Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanada'ya taşınma çalışmaları ve yardım

eregorn

Öne çıkan mesajlar

üstteki wotun bikaç maddesini okudum da aşırı genelleme var. her yer bok her yer kötü diye bir olay yok abi. doğu almanya mesela genel itibariyle leş ama berlin de doğuda orda gayet güzel yaşarsın mesela. almanya genel itibariyle bayık ancak karlsruhe fena değil mesela.

öte yandan kanadanın havası iyi değildir muhtemelen ben de anlatılandan biliyorum ancak ingilterenin ki çok mu iyi? liverpool-manu maçında anlamıştım futbolun neden gündüz oynandığını. kar yok ama pis bi soğuk var 12 ay.

öte yandan amerikaya git diyorsun ancak amerikanın vize prosedürleri hakkında bilgin var mı? en basit vize türü olan h1b bile artık loto olarak anılıyor. amerikadan oturum almanın en kolay yolu o 10 yıllık turist vizesiyle gidip evlenmek ki o da yanılmıyorsam 10k'nın üzerinde paraya bakar. kolay değil yani o işler.
Sosyal ağlarda paylaş

evliysen hiç bulaşmıycaksın böyle şeylere amerikaya gelip yeşili kapıcaksın bi şekilde(eger evli değilsen yani evlilik şekli). evliysen otur yerinde türkiyede yaşa macera aramana gerek yok yoksa zaten sürünürsün ileri düzey bi diploman yoksa ki hoş öyle bi diploman olsa tr dede rahat yaşarsın. zaten iyi bi diploma olmayıpta tr bitti diye gidenlerin çoğu rasgele kurşun sıkıyorlar ya tutarsa diye zaten yüzde 90nıda geri dönüyor 1 sene sonra gayet basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, plansiz programsiz yola cikip tam olarak ne istedigini bilmeyenler macera yasayip geri donuyor.
Hele yesil kart kapmak icin gideyim kadin/ adam bulayim evleneyim diyenleri hic anlamlandiramiyorum. Cok yazik lan.
Kanada'nin havasi dandik ama pis degil sadece gotunuz donuyor. Turkiye'de-25leri gormus biri olarak en azindan temizdir hava diyerek geldim. Ve Vancouver sicaklik bakimindan ellerindekinin en iyisi.
Bu yuzden diger sehirlerden evsizlere tek yon bilet alip buraya yolluyorlar. Evsiz olacaksaniz gidin Vancouver'da olun hic degilse havasi iyi diyerekten sdfhjshdg
Heryer yemyesil dogayi cok guzel koruyorlar. Rakunlar sincaplar kokarcalar yollarda geziyor, karsidan karsiya geciyor mavi kuslar saclarinizi oruyor hdfgdsj
Cok kulturlu bir sehir. Bosnaktan tut meksikalisi italyani korelisi cinlisi japonu fransizi brezilyalisi kisacasi her milletten var. %40 asyali diyebilirim geri kalani da homojenik bir bicimde diger saydiklarim.
Cinliler emlak piyasasinin icine etmisler. Kendi adamina ucuza kiraliyor veya bos birakiyor akrabalarinin dolusmasini bekliyor. Bu yuzden evler korkunc pahali. Vancouver'da dogmus buyumus bir genc bile olsaniz suan ev sahibi olmaniz imkansiz gibi birsey.
simdilik aklima gelenler bunlar.
delisi cok bi de. gencler yolda oroyin kokoyin vuruyor. her sokakta birileri ot iciyor.
Sosyal ağlarda paylaş

soyle bir örnek vereyim:
sanfrancisco da ev değeri 10 milyon dolar = 210.000 TL emlak vergisi yıllık.
istanbulda 10 milyon dolar 5000 tl emlak vergisi. yıllık.
Türkiye de belediyelerde evler olduğunun cok altında değerde sergileniyor.
Alım satım ve yıllık emlak vergisi bu değerden yapıldığında vergi oranları zaten cok düşük olması ile tam bir bargain e ulaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere de gelir vergisi %40
Fransada % 75
Türkiye de %35
ülkeler arasında ki anlaşmadan dolayı ben Türkiye de vergi ödediğim için İngiltere ye gelir vergisi vermiyorum. Oradaki evimi de boş tutuyorum bu yüzden.
Ama bir cok neden den ve secimden dolayı Türkiye tam bir vergi cenneti.
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma diye bir sey var bizim vergi kulturumuzde. Bu cennet kapısı.
Sosyal ağlarda paylaş

yurdum insanı hukuksuzluğa öyle güzel alışmış ki artık onun güzel bişe olduğunu sanıyor. almanyada ortalama %35 kesinti oluyor maaşından. sigortan vergin vs bu bedelin içinde. karşılığında en en basit örneği vereyim 6 ay boyunca işsizlik maaşı alabiliyorsun. öyle türkiyedeki gibi çük kadar rakamlar değil bu arada. arkadaşım iş başı için 3 ay sonraya gün vermişti firmaya sırf maaş alsın diye 1500€'ya yakın işsizlik maaşı alıyordu. türkiyede kaç sahi? ev geçindirebilir misin o parayla? ya da atlayıp hırvatistana gidebilir misin tatile arkadaşımın yaptığı gibi? istisnalar vardır ancak vergi kesen batılı ülkeler karşılığında bişe veriyor. kanadanın her tarafı tertemiz yemyeşilse ve medeniyet kol gibiyse bunun bir sebebi var.

edit: türkiyede 10m'luk evin vergisi 5k TL belki ancak devlet babamız aradaki 205k'yı seve seve oksijen vergisi adı altında senden alıyor. bunları da yaz.
Sosyal ağlarda paylaş

@Glatheros

almanyada rus bir arkadaşım var. kız buraya master için geldi kabul etmediler okulunu. baştan lisans okuyor şimdi. sırf dönmemek için okuyor kız baştan. o yüzden dediğinde muhtemelen haklısın. yalnız hukuğu ingilizce okumak biraz fazla acıtır diye düşünüyorum. keza veteriner kuzenim avusturalyadan denklik almak yerine gidip orda yüksek okulda işletme eğitimi almıştı kalabilmek için. beynim kaldırmaz aynı şeyleri bi de ingilizce diyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

3 yil irlanda'da, simdi de uk'de in-house avukatlik yapan avukattan dev tuto:

1) US veya Kanada'da LLM veya herhangi bir Common Law ulkesinde undergrad (Commonwealth ulkeleri + US + Canada) New York Barosu sinavina girip baroya kaydolabilirsiniz.

2) TR'de baroya kayitliysaniz su scheme ile England & Wales qualified Solicitor olabilirsiniz: http://qlts.kaplan.co.uk/

1'in credibility'si cok dusuk - tavsiye etmem. gerci Kanada icin New York Barosu daha avantajli olabilir, bilmiyorum.

2 icin £7000 gibi bi parayi gozden cikarmaniz ve yaklasik 1 sene boyunca ders calisma-sinav stresine hazir olmaniz lazim. tabii ayni zamanda full-time calisiyorsaniz gecerli bu. yoksa sinavlardan 2 ay once falan 7/24 calisip da halledebilirsiniz.

total 2 sinav var. birincisi 6 saat multiple choice (180 soru), ikincisi 6 gun boyunca degisik alanlarda practical examination (role-play, internetten case law arastirma, role-play'den sonra yazili ve sozlu legal advice hazirlama vs.)
Sosyal ağlarda paylaş

Nergal69 said:

yurdum insanı hukuksuzluğa öyle güzel alışmış ki artık onun güzel bişe olduğunu sanıyor. almanyada ortalama %35 kesinti oluyor maaşından. sigortan vergin vs bu bedelin içinde. karşılığında en en basit örneği vereyim 6 ay boyunca işsizlik maaşı alabiliyorsun. öyle türkiyedeki gibi çük kadar rakamlar değil bu arada. arkadaşım iş başı için 3 ay sonraya gün vermişti firmaya sırf maaş alsın diye 1500€'ya yakın işsizlik maaşı alıyordu. türkiyede kaç sahi? ev geçindirebilir misin o parayla? ya da atlayıp hırvatistana gidebilir misin tatile arkadaşımın yaptığı gibi? istisnalar vardır ancak vergi kesen batılı ülkeler karşılığında bişe veriyor. kanadanın her tarafı tertemiz yemyeşilse ve medeniyet kol gibiyse bunun bir sebebi var.

edit: türkiyede 10m'luk evin vergisi 5k TL belki ancak devlet babamız aradaki 205k'yı seve seve oksijen vergisi adı altında senden alıyor. bunları da yaz.

O vergilerle yol yaptilar bir kere tamammi?!

Iste bunlar hep yollarimizi, koprulerimizi, marmarayi ve yeni havaalanini cekemeyen ahlaksiz batinin yurdumuz insanina empoze ettigi dusunceler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...