Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 4 #3

Sam

Öne çıkan mesajlar

hayır arkadaş ne örüyorsun bunun altına, depleted uranium filan mı. red dress heavy combat armordan fazla koruma veriyor, şaka gibi. skyrim'den ders çıkarmışlar derken burada ellerinin ayarı kaçmış gene. combat armor 5. seviye upgradede %20 bonus alırken elbiseler %10000 bonus alıyor lol.
Sosyal ağlarda paylaş

bitirdim demin, on numara olmuş bitişi. fot ve fo1'le beraber en iyi final bence.

final

bos için nuclear option'la bitirdim ama her ne kadar enstitünün insan kaçırma olayları ve synth köleliği kısımları ve father'ın "bitik commonwealth" söylevi iki adım ötede herkesi temizleyecekler hissi verse de yine çok üzüldüm. herkesi kurtarmaya çalıştım, shaun'la yataktaki konuşma çok koydu. bu kadar üzüldüğüm bir de simon barnaky'i karısının kolyesiyle ikna ettikten sonra olmuştu ama bu onu da geçti yani. sırf o yatak konuşması fallout serisindeki en duygusal olay olmuş, telltale tier.

bir de sonra synth shaun ve verdiği holotape son noktayı koydu. Cidden şahaneydi.

father'ı da seslendiren tony amendola'ymış, helal olsun mükemmeldi rolde. ilk defa bir hollywood aktörünü bir oyunda bu kadar başarılı seslendirme yaparken duydum sanırım. neredeyse enstitüyle devam edecektim. save duruyor ama, sırf onunla ne dialog yaşanacak diye sonra oynarım herhalde.

liberty prime ile tekrar çarpışmak şahaneydi, oyunda en eğlendiğim yer oldu ad victoriam. oyun sonuna yakışır epic ekşın olmuş.

lakin final öncesinde keşke biraz daha işlenseymiş enstitü ne yapmaya çalışacak filan, biraz kısa kalmış main quest akışı. belki de enstitü ile devam etseydim daha netleşecekti, emin de konuşmayayım.

ben şahsen genel olarak hikayeyi çok beğendim, daha uzun uzadıya işlenebilirmiş aslında daha uzun tutup main quest serisini. ama fallout olarak da, bethesda oyunu olarak da zirveyi paylaşır bence birer oyunla konu ve final. (skyrim ve fo1) dialog sistemini elleşmeden bıraksalarmış dedim sadece, kritik konuşmalarda quickload yapa yapa bilgi toplamaya çalıştım mecbur. soru sorup dialoğun ilerlemesi facia korkunç.

oyuna da 9/10 puanımı sabitliyorum. işte dialog sistemi, karakter sistemi, special'ın oyun dünyasında kullanımı ve combat için bazı hesaplamalar ve 1-2 şeyi daha eski oyunlardaki gibi bıraksalar 9,5-10 verirdim ama.
Sosyal ağlarda paylaş

abi fo3 çok çok kötü bir oyun niye öyle diyip duruyorsunuz?

Bu arada eski savelere geri dönüp bütün factionlarda bitirdim. Gerçekten hangisi iyi karar veremiyor insan. hepsinin doğruları yanlışları var. Bunlar süper-iyi dediğin bir tane yok. Derdim dlcler gelince hangi factionda olursam daha güzel olur o. enstitu'de karar kılıcam sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Olm bu Mirelurk lar matriarchal bir topluluk anladığım kadarıyla lol. King i lvl 22 de çatır çutur kesmiştim, benim boyumda bir şeydi - şu Minuteman kale ele geçirme questinde

yüksek level Queen geldi (Kurukafa) eğer questte kullanman gereken ve kaçırdığım bir şey yoksa çok uğraştırdı lan. Bir kere kale duvarlarından büyük. Aldım missile launcher i, ortadaki radyo kulesinin etrafında backpedal yapa yapa kestim, yoksa o attığı asit P-60C power armor falan demiyor küt diye götürüyor.

Sosyal ağlarda paylaş

ben o göreve gelmeden önce şehirdeki evleri gezerken bir evin bodrumunda radyoaktif atıkların oraya yuvaladıklarını buldum. orada kurcalarken ederken queen spawn oldu, tee level 10 civarlarında. radyasyon tükürdüğü için PA ile rahat kesiyorsun onun dışında zaten o fight kapalı alanda olduğu için cheeselemeye baya yatkındı.

haha PA olmadan kestim ben, bi de öyle denesen asdsad. tek tükürüğü kabaca 70% fln vuruyor.

Sosyal ağlarda paylaş

arkimod said:

sabah 6ya kadar fo4 oynarsan beynin mıcırdar 4 defa güncelleme yapasın işte öyle ^^

yada ikincil benlğininle çatışma halindesin seni durdurmaya çalışıyodu onları yazarken çok rahat açıklıyo 4 güncellemeyi ehuhe

yalan yok, gözümden uyku akıyordu ama ona rağmen final uyandırdı resmen. 3'te yatacakken 7'de filan yattım. ama editlerde her defasında daha övgü ekledim "yok ya az bile yazmışım" deyip, yani tam tersi.
Esh said:

Fo3 un finali bile daha iyiydi bence sdfg

Bunda iyi mi yaptik kotu mu araftayiz

e bunu istemiyor musunuz normalde, siyah-beyaz değil de gri seçimler olsun diye? bence gerçekçiydi her tarafın kendi dediğinde ısrar etmesi ve kendi kusurları. hangi kararı verdiysek hepsinde bir "ama" kısmı var.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Olm bu Mirelurk lar matriarchal bir topluluk anladığım kadarıyla lol. King i lvl 22 de çatır çutur kesmiştim, benim boyumda bir şeydi - şu Minuteman kale ele geçirme questinde

yüksek level Queen geldi (Kurukafa) eğer questte kullanman gereken ve kaçırdığım bir şey yoksa çok uğraştırdı lan. Bir kere kale duvarlarından büyük. Aldım missile launcher i, ortadaki radyo kulesinin etrafında backpedal yapa yapa kestim, yoksa o attığı asit P-60C power armor falan demiyor küt diye götürüyor.

level 9 da survival da fatman spam ile kestim onu ben. oyun sacma sapan her koseye bir fatman biraktigi icin (vats only oynadigimdan luck 9 bende, spawn ile alakasi var mi bilmiyorum) bir sikinti olmuyor. scaling olabilir o questte. bakmak lazim.

minutemen radiant quest abandim oyunun basinda. radiant olduklarini bilmiyordum o zaman. scrap yardda hemen bir fatman bulmustum. 3-4 nuke buldunuz mu queen gg zaten.

zaten oyunda bir seyi gecemezsem kullanmadigim pa yi giyer bu kadar level kullanmayip hoardladigim nukeleri ustune bosaltirim. survivaldan asagi dusmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ron perlman anlatsın diye bekledim ama neyse artık, o kadar da kılı kırk yarmaya gerek yok. ben biliyorum zaten hangi yaptığım kimi ne etkiledi. oyunda henüz gitmediğim tonla yer yapmadığım quest varken "adını bile duymadığın falanca köy sorunu çözülmediği için yokoldu" dese abuk olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

kılı kırk yarmak değil bu. oyunun sonunda bütün seçimlerin sonucunu yansıtan en önemli "noktayı koyan" içeriklerden biri. proje yetişmemiş belli ki, slideshow ile bütün seçimlere aynı şeyi gösterip geçmişler.

hatta o kadar komik ki:

institute bitirirken yaptığın seçimler ne? yer yüzüne çıkılmasına daha hazır değil. bos çöp, railway sapkın. gerçek çözüm ilim bilim ama dünya hazır değil, biz yer altında takılalım falan.

oyunu bitiriyorsun kendini sanctuary'de PA modifiye ederken falan görüyorsun. ne işim var ulan benim yer yüzünde. neden sanctuary'de yaşıyorum. yer altında sex robotlarını icat etmişiz, sınırsız güç falan

Sosyal ağlarda paylaş

nv'nin finalden bahsetmedim şimdi gene köpürmeyin diye ama hoover dam battle hariç zayıf, sondaki rehashed horrigan savaşı da gereksizlik ve anlamsızlık abidesi. o gidişata o final yakışmadı ama meydan savaşı hatırına gene birşey demeyeyim.

bıngıl

ayrı birer video koyabilirlerdi, o bakımdan evet biraz ucuza malolmuş. ama yine de en azından ertesinde gezip npc'lerle konuşabilmek, yeni diyeceklerini duyabilmek bence daha iyi "oyun bitti hadi reload et şunu seyredip" demekten.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...