neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2016 Selam patiler, Temmuzdan itibaren abd'de olacağız iki yıllığına. Ev tutmamız gerek, internette bir sürü apartman kompleksi var, yazmışlar açık açık ne var ne yok diye gerçi ama amerika'da yaşayan arkadaşlara bir sorayım istedim nelere dikkat etmek lazım? Sözleşme falan imzalamadan önce "mutlaka şuna dikkat et" diyeceğiniz bir şey var mıdır? Teşekkürler :)-D
Nergal69 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2016 aykut ibrişim diye bir arkadaş var amerika ile ilgili deneyimlerini taşınma evrelerini banka hesaplarının açılması gibi herşeyi detaylıca yazdığı bir blog sitesi olacaktı bi arat bakalım
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Sağol, baktım da adamın sitesi kapanmış.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 California heralde, san fransisco merkez-palo alto arası mı?
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 ginaly said: eyaleti diyeydin bari NC abi, chapel hill
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 evin duvarlari, kapisi, penceresi oldugundan emin olun.
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 sözleşmeyi iyi okuman yeterli, mümkün olduğunca komün içinde yerler tut. işin kolaylaşır.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 okulun TSA'ine yaz, yardim eden cikar. zaten coop evler vardir kesin ogrenci isi.
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Coop ev düşünmüyoruz, eşimle birlikte gideceğiz. Apartman kompleksleri iyi duruyor, sözleşmeleri falan da okuyorum. Şans biraz da sanırım, gitmeden tutmak gerekecek, görüp tutabilseydik iyiydi de.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 2 hafta airbnb takil ev ara sonra asil evi kiralarsin
di Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Esh said: 2 hafta airbnb takil ev ara sonra asil evi kiralarsin Yapilacak sey bu zira uzaktan ev kiralamak diye bisey yok. Tamam diyen olursa da para falan gondermeyin, gonderecekseniz de bize gonderin bari yabanciya gitmesin. =)
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Niye olmasın ki? Bak şöyle mesela; http://www.bridgesatchapelhill-apts.com/ Online application falan var hep.
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Çok tehlikeli, görmeden tutmayın. İş yerinden bi arkadaşın kızı gitti geçende, okulun 100m dibindeki evin elektriğini 2 ay açamadı eski kiracının borcu yüzünden. Resimlere ve kiralayan şirketin kurumsal kimliğine güvenip patladılar, eşyalı evde kötü kokan yatak bile değişmiyor falan. Gogo airbnb 2 hafta, riske kesinlikle değmez
zeper Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Ya ben de emin olamamistim gidip de mi tutsam yoksa orda mi diye ama gercekten evi gormek bambaska cragilist gibi sitelerde filan cok yaniltici oluyor, ustelik muhiti goremiyorsun naisl bir yer, ulasimi filan anlaman lazim ....kesinlikle bir misafirhanesi vardir okulun bir haftaligina veya hostel bakin ...o arada rahatca dolasin. Agustos ayi gibi sozlesmeler basliyor genelde tam zamaninda gelmis olacaksiniz. Isitmasi icinde olsun derim bence kiranin, oyle bir ev arayin. Kislari cok soguk oluyor , batarsiniz=)
akirafes Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2016 müteahhitler ve komisyonculara dikkat edin. Yaptığınız anlaşmalar bile sizi koruyamaz. Hele uzaktan ev kiralamak tam bir intihar. Bir de başka ülkeden bahsediyorsunuz. yerel kanunlara mülk kiralama konusunda çok daha fazla dikkatli olun.
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2016 muteahhitle falan ne alakasi var ev tutacak adamin eheh abartilacak bir sey yok. her yerde standart bi kira sozlesmesi var apartman tutacaksaniz. bosluklar dolduruluyor iste kira su kadar cop parasi su kadar, evden cikilacaksa su kadar gun onceden haber vermeli, kontrat bitmeden cikarsa cezasi su kadar diye. bunlarin cogunda bosluk doldurulmazsa normali ne kadar oldugu yazar yaninda parantez icinde, oradan ucup kacmadiklarini anlamak mumkun. doldurulan kisimlara dikkat ettikten sonra bi problem olmaz. cikarken duvardan duvara hali varsa profesyonel hali temizligi yaptiracaksin fisini gostereceksin yoksa 50 dolara biz temizleriz tarzi maddeler oluyor bazen sonlarda, onlara dikkat iste. onun disinda airbnb + dolasma fikri gayet mantikli. evle ugrasmayin borusu patlar hamam bocegi cikar ocagi firini calismaz hepsi dert. apartman kiralayin, sirket baktigi icin 7/24 bakan biri olur en azindan. her apartmanin bi leasing office i vardir gidip tek tek sorun hem muhite bakin hem evleri gezin ordek daireleri gorun. muhit cok onemli bir sokakta malikaneler varken iki sokak otesi getto olabiliyor yolun rengi falan degisiyor etrafta kic catali gozuken adamlar falan dolasiyor oyle. o yuzden araba kiralayin gezin leasing officeleri. apartmanlari saptama konusunda da zillow, hotpads, padmapper kullanin. bu ucu iyi, haritadan acin bakin direk.
maivresnon Mesaj tarihi: Haziran 3, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 3, 2016 craiglistten bak herşeyi bulursun.
Öne çıkan mesajlar