zipzip Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Şarkıları istediğin gibi kullanabilirsin, para kazanamazsın sadece. Copyrightla şarkı sahibi senin videolarından kazanır. Monetize edebilmek için de müziklerde fair use 12 saniye. Onun dışında direkt basıyolar kafana. Coverlarda hiç bir problem yok, istediğin şarkıyı coverlayıp koyabilirsin. Müzik programlarıyla şarkıları bir üst notaya çevirip koyanlar var. O zaman da yakalayamıyormuş Youtube. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 İstediğin gibi kullanırsın da biraz saçma geliyor. Bu insanlar, spotify, deezer, tidal, radyolar, televizyon kanalları, hatta Türkiye'de AVM'deki telif hakları vs gibi şeyler de geliyor aklıma... bir sürü şeyde haklarını ararken, tüm albümünün Youtube'a cart diye konulmasına ses çıkarmıyorlarsa o da bir abukmuş cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Yahu şu bir konu hakkında bir tipin konuştuğu videolara kıl oluyorum, ben 2 dakikada okuyabileceğim şey için niye 7-8 dakika video izleyim? Konu ilginç geldi ancak videoları görünce tıklamadım bile, 3 paragrafta yazılabilecek şey oysa ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Bone said: "kullanıcılar Youtube'u protesto edeceğine o şirketlere dava açsın" veya "e onlar da kötü eleştiri videoları hazırlamasın o zaman" diyenlere, sistemin neden bozuk olduğunu anlatan bir video verelim: https://www.youtube.com/watch?v=oXf14eX_9Fg hem bu WTFU kampanyaları başlamadan önce yapılmış. neden WTFU'ya ihtiyaç duyulduğu anlaşılır herhalde... 1:03 e kadar dayanabildim, "kötü eleştiri" (yada "olumsuz eleştiri") değil bok atma videosu olmuş bu işte, çomar kafası hayır youtube u ve diğer firmaları savunmak istemiyorum ama videoda kullanılan sözde eleştiri üslubu adamları haklı çıkarıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 abi senin bir videoların iceriğine dair bir savunman var ben onu anlamadım dah acıkcası. ne önemi var bok atma olmus, laf sokma olmus itin götü olmus falan ne önemi varki? ortada bir slander varsa yalan söleniyosa vs vs acarlar davayı olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 ya o dava açma vs durumu ayrı, benim baktığım bakış açısı bu kadar sıkı bir müdahaleye neden gerek duyuyor olabilecekleri yoksa içerik üreten kişi fair use içinde kalmasına rağmen haksız bir uygulamanın kurbanı oluyorsa arayacak elbette ben işin bir de içeriği kullanılan şirketler yönünden bakarak eleştiri ile bok atma kavramları arasındaki farka değinmek istedim ama konunun farklı yerlerindeyiz sanırsam o yüzden benim söylediklerim taca gidiyor eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 ben uzun süredir youtube'a falan girmiyorum. hüseyin abi yüklüyor serdar ortaç videosunu. hüseyin para kazanmıyor o yüzden sorun yok. e youtube para kazanıyor? youtube kazanıyor hüseyin kazanmıyor o yüzden olabilir ne demek ya. kazanamaz abi. öyle şey mi olur. youtube'un kazandığı şeyden hüseyin de kazanır. eğer youtube herhangi bir içerik üzerinden % ile kar payınını içerik sağlayıcısına ödeyebiliyorsa hüseyin de öder. buna da kiralama denir. hüseyin aldığı serdar ortaç cd'sini sağlayıcıya yükler. sağlayıcı burada altyapıyı sağladığı için kâr üzerinde belirli bir kâr yüzdesi koyar. daha sonra hüseyin ve sağlayıcı, serdarortaç-poşet.mp3 üzerinden tık oranında kâr payı alır. bu da rekabet getirir. ali de kiralamak ister veli de ister. kimse de kiralamasına engel olamaz. ama bunu yaptırmıyorlar. neden? çünkü rakip çıkar. çünkü önüne geçilemeyen rekabet ve girişim olur. çünkü ali hüseyin veli bakar ki lan bizim kâr payımız mehmet haluk zehra ayşe gelince düşüyor? biz yeni sağlayıcı açalım da sabit payımız olsun bari derler. burada copyright sahibinin bir kaybı da olmaz üstelik. kendisine atıyorum %14 altında kâr veren sağlayıcıları kabul etmez. kiralattırmaz. dava açar. bu durumda ortada sağlayıcı rekabeti olacağı için insanlar kapitalist bir biçimde iyi hizmet veren sağlayıcıda kalmak ve ordan kiralamak isterler. bu iş böyle çözülür. ama bu servis sağlayıcının işine gelmez. kârı düşer. cebi kaşınır. yaparlar mı? yapmazlar. --- monetize olunan durumda olay kolay. ama para kazanılmayan durumdaki yönden de; ben diyelim gittim 5 ebook aldım. "kişisel kütüphanem ödünç veriyorum arkadaşlar okuyun silin(geri verin).com" diye açtım. beş kuruş para almadığım gibi hosta para veriyorum uğraşıyorum falan. yani bir gelirim var mı? yok aksine zarardayım. ulan bırakırlar mı o siteyi online. bilumum yayıncı tepeme biner. çevirmeni ayrı biner. işvereni ayrı biner. neden? çünkü içeriği kullanılıyor ve bir gelir elde edemiyor. şimdi denecek ki işte halk kütüphaneleri falan bıgı bıgı. public lending right diye bir şey var. yok öyle mal sahibiyim ben dağıtayım o zaman diyemiyorsunuz. devlet dahi bunu yapamıyor. yani, fair use bildiğin kıçımın kenarı bir şey. fair use kişisel ifade özgürlüğü değil çünkü. fair use sağlayıcının yayıncının izin verdiği ölçüde para kaybetmeme özgürlüğü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Bu da copyright anlayışının tamamen değişmesini gerektiriyor tabi. Çünkü şimdiye kadar dünya bu şekilde yürümedi. Caddenin köşesinde filmci dvd'ci içerik kiraladı hep ve yayıncı beş kuruş alamadı. Firmalar satın aldıkları araçları traktörleri hunharca kâr için kullandılar ama üreticiye beş kuruş verilmedi. Bunları hep içselleştirdiğimiz için bize çok normal geliyor mal sahibinin malı istediği gibi kullanması. Aslında değil. Copyright sistemi değişmesi gerek ve bu fiziksel ve sanal varlıklar için komple değişmeli. Böylece mal ücretleri de düşer. Diyelim araba aldınız vosvos. Şu anki ücreti 60 bin ise copyright rent bedeli geldiğinde ücret 40 olur. her sene copyright için 1 ödersiniz. 20 sene kullandığınızda ücreti çıkarır. Yok tırt araba yaptığında gözlerinin yaşına bakmaz satarsınız. Böylece 1- Firma daha kaliteli mal yapmak zorunda kalır 2- Tüketici daha rahat tüketir. Araba üreticileri de parça maliyetlerini böyle hesaplar falan. Ben wealth of nations falan mı yazsam lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Youtube'a değişiklikler gelmiş https://www.youtube.com/watch?v=umgrecKozno https://www.youtube.com/watch?v=oYWNtkls2Jw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2016 Jim Sterling sistemin bugını bulmuş. Aynı anda birden fazla şirket bir videoya telif hakları gerekçesiyle sahip çıkmaya kalkarsa "copyright deadlock" oluyor ve hiçbiri videoyu alamıyormuş. Sterling de videolara bilerek birden fazla şirketin sahip çıkacağı içerikleri koymaya başlamış. https://www.youtube.com/watch?v=cK8i6aMG9VM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar