Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günlük #13

wastyrx

Öne çıkan mesajlar

büyümüş olmak 9-5 işe gitmek değil geleceğe yatırım yapma bilincidir.

ben postundan çıkarım yaptım, yatırım ya da işinle ilgili birşeyler yapıyorsundur belki bilemem ama o postun tam bir yaz tatilinde mis gibi naylon staj ayarlamışken güzel bi yerde staj imkanı yakalayıp gitmekle gitmemek arasında kalmış 19 yaşında adam yakınmasıydı gel kabul edelim.

Mithat said:

19-20 yaşında ki halimden çokta aman aman farkım yok. Olmak zorunda mı?

ha ama bu olmak zorunda abi ya. malesef. 22 yaşında değilsen tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Staj benzetmesini anlamadım ama geleceğe yatırımımda var ya, cidden ekonomik olarak çalışma zorunluluğum sanırım sgk emeklilik konusu hariç hiç yok. işim gücüm olmasa eyv dicem ama düzenli olarak yazılım satışı yapıp gelir elde ediyorum para kazanıyorum çalışıyorum. Sadece bilindik 9-5 işe giden gömlekli adam işi değilde evde oturup toto yayarak telegramdan satış yaparak para kazanıyorum tek farkı bu. Yine çalışmıyor olsam anlarım ama o da değil durum.

İşimi seviyorum birazda sıkıntı o, memnunum işimden, iş yerine gidiyosun bir işin yoksa atıyorum boş vaktindeysen bile bi reddit bi başka bişi yapiim desen yapamazsın. Ben evden çalıştığım için iş olduğunda it gibi çalış olmadığında istersen git yat uyu kıvamında olmanın özgürlüğünü kaybedicek olmak koyuyor. Çalışacaksam çalışiim heralde yatmiim ama kendi koşullarımda çalışayım ya. Gerizekalı insan kurallarında değil.

edit :

ha ama bu olmak zorunda abi ya. malesef. 22 yaşında değilsen tabii.

neden ama ya? Ben pubg oynuyorum nba 2k oynuyorum keyif yapıyorum boş vakitlerimde, iş olduğu zaman çalışıp satış yapıp paramı kazanıyorum.

Hanım desen tiyatro kursuna gidiyor, şimdi piyano kursuna gidecek (evde piyano var diye çalmak zorundayız sanki lan abin giderken bırakmış işte çöpe atmak yerine süs niyetine kullansana).

Kavrulup gidiyoruz yani hayatımızdan memnunken neden bu sıradanlaşma acelesi çabası. Neden bu normlara uyma mecburiyeti? Otur oyununu oyna piyanonu çal, eğer zor durumdaysan mallık olur ama yapabiliyosan yapmanın sakıncası nedir arkadaş anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi dediğim gibi sen bişeyler yapıyosan eyvallah ama o postunda boş boş evde oturan adam var. ne bilelim.

değişme konusuna gelirsek de olayı pubg ile fln sınırlama. ben oynamıyor muyum oyun. ultima beleş olacak baharda onu bekliyorum heyecanla 30 yaşındayım.

sıradanlaşmakla da alakası yok. yani 20 yaşındaki sorumluluk bilincinle 30 yaşında olamazsın. bu genel geçer. zaten sen de değilsindir. aynıyım dediğin de tatava. olamazsın abi insan doğasına aykırı. demek istediğini anladım ben sana oyun oynamayı bırak bütün gün işe git mesai doldur demiyorum zaten. kafa yapısından bahsediyorum daha genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte bana koyan o genel iş yeri kuralları asıl.

Yani ben temelde işimden memnunum iş değiştiriyorum sevdiğim işten çok büyük ihtimal sevmediğim işe geçiyorum asıl olay bu.

Fakat şuan yaptığım işte ister istemez boş vakitte oyun vs falan olunca örneği ondan veriim dedim. Yani genel anlamda 9-5 arası iş yerinde ya iş yapıcan ya sıkılıcan geyiği yerine, işin oldu mu çalış işin yoksa keyfine bak mantığında rahat ediyor olmamı özlicem ben ana sıkıntı bu. Çalışmıyor olsam 1 senedir nerden gelen gelirle yaşıyorum çalışiim ama kendi kurallarıma göre dediğim o.

Konuda bu değildi ya lan :D 9-5 iş istemiyom ben diye hayıflanıyodum nereye getirdin :D
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle 10 sene önceki gibi katı iş yeri kuralları yok , özel yazılım firmalarında.
Özellikle Ankara'da teknokentlerde, sosyal ortamı iyi olan bir sürü firma var. Canı sıkılınca , ofiste topluca guitar hero , bilardo oynayanlarından tut , yeşilliğin içinde , 2 bira atıp işine devam edeni , dibindeki bilkent , odtüden chicks ayıklayanı vs...

Mesela akche coini cıkaran elemanların firması bizim yakınlarda. Bunların ofise arada gidip, nasıl gidiyor lan milleti tokatlama projeniz , zik gibi isim bulmusunuz diye stress atıp geliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hanım sonuncuya izin vermez tabii de, öyle startup kafalı güzel şirketlerde beni napsın asfasdf, hani o tarz işe girebilsem zaten ne şikayet edicem çalışırım , hatta kovmasınlar diye bol bol çalışırım :D ama işte öyle iş nerden bulucan adamlar hep güzel adamları bulup onları alıyor.

İstanbulda da var öyle yerler , bi de bu tek binada bir sürü şirketli falan şeyler var artık kolektif house vs gibi bi ton, oralarda da aynı kafada tipler oluyor. O tarz yerlerde çalışsam şerefsizim saatmiş yolmuş maaşmış sormam giderim emmmeee onlar almıyor, denedim bi kaç tanesini harbiden almıyor :D yazılımda değil her boku denedim hiç birine almadılar :D
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili günlük,

bir şeyler karalayım istedim. Çok içime atıyorum, kimseye de anlatmıyorum.
İnsanın, her daim hayatını değiştirebileceğini bilmesinden ancak bunun için bahaneler üretip, zerre enerji hissetmemesinden daha acı bir şey yok sanırım.
Hayatının bombok gittiğini bilirken sürekli şikayetçi olmak ama eve gelince mal gibi kanepede saatlerini tüketmek. Üstelik tüm bunları, yapayalnız yapmak...
Hiçbir şey için motivasyonum yok ama hep bir umudum var sanki bir şeyler değiştirecek hayatımı.
Artık çok yorgun hissediyorum yaş 33. beyaz yalakalılıktan başka hiçbir vasfım yok. Bunları kendine itiraf edince daha da düşüyor insan. Zaten nereye kadar düşebilirsin ki diyorsun ama düştükçe düşüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...