sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Selam, Olabildiğinde detaylı anlatayım ki soruna direkt çözüm bulmaya çalışalım istiyorum. Dün gece pc bir anda mavi ekran verip error dedi. Tarama yaptı. Kendini kapattı açtı. Masa üstü tekrar geldi tam o anda bir daha error verip kapandı. Sonrasındaysa bilgisayarın ışıkları yanıyor, fanların hepsi sesli bir şekilde gürlüyor fakat bios ekranı dahil monitöre hiçbir şey ulaşmadan kendini kapatıyor ve 1-2 saniye sonra yeniden aynı döngüye giriyor. Uzunca bir süre bekledim ve bu döngü hep devam etti. Kasayı açıp işlemciyi kontrol ettiğimden öyle extrem bir sıcaklık yoktu. Hani sıcaktı ama yanmış gibi değildi ve burna yanıkımsı bir koku da ulaşmıyordu. Ne olur ne olmaz diyerek işlemciyi söküp biraz beklettim. O sırada fanı da bi temizledim. Ardından macununu yeniledim. Geri taktım. Fakat problem aynen devam ediyordu. Ekrn kartını söküp powera bastığımda aynı şey oluyor açıyor kapıyor. Anakartın pilini söküp bekledim sonrasında geri taktım fakat sonuç aynı. Psu'dandır diye düşününce tüm parçalara elektrik gittiğini gördüğüm için orada biraz şüpheli yaklaşıyorum. Ramleri söktüm üfürdüm taktım aynı... Ssd'yi hdd'yi söktüm-taktım aynı. Anakartın da ışıkları yanıyor fakat onu söküp takma gibi bişey yapmadım zahmetli yani şimdi :) ha ama kablolarını söktüm taktım( power vs ) aynı. Pc özellikleri Gtx 670 ekran kartı İ73820 soket 2011 oluyodu sanırım işlemci Msi x79a-gd45 8d anakart Psu haf912 plusla gelen cooler master gx bronze 750w Şimdi bana ya işlemci bi şekilde gg olmuş gibi geliyor ya da psu'da anlam veremediğim bir sıkıntı var. Elimde de yedek parça filan yok ki test edeyim. Sizin de bir fikrinizi alayım istiyorum. Olmadı bilgisayar tamircisine gidicem de onlar da takmanın derdindeler. Sene 2016da onlara gitmek acı verici. Buradaki gurular neler çözdü bu gözler şahit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 bios pilini sokup ufleyip hemen taktin mi? az bekle, bios reset tusu var mi bilmiyom ama ona da bi bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 ramleri tek tek denedin mi, bir tanesi sıkıntılı olursa açmaz kendini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 cpu fan kablolarina bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Psu veya anakart diye sallama hakkımı kullanmak istiyorum. ram, ekran kartı vs olsa bilgisayar sanki kendini kapatmaz gibin geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 genelde psu'dan çıkıyor böyle hatalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Bişiler fazla ısınıyordur ya, anakartın heatsink'lerini falan kontrol et, olmadı onların macununu da değiştir. Zaten yaz geliyor şimdi burası bu thread'in benzeri PC'm laptobum cort diye kapanıyor thread'leriyle dolmaya başlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 farklı bi ram takıp dene bahsimi RAM'e basıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 cpu'dan başıma gelmişti benim de. random deneyeceksin yapacak bir şey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Ramleri tek tek eski slotlarında, tek tek farklı slotlarda denedim. İkişerli de denedim sonuç yok. Ama tüm ramleri sökünce mesela diiiit diiiiiiiit diye ötüyor fakat bu sefer reset atmıyor. Takınca yine eski mevzuya dönüyor. Anakartın headsinklerini kontrol et dediğin biostan mı oluyo. Öyleyse zaten ben biosa da ulaşamıyorumki. Bi de anakartta işlemciden başka nereye macun sürülüyomuş ilk defa duydum. Bios pilini söküp 1 dk filan bekleyip taktım ı ıh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 fanlarin girislerini cikar tak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Eğer cpu gg ise piyasada soket 2011 x79 anakart uyumlu bulmam çok zor. Bulsam kazıklıcaklar :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Yok abi anakartın üstünde ufak heatsink'ler var ya, onlar arkadan vidalı oluyorlar. Onların vidası eksikse veya macunu gidikse de anakart fazla ısındığı için aynı sorunu yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 5-6 saniye çok kısa ya ısınıp kapanması için bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Ram ... Veya bios clock ayarlari bozuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Ha tek tek baktım onlara parmakla ısıları gayet normal. Ilık bile değil. 5-6 sn ısınmak için gerçekten çok kısa. Hani uzun süre restart atmasını bekledim 10-20 kere belki o süreçte ısınır biraz diye ama yok yani işlemci olsun ekran kartı vesaire hepsi makul duruyor. Ya ben bi de eski donanımcıyım yani bundan 7-8 sene evvele kadar bu işlerle uğraşıyodum. Kafam almıyo galiba artık çözüm üretemiyorum. Yine de işlemci veya psudan yana beti basıyorum :) Aklıma geldikçe deniyorum bişeyleri. Mesela bunlarda jumper filan da yok hani sök tak deneyeyim. Var mı başka fikir :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Onlar soğuk olur zaten ısıyı dağıtmadıkları için, anakartın PCB'ye bakacan sıcak mı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Editor said: Ram ... Veya bios clock ayarlari bozuk Ramleri denedim ya. Hepsi bozulmuş olsa wtf derim yani ki o çok düşük ihtimal. Çok şeyyapmıyorum ram konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 valla bendede aynısı oluyodu ramlerden teki bozuk çıktıydı sonra yeni ram alıp taktım düzeldiydi gene bi dene sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 benim bi anakart boyle bozulmuştu psu da olabilir anakart da cpu da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 herhangi bir bios beep error alıyo musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Bright said: Onlar soğuk olur zaten ısıyı dağıtmadıkları için, anakartın PCB'ye bakacan sıcak mı diye. Tmm ona da baktım sorun yok. Fanları da sök tak yaptım farketmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Esh said: herhangi bir bios beep error alıyo musun? Yok abi bios bipi sadece tüm ramler söküklen alıyorum. Tek bir ram bile takılı olsa bip sesi gelmiyor. Ben eskiden eğer ki bip sesi gelmiyorsa işlemci problemli oluyor diye düşünürdüm. Ki genelde hep öyle olmuştu tamir ederken. Sırf bu yüzden işlemciye sıkıntılı diye bakıyorum şuan. Oldschool işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 İşlemciler de taş gibi oluyor genelde, anakartın işlemci pinlerine bakabilirsin yamukluk vs. var mı diye, bir de farklı bir PSU deneyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 bir önceki anakartımda da ram slotu bozulduğu için yaşadım, şimdi aklıma geldi sdfg tek tek denedin mi slotlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar