monoscope Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 faizler makul olsa burda da 30 yılda alınır kiranın yarısına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 cicibeybe said: Birinde odedigin kiranin yarisina ev aliyorsun. Otekinde abi 10 yil disimizi sikalim evimizi alalim sonra rahat ederiz diyorsun. Diş kalmıyor bizim opsiyonda ağızda maalesef. İnsanlar o 10 yılı baya baya hayat yaşamadan geçiriyor. Benim çevremde çok var, ben de çatır çatır yurtdışında eziyorum kazandığımı eşimle. Belki ilerisi için ben hata yapıyorum ama geriye dönüp baktığımda çok üzüleceğimi bileceğim birşeyi de maalesef bile bile yapamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 Afterdeep said: 1.000.000 TL'lik evde 2.500 TL kiraya oturmak varken bankaya 20 yıl dönüp hayatını bitimre mantığını anladığım gün birçok şeyi çözmüş olacağım herhalde :) Bu şartlarla ev mi alınır ya, yurtdışındaki sistemin gözünü seveyim, adam seni ev sahibi yapmak için kurmuş sistemi, bizde tabi ki birilerinin cebinin dolması gerekiyor, yoksa insanları ev sahibi yapmak kimin umrunda... ortalama satış/kira oranı zaten 20-30 yıldır. 20 yıl kirada oturacaksan bankaya 20 yıl vermemek enayilik bence. zaten o enayiler sayesinde dönüyor kira piyasası, o sayede ev sahipleri yeni ev alıp portfolyolarını genişletiyor. kirada oturmak isteyenler sağolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 aldığınız ev aynı fiyatta mı kalıyor abi, nasıl hesap yapıyorsunuz sadece kira üzerinden hesap mı yapılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2017 Afterdeep said: cicibeybe said: Birinde odedigin kiranin yarisina ev aliyorsun. Otekinde abi 10 yil disimizi sikalim evimizi alalim sonra rahat ederiz diyorsun. Diş kalmıyor bizim opsiyonda ağızda maalesef. İnsanlar o 10 yılı baya baya hayat yaşamadan geçiriyor. Benim çevremde çok var, ben de çatır çatır yurtdışında eziyorum kazandığımı eşimle. Belki ilerisi için ben hata yapıyorum ama geriye dönüp baktığımda çok üzüleceğimi bileceğim birşeyi de maalesef bile bile yapamıyorum. benim anlamadığım şey paranı kiraya verince gezebiliyorsun ama aynı paraları bankaya verince gezemiyor musun sdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 şu buraya gider gibi http://adminkardes.com/uploads/entry/%C3%A7%C3%BCnk%C3%BC_e%C5%9Fe%C4%9Fin_zikinden_dolay%C4%B1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Joker said: Afterdeep said: 1.000.000 TL'lik evde 2.500 TL kiraya oturmak varken bankaya 20 yıl dönüp hayatını bitimre mantığını anladığım gün birçok şeyi çözmüş olacağım herhalde :) Bu şartlarla ev mi alınır ya, yurtdışındaki sistemin gözünü seveyim, adam seni ev sahibi yapmak için kurmuş sistemi, bizde tabi ki birilerinin cebinin dolması gerekiyor, yoksa insanları ev sahibi yapmak kimin umrunda... ortalama satış/kira oranı zaten 20-30 yıldır. 20 yıl kirada oturacaksan bankaya 20 yıl vermemek enayilik bence. zaten o enayiler sayesinde dönüyor kira piyasası, o sayede ev sahipleri yeni ev alıp portfolyolarını genişletiyor. kirada oturmak isteyenler sağolsun. 2.500 TL ylık ödeme yaparak 1.000.000 TL'lik evi alabiliyor olsam haklısın yapardım :) Asıl bankaya arkayı dönmek büyük enayilik. Zaten o kadar kredi alman imkansız, hadi aldın diyelim gir hesapla aylık ödemesini gör bakalım ne kadar çıkıyor. Bu arada 20 yılın üzerinde kendini ödeyen ev yatırımı zarar olarak kabul görür genel piyasada. Evet Türkiye'de 30'lara yaklaştı. Bunun nedeni de evin gerçek değeri aslında 650.000 TL ilen 1.000.000 TL fiyat çekmeleri aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Red said: Afterdeep said: cicibeybe said: Birinde odedigin kiranin yarisina ev aliyorsun. Otekinde abi 10 yil disimizi sikalim evimizi alalim sonra rahat ederiz diyorsun. Diş kalmıyor bizim opsiyonda ağızda maalesef. İnsanlar o 10 yılı baya baya hayat yaşamadan geçiriyor. Benim çevremde çok var, ben de çatır çatır yurtdışında eziyorum kazandığımı eşimle. Belki ilerisi için ben hata yapıyorum ama geriye dönüp baktığımda çok üzüleceğimi bileceğim birşeyi de maalesef bile bile yapamıyorum. benim anlamadığım şey paranı kiraya verince gezebiliyorsun ama aynı paraları bankaya verince gezemiyor musun sdfs. Şaka mı? Lütfen bana 1.000.000 TL'lik evi ayda 2.500 TL kredi ödeyerek alır mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Ben mi birşey atlıyorum? 20 Yıl 1.000.000 TL Kredi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 kardeşim price to rent ratio diye bişey var, eğer bu değer 20 ise zaten o evi x değeri kadar kira ödemek yerine mortgage ile satın alabilirsin demek. eğer alamıyorsan demekki o fiyata kirayada tutamazsın. tabi serbest piyasa birisi gidip evini değernini yarısına kirayada verebilir, tok satıcı 500k'lık evine 1milyon'da isteyebilir. burda ortalamalardan konuşuyoruz, o yüzden uç örnekler bulup vermemek gerek. aylık ödemeleri hesaplarken enflasyon katsayısını hesaplamayı hep unutuyorsunuz. sanıyorsunuzki ödediğiniz 2500 20 yıl sonra şuanki değerinde olacak. 20 yıl önce evi satın aldığınızı varsaysak şuanda muhtemelen ödediğiniz taksit 100tl filan olurdu heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 12k aylık ödemesi, 2.5k oluyosa alalım 2 tane çocuklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 bir sürü parametre var kişiden kişiye değişen o yüzden genel geçer konuşmamak lazım bu konuda. Görüyorum ki hesap yaparken reel enflasyonun sahte faize göre yarattığı karlılığı hesaba katmıyorsunuz. bide tabi kişisel durumlar var.Falan fıstık. 2500 aylık ödeyebiliyorsan, daha uzak bir lokasyondan daha ucuza evi o paraya alabilirsin mesela. Ama aynı yaşıyorum hard rock halellyjah ev sahibim laz mütait beni evden atsa skimde olmaz kafası varsa alınmamalı tabi. 2500tl, extrem bir kira mesela benim için. Başka bir ilden ev alıp onun kirasıyla istanbulda oturmak denenebilir bu parayla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Afterdeep said: Ben mi birşey atlıyorum? 20 Yıl 1.000.000 TL Kredi bununla hesaplaman lazım http://www.kredimodeli.com/artan-odemeli-kredi-hesaplama tutar: 1.000.000 vade : 240 ödeme sıklıgı : ayda bir artış sıklığı: 6 artış yüzdesi: 10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 şurda kaçımız ayda 12k krediye gömebiliriz yaf. beni aşıyor ayda 12k vermek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 240 ay boyunca 10.000 TL. Hemen ev alıyorum akşam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 paralara bak yaw istanbuldan almak saçmalık ama cidden. Eğer kiracıyla uğraşmayı kafaya takmayacaksan, X ilinden alıp istanbulun kirasını finanse edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 cahil kesim yine boş boş konuşmuş. kira-mülk değerinde bozukluk var. afterdeep haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 iyi biz ev alıp size kiraya verelim sizde kira ödeyin biz cahil olalım. böyle cahilliğe kurban olayım. sizde akıllı geçinmeye devam edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 300-400 arası anadolu yakası min2+1, kadıköyden taksi 20 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 2.5k kirası olan daireye ayda 10k'dan fazla kredi ödeyebileceksen al tabii biz de kiralayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 KillJoy said: 300-400 arası anadolu yakası min2+1, kadıköyden taksi 20 http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-tek-yetkili-kadikoyun-gobeginde-firsat-kelepir-terasli-2-plus1-daire-398660418/detay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 ben 20 yıl krediyle ev almam, veririm parası neyse peşin alırım yada en az %50'sini peşin veririm. kalanınıda muhtemelen 5 yıl ev fazla 10'yılda öderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Esh Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 abi inner cityde doğal oalrak 40 50 yla cıkar kira satın alma ratiosu. ben evi kiraya verebilseydim 2015 gibi. 5k ya verebiliyodum. sonra kriz mriz derken kiralamaya kalktık, istenilen sonucu alamadık =P 1m lik evde 2.5 a oturulur yani şu an. hatta 2m lik evde de oturulabilir