Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5-6 saniye içinde kapanan pc sorunsalı FML

sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

Selam,
Olabildiğinde detaylı anlatayım ki soruna direkt çözüm bulmaya çalışalım istiyorum.
Dün gece pc bir anda mavi ekran verip error dedi. Tarama yaptı. Kendini kapattı açtı. Masa üstü tekrar geldi tam o anda bir daha error verip kapandı. Sonrasındaysa bilgisayarın ışıkları yanıyor, fanların hepsi sesli bir şekilde gürlüyor fakat bios ekranı dahil monitöre hiçbir şey ulaşmadan kendini kapatıyor ve 1-2 saniye sonra yeniden aynı döngüye giriyor.
Uzunca bir süre bekledim ve bu döngü hep devam etti.
Kasayı açıp işlemciyi kontrol ettiğimden öyle extrem bir sıcaklık yoktu. Hani sıcaktı ama yanmış gibi değildi ve burna yanıkımsı bir koku da ulaşmıyordu.
Ne olur ne olmaz diyerek işlemciyi söküp biraz beklettim. O sırada fanı da bi temizledim. Ardından macununu yeniledim. Geri taktım. Fakat problem aynen devam ediyordu.

Ekrn kartını söküp powera bastığımda aynı şey oluyor açıyor kapıyor.
Anakartın pilini söküp bekledim sonrasında geri taktım fakat sonuç aynı.

Psu'dandır diye düşününce tüm parçalara elektrik gittiğini gördüğüm için orada biraz şüpheli yaklaşıyorum.
Ramleri söktüm üfürdüm taktım aynı...
Ssd'yi hdd'yi söktüm-taktım aynı.
Anakartın da ışıkları yanıyor fakat onu söküp takma gibi bişey yapmadım zahmetli yani şimdi :) ha ama kablolarını söktüm taktım( power vs ) aynı.

Pc özellikleri
Gtx 670 ekran kartı
İ73820 soket 2011 oluyodu sanırım işlemci
Msi x79a-gd45 8d anakart
Psu haf912 plusla gelen cooler master gx bronze 750w

Şimdi bana ya işlemci bi şekilde gg olmuş gibi geliyor ya da psu'da anlam veremediğim bir sıkıntı var.
Elimde de yedek parça filan yok ki test edeyim.

Sizin de bir fikrinizi alayım istiyorum. Olmadı bilgisayar tamircisine gidicem de onlar da takmanın derdindeler. Sene 2016da onlara gitmek acı verici.

Buradaki gurular neler çözdü bu gözler şahit.
Sosyal ağlarda paylaş

Ramleri tek tek eski slotlarında, tek tek farklı slotlarda denedim. İkişerli de denedim sonuç yok.
Ama tüm ramleri sökünce mesela diiiit diiiiiiiit diye ötüyor fakat bu sefer reset atmıyor.
Takınca yine eski mevzuya dönüyor.

Anakartın headsinklerini kontrol et dediğin biostan mı oluyo. Öyleyse zaten ben biosa da ulaşamıyorumki.
Bi de anakartta işlemciden başka nereye macun sürülüyomuş ilk defa duydum.

Bios pilini söküp 1 dk filan bekleyip taktım ı ıh.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha tek tek baktım onlara parmakla ısıları gayet normal. Ilık bile değil.
5-6 sn ısınmak için gerçekten çok kısa. Hani uzun süre restart atmasını bekledim 10-20 kere belki o süreçte ısınır biraz diye ama yok yani işlemci olsun ekran kartı vesaire hepsi makul duruyor.

Ya ben bi de eski donanımcıyım yani bundan 7-8 sene evvele kadar bu işlerle uğraşıyodum. Kafam almıyo galiba artık çözüm üretemiyorum.
Yine de işlemci veya psudan yana beti basıyorum :)
Aklıma geldikçe deniyorum bişeyleri. Mesela bunlarda jumper filan da yok hani sök tak deneyeyim.
Var mı başka fikir :p
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

herhangi bir bios beep error alıyo musun?

Yok abi bios bipi sadece tüm ramler söküklen alıyorum. Tek bir ram bile takılı olsa bip sesi gelmiyor.
Ben eskiden eğer ki bip sesi gelmiyorsa işlemci problemli oluyor diye düşünürdüm. Ki genelde hep öyle olmuştu tamir ederken. Sırf bu yüzden işlemciye sıkıntılı diye bakıyorum şuan. Oldschool işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...