Norak Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Survival patch betasi baslamis, saveleri yedeklemeden girmeyin. https://bethesda.net/#en/events/game/fallout-4s-all-new-survival-mode/2016/03/29/96 New Survival difficulty: Survival adds additional challenges including no fast travel, saving only when you sleep, increased lethality, diseases, fatigue, danger and more. Characters set to Survival difficulty appear under their own Character Selection filter Survival difficulty characters are not backward compatible with the 1.4 version of Fallout 4. If you opt out of the Beta, do not use Survival character saved games. Fixes -General stability and performance improvements -Fixed rare crash related to reloading a save that relies on Automatron -Fixed issue with the robot workbench camera not moving properly immediately after canceling out of the menu -Fixed issue with perks being repeatedly added when reloading a saved game while in robot workbench -Fixed issue with Ada not properly traveling to an assigned settlement -Robots can now be assigned as settlement vendors -Fixed issue with “Appropriation” where blueprints would not appear properly if the container had already been looted prior to getting the quest -In “Nuclear Option,” entering the Institute using the targeting helmet on Power Armor no longer inadvertently causes the player to go into combat, and become stuck in the Institute -Fixed distance check with Robotics Expert perk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 birde bir kere survival mode actiktan sonra geri donus yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 save, fast travel filan seçenekler olmalıydı ayrı ayrı. dinlemediler milleti. :/ ama güzel özellikler onun dışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 konsolda acilmiyor. sirf betaya ozgu de olabilir ama degilse hani cok dusuk ihtimal stuck olursaniz bir yerde gg, ben toplam 2-3 kere takildim oyle saga sola tasa agaca falan 478 saatlik gameplayim boyunca. buna bedroll modu lazim acil :p https://www.duluthpack.com/media/catalog/product/cache/1/image/1000x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/b/e/bedroll-od_1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Save önemli değil ama fast travel olmaması settlementla uğraşma mevzusunu çok rahat bitirebilir. Doğrudan institute factionına girmek gerekebilir. Settlementlar arası fast travel yaptıran merchant tarzı bir şey ekleyebilirlermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 factionlarin tasima sistemleri calisiyor hala inst. teleport ve vertibird falan o acidan cok dert degil ama oyuna 0'dan baslayan baya aci ceker gibi sadece. red rocketden baslayip glowing sea civarina gitmek 20dk falan. birde oyundaki nerdeyse hic kullanim olmayan bitkiler vs simdi hastalik, infection sayesinde bi ise yariyor (misal sadece glowing sea da yetisen ash bilmemne otu var.) lakin Power armor giyerken de gidip radroachtan/molerattan mantiksiz sekilde hastalik kapiyor muyuz onu merak ediyorum, hic olmadi yuzdesini etkilemeli bir sekilde cunku. bu aclik susuzluk sistemini gosteren bir bar falan yok, o biraz fazla hardcore olmus asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Sıfır karakter yaratıp oynadım biraz. Başta zorluk tam forumlara koşup zırlamalık seviyede olmuş =D. Olivia'daki minigunlu elemanın sıktığı ikinci mermide ölüyorsun, alfa köpek yanına koşunca canının yarısından fazla gidiyor. Bir kere suyun altından softshell mirelurk çıktı yanıma gelir gelmez daha saldırmadan patladım xD Yolda gördüğüm adam "aaa düşman mı" derken kafamı uçurdu vs. vs. Savaş meseleleri ilk 10 seviyede olan biri için bayağı bayağı olmuş yani. Loot mevzusu da güzel, toplamak için daha fazla şey var. Boş şişeleri çeşmeden purified water'a çevirmek mümkün. O yüzden boş şişe topluyorsun. Antibiyotik düşebiliyor, hastalık iyileştirdiğinden topluyorsun. Nuka cola falan kafein veriyor. Bitkiler ilaç vs. için faydalı. Eğer tarla yapmadıysan veya uzağa yürüyorsan hayvan avlayıp etiyle kamplarda yemek pişirmek gerekiyor. Save edememek direk oyunun zorluğunu tepeye alıyor zaten. Save edememek + daha fazla dmg almak + hastalık sistemi tam bir paranoyayla oynama sebebi. Hastalıklar hiç hikaye değiller. Yemek ve su barım az diye bir hastalık kaptım. Her şeyden %25 fazla zarar görmeme neden oluyor /= Yorgunsan, açsan attributelere falan negatif etkiler alıyorsun. İlerletirsen hastalık geliyor sanırım. Fast travel olmaması da zorlukta çok büyük faktör. Ben gerçi yine de fast travel yaparken ihtiyaç barları düşmeye devam ederse survival havasından kopmayacağımızı düşünüyorum. İleri seviyede fetch questleri falan çok kötü olabilir. Settlementlar daha önce tahmin ettiğimin aksine yine değerli oluyor. Lootlamak için yola çıktığın civarda bir settlement olmasını ve içinde purified water ile yiyecek üretimi olmasını istiyorsunuz. Tek korkum aşağı indikçe uğraştığım settlementlara fast travelsız dönmek istemeyecek olmam. O zaman da factionlara falan katılıp durumu dengelemek gerekecek herhalde. Bu arada bir tek autosave alıyor. Corruptlanırsa gg easy noobs moduna gireriz. edit: düzeltiyorum. Sanırım bazı farklı yataklarda farklı save slotu alıyor. Yine de aynı yerden sürekli loota giden için tehlikeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 2. oyunumda 60 kusur saate girdigim halde cope atip survival beta bir oyun daha acacagim. (toplam 140 saat falan oldum herhalde)] fast travel kalkmasi benim gozumde cok iyi olmus bir ozellik. morrowindde fast travel olmamasi hosuma giderdi, obliviondan bu yana cok alisamadigim bir sey zaten. zira mage guildden silk striderlara tonla fast travel opsiyonu vardi. faction fast travellarinin da durmasi iyi olmus. yerinde ve kararinda bir miktar. ancak bir cok quest fast travel varmis gibi dizayn edildigi icin o konu can sikabilir. (ornegin valentine in kisisel questi gibi) ancak save meselesine kafam fena takildi. ben acikcasi save alabilmek istiyorum. sneak karakterle bile koseleri dondugumde kafama mutantin tekinden roket ya da mini nuke yedigim cok oldu. bir de travel time in uzamasi sorun degil ama her yolun 1/3 unu gittigimde etrafta binalara girip cikip yatak aramaya baslayacagim. travel time in kendisi kadar bir sure save alani arayarak gececek. onu pek sevmedim acikcasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 bir iki tane modum calismiyor, farkettim. bir de steam achivementlari disabled mi survival beta da? cok umrumda degil ama bilmek fena olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 bir iki moddan fazlasi calismiyor su anda. geck olmadigi icin fo4edit ile yapilan bazi modlarin her guncellemede update olmasi gerekiyor. F4SE nin beta icin betasi cikmis, ama modlar henuz guncellemediler herhalde. simdilik geri roll back yapiyorum. bu is beta dan cikinca bakariz. guzel olmus. yemek, adrenalin, ilac olaylari guzel. vegas in hardcore modunu aratmaz. eksigi yok, fazlasi var. keske ammo iyice dibe vurdurulup ammo crafting de gelseydi bu survival ile. ama eldeki ile yetinecegiz. yalniz VATS agirlikli karakterler icin oyun ekstra daha zor, zira AP penalty i fps gibi oynayanlar zaten umursamiyor. ama dedigim gibi, save isi sorun. vaulttan ciktim, concord da yukari katlara cikarken en son katta geberdim (daha preston in yanina varmamistim yani) ve kendimi vault cikisinda buldum. (yatak bulamadim o saate kadar, kendim de craft edemiyordum. ultra super yatak aradim da diyemeyecegim.) geck geldigi zaman bakmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Survival betada modlar çalışmıyor. Testler modsuz yapılsın diye kasıtlı bir durum. Bi de öyle görev peşine takılıp gitmek diye bir şey asla yapmamanız lazım. Ben concord'a gitmeden sanctuarye ve aradaki benzinciye yataklar kurmuştum. Vurulcam diye ödüm kopa kopa yaptım görevi. İki mermide ölüyorsun zaten. İlk fırsatta settlementlere industrial su toplama aracı ve karpuz tarlası yapmak gerekiyor. Tek vuruşta ölündüğünden sneak çok gerekli. Save zorluyor çünkü yatak bulup sürekli bir saat yatarak save yapmak falan da hastalık yapıyor. Eninde sonunda settlemente dönüp düzgün uyumak ve resupply yapmak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 yapmazsak soyle oluyor, asd. http://i.imgur.com/WXEMqA3.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 ac ve susuzken luck niye dusuyo lan asf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Her tarafta su ve yemek varken sürünen adamın luckı yoktur demişlerdir =F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 sefelatten talihine küsüyon düşüyo işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2016 abi zaten int -10, adam pet rock'tan hallice dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 ölüp zombi olarak kalksa char gene statlar öyle düşmüş olmaz herhalde. (:P) her ne kadar modun özellikleri hoşuma gitse ve merak etsem de, geriye dönüş olmadığı için beta bitene kadar seçmeyeceğim sanırım. sıfırdan da başlayasım yok charımdan çok memnun olduğum için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 ben açıkcası geri dondum orjinal versiyona. eski save lerden devam ediyorum. betadan çıkması da yetmez bana, geck çıkınca el atılması lazım. fo4edit le bir yere kadar. bu beta da zaten yeni char açın. o ayrı bir save dursun. 500mb falan beta patchi. geriye aldığınızda gene 500mb indiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 obur dlc nisanda cikacagina gore bu patchin betayi cok uzatmazlar heralde, haftaya falan cikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 birde bu yaptigimiz robotlari profil olarak kaydedebilsek keske her seferinde 3424 parca icinden tek tek secmek yerine en bastan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 VATS sız oynayan adamı cezalandırmayan yeni survival AP penalty sistemi vats agırlıklı build ile oynayan adama fena çakıyor. keza stat penalty lerin bir kısmı da oyle. resmen vats buildler 2 katı daha zor. buna bir el atmak lazım. perception ve agi 1 gezip vats hic acmadan ucanı kacanı vurdugun bir rpg nin nesinin mantıklı oldugu kısımlarına bir kere daha milyonuncu kez girmeyecegim burada. ne tartısırsak tartisalim bu noktadan sonra o konuda degisen bir sey olmayacak zaten. Ama eldekini bari biraz iyilestirmek lazim. su hali ile AP penalty yerine baska bir sey yapmaları lazım ki vats oynayan ekstra zorluk görmesin. vats zaten deli nerflu durumda. 2 km oteden scope acip head caktigin adama 20 percent falan veriyor. oyle dengelediniz madem bu sistemi, ustune bir de ap penalty kaldirmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Bu oyunda vats ile giden karakter yapmak mümkün mü hiç bilmiyorum. 3 ve nv'da yapılıyordu ama bunda vuruș yüzdeleri gereksiz düșük. AP damage vats dıșında sprinte etki ediyor o kadar. AP damage uyumamaktan, bazı ilaç kullanımından ve tired hastalık durumundan kaynaklanıyor. Bunların en belalısı büyük ihtimalle tired durumu. Çakallık yapıp her yerde birer saat uyurum deyince oluyor. Ama survival mod sadece AP damagedan ibaret değil tabi. Parazitler doymak için tüketmek gereken yemek miktarını arttırıyor mesela. O planları bozabilecek kadar sıkıntı yaratabiliyor. Level 15 oldum survivalda. Yavaș yavaș settlementlarla yemek, su, mermi ve ilaç üretimini bütün haritaya yaymaya bașladım. Onu hallettikten sonra fast travel ișini factionlarla halletme ve iki mermide ölmemek için zırh ve perke abanmaca yaparsam bu survivalda tamamdır =D Her tarafa hizmet getirme mevzusu özellikle survivalda çok tatmin edici. Yemek lazımsa "șu köșede tarlaların var hohoho" moduna giriyorum xD Edit: bu arada sıfırdan karakter yapmazsanız eğlencenin yarısını kaçıracaksınız. Her yerde yemek ve caps varken çok büyük bir sıkıntı olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Redeagle said: Bu oyunda vats ile giden karakter yapmak mümkün mü hiç bilmiyorum. butun charlarim vats. perception 10, agi 10, luck 10 a varana kadar veriyorum. sneak le beraber killing machine olarak dolasiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2016 headshot disinda diger yuzdeler dusukse ya menzil yanlistir yada perklerde eksik vardir. crit kullanmadan sadece sneak ile vats ile en yuksek level legendaryi bile 1 shot indirmek mumkun cunku high end silah ile. vats in olayi crit ve sneak olmasi. bunlar olmadan duz fps ates edince yuksek levellarda 3-5 tane mutant warlord cikinca 10-15 kez gauss gerekiyor sponge cunku hep, power armoru da eritiyorlar kalabalik olunca gayet. ben butun oyunu vats oynadim, genelde kafa yerine hep bacaklara calistim, en sakat bloated charred feralleri bile yere yapistiriyor cunku aninda. onceki oyunlarin aksine burda karakterin sirf terminator olmamasi iyi ama bence, benim perkerin heralde yarisi crafting sirf. edik3: abw legendary oklava Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 1, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2016 beta feedback forumunda resmen dövüş var, ciddi ciddi "hayır toggle olmasın ayrı seçenekler, böyle survival ya sev ya terket kalsın" diye konuşan insanlar var. eski düzgün forumlar yerine rezalet yeni foruma geçtiler tam bu arada, resmen işkence birşey yazmak. feedback veremesin insanlar diye hazırlamışlar adeta. böyle bırakırlarsa sistemi çok dandik olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar