişime karşı koyup patlayan nice adamlar oldu. Zaten değişime ayak uydurup yeni tarz oluşturabilen futbolcu sayısı senede 20'yi falan geçer mi tüm dünyada bilmiyorum.

Bu adamların hepsi kendi içinde kalite ama geçen seneki sisteme oturtamayacağımız adamlar. Geçen seneki oyunu beklemeyip yeni bir şeylere geçmek şart artık.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...