bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 çok fazla evlenen var yakın dönemde, malumunuz hepimiz ev yapma derdindeyiz. kiminin kendi evi, kiminin kirada. bu konudaki deneyimleri paylaşalım. bekar gençler bakıp nasiplensin, bekar kalmak için başka bir nedenleri daha olsun ehu ehu. benim birkaç basit sorum var, deneyimli olanlardan fikir rica ediyorum. 1) beyaz eşya satarken fiyatlandırmayı nasıl yapıyorsunuz? kendi evime taşınırken aldığım a sınıfı siemens beyaz eşyalar var, bunları yeni eve geçerken satacam (tuttuğum evde aynıları var zaten). 4 yıl falan oldu. şimdi bunları satarken benim aldığım fiyat üzerinden bir rakam mı çalışmak gerek yoksa benzeri veya aynı modellerinin bugün satış fiyatlarına mı bakmak gerek? fiyatlamayı nasıl yapmalı? 100 e aldıysak, 4 yıl sonra atıyorum kaç olmalı fiyatı kabaca. 2) eski evden kalma kendi yaptırdığım köşe takımı var. güzel yaptırmıştık zamanında, atmayalım kullanalım dedik yeni evde fakat kaplattırmak istiyoruz. ben kaplattırma işine hiç girmedim. alıp mobilyayı atölyeye götürüp mü kaplıyorlar mesela? kumaş konusunda tavsiyeniz var mı? bir de pahalıya gelir mi yani kaplatana kadar gidip orta karar bir şey mi alsak (kiraya giriyoruz ondan öyle ömürlük bir şeyler alma peşinde değiliz). 3) mancave bir oda ayırdık. çok geniş değil ama orta karar. buraya iki düzenek yapacağız. biri ps tarafı (2-3 kişinin oturabileceği köşe takımı olur, başka bir şeyler olabilir) diğeri pc köşesi 3 kişinin rahat rahat pcleri koyup oturabileceği bir taraf. şimdi pc masası deyince evde tek başınıza kullandığınız gibi şeyler düşünmeyin. ben suntadan basit bir şeyler yaptırmıştım zamanında duvara monte, sadece üzerine keyboard mouse ekran koyduğun değersiz bir şeydi. hem çok yer kaplamıyordu hem de pratikti (üzerine bir şey döküldüğünde, kabarıp şiştiğinde üzülmediğin). o tarz bir şeyler düşündüm. usta mdf falan dedi ama o zaman maliyetler şişiyor. iki yıl sonra yeni eve geçince ebatlar uymuyor falan. böyle bakarken ederken güzel şeyler gördüyseniz paylaşın plix. köşe takımı olur, ps koltuğu gibi olanlar olur, pc için masa gibi olur. tekli pc masası değil ama! alanı kullanıp 2-3 pc sığacak bir şeyler. http://www.markabul.com/gorsel/1336283/216x270/kenyap-troy-duvara-monte-masa-teak.jpg şunun 3 metre olanı gibi düşünün ayakla desteklenmiş falan. son olarak geçen yaz aldığım klima var, onu satacağım. bu işin raconu nedir? demonteyi satıcı yaptırıyor, monteyi alıcı mı yaptırıyor atıyorum? PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER - İYİ FORUMLAR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 2. soru için verebileceğim cevap: bizim elimizde iki kişilik, yerden bitme bir koltuk vardı. Fiyatı 200tl miydi neydi. Kedi tüyü falan derken biz bunu kaplatalım dedik. Enini boyunu ölçtüm, gittim mobilyacıya. Dedim boyu bu. Kaplarsak kaça olur. 300 olur dedi. Kumaşı kendim alsam kaça gelir dedim, 250 dedi. 200tlye yeni koltuk aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 1. ikinci el sitelerine bakcaksın. sahibinden vs gibi yerlerin dışında biraz daha ufak çaplı yerlere bakabilirsin. satarken de yakınındaki üniversite falan bi yerden öğrenci tanıdığın varsa ordaki network'ü kullancaksın. 2. çok kaliteli birşey değilse değmez. ama yaptırcaksan gelip alıp yapar ve geri getirirler. istersen fotoğraf çekip ölçüsüyle fiyat alırsın. armut.com'dan falan toplayabilirsin fiyat 3. mancave işi zor, bi masa bi koltuk bi tv olur en fazla. çamaşır falan kurutursun diğer zamanlarda. hobi/çalışma/misafir odası tadında multifunctional birşey düşün bence. masa işini sorarsan ve görünüm/konfor/kullanım önemli değilse 4 bacak + sunta alcaksın en basiti. bauhaus'ta çözersin bu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 eregorn said: 2. soru için verebileceğim cevap: bizim elimizde iki kişilik, yerden bitme bir koltuk vardı. Fiyatı 200tl miydi neydi. Kedi tüyü falan derken biz bunu kaplatalım dedik. Enini boyunu ölçtüm, gittim mobilyacıya. Dedim