belli olmaz. kartal taraflarında falan oyle cok rezidans soktular millete. aylık aidatı 800 lira falan olunca, millet bedavaya kiraya vermeye çalışıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Afterdeep Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Joker said: iyi biz ev alıp size kiraya verelim sizde kira ödeyin biz cahil olalım. böyle cahilliğe kurban olayım. sizde akıllı geçinmeye devam edin. Ayda 10.000 TL kredi öde al evi ben de sana 2.500 TL ödeyerek keyfini süreyim. Bana uyar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 büyük adamsın. onu yazana kadar anam babam zengin silkimde olur mu yazsaydın daha anlaşılır olurdu. maaş ile çalışan adam çıkartıp 600k masaya koyup da geriye kalan 600k'ı 5 yılda ödeyemiyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sonraki 10.sayfa (Toplam 16 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 2.5k kirası olan daireye ayda 10k'dan fazla kredi ödeyebileceksen al tabii biz de kiralayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 KillJoy said: 300-400 arası anadolu yakası min2+1, kadıköyden taksi 20 http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-tek-yetkili-kadikoyun-gobeginde-firsat-kelepir-terasli-2-plus1-daire-398660418/detay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 ben 20 yıl krediyle ev almam, veririm parası neyse peşin alırım yada en az %50'sini peşin veririm. kalanınıda muhtemelen 5 yıl ev fazla 10'yılda öderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Esh Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 abi inner cityde doğal oalrak 40 50 yla cıkar kira satın alma ratiosu. ben evi kiraya verebilseydim 2015 gibi. 5k ya verebiliyodum. sonra kriz mriz derken kiralamaya kalktık, istenilen sonucu alamadık =P 1m lik evde 2.5 a oturulur yani şu an. hatta 2m lik evde de oturulabilir belli olmaz. kartal taraflarında falan oyle cok rezidans soktular millete. aylık aidatı 800 lira falan olunca, millet bedavaya kiraya vermeye çalışıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Afterdeep Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Joker said: iyi biz ev alıp size kiraya verelim sizde kira ödeyin biz cahil olalım. böyle cahilliğe kurban olayım. sizde akıllı geçinmeye devam edin. Ayda 10.000 TL kredi öde al evi ben de sana 2.500 TL ödeyerek keyfini süreyim. Bana uyar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 büyük adamsın. onu yazana kadar anam babam zengin silkimde olur mu yazsaydın daha anlaşılır olurdu. maaş ile çalışan adam çıkartıp 600k masaya koyup da geriye kalan 600k'ı 5 yılda ödeyemiyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sonraki 10.sayfa (Toplam 16 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Joker Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 ben 20 yıl krediyle ev almam, veririm parası neyse peşin alırım yada en az %50'sini peşin veririm. kalanınıda muhtemelen 5 yıl ev fazla 10'yılda öderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 abi inner cityde doğal oalrak 40 50 yla cıkar kira satın alma ratiosu. ben evi kiraya verebilseydim 2015 gibi. 5k ya verebiliyodum. sonra kriz mriz derken kiralamaya kalktık, istenilen sonucu alamadık =P 1m lik evde 2.5 a oturulur yani şu an. hatta 2m lik evde de oturulabilir belli olmaz. kartal taraflarında falan oyle cok rezidans soktular millete. aylık aidatı 800 lira falan olunca, millet bedavaya kiraya vermeye çalışıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Joker said: iyi biz ev alıp size kiraya verelim sizde kira ödeyin biz cahil olalım. böyle cahilliğe kurban olayım. sizde akıllı geçinmeye devam edin. Ayda 10.000 TL kredi öde al evi ben de sana 2.500 TL ödeyerek keyfini süreyim. Bana uyar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2017 büyük adamsın. onu yazana kadar anam babam zengin silkimde olur mu yazsaydın daha anlaşılır olurdu. maaş ile çalışan adam çıkartıp 600k masaya koyup da geriye kalan 600k'ı 5 yılda ödeyemiyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar