Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Battlefield 1 (Bir)

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Genel olarak BF serisini sevmememe rağmen artık Türk ordusu gazından mıdır nedir hoşuma gitti bu oyun. Birkaç tespitim var, ama konu içine şöyle bir göz gezdirdim, zaten aynı şeyi herkes tespit etmiş, yine de yazayım ben de. 3-4 günlük beta macerası sonucu tespitlerim:

- Oyunun seslendirmeleri muhteşem, film dublajı gibi olacak diye korkuyordum, değil. Çok gerçekçi yapmışlar.
- Oyun genel itibariyle güzel, oynanır.
- PC mi PS mi alsam diye iki tarafta da denedim betayı. PC versiyonunda mouse sağolsun sniperlar imba, uçanı kaçanı indiriyor, PS4'te ise çok daha dengeli bir oynanış sunuyor. Muhtemelen oyunu konsol temelli düşünerek yapmışlar, PC fazla gelmiş.
- Hala araç dengesizlikleri var. Mesela tank patlatacak adam gibi bir silah/bomba henüz bulamadım.
- At abartı derecede güçlü. Bir kere kılıcın menzili 50 metre. Adama 50 metre yakındayken rastgele savurun kılıcı, eğer sol yanından gelmediyseniz kesin gidiyor kelle. Iskalasan da atla ezip öldürme şansın var. Bayağı nerf lazım
- Puanlama sistemi saçma geldi bana, bir elden geçerse hiç fena olmaz.
- Tren falan oyuna değişiklik katmış, eğlenceli.
- Oyundaki genel BF serisi kaotikliği sürüyor. Durup dururken beklenmedik yerden ölmek falan çok normal. Cephe savaşında da bu mümkün ama sonuçta
- Eğer benim gibi CoD, CS gibi squad fpslerden gelmeyseniz oyun tarzınızı değiştirene kadar "çatışmaya kadar koş koş koş, öl, spawn ol, koş koş yine öl" loopuna girmeniz çok normal, cephe savaşı gibi hareket etmek şart. Kısa deparlarla, siper alarak, sık sık kendini yere atarak, korunaklı rotalardan giderek ilerlemek lazım. Öyle oynayınca tadı çıkıyor.
- Uçaklar genel itibariyle ilk spawn sonrası control point'lere hızlı ulaşma dışında pratikte pek işlevi olmayan süsler olmuş.

Arkadaşlarım PS4'te diye muhtemelen ondan alacam, ama 270 TL verilmez, bana göre 270 TL hiçbir oyuna verilmez zaten. Bakalım...
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

- At abartı derecede güçlü. Bir kere kılıcın menzili 50 metre. Adama 50 metre yakındayken rastgele savurun kılıcı, eğer sol yanından gelmediyseniz kesin gidiyor kelle. Iskalasan da atla ezip öldürme şansın var. Bayağı nerf lazım

- Uçaklar genel itibariyle ilk spawn sonrası control point'lere hızlı ulaşma dışında pratikte pek işlevi olmayan süsler olmuş.

bu ikisine katılmıyorum. Atta kılıç one shot olsa da at üstünde ölmek fazla kolay, baya açık hedefsin. Nerflersen atın hiçbi esprisi kalmaz.

Uçakta da bikaç post önce yazdım işte, tank hunter loadoutuyla 35 kill streak yaptım diyorum :) hem havada hem karada dominasyon yapıyorum. Ha tabi takım arkadaşlarımın bu durumu avantaja çevirmek gibi bi derdi olmayınca bi esprisi olmuyor ama kaç kere bi pointi alamadıklarını gördüğümde 3 salvo yapıp pointteki bütün düşmanları temizleyip alınmasını sağladığım oldu. Genelde bu minvalde oynuyorum zaten. Pointlere bakıyorum, işgal altında olan varsa oraya gidiyorum, bikaç salvo atıyorum gördüklerimi temizliyorum, bizim elemanlar da temiz temiz capture'lıyorlar. Tank Hunter'a nerf gelir muhtemelen. Infantry'e 1 shot, tank'a 2-3 shot, uçaklara da one shot atıyor. Bir de üstüne 2. silah olarak 2 tane bomba bırakabiliyor falan mehmehmeh
Sosyal ağlarda paylaş

Atta açık hedefsiz ama bayağı da hızlısın. PS'de en azından vurulman zor. Ama at üstündeyken elindeki kılıçla karşıdaki adamla aranda 3 at mesafesi varken bile adamı öldürüyorsun, bırak tutturmanı adamın kılıç mesafesinde olması bile gerekmiyor. Muhtemelen işin scriptinde süvarinin çevresine 5 metre radiuslu daire çizmişler, o dairenin sağ yarıdairesinde kalıyorsan adam tetiğe basınca otomatik ölüyorsun.

O sayede oyun başlar başlamaz ata binip kafadan 10-12 kill yapıyorum rushla, eğer denk getirirsem 20'yi gördüğüm oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada sniperda bi abeslik keşfettim dün.

Yere yatmış adama arkadan yaklaştım, adam dibimde, sniper'ı doğrultup 3 el ateş ettim, üçü de adamın içinden geçti. Hani bayağı namluyu yapıştırıp ateş etsen bile tutmuyo, öyle saçma bi ayar yapmışlar, sonra tabancayla indirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Bu arada sniperda bi abeslik keşfettim dün.

Yere yatmış adama arkadan yaklaştım, adam dibimde, sniper'ı doğrultup 3 el ateş ettim, üçü de adamın içinden geçti. Hani bayağı namluyu yapıştırıp ateş etsen bile tutmuyo, öyle saçma bi ayar yapmışlar, sonra tabancayla indirdim.

Zeminlerle ilgili garip bir sorun var.
Kurşun veya sağlık paketi atarak sorunun olduğu yeri rahatlıkla tesbit etmek mümkün.
Kum, taş, ev ve catılarda denedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...