Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ishal salgini

Red

Öne çıkan mesajlar

Olm bu nedir ya. Var mi burda da son bir kac gunde patates olan?
Denemedik yontem kalmadi. Bu yasima geldim 4 gun suren ve her saniye tuvalate kosturan ustune deli karin agrisi yapan bi virus yemedim. Serum kahve kola haslama patttis denemedik yontem kalmadi. Doktor baya insan gelio dedi ayni belirtilerle. Benim yasadiklarimi birebir kuzenim kiz arkadasim arkadaslarim. Onlarin akrabalari arkadaslari falan da yasiyor. Musluk suyunda bi bok var diolar. Nasi gecer ibne sey bitirdi bizi fjdjdj
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi hayatını kurtarıyorum ve ömür boyu bana minnet duyarak geçiriyorsun.

1 kutu Reflor alıyorsun. 1 adet içiyorsun. İlk tuvalate çıkışında hiç bir değişiklik olmuyor sular seller götürüyorsun.

Ama işte o ikinci tuvalete çıkışın yok mu.... Balta sapı balta..

İşin güzel yanı sadece 1 tane ile bunları yapıyor olması. Mucizeden öte bir ilaç. Gizli kalmış, keşfedilmeyi bekliyor.

ekşi sana geri kalanı anlatacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

1 ay önce ben oldum hayatımda ilk defa böyle 4 5 gün süren ishal geldi başıma. Tuvalete gitmekten yoruldum artık otur kalk otur kalk spor salonunda bu kadar squat yapmıyorum ya. Geçen hafta da baldızı hastaneye kaldırdık o derece kötü oldu doktor aynılarını ona da demiş çok gelen var diye. Ben patates haşlayıp yedim Soda içtim falan öyle geçti. Bol su ve yoğurt da almak gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

kizillelma said:

Haşlanmış patates
Lapa pirinç ( yağ konmayacak )
Koyu cay
Her yemek ardından bir cay kaşığı kara toz cayı yut. Üstüne su.

her zaman işime yarayan yöntemler

Bu tarz yöntemler mide bozulmaları, üşütme ishali falan gibi durumlar için değil mi?
Şebeke suyundan mikrop kapınca da işe yarıyor mu diyet değişikliği?
Sosyal ağlarda paylaş

"İshal amacı ile kullanılacak en mühim rehabilitasyonun yoğurt ve kefir tüketimini çoğaltmak ve muz, şeftali ve yağsız pilav-makarna, patates tüketimi olduğu bildiriliyor. Tedavi metodunda çocuğun vaziyetinin çok önemli olduğunu söyleyen uzman olanlar duruma yönelik ayakta iyileştirme yapılabileceğini söylüyor. "İshal bakteriyel bir enfeksiyon ise antibiyotik rehabilitasyonuna başlanmalı. Viral ise yardım tedavisi yeterli olacaktır. Vücutta su ve sodyum klorür kaybı oluşumu varsa ve kişi kusuyor ise hastanede damar yolundan sıvı/akışkan verilmeli, vücuttan su ve sodyum klorür kaybı var ancak ağızdan besin alımı iyi ise ev ortamında bir litre kadar kaynatılıp soğutulmuş suyun içine bir çorba kaşığı şeker, bir çay kaşığı sodyum klorür, bir çay kaşığı karbonat konularak yapılan ağızdan rehidratasyon tedavisi uygulanmalıdır. (Sodyum klorüre sofra tuzu denebilir)" said:
Sosyal ağlarda paylaş

diet degisikliginin amaci..

1- yogurt gibi yararli bakteri kulturu iceren besinlerle bozulmus olan bagirsak florasinin kendini toplamasina yardimci olmak

2- yagli asitli vs gibi sindirim sistemini yoran besinlerden uzak durup sistemi dinlendirmek

3- bu arada elektrolit enerji vitamin ihtiyacinin da karsilandigindan emin olmakdir..
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

diet degisikliginin amaci..

1- yogurt gibi yararli bakteri kulturu iceren besinlerle bozulmus olan bagirsak florasinin kendini toplamasina yardimci olmak

2- yagli asitli vs gibi sindirim sistemini yoran besinlerden uzak durup sistemi dinlendirmek

3- bu arada elektrolit enerji vitamin ihtiyacinin da karsilandigindan emin olmakdir..

Yani hastalık sürecini rahat geçirtmek desek yanlış olur mu? "İyileştirici" bir olay diyebilir miyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...