Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5. Levent (Konut Projesi)

bingildak

Öne çıkan mesajlar

barbu said:

hayat çok değişti ya. Resmen göz göre göer fakirleşiyoruz.

Bıngıl. Ayrılıp kozmetik işine gireyim mi bende? Ev mev alınırsa öyle yapalım. Artist artist dolanıyoruz global firmadayız vs diye de baksana. Kiraya çıkamicaz yakında.

bana kozmetikten bir şey geldiği yok ki. aynıyız yani. kazandığımız para ayda 3-5 lira fark eder. 3-5 adamdan biri olmadığın sürece bu pek değişmiyor. kendi işini kurmak gerek, o da hem para gerektiriyor hem riski göğüslemek gerektiriyor. zor işler yani. benim yapıma aykırı. ben gece yatınca silkim dalşağıma denk uyumayı seviyorum. gece yarın bizim iş ne olacak stresini yaşamayı sevmiyorum, hayatımda da istemiyorum. alan watts babanın öğretilerine yakın bir şekilde yaşıyorum. temel ihtiyaçlar dışında lüks arayışım yok. çocuk söz konusu olunca işler değişiyor tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

..cik..demek istedigim elinde ev alacak 1 trilyonun varsa git anadoluda 3 ev al 1 er milyardan 3 milyar aylik kiraya ver..o paranin 2 milyari ile de istedigin evde otur idi..

onu yapana kadar 1 milyonu faize koyar, her yıl 100 lirayı alırsın, yine kirada oturursun.

değişmeyen şey kirada oturuyor olman olur.
Sosyal ağlarda paylaş

boşver abi sen bunları, parası olan adamın parası değerlendirmeyi bildiği için var zaten. gökten inmediyse para değerlenerek büyüyor. ne doktor olarak sana gelip sorarlar, ne de eticaretci olarak bana gelip sorarlar.

kendi hayatlarımıza bakalım biz, diğerlerinin milyonlarını nasıl değerlendireceğinden ziyade.
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasa ortalaması beyaz yaka 2-3 yıllık adam maaşı ne kadar bilen var mı?

NOT: Maaş artışını direk enflasyona yedirdim. Nitekim maaş artışları enflasyondan düşük bile oluyor genelde.

Evlerin artış hızı da enflasyondan fazla, dolayısıyla maaş artışından. Ama hepsini de yansıtmak olmaz o yüzden %5 ekleyeceğim yıl başına en sonunda. Bunu koymadım bile.5 yılda %10 ekledim.

4k desek Türkiye beyaz yaka ortalamasına..İlk 2-3 sene ailesiyle geçirse, 3k biriktirse ayda. 108k birikiyor. Ki 36 ay boyunca 3k biriktirmesi çok kaşış cidden. Hadi yaptı..elde var 108k.

3 sene sonunda level up aldı ve maaşı 5k oldu diyelim. belli bir yaştan sonra kiraya çıkması gerekecek. En boktan yerde yaşasa(ki belli bir firmada çalışıp, sosyal hayatından kopmaması gereken bireyler öyle boktan yerlerde de yaşayamaz) 1.5k kiraya gideceğinden eh doğalaz vs vs derken olacak 2k. 1k da normal harcama devam. ayda 2k biriktirebilmeye başlayacak. Bu şekilde de 2 sene devam etse. birikiyor 48k. Bu sırada araba alması lazımdı. 48k nın hepsi eridi sdfs.

Elde var hala 108k. 5 sene geçmiş. olmuş yaş 30. Artık ev alma zamanı geldi. Bankadan krediyle bile 3+1 alamıyorsun. krediyle bile 1M+ paraya ulaşamıyor çünkü..Çoluk çocuk rahat etsin 3+1 alayımı unut. 2+1e git. bugünün parasıyla 850k olan ev 5 sene sonra 950k olacak. Bunu aylık maaşına sığacak şekilde taksitlendirerek de alamıyorsun.

Gene ev alamadık sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen maaşla alınmıyor.

