GokTuRK Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 sevgili patiler merhaba bende peugeot 206 otomatik var. iki hafta önce motor suyunu kontrol edeyim dedim. 1,5-2 hafta olmuştu en son baktığımda yine de bi bakayım dedima caba antifriz falan koysam mı diye düşünüyordum bi baktım bitmiş bomboş su haznesi oha dedim hemen doldurduk. hava da çok soğuk diye (izirdeyim yani izmire göre soğuk) antrifriz falan da koyduk. bugun benzin alırken yine bakayım dedim yine bomboş. araçta hararet sorunu falanda yoktu ama. 2 haftada su biter mi. yoksa bir problemim mi var? EDIT: şimdi baktım radyatörde delik var sızdırıyor abo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 motor suyu dediğin radyatör heralde? delik vardır. araç soğukken daha çalıştırmadan su koyup eğilip bak. sıcakken metal genleşeceği için delik kapanıyor, soguduktan sonra açılıp damlatıyor olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 şimdi baktım ben hep su deposuna bakıyordum ama harbi radatörde delik var su sızdırıyor görüyorum aman ya. gideyim bi baktırayım. sağol valla bak canım sıkıldı şimdi ama en azından bulduk sorunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 su deposu dedigin de silecek suyu mu acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 yok silecek suyu önde su haznesi motorun biraz daha üstte şişman bişey ben hep ona odaklı bakıyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 radyatör ölmüş radyatör değişiyor arabada. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2016 bomboş su haznesiyle motoru yakmadığına şükret bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Konu ile kısmen alakalı diye buraya yazıyorum, bir çeşit radyatör sıvısı varmış su yerine koyuyoruz kaynama ve donma dereceleri yüksek, bir kere sisteme koyuorsun ve ömürlük duruyor. Bunu hiç uygulayan oldu mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Zaten normalde delinme, sizma olmadiktan sonra saf su + coolant a mudehaleye gerek olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Selam, Denilmiş; coolant bunun için zaten. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Law said: Konu ile kısmen alakalı diye buraya yazıyorum, bir çeşit radyatör sıvısı varmış su yerine koyuyoruz kaynama ve donma dereceleri yüksek, bir kere sisteme koyuorsun ve ömürlük duruyor. Bunu hiç uygulayan oldu mu ? "Su" mu kaldı zaten, yıllardır bu kullanılıyor. Su değil de "soğutma sıvısı" (coolant) diye geçiyor artık bu nedenle zaten. Araban 2000-2005 model üzeriyse antifirizi anca cam suyuna koyuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Kaynama noktasi yuksek donma noktasi dusuk olmasin o :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 yok antifriz kullanılıyor zaten coolant antifreeze diye geçer çoğu hemen hemen aynı içerik, derecelerine göre sınıflandırmışlar, işte -36 bu kanka acayip bişey bu diye falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2016 Law said: Konu ile kısmen alakalı diye buraya yazıyorum, bir çeşit radyatör sıvısı varmış su yerine koyuyoruz kaynama ve donma dereceleri yüksek, bir kere sisteme koyuorsun ve ömürlük duruyor. Bunu hiç uygulayan oldu mu ? donma derecesi yüksekse ne gerek var ki koymaya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Benim dediğim sıvı 180 derecede kaynıyor -40 derecede donuyor. Su veya antifiriz karışımı vs değil. Hararet 120 dereceyi göstersin radyatör kapağını açabiliyormuşsunuz. Araba için değil motosiklete uygulamak için sormuştum esasında konu radyatör suyu olunca danışayım dedim. Değişik bir ismi vardı sistemin AEA'da barkın bayoğlu anlatmıştı. Antifiriz karışımı vs değilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2016 KHaRoN said: Zaten normalde delinme, sizma olmadiktan sonra saf su + coolant a mudehaleye gerek olmaz. radyatör kapağını da aklınızda tutun. sene kaç şimdi hatırlamıyorum onu keşfedene kadar uğraştırmıştı beni namussuz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar