Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Türlü Kurtulamadığım Mavi Ekran.

darkageman

Öne çıkan mesajlar

Sanırsam bu açmış olduğum 3.konu ama harbiden bu olay beni değiştirdi. Artık gülüyorum mavi ekran verince pc o derecelere kadar geldim. Şimdi bu illet pc'nin İşlemcisi anakartı ve Ssd'si birebir 0 değişim yapıldı. Ramleri Vektron'â göndermiştim problem yok dediler test etmişler. Gittim o da yetmezmiş gibi 0 700w+80 plus güç kaynağı aldım. Dedim powerdır belki o da değilmiş. Şimdi size harbi harbi soruyorum nedendir Technopat da konu açmıştım sanırsam Platronic Gamescom driverları windows 10 uyumlu değilmiş. Harbiden de öyle. Bugcheck yaptı adam şak buldu gamecom'un driverları uyumsuz. Bana sil dedi bende inadına silmedim öyle kullandım ama mavi ekran hataları dizesi devam etti. Şimdi o adamın dediklerini teker teker uyguluyorum. Tüm driverlarını vs sildim. Kulaklığı kullanmayacağım. Verifier açıp test edeceğim driverları da. Sizce niye olur ne yapar ? Ramler gg mi ?

Komik olan son verdiği mavi ekranlar herhangi bir driverı veya donanım hatası olarak gözükmüyor.

Bilgisayarı sabah memtest'e bıraktım akşam bakacağım tekrar.

Mavi ekran isimleri: Driver Irql Not Less or Equal- Irql Not Less or Equal hep bu ikisi.

Minidump dosyasından anlayan varsa gerekirse onu da buraya yüklerim.
Sosyal ağlarda paylaş

RAM meselesi aptal bir meseledir her zaman. Sabahlara kadar MEMTEST yap, mavi ekran yiyeceğin varsa yersin. Yıl 2016, artık anakart-ram uyumluğu diye birşey kalmadı ama yine de bence uyumsuzluk olabilir. O kadar şey değiştirmişsin, hala değişen birşey yoksa anakart kalıyo gibi sanki. Ayrıca ben olsam hala RAM lerden şüphelenirdim. Bu durumlarda en büyük şüpheli RAM genelde. Deneyebileceğin bir arkadaşından, al başka bir RAM eğer aynı sorun devam. Yeni bir anakart al o zaman adsfsfs :D

Ayrıca kulaklığın driverı uyumsuz ise bu ısrar niye. Sil abi. O kadar uğraşmışsın, kulaklığı takmadan direk temiz bir windows kurulumu yap, eğer devam ediyor ise zaten kulaklık elendi, e ne kalıyo yine RAM-Anakart.
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart değişimden 0 geldi zaten. Değişimden önce de aynı sorun vardı. Hala aynı sorun. Ben genelde hep Ramlerden şüphelenmiştim. Bundan önce 2 gün memtest yapmıştım hiçbir bok çıkmamıştı. Ben şu an tüm ilgimi kulaklığa verdim herşeyini sildim takmıyorum kullanmıyorum. Eğer mavi vermezse kulaklıktan yüzde 100 verirse Ram veya tekrardan anakart.
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartım Msi z97 Pc Mate Ramlerim ise G-skill ripjawsx cl9 1600mhz olanlardan. 2013 yılında 2 tane almıştım. 2016 yılına girerken 2 tane daha aldım dedim uplayayım ram. Bilmiyorum belki ikisi uyumsuz çalışıyorlar ama mhz olsun cl'leri olsun herşeyi aynı Cpu-Z den de baktım yani. Memtest'de tüm testlerden sorunsuz geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Virüs programı vs gibi programlar kullanmıyorum. Sadece defender kullanıyorum oda windows 10 otomatik yüklüyor. Şimdi microsoft cevap yazdı forumda. Pltgc.sys C-Media Usb audio driver soruna neden olmuş bunu güncelleyin yazmışlarda. Plantronic güncel sürücü yayınlamadı ki. Beta sürücüsünü de indirsem gene aynı bok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şimdi Plantronic gamescom'un garanti firması Multi Medya'yı aradım nasıl olur yapmaz etmez felan başka birşey vardır dediler. Ben dedim göndereceğim bakın kulaklığa ben şüpheleniyorum felan. Oraya gönderecem olmadı gidip kulaklık alacağım. Ama öncelikle bilgisayarı test etmem lazım bugün format atacağım normal şekilde kullanacağım. Bakalım tekrar mavi verirse sorun başka birşeyden kaynaklanıyor kesinlikle.

Kafayı sıyıracağım sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

kulaklıkta bi sorun yok abi.

driverı win10 uyumlu deil işte.

Sana birşey sormak istiyorum usta. Bu Nvidia stream service 2 keredir mavi ekrana sebep veriyor. Ekran kartında bir problem olabilir mi ?

İncelersen minidump burada: https://drive.google.com/file/d/0B4aMEjarbqusbDR5TklBMFhNVTQ/view?usp=sharing

Bakarsan sevinirim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Gamescom kullanmıyorum onu artık dediğim gibi. Rafına kalktı. Overclock var Ramler xmp modunda 1600 mhz de çalışıyorlar. İşlemci frekansı da 40 da 1.2 voltage verdim core. İşlemci i5 4690k ramler ise G-skill ripjawsx. Makineyi Prime 95 ve memteste de soktum dün. Bir problem çıkmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

darkageman said:

Ayrıca şimdi Plantronic gamescom'un garanti firması Multi Medya'yı aradım nasıl olur yapmaz etmez felan başka birşey vardır dediler. Ben dedim göndereceğim bakın kulaklığa ben şüpheleniyorum felan. Oraya gönderecem olmadı gidip kulaklık alacağım. Ama öncelikle bilgisayarı test etmem lazım bugün format atacağım normal şekilde kullanacağım. Bakalım tekrar mavi verirse sorun başka birşeyden kaynaklanıyor kesinlikle.

Kafayı sıyıracağım sonunda.

setup'ı çek, rar'ın içinde win8 driver'ı var, kur - sorunsuz 10'da çalışıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...