Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kardeşinden çocuğu oldu

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

1. dereceden ilişkinin cocuklarının sakat kalması önemli değil, zayıf çekinik genin ortaya çıkmasının oranı arttığı için tehlikeli, bu artarsa logaritmik olarak artacağı için bi süre sonra baya insanlığın gelişimini etkiler. olayın tabusu zaten bilime dayanıyor bu nedenle

abi işte bundan bahsediyorum. neden etkilemeyeceğini yazmışım.
'bence' diyip 'böyledir' diye bi yorum şimdi. e bilader biz bunun bölümünü bitirdik tezini yazdık. bari burda yapma işte bunu.

neye dayandırıyosun şu anda şunu çok merak ediyorum. zayıf çekinik genin ortaya çıkmasını istemiyorsan İNSÜLİNİ KALDIR DÜNYADAN. GÖZLÜĞÜ LENSİ KALDIR en basit. bi 100 sene bekle bak bakalım noluyor. akraba evliliğimi skiyor gen havuzunu yoksa bizim artifical bi şekilde sakatı normal yaşayabilir hale getirip tekrar üreme oranını arttırmamız mı?
Sosyal ağlarda paylaş

hayır diyorum ki derdin gen havuzunda çekinik gen falan yine tırrık varolmayan bişey sunmaksa ondan önce gen havuzunun dalağını yaran göt kapağını kaydıran en büyük etkenle uğraş.

iş kendi çocuğun şeker hastasıysa 'sokarım gen havuzuna oğlum kızım yaşasın'a gelmiyor mu? geliyor.

e akraba evliliği zaten EVRİMSEL olarak doal birşey değil. kaç milyar insan doğmazdı zaten öyle olsaydı. zaten çok çok çok çok çok çok çok az rastlanan bir durum. gen havuzuna giremez.

işte burda zaten derdimiz gen havuzu olmaktan çıkıyor. yani hiçbir bilimsel tabanı yok akraba evliliğine karşı çıkmanın. olay morally wrong olması.

işin çekirdeğini öğrenince morally wrong kısmı 'sarsılabiliyorsa' zaten gerisi tartışmaya çok açık bişey haline geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

şu an çok çok az rastlanan bi durum olması ileride 1 tane dna sarmalının takla atmasıyla değişebilir
dar görüşlülük sendeki

değil. o sarmal atması diye bişey yokta neyse hadi söylediğin oldu diyelim.

söylediğin şey zaten benim argümanımı destekliyor. onun olmuş olması demek akraba evliliğinin gen havuzunda yer edinebilmesi demek zaten BAŞARILI VE AVANTAJLI birşey olduğunu gösterir. zaman içinde olay of dayım bana bi çaksa keşke, anne hani kızımız olacaktı, halamdan elektrik alıyoruma döner.

zaten olay ona döndüğü noktada MORALLY WRONG OLMAKTAN ÇIKAR. benim bütün anlattığım şey bu lan.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

zaten çocukta sakatlık olursa onun üreme şansı çok düşük. ki hamilelikte sigara içmek istatistiksel olarak daha fazla etkiliyor çocuğunun sakat doğmasını. bunun gibi örnekler daha fazla var.

bu nasıl bir mantık anlamadım, kalıtsal hastalıkların artması için illa çocuğun "sakat" mı olması gerekiyor. ensest ilişki hastalıkları arttırıyor işte neyin tribindesin hala neyi kanıtlamaya calısıyorsun?

Vingthor said:

aynı şekilde akraba evliliğinden doğan çocuklar büyük ihtimalle geberdi gitti. modern evrim teorisi budur zaten.

yok öyle bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

hemen örnekleyeyim. Ichthyosis Vulgaris. balık pulu hastalığı falan diye geçiyor. ÇOK nadir görülen bir hastalık. çok kötü kokuyor. çok kötü görünüyor.

genetik bir hastalık. şimdi bu hastalığın devam edebilmesi için ne olması lazım? hasta adamın üremesi lazım. hasta adam üreyemiyor.

huntingtons keza aynı şekilde. 30 yaşından sonra genelde beyni kaybedip ölüyolar. şimdi bu hastalığın yaygınlaşması için ne lazım? o kişinin o yaşlardan önce çocuk sahibi olması lazım. (ki yine yüzde düşüktü yanlış hatırlamıyosam çocukta belirme)

şimdi ailede çekinik bir genetik hastalık varsa, ortaya çıkan dölde bunun görülme yüzdesi artıyo dimi? işte zaten o hastalık görüldüğünde o hastalıklı bireyin üremesi kolay kolay olan birşey değil.

balık derili ve kötü kokan bir adamın üreyecek kadın bulması çok olası birşey değil. zaten çok olası olsaydı o zaman hastalık itici olmaktan çıkacaktı.

'yok öyle bişey' dediğin kısma cevap dahi vermiyorum. sadece hızlı hızlı yazdığım için şöyle bi düzeltme yapayım eğer öyle anladıysan diye 'aynı şekilde akraba evliliğinden doğan SAKAT çocuklar büyük ihtimalle geberdi gitti. modern evrim teorisi budur zaten.'

bu arada sakat demek topal demek değildir cahil arkadaşım. sakat genetikte 'sorunlu' döle denir. hoca dersi anlatırken sakat döllerde falan diye anlatır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ensest ilişkinin gen havuzunu kirletme ihtimali nasıl oluyor ki? Sıfırdan DNA yı bozmuyor, zaten bozuk olan DNA daki bozukluğun ortaya çıkma ihtimali artmıyormuydu bunda? Yani sorun patlak genlerin pişti olması değil mi? O gen nasıl olsa aktarılacak, ama aynı patlak geni taşımayan başkasıyla çiftleşirsen çekinik kalıp çocuğun o hastalığı/sakatlığı yaşamasını engelleyecek. Gen havuzu yine aynı yani.

Diyelim 2 tane kardeş var, bunlarda bozuk bi gen var. Normal şartlar altında başka birisiyle çocuk yapsalar yine bu bozuk gen aktarılacak, ama çocuk bu bozuk genler yüzünden bir problem yaşamayacak. Ama iki kardeş birlikte çocuk yaparlarsa iki çekinik gen birlikteyken aktif hale gelecek ve çocukta sakatlık/hastalık ya da her neyse ortaya çıkacak değil mi?

Gerçi böyle yazınca biraz tuhaf geldi, birşeyleri yanlış düşünüyorum sanırım. Bu mantıkla düşünürsek ensestin gen havuzunu temizlemesi gerekiyor. Bozuk genlerin çekinik bir halde sinsi sinsi nesilden nesile aktarılmak yerine ortaya çıkıp o kişinin üremesini engelleme ihtimali var, sonuç olarak herkes ensest ürese bozuk genler temizlenir.
Bir şeyi yanlış düşünüyorum ama neyi anlamadım. Bilgilerin de çoğu lise biyolojisinden gerçi, yarım yamalak veya yanlış anlatmış ta olabilirler çok kesin konuşmuyim ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan hep bilip bilmeden konusuyor ya yillardir. Ulan arkadas kardeslerin ciftlesmesi genetik acidan berbat bir sey olsa dunyadaki tum hayvanlar alemi spastikligin dibine vururdu hic mi dusunmuyorsunuz. Genetiktr phd yapmadan da bilinebilecek bir sey bu. Insan kardeslerin ciftlesmesi genetik acidan degil etik acidan sorunlu bir durum cunku toplumun temelini olusturan aile kavramini sarsiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...