boyu bu. Kaplarsak kaça olur. 300 olur dedi. Kumaşı kendim alsam kaça gelir dedim, 250 dedi. 200tlye yeni koltuk aldım. bizim alt komşu 4 tane koltuğu 250 tl ye kaplattı, pahalı bir yere sormuş olabilirsin belki o kadar olmaması lazım. hatta önümüzdeki ay ben de kaplatacağım nefis duruyor komşununkiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Belki benim cahilliğim belki de kazıkçı bir adam. Yada seçtiğim kumaş pahalı. Bilemiyorsun ki. Almanım diyor ingilizce konuşuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 kumaşı nereden baktınız ya. bugün gelecek tanıdık biri var. kumaşı büyük ihtimal biz ayrı alacağız onlarda olanlardan almak yerine. kedi tüyü tutmayacak, yumuşak ve alerji dostu bir kumaş gerekiyor. para kumaşa gitsin yani sorun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 ikea'da 3 bin e alıyorsun köşe takımını bok gibi kumaş oluyor hiçbir anlamı yok kumaş iyi olmadıktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Beşiktaş'taki mobilyacılara sormuştum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Ben İstanbul'dan taşınırken benzer şeyleri yaşadıydım, paylaşayım hemen. 1. Eğer şanslı değilsen ya da öğrenciye veririm ucuza gitsin farketmez diye düşünmüyorsan beyaz eşyada 2. el çok değerli değil. Kiraya çıkıyorsanız, evde var diye düşünmeyin; kendinizinkileri götürüp kullanın bir süre daha. Ev sahibi evdekileri alsın, ne yapıyorsa yapsın. 2. Koltuk kaplatma işi çok saçma, benim de masif ahşap 2 tane koltuğum vardı, özel yaptırmıştım, şimdi almaya kalksam muhtemelen 5000 civarı tutar ikisi. Kumaş değiştirmeye 2000 lira çektilerdi. Ben de siktir çektim, hala eski kumaşlarla kullanıyorum. Yine annemlerin 15 senelik emektarları geçen ay pert oldu, kumaş değiştirip biraz bakıp yaptıralım demişler. Bizim aile dostu var mobilyacı; 5000 liraya olur size demiş... Oturma grubunun yenisi 15000 lira civarındaymış. Sonuçta kaplatmadılar, bizim boş bir ev var oraya koydular koltukları, gidip 5000 liraya yeni oturma grubu aldılar; sıkılmışlarmış. 3. Eğer orta vadede oturduğunuz evden taşınma planınız yoksa marangoza yaptırın çalışma masasını. Bahsettiğin duvara monte olayı bayağı mantıklı. Biraz gezip dolaşırsan uygun fiyata kaliteli bir şey bulursun. Burada önemli olan şey, gidip Etiler'deki marangoza değil de Sefaköy'deki marangoza fiyat sormak. Vaktiyle ev yaptırırken marangozun tekinin 30000 lira istediği işi diğeri 7000 liraya yaptıydı. Ama kiradan taşınıp kendi evimize geçeriz bir kaç seneye falan diyorsanız, yapacağınız en mantıklı şey, IKEA vb. nin basit masalarından 3 tane alıp yanyana koymak olur. Duvara kablo gizleme yolu falan monte edersiniz, masaları sabitlersiniz 400 500 liraya 3.60'lık masanız olur. Bu arada masaları odanın şekline göre köşeli de ayarlayabilirsiniz bir tane köşe masa alıp. Seçenek çok. Düz: http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masalari/69929643/linnmonadils-calisma-masasi.aspx http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masalari/19004753/tornlidenadils-calisma-masasi.aspx Köşe: http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masalari/99932173/linnmonadils-calisma-masasi.aspx (Bunlar ucuz örnekler) Odayı ikiye bölme konusunu da köşe koltuğu eğer oda müsaitse odanın ortasına koyarak çözebilirsiniz. Hatta köşe yerine güzel ve zarif (çok yer kaplamasın yani) bir kanepe alırsanız daha hayırlı olabilir. Kanepenin arka tarafında PC'lerin olacağı bölüm, karşısında da PS'i koyacağınız ünite olur böylece. Temsili: http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2013/07/Furniture-as-a-divider-in-a-studio-apartment.jpg Mancave'de en önemli olay perde bu arada, odayı iyice karartabileceğiniz storlar alın. Gün ışığında mundar olmasın keyfiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 calisma masalarini ikeadan aldiydik biz..nispeten ucuz ve moduler gelmisti bize..cocuga da ustu ranzali alti calisma masali birsey aldik o da guzeldi.. universiteyi bitirene kadar goturur cocuklari.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 dead sağolasın. aslında suntanın bir tık üstüne çıkabilirim ya mdf olarak : http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masasi-tablalari-ve-ayaklari/20251479/tornliden-calisma-masasi-tablasi.aspx şundan birleştirerek güzel bir şey yapılır. ps için TR'de şöyle bir şeyler bulabilir miyim acaba http://www.amazon.com/Wireless-Rocker-Video-Vibration-5131901/dp/B01637MXO4/ref=sr_1_56?s=furniture&ie=UTF8&qid=1462184802&sr=1-56 http://ecx.images-amazon.com/images/I/81-9vyg0rpL._SL1500_.jpg 400-450 e bulsam bile 2 tanesi mobilyadan ucuza gelir, hem daha az yer kaplar hem daha rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 once bir cikacaginiz ev belli olsun odalar esinin neyi nereye ayirdi vs vs ondan sonra al eline mezurayi.. ben onun icin 2 tane armut almistim abi.. ucuz fonksiyonel vs vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 denizyildizi patrick doktor bu armut demissin ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 somon portakal rengi filan alirsaniz ileride cocuk ufakken patrick bu patrick diye kakalama sansiniz da olur evet..kas goz cizersiniz.. bir de 39 tl internette magazasinda pazarlik ederseniz 2 sini 50 tl ye bile rahatlikla alabilirsiniz..mis... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Ben olsam o tarz şeyler yerine mobilya alırım. Mancave derken çingene çadırına dönmesin. Ortamın kendine has bir kalitesi olsun aynı zamanda. Böyle şeyler cazip görünüyor ama odaya koyduğunda dandik durur muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 mobilyaya gireceksem en azından 2k gidiyor ya rahat ve geniş bir şey istiyorum çünkü yayılmaya alanı olmalı, 3 kişi rahat oturabilmeli düzgün oturulduğunda. şunun 2 uzun bir kısa versiyonu gibi (örnekteki tek uzun, 2 kısa) http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/oturma-odalari/kanepeler/kumas-kanepeler/29902037/soderhamn-3lu-kanepe-ve-uzanma-koltugu.aspx PC köşesi içinde şu kafama yattı http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masasi-tablalari-ve-ayaklari/20251479/tornliden-calisma-masasi-tablasi.aspx çok yüksek değil fark, sunta yerine mdf go go go tablası, ayağı, aksesuarıyla 600-700 liraya şahane olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 onlar mdf değil kaplama karton Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 ben simdi sedir yaptirmayi dusunuyorum eve bilmem kac mt duvardan duvara..tam bole abili evlerdeki gibi.. kumasi da cok ole antin kuntin yerine denim olur suni deri olur..mt si 300 500 e yapiyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 şöyle bişey lazım sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 yaa tabii bundan olsa şahane olurda masif değil mi bu, pahalıya patlamaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Ben geçen sene evdeki mobilyayi kaplattim. 1-2 sene idare etmesi için kaplama yoluna gittik. Bir üçlü, bir ikili, iki tekli koltuk, bir adet ikea poang kaplamasına 1500 verdim. At tüyü kaplama yaptık galiba,sonuçta 2-3 yıl götürür ama orjinal gibi olmuyor. İkinci elde satacak birini bulursan 150-200 deme sat, malzemeyi evden dışarı çıkartacak adam bulamıyorsun. Fiyatlandırma 1/10 u olur genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 18mm 120x350cm çam masif panel 250 lira ikiye bölüp üst üste yapıştıracaksın 36mm taş gibi desk olur bi vernik cila tamam duvara monte 4 tane L, öne de 3 tane ayak alırsın mis gibi olur sana 1200 olur :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 bunu ben kendi evime geçince sana sipariş edeyim yap :) 2-3 sene var kendi evimize geçmeye, kirada yazık günah piç olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 ben de şöyle kullanışlı, geniş bir L çalışma masası arıyorum, kübik kafası, hiçbiyerde bulamadım adam gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 yaptırırsın çok güzel. öyle şeyleri yaptırmak zor olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar