Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Raspberry Pi Zero - 5 USD

roket adam

Öne çıkan mesajlar

pi2 sipariş ettim, yarın öbür gün gelir. hakkaten bak bi araştırayım bu işi, ama devrelerden baya anlamak gerekir gibi ya. ekranı falan nası kaynatıcam laptopun, sonuçta içeride anakarttaki devresini söküp buna bağlamaktan söz ediyoruz. hdmi'la bağlamaktan değil. biraz bakındım, genelde sıfırdan 3d printerla ya da bond çantayla 7" lcd ekranla falan laptop yapanlar var
Sosyal ağlarda paylaş

Ragnar said:

Konu dağılmadan zero için gerekenleri listelersek.

1- Microsd kart (min 4gb Kullanacağın imaja göre daha düşük seçilerbilir)
2- 5v micro usb adaptör (min 1a/h)
3- Micro usb to female usb çevirici
4- 1 den fazla usb aygıt kullanılacak ise 1 adet usb hub
5- Ağ bağlantısı için usb wifi veya eth dongle
6- Tv,monitör bağlantısı için mini hdmi to female hdmi + hdim kablo

Desteklenen usb ethernetler
Desteklenen usb wifi

sürekli bakıyorum ediyorum yazıcam yazıcam..

aha şu yukardakiler yüzünden işin ne zeroluğu ne 5 dolarlığı kalıyor zaten.

pi2 alın direk abi.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün pi2 geldi elime. şimdi baştan sona yardıma ihtiyacım var. şu ana kadar yeterince araştırma yapmadığımı farkettim sdfjgh

öncelikle yapmak istediğim şey geceleri torrent indirip sonra onları izlemek. ama aynı zamanda laptoptan ya da ios cihazlarından müzik ve film streami de yapabilmeyi çok istiyorum. tam hangi sistemi neyi kurmam lazım bi isim verin o da yeter. guide'ları ona göre araştırayım
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

bugün pi2 geldi elime. şimdi baştan sona yardıma ihtiyacım var. şu ana kadar yeterince araştırma yapmadığımı farkettim sdfjgh

öncelikle yapmak istediğim şey geceleri torrent indirip sonra onları izlemek. ama aynı zamanda laptoptan ya da ios cihazlarından müzik ve film streami de yapabilmeyi çok istiyorum. tam hangi sistemi neyi kurmam lazım bi isim verin o da yeter. guide'ları ona göre araştırayım

eskilerde yazdığım bir makale vardır geçen yayınlamıştım, işine yarayabilir belki.

sp-labs

Ek soruların olursa cevaplarım.

Lakin ben torrent vs ötesi elektronik otomasyon üzerine çalışmalar yapıyorum.
Örn : [video]https://www.youtube.com/watch?v=wPxkfIqWSTE&feature=youtu.be?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Diğer otomasyon çözümlerine göre avantajı ne peki?

Bu sorunun ucu baya bir açık olmuş :) Ama genel manada şöyle cevaplayayım. Misal x ürün üzerinde kendi istediğin communication interface i bulamayabilirsin veya adet yeterli olmayabilir, veya uygulama noktasında farklı servislre ihtiyacın olabilir.

Ek olarak olayı rpi dışı soc olarak değerlendirmek daha yerinde olur
Sosyal ağlarda paylaş

volumio'dan spotify dinlerken niye takılmalar olur raspi2'de? hafıza kartım mı dandiri acaba? class 4 toshiba, evde buldum buna da volumio yükliyip deniyim dedim ama dinlerken dakikada bi iki kere bi iki saniye takılıyo sinir bozuyo. openelec kurduğum sd'yi ikiye bölüp ona mı kursam acaba volumio? performans kaybı yaşatır mı? o sd class 10 sandisk.

hatta torrent indirmek için en iyi os ne? openelec'te beceremedim bi türlü. ya da openelecte adım adım torrent indirmeyi anlatabilecek olan var mı? iki işletim sistemi yeter bi sd'ye, 3lemiyim. utorrent'i indirdim openelecte ama bi dünya başka bişey de yapmak gerekiyomuş sanırım, tam anlamadım biraz cahil olunca
Sosyal ağlarda paylaş

Şurda bişeyler anlattım ama çok da detaya girmedim, aslında bilgisayarını açık bırakmadan 7/24 torrentlerinin açık kalmasını, senin belirlediğin saatlerde DL yapmasını, yine senin belirlediğin saatlerde DL limitinin ne kadarını kullanması gerektiğin ayarladığın bir sistem ben aşırı memnunum şu andaki Kurduğum sistemden.
axedice said:

Bilgisayar yok mu torrent indirecek? Bunun olayı ne?
Sosyal ağlarda paylaş

Peregrin said:

ben surda bahsettigim 2. monitor olayindan vazgectim, Raspberry Pi 2 alip ona win10 yukleyecegim. boylece yer kaplamayan bi calisir durumda barcode scanner sistemim olacak. keske program linux uzerinde calissaydi da daha stabil olsaydi :/

neyse windows da olsa farketmez artik

raspiye yüklenen win10 normal win10 değil, sadece kod yazmalık bi win10 dediydi bi arkadaşım, ama gerçeklik payı nedir bilmiyorum. önce o meseleye tam bi bak derim
Sosyal ağlarda paylaş

İlk pi2de win10 olacak muhabbetleri çıktığında ben de monitör klavye bağlayıp excel çalıştıracak ağa girecek küçük bilgisayar yaparık diye sevinmiştim ama olmuyormuş öyle.

Sanırım alternatif boardlar var barkod programı falan da çalıştıracak, ama popi olmadıkları için maliyet yüksek kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...