1-aileden ev kalacak 700-800 lük onun üzerine bi 200 kredi çekip alacaksın :)

2- zamanında aldığın ev kentsel dönüşüme uğrayacak

3- gene aileden tarla bağ flan kalacak satıp alacaksın.

bunun dışında 15k maaşta olsa 1.5-2 milyonluk evi almak pek kolay değil.
Sosyal ağlarda paylaş

20-25k gelir akışı da beyaz yaka olarak bayaaa ileride oluyor ancak.

Güzel güzel semtlerde büyü. Ailen bir ton para ve zaman ayırtsın sen oku da rahat et diye. Harbiden oku, bitir ve iyi bir işe gir. Mutlu ol ve aileni mutlu et. Sonra yaşın gelince artık ayrı eve çıkmaya dağ başına veya yaşamayı bırak, sokağına girmeye korkacağın semtlere gitmek zorunda kal.

Cidden silki tutmuş ülke ya.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen ondan beyaz yaka olayı biraz yalan.

barbu olay o kadar dramatik değil ya. gider kirada oturursun. bu projeler çok özel projeler zaten. geniş kesime hitap ederek yapmıyorlar. toki yapıyor onları. bunlar creme de la creme işte. evden çıkınca bahçenin içinde olsun, spor salonu olsun, havuzu olsun, hastanesi olsun, alışveriş merkezi olsun, yuvası olsun falan derken ufak bir uydu kent gibi belli gelir seviyesini bir arada toplayan.

buradan ev almakla da olay bitmiyor yani. aidatı ayrı dert, orada havuza girecem desen aylık ücreti ayrı dert, marketine gitsen fiyatları ayrı dert.

maaşla çalışan orta seviyedeki insanlar için değil yani. bana dert olur çileğe 30 tl versem. oradaki hedef kitle 50 tl verse neden 50 tl lan bu demiyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

..cik..demek istedigim elinde ev alacak 1 trilyonun varsa git anadoluda 3 ev al 1 er milyardan 3 milyar aylik kiraya ver..o paranin 2 milyari ile de istedigin evde otur idi..

çok rahat 4 hatta 5 daire alırsın bunun gibi inşaattan girersen.

1 milyonun aylık net faizi 8.6 k bu arada.

emlak balonu bu akdar şişmişken, uzmanlar emlak balonu patlayacak diye bas bas bağırırken bu riski almazdım şahsen. sırf 8,6k faizin 4-5k sını kiraya versen lord gibi yaşarsın. hatta evde hizmetçin fln da olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

En güzeli şehrin göbeğinde ailenden ev ütmek ya, herkese tavsiye ederim.

Ver bakim onu bana siz bişi yapmıyosunuz zaten diyeceksiniz, 15k falan bi tadilata gireceksin kendi istediğin gibi yapacaksın, mis.

Abi kiraya verseler en az 2-3k para eski ev ise. Emekliliklerinde hala çalışmıyorlarsa veya ticaretlerini devam ettiren birileri yoksa, 2-3k iyi para. Dünyayı gezerler işte. Bol bol gelirleri olsun ailelerimizi. O kadar bakmışlar bize. Bu yaştan sonra istemek olmaz gibi geliyor.

O kadar okuyup, iyi işlere girip gene bir bok olamamak da ayrı mesele tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok doğru diyosun barbut ben de aynı fikirdeydim de çok şükür ailemin halleri vakitleri yerinde, buradan gelicek 3-5 bişeye ihtiyaçları yok. Ben de başta istemedim yok olmaz dedim ama ya git otur işte mis gibi yer diyince ok dedim yani, şimdi salondan kafamı çıkarıp moda cıvırlarını kesebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

emlak balonu bu akdar şişmişken, uzmanlar emlak balonu patlayacak diye bas bas bağırırken bu riski almazdım şahsen. sırf 8,6k faizin 4-5k sını kiraya versen lord gibi yaşarsın. hatta evde hizmetçin fln da olur.

2004 ile görüştük, selam söylüyor, patladı patlayacak diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...