Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İshali geçmeyen kedi


Bezerye

Öne çıkan mesajlar

Geçen hafta pazartesi evin yakınında yavru bir kedi buldum ,bir süredir de kedi bakmayı düşünüyordum bu ufaklığı kurtarayım madem sokaktan dedim, evin girişinde ayrı bir yer var aldım oraya koydum işe de geç kalmamak için bir kap süt bıraktım çıktım gittim , meğer inek sütü verilmezmiş , bizimki zaten her yere pislemiş ishal bundan oldu herhalde dedim.

Veterinere götürdük sonraki sabah , akşamına almaya giderken parazitten de şüphelendik iç dış parazit ilacı aldı kurt döküyor isterseniz kalsın bu akşam dediler, sonraki akşam almaya gittiğimizde kurt döktüğü için ishal kesici vermiyoruz ishali ondandır 2-3 güne geçmezse tekrar bakalım dedi.Bu arada da 2 kere yıkama ,kulağında mantar varmış onu temizleme birde iç - dış parazit için 252TL geçirdi , tanıdık olacak veteriner.

Neyse 3 gün geçti hayvan hala ishal, veterinere de kıl olduğum için başka bir yere götürdüm adam 5 gün getirmen lazım dedi 3 tane iğne , ağızdan iğnesiz şırıngayla 3 tane de ilaç verdi her götürdüğümde , bu ağızdan olanlardan 2 doz bize de verdi öğlen - akşam yapalım diye, böyle 4 gün götürdük ishal baya baya azaldı en son evvelki gün götürdüğümde akşam ishali geçmişse getirmene gerek yok demişti dün iyice koyulaşmıştı dışkısı etrafada yapmamış götürmedim , bu sabah uyandık yine cıvıklaşmış etrafa yapmış :S Geçmiyor kızın ishali, ilacı kesince aynen devam.Bu arada kedi yaklaşık 3 aylık bir kediymiş.

Ne yapmak lazım , başına gelen eden bilgisi olan birisi yol gösterirse çok sevinicem 1 haftadır iyileştiremiyoruz hayvanı , aslında keyfide yerinde hasta gibi değil.Geldiği günden beri ProPlan Junior kuru mama veriyorum hayvan iştahlı hergün bir kap bitiriyor ,bu dokunuyor olabilir mi ? Birde dışkısında göremedim ama iç parazit devam ediyor olabilir mi ? Göbeği şiş yavru kedilerde şiş göbek iç parazitten olur dedi kedi bakan bir arkadaşım.

Baya da yazmışım dertten , TL DR 9 gündür ishali geçmeyen 3 aylık kediye ne yapılır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi süt ürünü verilmez yavru kediye, gaz falan yapar en iyi ihtimalle. Yoğurt da dahil buna. Sindiremiyorlar inek sütünü.

İshal bayağı sıkıntılı, iyi bir veterinere götürmeniz şart; götürdüğünüzde daha önce aldığı ilaçları da söyleyin.

Bu arada kediyi baktığınız yer evin sürekli rüzgar alan bir yeri olabilir mi? Üşütüyordur belki?

Geçmiş olsun ufaklığa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk gün süt , akşamına pirinç lapası ile az kuru mama karışık, sonra ishali iyice azalana(2 gün öncesine) kadar hep böyle ve şu son iki gündür de sadece kuru mama aldı.

Başka herhangi bir görülür sıkıntısı yok ,gayet enerjik, sadece biraz karnı şiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoğurdun kediye zararı olmaz. aksine çok faydalı kediler için ve ishal kabız durumlarında ve hastalıklarda veterinerlerin ilk tavsiyesi her zaman. yağsız olsun yoğurt, kaymağını verme, bi miktar da sulandır.

ek:
karnı şişse parazit olma ihtimali çok yüksek. ilacı kesmeseydin keşke. bence bi veterinere git süreci anlat kullandığın ilaçları falan göster.
para vermeyim diyorsan direk barınağa git ordaki veterinerlere ücretsiz danış, konuş, muayene ettir. (sokak kedisi de ama sdfg)
hatta telefonla veterinere bile ulaşabilirsin.

bide sulu gıda ver hayvana. susuz kalır kuru mama ile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eyw , abi kedi üşütüyor olamaz kaldığı yer korunaklı baya , birde havalarda geldiğinden beri hep sıcak.

Geçene kadar ben buna prebiyotik yoğurt alıp lapayla karışıtırıp veriyim madem.

Geçtiğimiz 4 gündür her gün gidiyorduk zaten dün için keserse gelme demişti o yüzden gitmedim, akşama tekrar veterinere götürecez gibi duruyor zaten aynı tabloyla karşılaşırsam.İlaçlar kesildiği gibi 1 günde eskiye dönüş görüntüsü olması kötü oldu.

Parazit olayından da bahsedeyim yine ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bezerye said:

Geçene kadar ben buna prebiyotik yoğurt alıp lapayla karışıtırıp veriyim madem.


abi normal yoğurt ver bi şeyle karıştırma işte, çok katıysa azcık su koy. yoğurt tedavi etmeyecek zaten şu durumda destek sağlayacak hayvana. sen yine veterinere gideceksin ondan kaçış yok.

zaten hayvanı sadece yoğurtla da beslemeyeceksin. yine yemeğini de vereceksin.

lapa falan da vereceğine kuru mama ver, haşlanmış tavuk ver, yağını süz ton balığı ver. pirincin bi olayı yok besleyiciliği yok kedi için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@imam ; eyw bende baktım biraz ,pirinç faydasız diyor tamamen , sade konserve balkabağı verin içindeki fiber yoğunluğu nedeniyle demişler. Bulabilirsem pirincin yerine biraz (normal)yoğurt ve mamasından karıştırıp bunu vericem.

Akşama veterinere de gidecez kesin kaçış yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İshal kediye ıslak mama mı verilir? Viyo marka sindirim düzenleyici verince geçiyordu benimkilerin. Zevkle yiyolar zaten.

edit: iç parazit çoksa 2 gün sonra bi daha verilir. Kendin ver istiyorsan. Andozol al 200lük, onun çeyreğini ver hayvana. Kendin de kullanabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ishal insanda da hayvanda da cıvık sıçtığın için tehlikeli değil.

tehlikeli kısmı (bir hastalık göstergesi olması hali dışında yani) su ve mineral kaybetmen bolca. o yüzden sıvı beslenmek önem kazanıyor. yani tedavi etmeye çalıştığın şey bokun kıvamını arttırmak için kuru beslenmek olmamalı. ilaç ve veteriner yardımıyla ishale neden olan hastalığı zaten yok edeceksin ama bir yandan da vucudun su ve mineral kaybını önlemen gerek.

yukarda kuru yesin, boku cıvımasın diye kuru mama verme demem ondandı. sonrasında ise yoğurt + sıvı gıda veriyorsan eğer, pirinç lapası gibi besleyici değeri olmayan gıda yerine kuru mama versen bile daha iyi demek istedim çünkü besin değeri pirinç lapasına göre falan çok daha iyi.

çelişkiden ishal olanlara yukardaki türk kahvesi + muz reçetesi yerinde. (:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...