Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni arabaya yapılması gerekenler

paspatur

Öne çıkan mesajlar

aracın boyasının ömrünün uzun olmasını sağladığını iddia eden uygulamalar var. Çizilmez, su tutmaz vs gibi.
Bunlarla ilgili olumlu bir tecrübesi olan var mı diye sormuştum.
Ama tavsiyelerinizi de dikkate alıyorum tabi. Örneğin kapının köşesini ısıracam
Sosyal ağlarda paylaş

Ben boya koruma yaptırmıştım açıkçası. Bir de metalik bir renk olduğu için yaptırayım demiştim. Bilmiyorum işe yaradı mı yaramadı mı :)

Rodaja dikkat et. Onun dışında güle güle kullan başka bir şeye gerek yok :)

Bir de galeriden çıkarmadan sağını solunu iyi kontrol et. Hatta kontrol ettirebiliyorsan boya durumunu da kontrol ettir. İbne bayiler vs sağını solunu çarpıp boyayabiliyor. Veya direk gemiden inerken filan bu tip durumlar olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Boya koruma ilk yağmurda veya yıkama sonrası sevinerek suyun boncuk boncuk duruşuna bakıp 'bak iyiki de yaptırmışım' demenden öteye gitmiyor.

O korumanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi ayrı bir özveri istiyor. Bir yerden sonra maddi olarak ve zaman olarak seni bıktıracaktır. Kuş pisliği veya fiziksel zorlamalarda o korumanın etkisi sıfır. Kuş pisliğinde belki sana 1-2 gün, güneşli bir havada yarım gün zaman kazandırır o kadar.

Film kaplatmak da saçma oluyor. Film boyaya göre daha çabuk çiziliyor. Tamponu sürtüp de filme zarar verirsen eğer bu sefer de filmi yeniletme masrafı çıkıyor. Bakıyorsun tampon boyatmak daha mantıklı!

Yapacağın en hayırlı iş; aracına şampuan, hızlı cila, kurulama bezi, yıkama bezi almak. Yıkamacıya 'bunları kullanın' diyip vereceksin. Normal bir işlemden çok daha iyi sonuç verecektir sana. Arzu edersen jant temizleyici jel ile lastik parlatıcı da ekleyebilirsin listeye.

İstediğin kadar özen, büyükşehirlerde canına okuyorlar aracının. Onca özen falan, sonuç hüsran.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

bence satsın.

benim 1 sene oluyor arabamı alalı, yeminle bıktırdı İstanbul trafiği.

hele şu patlamalardan sonra 1 haftadır yangın var diye bağırasım geliyor arabayla çıkınca. kimse toplu taşıma metro falan kullanmıyor galiba öğlen 11'de 2'de 3'te her saatte kilit artık e-5
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...