Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En ideal ofis mouse u ?

Oce4n

Öne çıkan mesajlar

Ofis ortamında işleri kolaylaştıracak bir mouse arıyorum. Aslında mouse'den çok yazılımı önemli.

Şu an kullandığım mouse: A4TECH G9-730FX
Office Shuttle isimli programı ile istediğim bütün ek özelliklere sahip. Tek sıkıntısı pili. 1 ay bile dayanmıyor pili.

Orta tuşuna basarak ekran üzerinde çizgiler çizebilmek ve anında belli bir alanın ekran görüntüsünü alabilmek mümkün.

Bu tür başka mouselar varmı bildiğiniz?

Çizgiye ve screen capture'a örnek:
http://i.imgur.com/4a080JG.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Anywhere MX benim bugüne kadar iş için en rahat ettiğim fare.

Wireless laser bir defa, çok ufak da değil çok büyük de. Hem scrollu sağa-sola çekmesi hem ayrıca back-forward tuşu, normal ile "fırdöndü" arasında scroll modu geçişi, scrolldan ayrı middle button var. Fiyatı da uçuk değil. Pili 2-3 ay falan gidiyordur herhalde, istatistik tutacağım kadar sık değiştirmiyorum.

Sadece uygulaması falan öyle zamazingoları yok ama zaten o işleri A4'ten iyi yapan yazılım mutlaka vardır piyasada, Snagit denmiş mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

A4tech dememin sebebi direk mouse ile kısayol bağlantısı olması. Herhangi bir programı açıp (Örn: windows ekran alıntısı aracı) kesit al gibi bir işlem yapmıyorum.
Ve olay sadece ekran görüntüsü almak da değil. istediğim an aynı tuş ile aktif ekran üzerinde çizgiler çizebiliyor a4'ün yazılımı. Birisine birşeyleri gösterirken aşırı faydalı bir özellik. A4 dışındaki mouse'lar ile çalışmıyor da uygulaması...
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Wireless laser bir defa, çok ufak da değil çok büyük de. Hem scrollu sağa-sola çekmesi hem ayrıca back-forward tuşu, normal ile "fırdöndü" arasında scroll modu geçişi, scrolldan ayrı middle button var. Fiyatı da uçuk değil. Pili 2-3 ay falan gidiyordur herhalde, istatistik tutacağım kadar sık değiştirmiyorum.

Sadece uygulaması falan öyle zamazingoları yok ama zaten o işleri A4'ten iyi yapan yazılım mutlaka vardır piyasada, Snagit denmiş mesela.

anywhere mx müthiş. uygulamasıda var ayrıca. farklı programlarda farklı şekilde çalışmasını sağlayabiliyorsun butonların. Ben mesela SAP'de çalıştır - geri gel, outlook'ta refresh, chrome'da aşağı yukarı scroll'a atadım tekerleğin sağa sola çekilme butonlarını.

logitech setpoint uygulamanın adıda. her tuş için program bazında tuş ataması yapabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

Baggio said:

anywhere mx müthiş. uygulamasıda var ayrıca. farklı programlarda farklı şekilde çalışmasını sağlayabiliyorsun butonların. Ben mesela SAP'de çalıştır - geri gel, outlook'ta refresh, chrome'da aşağı yukarı scroll'a atadım tekerleğin sağa sola çekilme butonlarını.

logitech setpoint uygulamanın adıda. her tuş için program bazında tuş ataması yapabiliyorsun.

MX Master var bende de ama SAP özel ayarlanabilir program listesinde yok sanki ya.
Sosyal ağlarda paylaş

anywhere'in darkfieldsiz modelini m507 kullanıyorum ofiste.
elin büyükse performance mx tavsiye ederim. ben 5 sene kullandıktan sonra sol klik double tap yapmaya başladı, açıp içini çözenler varmış aslında.

ama şu an ev için ya m507 alcam sanırım yine, elim alıştı ofistekine bi hafta falan sonra
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...