zeawee Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 adam bence de biraz abartili yaklasmis duruma, sirketlerin tutumu da kotu. BFS'i tahtada implement etmesini istemek anormal bi soru degil. algoritma degil problem olarak da lanse edilebilecek bir sey. kaldi ki 100% sekilde yapmak zorunda da degil, oncelikle probleme nasil yaklastigina bakacaklar sonucta. ki BFS dedigin en gerizekali adamin bile anlayabilecegi bir sey. daha once gormus olmana da gerek yok, sanki yeni bir problemmis gibi de sorabilecekleri bir sey. cok gereksiz aglamis o konuda ve benzeri konularda. "frontend'e basvuruyorum, sorduklari seylere bak.." cok yanlis baska bir arguman daha. eskiden frontend'cilere yazilim muhendisi olarak bakilmazdi, artik cok cok degisti. tabi simdi frontend var, frontend var o baska da... eskiden js bir scripting language olarak gorulup basit I/O task'lerini yerine getirmek icin kullaniliyordu, artik cok kompleks, buyuk yazilimlar gelistirebildigin guclu bir programlama dili olarak goruluyor. ha hicbisi sirketlerin herhangi bir feedback vermemesini hakli kilmaz o ayri. (not: muhtemelen bu adamin tirnagi bile degilim yazilim alaninda. sadece dusuncelerimi yazdim.:)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Şimdi okudum , adam haklı demiyorum ama yaşadığı şeylerin hiç birini yaşamadım ben. Bi kaç yerle görüştüm , adamlar cv bile sormadı bana. Bi tanesi bi kere github hesabımı sordu sadece var mı diye , bende utanılacak durumda olduğu için yok dedim mecbur. Gittiğim her görüşmede aynı geyik var , 'proje geliştirdin mi' , konu oraya gidiyor. Belki sizin başınıza gelmiştir ama benim başıma 'şunu yap bakiim , şunu da çöz hadi' falan gibi bir iş görüşmesi geçmedi , genelde hep dediğim gibi proje bazlı oluyor. Eğer projeni gösterirsen bu seferde projeyi sen mi yaptın arakladın mı anlamak için çok basic sorular soruluyor , o tarz bir sistem vardı ki 4 tane iş görüşmesine girdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Türkiye'de sistem şöyle bir piramit yapıda en üst: Ahbap,Tanıdık vasıtasıyla girilen iş orta halli: İşinle alakalı bölüm bitirdiğin üni ------ işinle alakasız bölüm bitirdiğin üni sürünen: üniversite bitirmemiş / diplomasız yada askerliğini yapmamış, anca lise diplomasına sahip model özetle TR'de iş yapacaksan dışarı çıkabilecek kapasiten yoksa / paran yoksa üniversite diploması tam bir Sİ-Sİ olacak etmen oluyor. gençken sorun olmaz ama bi bak çevrene şirketlere, ağzına kadar açık öğretim okuyan yaşını başını almış tip dolu. niye? belli bi yaştan sonra şirket seni kapı önüne koyduğunda yeni işe girmek için gittiğinde adam bakıyor; üniversiteyi yeni bitirmiş 22-23 yaşında genç vs üniversite okumaya tenezzül etmemiş lise mezunu 10 yıldır çalışan kaşarlanmış 33 yaşında ki eleman. seçim tabii ki 1. şık oluyor şirketlerde. hele bir de böyle programcılık vs. gibi görece tecrübenin çok önemli olmadığı (yöneticiler açısından bakarsan) bölümlerse. ha şu var; diyorsun lan okulda ne okutuyorlar orada harcayacağım minimum 3 seneyi gider işe girer yaparım. da işte, okulu bitirip, okuldan staj vs. ile edindiğin kontaklar, hoca yönlendirmeleri gibi etmenler sayesinde ilk işin iyi bir firma olabiliyor. diğer türlü kendi çapında takılıyorsun yani yine her halükarda akraba,ahbap tanıdık yönlendirmesi > all oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2016 Oce4n said: iyi baba parası >>>>> all bir tanıdığımız vardı. zengin bir muhitte oturuyorlardı. oğlanları paralı üniversitenin işletmesini bitirdikten sonra başka zengin olan bir komşusu gel x bankasının şu şubesinde müdür yapalım seni dediler. çevre hep zengin kahkahası atan insanlar olduğu için başarılı (¿?!) bir şekilde kariyer adımlarını tırmandı... Şu malesef doğru. Ancak programcı mühendis vs için değil. Müdür yönetici için doğru. İş bilmeyen mühendis programcı vs ile iş yapamazsın, o kodlar çalışmaz. Ama İş bilmeyen yönetici ile işler bir şekilde yürüyebiliyor. Patronun yöneticin müdürün ne kadar mal dallo hırro da olsa kod yazabilen adam sabrettiği sürece işler yürüyor, sonra o adam istifa edip başka bir adam sabretmeye başlıyor. Zaten bütün ülke bunun üzeirne kurulu. Ülkenin en tepesinden tut da en aşağılara kadar yönetici zafiyeti fışkırıyor ama çalışanlar bir şekilde yapıyorlar işleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2016 kötü yönetici/PM'le de iş yürümüyor hocam birinci elden deneyim ettim/ediyorum. batan kaç tane proje gördüm kötü yönetim yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2016 Batması doğal ama hakikaten ite kaka yürüyen çok var. Diğer çalışanların yetenekli ise yürüyüyolar. Ülke olarak batmıyosak sebebi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Konu biraz sapmis ama ben orijinal soruya, 8 yildir software developer/team leader/yine software developer olarak calismis biri olarak soyleyeyim. Buyuk sirketlerde yazilim muh./bilg, muh. diplomasi olmadan is bulman cok zor, kucuk sirketlerde de is bulursun ancak asgari ucretten biraz hallice olur. Arakadaslarinizdan duydugunuz, software developer su kadar aliyormus denilen rakamlar icin diploma ve en az 10 yil tecrube lazim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 götünüzden sallamayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
boztu Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 zgrw said: Konu biraz sapmis ama ben orijinal soruya, 8 yildir software developer/team leader/yine software developer olarak calismis biri olarak soyleyeyim. Buyuk sirketlerde yazilim muh./bilg, muh. diplomasi olmadan is bulman cok zor, kucuk sirketlerde de is bulursun ancak asgari ucretten biraz hallice olur. Arakadaslarinizdan duydugunuz, software developer su kadar aliyormus denilen rakamlar icin diploma ve en az 10 yil tecrube lazim ;) Tanıdığın yazılımcı sayısı mesai arkadaşların ile sınırlı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Boyle sacma bir kaniya neereden vardigini bilemiyorum ama sana sunu soyleyebilirim, Turkiyedeki en buyuk sirketlerden, en kucuklerine kadar pek cok sirkette calisma firsatim oldu ve bu benim kendi gozlemim tamamen. Eger cok onemli biri degilsen (mesela: Richard Stallman) yada bulunmaz hint kumasi degilsen, kimse sana durduk yerde tutup da bir muhendisin maasini vermez. Muhendislikten kastim aslinda sadece yazilim, bilgisayar degil; elektronik, fizik, vs gibi diger dallar da buna dahil. Sadece kendine su soruyu yonetlmeni istiyorum, lise mezunu olup 10 000+ net maas yazilimci kac tane taniyorsun? Ben bunun muhendis versiyonu pek cok kisi tanidim hayatimda ama lise mezunu olan hic rastlamadim. (6000-7000 civari alan lise mezunu duydugum da var ama o istisnalardan) Bu boyle mi olmali sorusunun cevabini net olarak ben veremem, bu biraz politik, biraz arz-talep meselesi aslinda. Sonucta gercek bu, diploma maasi kesinlikle yukari ceken bir faktor. Dedigim gibi bunlar benim gozlemim tamamen, istatistiki bir veri sunamam elbette. Zaten inanmaniza da gerek yok, kendiniz tecrube edebiliesiniz, lise mezunu olarak yazilim islerine basvurun yeter :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
boztu Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 zgrw said: Boyle sacma bir kaniya neereden vardigini bilemiyorum ama sana sunu soyleyebilirim, Turkiyedeki en buyuk sirketlerden, en kucuklerine kadar pek cok sirkette calisma firsatim oldu ve bu benim kendi gozlemim tamamen. Eger cok onemli biri degilsen (mesela: Richard Stallman) yada bulunmaz hint kumasi degilsen, kimse sana durduk yerde tutup da bir muhendisin maasini vermez. Muhendislikten kastim aslinda sadece yazilim, bilgisayar degil; elektronik, fizik, vs gibi diger dallar da buna dahil. Sadece kendine su soruyu yonetlmeni istiyorum, lise mezunu olup 10 000+ net maas yazilimci kac tane taniyorsun? Ben bunun muhendis versiyonu pek cok kisi tanidim hayatimda ama lise mezunu olan hic rastlamadim. (6000-7000 civari alan lise mezunu duydugum da var ama o istisnalardan) Bu boyle mi olmali sorusunun cevabini net olarak ben veremem, bu biraz politik, biraz arz-talep meselesi aslinda. Sonucta gercek bu, diploma maasi kesinlikle yukari ceken bir faktor. Dedigim gibi bunlar benim gozlemim tamamen, istatistiki bir veri sunamam elbette. Zaten inanmaniza da gerek yok, kendiniz tecrube edebiliesiniz, lise mezunu olarak yazilim islerine basvurun yeter :) Lise mezunlarından bahsettiğimi nereden çıkardın ki? Op'un sorusu da senin alıntıladığım cevabın da lisans - lise diploması sahiplerinin karşılaştırması değil mühendislik diploması olup olmaması üzerineydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 boztu said: Lise mezunlarından bahsettiğimi nereden çıkardın ki? Op'un sorusu da senin alıntıladığım cevabın da lisans - lise diploması sahiplerinin karşılaştırması değil mühendislik diploması olup olmaması üzerineydi. Mithat said: Ben kendi bölümümü bile bitirmedim , askerlik açısından uzatıyorum. OP muhendislik diplomasi bazinda sormuyor sadece, direkt gitsem diyor, bu durumda da okulu henuz diplomasi olmadan gitmeye karar verdigini varsiyiyorum. zgrw said: Konu biraz sapmis ama ben orijinal soruya, 8 yildir software developer/team leader/yine software developer olarak calismis biri olarak soyleyeyim. Ben zaten ilk mesajimda OP'a cevap yazdigimi belirtmistim. O yuzden de butun karsilastirmam lise/muhendislik uzerineydi. Diger bolume gelirsek, ben fizik bolumu mezunu olup yazilim yazan adam gordum, gayet de yakin maaslar aliyorduk ama elektronik muhendisligi mezunu olup da yazilim yapip dusuk maas alani da gordum. Farkli bolum on yargiyla bakilir daima ama kendini ispatladiktan sonra universite diploman olduktan sonra basarili olamamn icin bir neden yok. Ama atiyorum bolumun cok alakasizdir, hic matemeatik vs gormemissindir, programlamayi vs kendi imkanlarinla ogrenmissindir, o zaman cok daha buyuk bir on yargiyla karsilanirsin ve lise diplomandan cok daha fazlasina bakilmayabilecegine tanik olursun. Acikcasi bu suna benziyor, bir insaat muhendisi ile, kendi imkanlariyla ev yapmayi ogrenip muteahitlik yapan bir adamin itibari ne kadar farkliysa, bu isin okulundan mezun olan olmayaninki de oyle. Sonucta sen muhendis denetimli bir ev mi istersin, yoksa deneye yanila ogrenilerek yapilmis bir ev mi? Disardan oyle gozukmese de, olay sadece kod yazmaktan ibaret degil. Kod yazmak o kadar zor degil zaten, herkes ogrenebilir. Dedigim gibi daima istisnalar mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
boztu Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Ben Mithat'ın tüm mesajından "Adamın lisans diploması var ama mühendislik değil" anlamı çıkarmıştım. Şimdi anlaşıldı anlatılmak istenenler. Pardon. Yazılım geliştirme süreçlerinde alaylı - okullu karşılaştırmasını inşaat mühendisi - müteahhit alegorisi üzerinden kurmak bence yanlış. Bu süreçlerde sadece kod yazmaktan daha teknik ya da yönetsel iş yapan adamın o konularda bilgisi okuldaki müfredattan gelmiyor. Keşke gelse ama iş ile alakalı tecrübesinden geliyor. İnsanlar kurslarla ya da internet üzerinden otodidaktik öğrenimle sektöre atılabiliyor. Elbette başlangıçtaki bilgi birikimleri işin 4 yıl eğitimini almış birisi kadar olmuyor ama bu kadar hızlı gelişen bir sektörde kişinin kendisini geliştirmesi bir yerden sonra kişisel ilgi ve çabasına kalıyor. Kişiler üzerinden örnekle anlatmak pek de sağlıklı değil ama aynı anda işe aldığımız bilgisayar mühendisliği ile atıyorum istatistik bölümü mezunu iki kişiden mühendis olanın diğerinin yarısı kadar bile kapasiteye ve iş yapabilirliğe sahip olmadığını görmek seyrek karşılaşılan bir durum değil. Bu arada "alaylı" olmayı övüyor gibi görünmeyeyim. Bir işi disiplinsiz öğrenmiş kişinin derdi hiç bilmeyenden daha kötü oluyor. Sıkıntı, ülkedeki bilgisayar ya da yazılım mühendisliği bölümlerinin de aslında alaylı yetiştirmesinden kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Ben de yonetimsel islerden bahsetmedim zaten kod yazmanin otesi derken. Bilmiyorum hic duydun mu readability, re-usaebility diye kavramlar var mesela? Yada UML diye bir olay var. En basitinden karsidakine mutex dedigimde o ne diye suratima bakmamasi var :) Neyse dedigim sekilde, benim yazdigim hersey kendi gozlemimdir tamamen, ben oyle yada boyle olsun demiyorum. bilg muh/yazilim muh mezunu olmayp benim takim liderligimi, proje yoneticiligimi yapmis insanlar da oldu, altlarinda olmaktan bir gun bile gocunmadim, herkesin hayati kendine bence :) basarili olunamaz diye bir olay yok ama zor onu soyleyeyim. cok basarili alakasiz bolumlerden insanlar da gordum, bir o kadar basarisiz bilgisayar muhendisleri de. Evet isin mutfaginda yeni mezun muhendiste cok sey ogreniyor, yada baskasi da, ama mutfakta ogrenilemeyecek seyler de var. Kendi imkanlarinla ogrenemez misin? Elbette ogrenirsin, kimseye gokten gelmedi sonucta bunlar, ilk basta biri bulup ogretti digerlerine, onemli olan bildigini ispatlamak, vaz gecilmez adam olduktan sonra herkesden cok da kazanirsin. Ama sokaktaki 100lerce insandan bir farkin yokdsa da 2000TL maasla hayatina devam edersin. Not: bu konuya son mesajim bu, benim fikirlerimi inanmaniza, kabul etmenize gerek yok :) Denemek isteyen denesin, basarilil olmak icin onundeki tek engel senin ne kadar cabaladigin bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Ek bilgi olsun , yeni bilgi ; 9 hazirandan beri bahçeşehir üniversitesi amerikan kültür ve edebiyatı mezunuyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 naptın buldun mu iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Bulamadim ya geri aramiyorlar T_T Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 aktiftablet said: Şu malesef doğru. Ancak programcı mühendis vs için değil. Müdür yönetici için doğru. İş bilmeyen mühendis programcı vs ile iş yapamazsın, o kodlar çalışmaz. Ama İş bilmeyen yönetici ile işler bir şekilde yürüyebiliyor. Patronun yöneticin müdürün ne kadar mal dallo hırro da olsa kod yazabilen adam sabrettiği sürece işler yürüyor, sonra o adam istifa edip başka bir adam sabretmeye başlıyor. Zaten bütün ülke bunun üzeirne kurulu. Ülkenin en tepesinden tut da en aşağılara kadar yönetici zafiyeti fışkırıyor ama çalışanlar bir şekilde yapıyorlar işleri. abi sap danışmanı mıydın sen ya sdfsfs. öyle hissettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 goldbären said: aktiftablet said: Şu malesef doğru. Ancak programcı mühendis vs için değil. Müdür yönetici için doğru. İş bilmeyen mühendis programcı vs ile iş yapamazsın, o kodlar çalışmaz. Ama İş bilmeyen yönetici ile işler bir şekilde yürüyebiliyor. Patronun yöneticin müdürün ne kadar mal dallo hırro da olsa kod yazabilen adam sabrettiği sürece işler yürüyor, sonra o adam istifa edip başka bir adam sabretmeye başlıyor. Zaten bütün ülke bunun üzeirne kurulu. Ülkenin en tepesinden tut da en aşağılara kadar yönetici zafiyeti fışkırıyor ama çalışanlar bir şekilde yapıyorlar işleri. abi sap danışmanı mıydın sen ya sdfsfs. öyle hissettim ahaha nası hissettin ya, noyan mısın? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vasfi Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 bende Bilkent CTIS(yazılım) mezunuyum, okulda sana kapıyı gösterirler, kapıdan girmek senin işin, onun dışında ama diploma dedimi (ben işe alıcak biri olarak düşün), aklıma gelen bu adam uni. ortamı solumus, vizyonu genişlemiş, belli bi kültür birikimi vardır diye düşünürüm.. diplomasız dedimi, direk çomar diye bakarım.. ha mülakat baslar, ak-kara belli olunca diplomanın hiç bi önemi kalmaz ama o mülakata girebilmek için bile, öncelik tabiki diplomalıya verilir(çoğu şirket). işi bilen cto'lar direk cv ye bakar diplomayada bakmaz şöyle bi kıyaslama yapalım lise mezunu cv'si: tek: rabbitmq,nodejs,java,kafka,apache,docker,git,grunt,kubernetes proje: www.xxx.com dil: türkçe dsfgf uni mezunu cv'si: tek: c,c#,java,javascript,mysql,linux,css,html proje: okul projem x dil: yabancı diller: italyanca almanca süper über ingilizce benim önüme su 2 cv gelse birini cagırcak zamanım olsa, liseliyi cagırırım mülakata. ama büyük, kurumsal şirketler adamın bişey bilip bilmemesinden öte kalıcı, eğitimli, stabil, uzun yıllar verim alabilceği elemanı seçip onu yetiştirmeyi tercih ediyolar ve başarılı oluo genelde küçük startup şirketlerde ise fail oluo.. çünkü adam unide aslında o işi hiç yapmadı ilk defa yapıcak, işi sevicekmi, becerebilicekmi, zorlukları vs görünce hopp iş değiştir, başka şirkete go gibi bi loop var yazılım sektöründe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 aktiftablet said: goldbären said: abi sap danışmanı mıydın sen ya sdfsfs. öyle hissettim ahaha nası hissettin ya, noyan mısın? :p bizim bütün sektör böyle yürüyor çünkü. iyi iş yapan iyi çalışan şirket, proje yok. tamamen ilüzyon satış bu sap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 sapa özgü değil abi bu tespit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 ipe sapa gelmez işler bunlar diyeyim ve http://img10.deviantart.net/2601/i/2016/094/5/f/the_jesters_finale_by_anyerina-d9xo0bm.png basayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2016 Çok önemli. İzmir Ekonomi mezunu arkadaş var yazılım mühendisliği mezunu, bir işten çıkıp diğerine giriyor. Eşşek yüküyle para alıyor filan.Çalışma ortamı rahat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2016 Bu kadar sayfa konuşuldu son noktayı koyayım madem. Dört aydır kursa gidiyorum ve daha kurs bile bitmedi fakat ; Yarın saat 08:30 iş başı. Şimdi geriye üsküdar iskeleden bulgurluya nasıl gidilir o kaldı , onuda birazda garbıçta sorarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar