Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2016 türkiyede teknisyen ve mühendis diye ayırabileceğin bi yazılım sektörü yok. hangi işi kim yapar bilgisi kimsede yok. hatta yazılımın olayına da ters aslında. analitik düşünebilen ve kendini geliştiren biriysen iyi bir yazılımcı olabilirsin. mühendislikten mezun olup düşünemeyen öküzler on kadar çok var ki... o yüzden yazılım sektöründe kıdem daha önemlidir. üniden mezun ol liseden mezun ol yaşın farketmez. yazılım işine yeni giriyorsan junior sundur. piyasa içinde olup iş yaptıkça yazılımcı daha da gelişiyor. senior software developer oluyor bu şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 ben katılmıyorum, TR de (finans ve telcolar) odtu itü bogaziçi olmadıktan sonra yonetıcı olman zor, olduysan saygı gormuyosun zaten, olanlar var ise it nin karanlık gunlerınden günümüze kadar gelen dalyarak tipler, genelde sıkıntılı ve kibirli oluyorlar, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Pc müh ve yönetici çok farklı kavramlar zaten. Bir adam pc müh diye yönetici olabiliyorsa o kurumun Allah, yeterince belasını vermiştir zaten. Takım liderliği deneyim kazandıktan sonra yapabilir. Proje yöneticiliği ise cidden farklı birşey. Müdür ise herkes olabiliyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2016 bck said: ben katılmıyorum, TR de (finans ve telcolar) odtu itü bogaziçi olmadıktan sonra yonetıcı olman zor, olduysan saygı gormuyosun zaten, olanlar var ise it nin karanlık gunlerınden günümüze kadar gelen dalyarak tipler, genelde sıkıntılı ve kibirli oluyorlar, Olm bu ne kadar saçma bir genelleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Bone said: "ya okulda okuyacağın her bilgi zaten google'da var" deniliyor. bu şekilde lise ve üniversite bitirip mühendis olan kişilerin bilgileri önemsizleştiriliyor. iyi de her alan için böyle ki? açıp istesen astrofizik kitabı bile var bolca, ama bunlar var diye herhangi bir şirkete "ben astrofizikçiyim" diye giremezsin. Şu olay sektörü diğer mesleklerden çok daha fazla etkiliyor bence. İnternette her bilim dalı için binlerce makale, döküman vs bulabilirsin ama spesifik problemler için çok zor. Kod dünyasında ise istemediğin kadar örnek var. Çok uçuk durumlar hariç aradığın hemen her sorunun cevabını şak diye bulup kopyala yapıştır yapabiliyorsun. Hele web sektöründe olay bitmiş artık. Hiç bir lisans hakkı talep etmeyen binlerce proje var, alıp sağını solunu değiştirip cvlerine basıyorlar. "5 yıldır freelance çalışıyorum yea" diyen tiplerden geçilmiyor sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 senko said: bck said: ben katılmıyorum, TR de (finans ve telcolar) odtu itü bogaziçi olmadıktan sonra yonetıcı olman zor, olduysan saygı gormuyosun zaten, olanlar var ise it nin karanlık gunlerınden günümüze kadar gelen dalyarak tipler, genelde sıkıntılı ve kibirli oluyorlar, Olm bu ne kadar saçma bir genelleme emreyi göstermek lazım arkadaşa. İyi okul her zaman sizde bir ışık olduğunu gösterir ve ilk işte çok önemlidir. Ama ilk işte 2. senenizi doldurduktan sonra artık o boğaziçi diploması itü odtü diploması çok öenmli durmuyor. İşte ne yaptığınıza bakılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 gözlemlenebilir exceptional başarı > her şey. 3 tane projeyi ölçümlenebilir seviyede over achieve ettikten sonra istersen mahalle üniversitesinden çık. kimse başarılı adam yerine diploması şuradan olan adamı almaz. bazı faggot şirketler var böyle "galatasaraylı adamlara öncelik veriyoruz" falan ama bunlar belli pozisyonlar için geçerli. kritik yöneticilerde baş başa aday olmadığı sürece okulu avantaja çevirmezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 iyi okul iyi yerde staj demek. iyi yerde staj demek de aynı yerde işe girme şansını oldukça yükseltiyor. Onun dışında okulu kimsenin umursadığı yok cidden global şirketlerde. Zaten iyice üst düzeylere çıkınca da rakip elemek tamamen networkun ile alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 İyi okul öküz değilsen (ki bolca mevcut) geniş bir hayat görüşü ve hayal gücü ve çalışma disiplini demek. Bu üçü > all. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 konuyla bağlantılı farklı bir şey sorayım; yazılım alanında kariyer, tr baz alındığında kıdemli ya da ekip lideri oldun sonra? 35 yaş sonrası nasıl bir yol çizmek gerekiyor bu alanda? tecrübelerinizi paylaşır mısınız? nasıl ilerlemek konusunda düşünüyorum ben de bu aralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 iyi baba parası >>>>> all bir tanıdığımız vardı. zengin bir muhitte oturuyorlardı. oğlanları paralı üniversitenin işletmesini bitirdikten sonra başka zengin olan bir komşusu gel x bankasının şu şubesinde müdür yapalım seni dediler. çevre hep zengin kahkahası atan insanlar olduğu için başarılı (¿?!) bir şekilde kariyer adımlarını tırmandı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2016 onun adı network işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 en iyisi network anca ole olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 ok(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 bosverdim okul yaninda kirtasiye en iyisi.. burda hemen agroyu ustune aliosun en ufak bir dusuncede eskiden bole degildi burasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Clauvn Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2016 Abi courseradan,mitden falan çalışıp entry level işlere girilebilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2016 Ya nerden çalıştığının diplomanın yaşının vs hiç birinin önemi yok yazılımda işe girerken. Proje yapıcan mümkünse ya efsane bi tane ya da ortalama bi kaç tane , adamlar bakıp senin seviyeni görüp son olarak bi kaç soru soruyor hani harbiden o projeleri sen mi yaptın acaba diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 sdfhsdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 hayat ne kadar pembe mithat senin için kıskanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 mitatoloji, okumayacagini bile bile sunu koyuyorum suraya https://medium.com/@evnowandforever/f-you-i-quit-hiring-is-broken-bb8f3a48d324#.8w47j9x1y ne bilim, belki bir takim aydinlanmalar, kivilcimlar falan cikar ortaya. eger okursan ozellikle yorumlari oku, egleneceksin :horace: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 biz bunu okuduk, bayağı tartıştık ve yazan adamın haksız + yetersiz olduğunu bulduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 adamin haksizligini bulmak icin tartismana gerek yok ki zaten lol. olay yazan adam degil zaten, sirketlerin yaklasimlari. o yuzden ozellikle yorumlari oku dedim ya, ise alan adamlar da yazmislar oraya argumanlarini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 ok bakıyorum yorumlara da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2016 Bizim görüşmelere giren HR'a giydiren bi mail gelmişti bi gün. Nasıl olur da böyle bi vasıfsızı benimle görüştürürsünüz falan diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar