monoscope Mesaj tarihi: Ocak 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2016 Merhaba, 8 Ay önce amazon hesabı açmışım onun üzerinden, aws Ec2 servisinin free tier olayını kullanmaktayım. Calculatorunu kullanarak bir hesap çıkarmaya çalıştım fakat bir türlü beceremedim sonucunda ne kadarlık bir fatura çıkacağını. Tek instance'de 4 websitesi barındırmak istiyorum.(2 Blog, 2 Statik Site) Zamanla trafiği artacağını varsayarak, hesaplama aracı olan bir site üzerinden günde 5000 ziyaretçinin ortalama 5 sayfa ziyaret edeceğini ve sayfa başına 500 kb olacağını düşünerek bir hesap yaptığımda ayda 370 GB bandwith çıkardı. Bunu da amazon'un calculatorunda girdiğimde ayda 35$ gibi bir rakam çıkardı. Bana biraz gerçekçi örneklerle ayda ortalama ne kadar masrafım olacağını açıklar mısınız ? Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2016 Ufak bi instance barindirip 35 dolar odemek yerine shared bi server'dan reseller hesabi almak daha mantikli zira ufak instance'lar/vps'ler anlik peak'lerde patliyo. 2-4gig memory sahibi oluyosun, CPU 1-2ghz oluyor, yandex gibi agresif bot'lar geldigi anda ikisi de tavan yapiyo, sunucu yanit verememeye basliyo. Onun disinda pek bi yanlis yok hesabinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nacrem Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 Digitalocean'a nasıl hosting kurabiliyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 DigitalOcean'in dokumanlarini takip ederek. Hemen her konuda bi dokumani var adamlarin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 DO pişmanlıktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 Sistemlerini digital ocean'da barindiran yuzbinlerce musteri bu yorumun ile yikildi mahfoldu. Cok pismanlar, sitelerini kapatiyolar su anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2016 Haha benim dememle pişman olmalarına gerek yokki yaşıyorlar zaten 10$ altındaki zaten leş ürün 10$ verip 30gb yetio ya bana diyen adam zaten memnun kalır wps den ama gidip anlık 10 ziyaretçi kaldırmasını beklemesinler... fazla demiyorum bak 10 diyorum :) ha ben site barındırmadan bahsettim başka şeylerde yapılabilir tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 necro ec2 alternatifi ne kullanabiliriz, free tier açtım 3 ay geçti yapıştırmışlar hemen bill'i tek instance kullanmama rağmen. sonra biraz araştırdım galiba account açılımından itibaren sayıyorlarmış 12 ayı geçtiği için (glacier kullanıyordum) yapıştırmışlar faturayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 ben awsnin girişimci ekosistemine başvurdum sallamasyon bir websitesi projem ile kabul edildim 1000-1500 € arası bir aws kredisi verdiler onu 2024 e kadar tüketiyorum 20-25 euroluk instanceler ile. siz de başvurabilirsiniz belki kabul ederler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 iyiymiş bi denim gelecek ay, email servisleri için de buna benzer bir şey vardı bi hikaye anlatıyodun içeri alıyolardı. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 1 saat önce, Seru dedi ki: necro ec2 alternatifi ne kullanabiliriz, free tier açtım 3 ay geçti yapıştırmışlar hemen bill'i tek instance kullanmama rağmen. sonra biraz araştırdım galiba account açılımından itibaren sayıyorlarmış 12 ayı geçtiği için (glacier kullanıyordum) yapıştırmışlar faturayı. aws ogreniyorum, ogrenciyim diye mail at adamlara refund edip ustune 100 usd filan hediye veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 0'dan hesap acin ve internette sanal kart kullanin. suana kadar amazondan 100'un ustunde hesap acmisimdir her proje icin. tek para verdigim 2 milyon kullaniciyi gecen bi servis oldu ayda 100k hit alan site bile free tier'da canavar gibi calisiyor, 12 ayda bir re-deploy ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Oracle Free Tier var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 amazon markası daha çekici geliyor, büyük amerikan sermayesi hayranı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 11 dakika önce, sardalya dedi ki: 0'dan hesap acin ve internette sanal kart kullanin. suana kadar amazondan 100'un ustunde hesap acmisimdir her proje icin. tek para verdigim 2 milyon kullaniciyi gecen bi servis oldu ayda 100k hit alan site bile free tier'da canavar gibi calisiyor, 12 ayda bir re-deploy ediyorum. *Server'larımız taşınmaktadır, verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz.* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 0 downtime tasiyacaksin tabii sikinti olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2022 Ben de fly.io'ya is basvurusunda bulunmustum, kabul edilmedim ama 500$ kredi verdiler, bu da bi secenek olabilir her ne kadar AWS olmasa da dsfgfsdgfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 3, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2023 amazon aws free tiger kullanıyordum ama sms gelmiş 30 dolar fatura diye. kayıtlı aktif kart olmadığı için çekim yapamamışlar. bu fatura daha sonra götümde patlar mı? hesabı silip kacayım mı. ne yapmak gerekiyor. bi de daha sonra ki kullanımlarda free tier ı asmaması için ne yapmalıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 3, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2023 (düzenlendi) amazon'un türkiye'de legal entity'si var şirket olarak. adın soyadın adresin belli, borcu o şekilde tahsil etmeye çalışabilirler. türkiye'de herhangi birine borç takmaktan farkı yok yani bu olayın. ama koca aws 30 doların peşine düşer mi bilemedim free tier'ı aşmaması için neyin free tier'ı aştığına bakıp ona göre önlem alman lazım Nisan 3, 2023 roket adam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Nisan 3, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2023 support'a direk yaz farkında olmadan geçmişim diye silerler. fatura kısmından da neyi aştığını görürsen onu kapatman gerekiyor. ödediğin kadar kullan modeli yok aws'de. kullandığın kadar öde var. öngörmek biraz zor o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Nisan 3, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2023 (düzenlendi) Mail at support'a. Ben test etmek için açmıştım, free tier kullandığımı sanıyorum ama yanlışlıkla xxx api'yi aktif etmişim, fatura gelince farkettim. Yardımcı olur musun falan de muhtemelen iptal ederler. Oce4n da aynı anda yazmış Nisan 3, 2023 Nekro tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 4, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2023 teşekkürler öyle yapayım o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 4, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2023 kesinlikle iptal ederler yazarsan sikinti cikarmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar