Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD'de ev kiralamak


neutrino

Öne çıkan mesajlar

Selam patiler,

Temmuzdan itibaren abd'de olacağız iki yıllığına. Ev tutmamız gerek, internette bir sürü apartman kompleksi var, yazmışlar açık açık ne var ne yok diye gerçi ama amerika'da yaşayan arkadaşlara bir sorayım istedim nelere dikkat etmek lazım? Sözleşme falan imzalamadan önce "mutlaka şuna dikkat et" diyeceğiniz bir şey var mıdır?

Teşekkürler :)-D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok tehlikeli, görmeden tutmayın. İş yerinden bi arkadaşın kızı gitti geçende, okulun 100m dibindeki evin elektriğini 2 ay açamadı eski kiracının borcu yüzünden. Resimlere ve kiralayan şirketin kurumsal kimliğine güvenip patladılar, eşyalı evde kötü kokan yatak bile değişmiyor falan.

Gogo airbnb 2 hafta, riske kesinlikle değmez
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben de emin olamamistim gidip de mi tutsam yoksa orda mi diye ama gercekten evi gormek bambaska cragilist gibi sitelerde filan cok yaniltici oluyor, ustelik muhiti goremiyorsun naisl bir yer, ulasimi filan anlaman lazim ....kesinlikle bir misafirhanesi vardir okulun bir haftaligina veya hostel bakin ...o arada rahatca dolasin.

Agustos ayi gibi sozlesmeler basliyor genelde tam zamaninda gelmis olacaksiniz.

Isitmasi icinde olsun derim bence kiranin, oyle bir ev arayin. Kislari cok soguk oluyor , batarsiniz=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
muteahhitle falan ne alakasi var ev tutacak adamin eheh

abartilacak bir sey yok. her yerde standart bi kira sozlesmesi var apartman tutacaksaniz. bosluklar dolduruluyor iste kira su kadar cop parasi su kadar, evden cikilacaksa su kadar gun onceden haber vermeli, kontrat bitmeden cikarsa cezasi su kadar diye. bunlarin cogunda bosluk doldurulmazsa normali ne kadar oldugu yazar yaninda parantez icinde, oradan ucup kacmadiklarini anlamak mumkun.

doldurulan kisimlara dikkat ettikten sonra bi problem olmaz. cikarken duvardan duvara hali varsa profesyonel hali temizligi yaptiracaksin fisini gostereceksin yoksa 50 dolara biz temizleriz tarzi maddeler oluyor bazen sonlarda, onlara dikkat iste.

onun disinda airbnb + dolasma fikri gayet mantikli. evle ugrasmayin borusu patlar hamam bocegi cikar ocagi firini calismaz hepsi dert. apartman kiralayin, sirket baktigi icin 7/24 bakan biri olur en azindan. her apartmanin bi leasing office i vardir gidip tek tek sorun hem muhite bakin hem evleri gezin ordek daireleri gorun. muhit cok onemli bir sokakta malikaneler varken iki sokak otesi getto olabiliyor yolun rengi falan degisiyor etrafta kic catali gozuken adamlar falan dolasiyor oyle. o yuzden araba kiralayin gezin leasing officeleri. apartmanlari saptama konusunda da zillow, hotpads, padmapper kullanin. bu ucu iyi, haritadan acin bakin direk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...