Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emlakçı Komisyonu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bingildak said:

maliye incelemede yakalayamıyor mu bu ipnleri? şikayet etsek bize fatura kesmeden para alıyorlar falan diye.

yakalayabilir ama muteber bir şikayet olması lazım. 4440189'dan bir denersin, ya tutarsa.
Mesaj tarihi:
Sırf emlak sitelerinde verdikleri yanlış ilan yüzünden ceza kesilmesi lazım bu adamlara.

bağdat caddesi erenköy'de işaretlemişler evi. Görmeye bi gidiyorsun, ümraniyede, gülsuyunda....
Mesaj tarihi:
bingildak said:

maliye incelemede yakalayamıyor mu bu ipnleri? şikayet etsek bize fatura kesmeden para alıyorlar falan diye.

dayak yersin agf

çokda kurcalama la işte. fatura kestir yada 1 kira bedeli de. o para çok vermem de, iner zaten.
Mesaj tarihi:
barbu said:

Sırf emlak sitelerinde verdikleri yanlış ilan yüzünden ceza kesilmesi lazım bu adamlara.

bağdat caddesi erenköy'de işaretlemişler evi. Görmeye bi gidiyorsun, ümraniyede, gülsuyunda....

ulan geçen başıma geldi,
adam kağıthane merkez diye işaretlemiş, yeni metro durağının dibinde, aradım yeri ora mı hakkaten diye, tam ora değil ama çok yakın abi oraya dedi. iyi dedim görelim ben tam oradayım dedim, herif geldi arabayla 10 dakika yol gittik nurtepede durdu. bi de abi yürünür buradan metroya diyor it.
Mesaj tarihi:
daha geçen hafta. mashattan'dan ev bakmaya gittim. evlerin kötü olanları 1.3m, iyi olanları 1.5m civarı. düşük katlar ve sanayi tarafı kötü orada 1.3m falan ama yüksek katlar iyi.

mashattan'a baktık, bir hafta sonra ilan iyi blokta yüksek kat 1.3m. lan nasıl oluyor falan dedim, aradım. hangi daire, işte ilanı okuyorsun.

"o daire aslında yok size ne lazım, olanları gösterelim"

diyorum ki ilandaki gibi yüksek kat, iyi blok, bu fiyata istiyorum - ilanda olan fiyata.

o fiyata ne yazık ki öyle daireler çıkmıyor diyor.

öyle bir trigger oluyorum ki ondan sonra arabayla gidip ağzını burnunu dağıtmak istiyorum adamın.

emlakçılar istisnasız ya... istisna yok gerçekten.
Mesaj tarihi:
ole isaretlemelerinin sebebi dogru isaretlese eline koymus gibi bulursun yerini de sahibini de..ole yapan da cok ..emlakciyi aradan cikartip anlasiveriyorsun..ev sahibinin istedigi zaten kiralanmasi..umrunda olmuyor..
Mesaj tarihi:
barbu said:

aynen, hatta siteye de kesilmesi lazım. siteler bile bile göz yumuyor bunların bazılarına

ben sahibinden ev aldım. alırken evin bi sürü emlakçıdan ilanı vardı, asıl ilanı sahibi kendi koymuştu. neyse onu geçtim, ev sahibini ilgilendirir.

evi aldıktan sonra 6 ay geçmesine rağmen hala yeni ilanlar konuluyordu önceki resimlerle satılık ev diye. tekrar tekrar şikayet edip kaldırtıyordum ilanları tek tek. aynı emlakçılar şikayet gelince kaldırdıkları ilanı bi dahaki hafta tekrar koyuyordu.
bi de altında yalan yanlış türlü türlü bilgiler vs.
Mesaj tarihi:
imamizer said:

bingildak said:

dayak yersin agf

çokda kurcalama la işte. fatura kestir yada 1 kira bedeli de. o para çok vermem de, iner zaten.

dayaktan korksak evden çıkmazdık. yolda kendi işine bakarken de dayak yiyebilirsin türkiyede. ayrıca o işler o kadar kolay değil. dayak - dayakla kalmaz yani.

önemli olan sürecin nasıl ilerlediği. maliyeye şikayet ettin, adam gitti ceza yazacak, 3-5 bir şey adama verip olayın üstünü kapatıp veya içi boş gösteriyorlarsa (yani onun bunun çocukluğu ülkede her yerde olduğu gibi maliyede de işliyorsa) o zaman bir anlamı yok tabii.
Mesaj tarihi:
dana22 said:

ole isaretlemelerinin sebebi dogru isaretlese eline koymus gibi bulursun yerini de sahibini de..ole yapan da cok ..emlakciyi aradan cikartip anlasiveriyorsun..ev sahibinin istedigi zaten kiralanmasi..umrunda olmuyor..

ev sahibi eğer emlakçıyla anlaşıyorsa emlakçıdan habersiz kiralayamaz.
başta o anlaşmayı yapmıyorsa emlakçı, kendi riski. kabulleniyor demek.
Mesaj tarihi:
sahibinden de ev koyuyorsun evin yerine gore -istanbulda ankarada hemen gidebilecek yerlerdeyse en az 20 emlakci ariyor biz de koyalim biz pazarlayalim diye..adama anlatiyorsun bak koy istersen ama baska biri yada kendim verirsem satarsam sana para filan vermem diye..ok diyor ..es kaza kendin satiyorsun eleman cikiyor ben senle konustuydum da bana verdiydin de parami isterim diye..sirf cirkef alicinin midesi bulaniyor sen stress yasiyorsun..
Mesaj tarihi:
onun için sahibindene koyarken son satıra yazıyorsun "emlakçı arkadaşlardan talep edenlerin paylaşmasında sorun yoktur, randevu ile evi gösterebilirsiniz" diye.

tam emin değilim ama emlakçının ev sahibiyle anlaşması yoksa o ev için kiralayacak/satınalcak kişi ile de anlaşma yapamaz. yapsa da geçersiz olur vs
Mesaj tarihi:
oyle olmuyo.

emlakci evi gostermeden once aliciyla anlasma yapiyor. bu evi benden baska emlakcidan veya ev sahibinden alirsan bana komisyonu xxx miktari odemek zorundasin seklinde bi evrak.
alici tabi emlakciyi ev sahibinin resmi tuttugu emlakci olarak dusundugu icin mantikli geliyor imzalarken.

ondan sonra ayni evi baska emlakcida veya ev sahibinden bulup o emlakciyla alakalari olmadigini ogrenip evi satin alinca kafana cokuyolar nerde benim komisyonum diye. dava goruluyor. kaybedip pasa pasa oduyorsun.
Mesaj tarihi:
hahhahaha aynen biz emlakcidan bulduk ilk ogrenci evini sonra baktik ev sahibi illa evli ya da bayan ogrenci olsun fln demis emlakciya o arada da arka bi kaat imzalamisti emlakci neyse sonra biz ev sahibini bulduk ikna ettik sozlesmeyi de ben ve diger ark imzaladiydi
  • Yeni Oluştur...