Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En taze web tarayıcısı: Vivaldi

Xaero

Öne çıkan mesajlar

said:
Opera web tarayıcısının yapımcılarından Jon von Tetzchner ve arkadaşları tarafından bir yıldır geliştirilmekte olan web tarayıcısı Vivaldi 1.0 versiyonunu yayınladı.
Yeni tarayıcıda Google Chrome için yazılmış mevcut eklentileri de kullanmak mümkün.

Bir yıldan uzun süren geliştirme aşamasının ardından, Vivaldi web tarayıcısı bu hafta kullanıma açıldı. Kişiselleştirmeye ve farklı özelliklere verdiği önem ile öne çıkan yazılım tarayıcıdan beklentileri yüksek kullanıcılara hitap ediyor. Opera‘nın yaratıcılarından Jon von Tetzchner’in de içinde bulunduğu bir ekip tarafından geliştirilen tarayıcı ücretsiz olarak indirilebiliyor.

https://download.vivaldi.com/stable/Vivaldi.1.0.435.40.exe
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

Editor said:

O değilde Edge ye extension desteği geliyor ...

Şuan Edge tüm hepsinden çok hızlı ve en az o kasıyor gördüğüm kadarıyla.

edge'e extension desteği geliyor cümlesi bile, edge'in ne kadar yeto bir browser olduğunun göstergesi değil mi?

hayır değil. yeni browser, step-by-step geliştiriyor işte adamlar. temeli çok önemliydi, 10/10 browser çıkarttı adamlar temel fonksiyonlar için. power consumption düşük, hızlı, istenilen bütün temel featler mevcut.

internet explorer'dan sonra devrim falan sayılır.

extension olayı advanced user için. bütün temele sıçıp atabiliyor. ondan birbirinden bağımsız iki alan.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak tamam iyi diyon güzel diyon ama, pre order alpha sürecindeki oyun mu satıyorsun, ana şeyini yaptık daha bitmesine şu kadar süre var diye,
advanced user configuration'ı yıllardır diğer browserlarda çatır çatır yapılıyor.

karekteri sağda solda yürütebiliyorsun ama daha evleri, spawnları koymadık open world oyun kafası bu bence.

daha bitmeden windows 10 ile entegre gelmesi ve hatta default browser'ı değiştirirken bile 2 defa sorması gibi microsoft dayatmalarını kabul edemiyorum ben, umarım ilerde iyi olur da, en son tarayıcısını 1998'de yapan şirketin 2016 yılında hala main kısmı için construction.gif koyması bana saçma geliyor kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

microsoft'un olayı farklı o kadar yüzeysel düşünemezsin.

w10 ve edge = mobil/tablet/laptop

adamların edge ile yakaladığı başarı pazardaki kullanıcıların 95% inin falan aradığı bir şey.

diğer 5% extension arıyor

adamların temele odaklanması ve releasede iyi bir temel ile çıkması > 5% like bir kullanıcı kesimine ek olarak extension desteği vermesi

ki adamlar vermeyeceğiz de demediler, yetişmedi - patchle gelecek dedi.

extension desteği olan chrome ile mobil cihaz 4 saat browsing yapabiliyorken

edge ile 7 saat browsing yapıyor

bunun değeri pahabiçilmez mobil pazarı için.
Sosyal ağlarda paylaş

microsoft vice president'i de windows phone isn't our focus this year diye açıklama yapıyor, bizim amacımız küçük inchle işi olanlar değil kocaman ekranı olanlar diye, hanginize inanalım şimdi

kaynak: http://www.theverge.com/2016/3/30/11333378/microsoft-windows-phone-windows-mobile-plans

adam demiş 9 ila 30 inch'lik cihazlar bu sene focusumuz, yani mobil tablet vesaire çok umurumuzda değil demiş.

mobil tablet falan demişsin sonra extension için %5 adam falan kullanıyor demişsin, allah aşkına windows 10 kullanıcıları ne kadar ki edge kullanan default user olsun.

kaç kişi edge kullanıyor allah aşkına bir yıl geçsin windows 10 üzerinden, edge verileri ile konuşalım, çoğu insanda daha windows 10 yok, yeterli bir veri olmaz tabi ki ama yine de bütün edge kullanıcılarının %5'i extension istiyor gibi nereden geldiği belli olmayan argüman bana yeterli gelmedi =(
Sosyal ağlarda paylaş

mobili çıkartmadılar zaten daha

tablet ve laptop ile lead ettiler w10'u

w10 kullanıcı sayısı her gün artacak, w10 ile edge kullanımı artacak.

bu kadar basit aslında matematiği.

pazardaki ileri kullanıcı sayısı toplam rakamlara bakıldığında baya az. 5 olmasa 7-8'dir.

zamanında internet explorer kötü olmasına rağmen (ki kötü bile iltifat) kullanım rakamları ve yaygınlığı çılgın yüksekti. neden? çünkü averaj ev kullanıcısı tarayıcı kelimesini bile bilmiyordu, "internet" diyordu falan falan.

adamların flagshipleri surface serisi zaten. w10-edge ile vizyonu tamamlıyor.

bu vizyonda en kritik ihtiyaç duydukları şey batarya ile çalışan cihazda hızlı, sorunsuz, akıcı, uptodate featlere sahip, chrome gibi güç emmeyen bir browser'dı. edge onun deliver edilmiş hali. "yeto" denecek hiçbir tarafı yok sırf advanced user release günü extension kullanamadı diye.

çok da başarılı oldular. windowsun yıllardır oluşagelmiş kötü imajını kırıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

vivaldi beta kullandim.

harika browser, ayni opera hastaliklarina sahip.
her diledigini calistiramiyorsun.
her sayfa ile calismiyor
manasiz sorunlar cikartabiliyor.

opera'nin ilk ciktigi zamanda extensionlara cok gerek yoktu. hani chrome'a kadar zaten fazlasi ile HER SEYI yapiyordu alet.
sonra extensionlara ihtiyac duyulmaya baslandi vs vs.

e simdi bazi extensionlar var, olmasa olmuyor. vivaldi beta'da bunlar calismiyordu. az ihtiyac duydugum bazi ext. calismiyordu. ben de acik bir sekilde "pöhhh" diyip biraktim.

simdi de aynidir.. v1.5'te falan gorusmek uzere.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...