Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Masticore, 22.10.2021 17:20 tarihinde dedi ki: Treet platinum deniyen var mi hic Denedin mi abi ? Benim de elimde var açıcam paketi yarın.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Yıllardır Derby. Derby Usta alıyorum artık.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Kurumda berber var bizim yaşlı bir amca. geçen tras olurken konuştum adamla. Dedim ben heves ettim işte jilet aldım ama beceremedim yüzüm perişan oldu. Adam dedi ben 30 sene kendi kendimi ustura ile tras ettim. Bir gün usturam yanımda yoktu bakkaldan üç bicakli bir tek kullanımlık aldım. Baktım ki yıllarca yüzümü perişan etmişim hamallık yapmışım. Normal tras bıçağı kullanıyorum artık dedi kfkf. 1
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Derby yi çok beğenmedim ama hala iki üç paket var sanırım elimde bi daha deneyeyim.
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 @AkhlaurYok denemedim. gillette silver blue ve yeşil 7 o'clock kullanıyorum.
miyaw33 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2023 derbyı bende bıraktım astra yesıl kullanıyorum idare ediyorum.
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 2, 2023 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2023 Selam, Nacet kullanıyorum, Derby serileri bende çok tahriş yaptı. Elimde 250 tane falan Nacet var daha Saygılar.
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 26, 2023 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2023 Selam, Jiletli ustura kullanan var mı? Ne kullanıyorsunuz? Saygılar.
Drall Mesaj tarihi: Kasım 26, 2023 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2023 (düzenlendi) Selamlar @paramecium, Jiletli usturadan bir buçuk sene evvel çelik usturaya geçtim, büyük rahatladım. Solingen jiletli usturam vardı ama bence çakmaymış, çelik usturanın ağırlığına ve ele oturuşuna alışınca bi daha jiletliye bakasım gelmedi. Yarın bigün ben tıraş olurken çocuğum berbercilik oynar diye atmadım duruyo öyle demem o ki sadece sen kullanacaksan düz ustura > jiletli ustura, ancak berbersen hijyenik sebeplerden jiletliyi tavsiye ederim çelik de dovo solingen kullanıyorum ama bunun orjinalliğinden eminim Kasım 26, 2023 Drall tarafından düzenlendi Tag
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 26, 2023 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2023 Selam, Bazen tembellik yapınca sakal uzuyor ve DE89 ile eziyete dönüyor. O yüzden jiletli ustura bakınmaya başladım. Saygılar.
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 26, 2023 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2023 Ben artık genelde 1 haftalık sakal tıraşı oluyorum. Hala DE89 ile devam ediyorum. Sakal 1 2 günlükken gillette falan çok farketmiyor ama 1 haftalık sakalda baya fak var. Klasik bıçak çok daha iyi.
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 27, 2023 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2023 Selam, Benim de sakal şu an 8~9 günlük ve DE89 çok çabuk doluyor. Musluktan akan su bazen boşaltamıyor arasını ve sapı gevşetmek gerekiyor. Hani jiletim de elimde fazla, belki jiletli düzgün bir ustura ile daha eziyetsiz hallederim düşüncesi oluştu bende. Basit bir berber usturası alıp geçmek de istemedim ama işini görür derseniz denerim. Saygılar.
Drall Mesaj tarihi: Kasım 27, 2023 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2023 (düzenlendi) yani ucuz jiletli usturayla kendimi çok kestim sayın paramecium, o konuda uyarayım. ele oturan düzgün usturaya geçince farkettim ki suçlu tam da ben değilmişim, alet de bi dengesizmiş meğer. ben olsam jiletli ustura yerine uzun sakalı da kesebilen bi jilet makinesi alırdım, öyle ayarlı makineler de var sanırım ama yine sen bilirsin tabi. eğer deneyebileceğin bir yer varsa elde tutuşun dengesine bak derim. bir de eğer ustura daha önce kullanmadıysan muhakkak bikaç gün sadece yanakları, bikaç gün biraz daha elmacığa doğru, bikaç gün bıyıkları, bikaç gün çene kemiğinin yan taraflarını, bikaç gün boyun kısmını, en son da bikaç gün çeneyi çalışıp böyle yavaş yavaş ilerle. bi seferde tüm yüzü keseyim diye girince tüm yüzü kesik içinde bırakmak işten bile değil. sen biliyosan da diğer usturaya başlamak isteyenleri uyarmış olayım buradan. bu arada şu anda ben de eğer iki üç günlük sakalı keseceksem yahut sabah işe yetişmeye çalışıyosam merkürle oluyorum tıraşı, baktım bi hafta geçmiş, yahut keyfim yerinde, elimi ayağımı dengeli hissediyorum, o zamanlar ustura. o yüzden zaten çekinmeden düz ustura tavsiye ediyorum, her seferinde usturayla tıraş olmak pek mümkün değil, o jiletleri de muhakkak kullanırsın makinenle. bazen oluyo elinin ayarı olmuyo, o günler zaten farkediyo insan, yok şimdi sağımı solumu yararım gerek yok diyip jilete dönmek mecburiyetinde kalınıyo. Kasım 27, 2023 Drall tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar