Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aile arabası önerisi

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhaba...

Zibilyon tane açılan konu olmasına rağmen ben yine yeni bir paradoksla karşınızdayım

Aile arabası önerilerinizi bekliyorum....(bilen bilir bendeki caddy i satmak üzereyim ancak kararsızlık çekiyorum)

70 bin TL gibi bir rakam ayırıcam bu iş için

Bir kere MPV ve Hafif Ticari İstemiyorum...

Aracın yakıtı ekonomik olmalı (senede 20.000 km yakın yapıyorum)

iki çocuk ve 2 yetişkin için yeteri kadar yaşam alanı sunmalı

Ben biraz konfor isterim (yağmur far sensörü falan filan)

Bagaj önemlidir... Bir ticari araç bagajı olsun istemem ama 4 kişilik aile ye yeter bir bagajı olsun

Gaza bastığım zaman birazda performansı olsun

Varmı aklınızda bir araç

Benim elimdeki seçenekler;

Peugeot 508

Skoda Superb

Golf 1.4 ACT Tsi highline

Leon 1.4 tsi Fr Act Tsi

Önerilerinizi bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz konfor biraz sürat biraz bagaj derken derken en iyisi olsun istiyorsunuz :)

Bence yazdığınız araçlar yerine D sınıfı araçlara veya C sınıfı sedan araçlara bakmanız daha mantıklı. Heç iç mekan gibi genişliği hem bagaj açısından daha mantıklı olur. Biraz hız içinde dizel motorlara bakarsınız hem yakıt hemde güç konusunda isteklerinizi karşılar diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

focus sedanlar çok ideal duruyor aile arabası olarak, mazda 3e binmek nasip olmadı ama yolda gördüm mü dibim düşüyor inanılmaz güzel bir araba alıp uzun seneler kullanacağım dersen benzinli otomatik gider her türlü senede 20 bin km için.

Teşekkürler... Peki aranızda Peugeot 508 kullanan varmı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Konfor diyerek elektronik oyuncakları sayan, aile arabası diyerek Leon listeleyen, ekonomi diyerek 20bin km yol kat eden birini muhatap almıyorum :P

Performans için kriterin nedir; 0-100km/h için <10s mi <9s mi? Yoksa >200km/h mı yapsın araç???

Tüketim beklentin ne; <10lt/100km yeterli mi yoksa <6lt/100km mi olsun??? Bunu nasıl bir kullanımda sunsun; şehir içi vs dışı?

Bagaj isteğin nedir? Çocukların bisikletleri sığsın mı yoksa 3-4 bavul senin için kâfi mi?

Nasıl çocuk koltuğu takacaksın? Arka diz mesafesi isteğin nedir? Leon ile Superb aynı listede olunca insan soruyor ister istemez. Çocukların ayakları ön koltuk arkalarında gezinsin mi yoksa değmesin mi? Çocuklar kaç yaşlarında? Daha kaç sene kullanacaksın??

Konfor nedir? Ses izolasyonu mu, koltuk konforu mu, havalandırma konforu mu, sunulan ayak/kol/bacak/baş/omuz boşlukları mı? Deri ve ahşap kaplama ve cam tavan ile değerli hissetmek mi?

Sen kediye binmene devam et :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Konfor diyerek elektronik oyuncakları sayan, aile arabası diyerek Leon listeleyen, ekonomi diyerek 20bin km yol kat eden birini muhatap almıyorum :P

Performans için kriterin nedir; 0-100km/h için <10s mi <9s mi? Yoksa >200km/h mı yapsın araç???

Tüketim beklentin ne; <10lt/100km yeterli mi yoksa <6lt/100km mi olsun??? Bunu nasıl bir kullanımda sunsun; şehir içi vs dışı?

Bagaj isteğin nedir? Çocukların bisikletleri sığsın mı yoksa 3-4 bavul senin için kâfi mi?

Nasıl çocuk koltuğu takacaksın? Arka diz mesafesi isteğin nedir? Leon ile Superb aynı listede olunca insan soruyor ister istemez. Çocukların ayakları ön koltuk arkalarında gezinsin mi yoksa değmesin mi? Çocuklar kaç yaşlarında? Daha kaç sene kullanacaksın??

Konfor nedir? Ses izolasyonu mu, koltuk konforu mu, havalandırma konforu mu, sunulan ayak/kol/bacak/baş/omuz boşlukları mı? Deri ve ahşap kaplama ve cam tavan ile değerli hissetmek mi?

Saygılar.

Sağlam gider yapmışsın helal olsun :D(:P)

1-Konfor diyerek elektronik oyuncakları sayan, aile arabası diyerek Leon listeleyen, ekonomi diyerek 20bin km yol kat eden birini muhatap almıyorum :P

Tamam abi kızma

2-Performans için kriterin nedir; 0-100km/h için <10s mi <9s mi? Yoksa >200km/h mı yapsın araç???

Aile arabası istiyorum minik bir güç makinesi değil... 0-100'ü 11 sn de olsa 10 sn de olsa olur

3-Tüketim beklentin ne; <10lt/100km yeterli mi yoksa <6lt/100km mi olsun??? Bunu nasıl bir kullanımda sunsun; şehir içi vs dışı?

Şehir içi günlük işe gidiş geliş 20 km yapacağım... beni 50 liralık benzin/mazot/gaz herhangi birisiyle 150-200 km menzil yaptırsın yeter..

4-Bagaj isteğin nedir? Çocukların bisikletleri sığsın mı yoksa 3-4 bavul senin için kâfi mi?

bisiklet için ayrı bir aparat alacağımdan 3-4 bavuk sığsın yeteli benim için

5-Nasıl çocuk koltuğu takacaksın? Arka diz mesafesi isteğin nedir? Leon ile Superb aynı listede olunca insan soruyor ister istemez. Çocukların ayakları ön koltuk arkalarında gezinsin mi yoksa değmesin mi? Çocuklar kaç yaşlarında? Daha kaç sene kullanacaksın??

Normal bir çocuk koltuğu takacağım... arka diz mesafesi tabiikide önemli çocuğun birisi 3 yaşında muhtemel 1-2 yıl daha koltuğunda takılacak...Diğerçocukta yola çıkacak az kaldı ama genel olarak ona bebekler için olan koltuktan alacağız ayrıca çocukların ayakları koltuğa değsşn değmesin önemli değil ben önlemimi aldım ve son olarak muhtemelen bir 3-4 yıl kullanacağım

6-Konfor nedir? Ses izolasyonu mu, koltuk konforu mu, havalandırma konforu mu, sunulan ayak/kol/bacak/baş/omuz boşlukları mı? Deri ve ahşap kaplama ve cam tavan ile değerli hissetmek mi?

Bir kere ses izolasyonu önemli bir kriter benim için... Havalandırma konforu konusunda da klima kafi... cam tavan olursa iyi olur ama olmazsa da önemli değil... Koltuk elbette kaliteli olmalı bel boyun destekleri yeterli ölçüde olmalı...

Ahanda tek tek yazdım hepsini.... adi bakalım önerileri bekliyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Pordakal said:

Uzuuun seneler kullanicam diyosan volvo veya Chevrolet.

Al bi s40 veya lacetti/cruze. Ne arkana bakarsin ne sagina ne soluna

bizim kuzen geçen gün 2012 volvo s60 dizel aldı 80 bin lira sanırsam 60 küsür bin kmde. harika ötesi bir alet yok yok içinde.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Saygılar.

Mükemmel. Hemen panoma asıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi bir kere sen aile arabası istemiyorsun; eşşek kediden inip ata binmek istiyorsun :D

Eğer küçük çocuk varsa, hele ki bebek; o kapı eşikleri sıkıntı oluyor çocuk için. Sen de akrobatik hareketlerle bebeği koltuğuna sokmaya kasıyorsun. Sedan sınıfta en mantıklı araç Superb tarzı, sana geniş arka alan sunan araç olacaktır. Superb III, MQB platformda olduğu için daha hafif ve tüketim ile performans değerleri eskisine oranla daha iyi durumda. Konfor beklentini ve teknolojik oyuncak beklentini de karşılar. 1.4TSI alırsan performans sorunun da olmaz. Ama günde 20km menzil ile tüm motorları soğuk havada rejime girmeden kullanacaksın demektir bu. Normal tüketim değerleri sende anlam ifade etmez.

Superb eğer yüksek gelirse Octavia alabilirsin. 1.6TDI harici bulmak sorun olabilir ama daha ekonomik olacağı kesin. Ses konusunda üzebilir seni. 1.2TSI'ı sana yeterli gelecektir.

Benim için aile aracı kriterinde ilk kural artık yerden yüksek olması. Koltuğa oturtup kemer bağlamak için iki büklüm olmak istemiyorum. Çocuklar büyüdükten sonra da yüksek istiyorum çünkü kaldırıma yanaştığımda iki büklüm inmek istemiyorum; artık yaşlandım ben :) Etrafa hakim olabileyim, aktif/pasif güvenlik önlemleri olsun. 0-100km/h değeri <10s olsun, bagajı da kafama esince çamaşır makinası taşıyabilecek hacim ve kapasitede olsun isterim :P CUV mesela MPV'den daha mantıklı geliyor ilerisi için. Gurbetçi Alman kafasında biriyim sonuçta; bagaj +10 bonus veriyor diye düşünüyorum.

Onca diretmeye rağmen kediyi savunan birinin bu konuyu açmadan önce 'ağalar sizi dinlemedim, ben ettim siz etmeyin, özür diliyorum' falan diye yalvarmasını beklerdim (:P) Yoksa senin hakkın Ford Transit >:D<

PS: 50 liralık yakıt aldığın için aslında hiç cevap yazmamak gerekliydi sana ama neyse...

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi leon berbat ya. 2015 kullanıyorum daha 10bin olmadı, her yerinden ses geliyo, üretim kalitesi yerlerde, şasi sürüş kalitesi vs desen zaten berbat, frenler kötü vs vs.. Elektronik desen traction control yok.
Olumlu denebilecek neredeyse hiçbirşeyi yok.

Ha 150bg olanlarda arka takım multilinkmiş, sürüş kalitesi daha iyidir onların ama torsiyon çubuklu olan berbattt..
Sosyal ağlarda paylaş

para sağlam kin tutmuş ama doğrusu ben de konuyu ilk görünce hah yine Katip geleneksel konusunu açmış demedim değil.

abi ne çok araba değiştiriyosun sen? İhtiyaç mı oluyor yoksa seviyor musun? Yani mesela ben 10 senedir bi Astra bi Countryman toplamda iki arabadayım.

Şakası bir yana, MPV veya SUV kıvamında bir şey al geç bence tüm isteklerini karşılar. KIA Sorento falan al ne bileyim iri kıyım olsun, dizel olsun, Captiva olur, o fiyatlara varsa manuel dizel CRV olabilir, Scenic veya C4 Picasso gibi arabalar olabilir.

508, Leon falan pek mantıklı gelmedi bana. Bunlar ufak veya basık arabalar. Küçük çocuk için para'nın dediği gibi çok uygun sayılmaz, ha çocuklar kendi başlarına arka koltuğa binebiliyorlardır, kemerlerini bağlıyorlardır, o zaman olabilir.

508'in dandik bi şanzımanı var. 2 yıldan sonra saçmalamaya başlıyor yakın bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla. Bir de 2. el alacaksan ve 4 yıl uzatılmış garanti dahilinde kullanmayacaksan bence DSG'de alma, sonra üzer.

edit: Bu arada manuel araba mı kaldı yea diye düşündüğümden 508'in şanzımanı bokladım, manuel alacaksan görmezden gelebilirsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

para sağlam kin tutmuş ama doğrusu ben de konuyu ilk görünce hah yine Katip geleneksel konusunu açmış demedim değil.

abi ne çok araba değiştiriyosun sen? İhtiyaç mı oluyor yoksa seviyor musun? Yani mesela ben 10 senedir bi Astra bi Countryman toplamda iki arabadayım.

Şakası bir yana, MPV veya SUV kıvamında bir şey al geç bence tüm isteklerini karşılar. KIA Sorento falan al ne bileyim iri kıyım olsun, dizel olsun, Captiva olur, o fiyatlara varsa manuel dizel CRV olabilir, Scenic veya C4 Picasso gibi arabalar olabilir.

508, Leon falan pek mantıklı gelmedi bana. Bunlar ufak veya basık arabalar. Küçük çocuk için para'nın dediği gibi çok uygun sayılmaz, ha çocuklar kendi başlarına arka koltuğa binebiliyorlardır, kemerlerini bağlıyorlardır, o zaman olabilir.

508'in dandik bi şanzımanı var. 2 yıldan sonra saçmalamaya başlıyor yakın bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla. Bir de 2. el alacaksan ve 4 yıl uzatılmış garanti dahilinde kullanmayacaksan bence DSG'de alma, sonra üzer.

edit: Bu arada manuel araba mı kaldı yea diye düşündüğümden 508'in şanzımanı bokladım, manuel alacaksan görmezden gelebilirsin :)

heheehe aradığım aracı bulamadım daha diyebilirim :) bu arada bilgi için tşkler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...