Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #6

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Valla ben 65 cent'ten aldim 6 ay once, uzun sure 1 dolari gormedi. Son 1-2 haftada biraz fazla dik cikti, bi destek noktasi bisi lazimdi, bence iyi oldu biraz gerilemesi. Simdi en azindan minimum nerelere dusebilecegi az cok belli oldu benim icin. 14'undeki event de biraz fikir verir gidişat adina.

Bana 2018 ilk ceyrekte 10 dolar görecek gibi geliyo ama kaynak götüm :)
Mesaj tarihi:
Altcoin'lerin alayı düşüşte, bitcoin'le ilgili gelişmelerin gazı ilgiyi altcoinlerden bitcoin'lere döndürdü gibi duruyor daha çok. 18 aralık'tan sonra da bi yırtılma olabilir btc'de ama bana bakıp gaza gelmeyin :D
Mesaj tarihi:
guzel bir nokta.. hangi tip ataktan korktugun onemli, kisisel bilgi yok ki walleti zaten offline uretebiliyorsun (sadece 2 tane sayi) sonra exchange'den ona gonder diyorsun tx de exchangeden cikiyor senin bilgisayarindan degil.

https ile exchange'e guvenli baglaniyorsun zaten.

ama turk telekom atiyorum coinbase'e girdigini gorebiliyor veya ne zaman girdigini
Mesaj tarihi:
Darqainu said:

Altcoin'lerin alayı düşüşte, bitcoin'le ilgili gelişmelerin gazı ilgiyi altcoinlerden bitcoin'lere döndürdü gibi duruyor daha çok. 18 aralık'tan sonra da bi yırtılma olabilir btc'de ama bana bakıp gaza gelmeyin :D

Su an devasa bir ponzi olarak buyudugunu dusunursek kripto para alemine yeni girislerin -bilinirligi sayesinde- cogunlugu bitcoine olacak diye dusunuyorum. Altcoine atlayacak olan kisiler once btc tezgahindan gececeginden pastanin kaymagini btc yer bence.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

Kredi kartıyla BTC nerden alırız?

CEX.IO'dan alınabiliyor hatta kredi kartına geri bile yatırılıyor. Dün ben oradan biraz almıştım, verification süreçleri de hızlı 8-)
Mesaj tarihi:
Fistan said:

bitcoin’in hiç bir açığı yok diğerleri ne halt yemeye çalışıyor bilmiyorum
yok ederler dikkat edin

Bitcoinin degeri hayvani boyutlara ulastikca amacindan sapiyor , asil amaci olan fiziksel paranin yerini almasi imkansiz gibi birsey bu satten sonra.

Steam bitcoin ile satisi durdurdu.Adam 10 dolarlik oyun alicak bitcoinle , 8 dolar fee veriyor.Gecen sene bu 0.2 dolardi.

Diger mevzu , transactionlari onaylayan minerlar okuz gibi elektrik harciyor ve giderek artiyor. Minerlari sistemden cikarmak da mumkun degil sanirim.

Bir yerde cok saglam patliycak bu sorunlari cozemezlerse.
Mesaj tarihi:
orc_lord said:

"roket adam" said:

Kredi kartıyla BTC nerden alırız?

CEX.IO'dan alınabiliyor hatta kredi kartına geri bile yatırılıyor. Dün ben oradan biraz almıştım, verification süreçleri de hızlı 8-)

cex'in fiyatları cok cok yuksek alım yapmak için.
Mesaj tarihi:
Dark_Soul said:

Bitcoinin degeri hayvani boyutlara ulastikca amacindan sapiyor , asil amaci olan fiziksel paranin yerini almasi imkansiz gibi birsey bu satten sonra.

Steam bitcoin ile satisi durdurdu.Adam 10 dolarlik oyun alicak bitcoinle , 8 dolar fee veriyor.Gecen sene bu 0.2 dolardi.

Diger mevzu , transactionlari onaylayan minerlar okuz gibi elektrik harciyor ve giderek artiyor. Minerlari sistemden cikarmak da mumkun degil sanirim.

Bunlar cok makul endiseler bence de. Sistemin geleceginde, artik yeni coin cikmadiginda bu kadar miner'in hepsi transactiondan kar edip bu isi devam ettirebilecek incentive'i kazanabilecek mi gorecegiz. Bilmiyorum o nokta icin bi emniyet subabi var mi.

Mesela transaction sayisina veya cozulecek algoritmaya kiyasla miner sayisi fazla kalirsa ne olacak?
Mesaj tarihi:
neutrino said:

Dark_Soul said:

Bunlar cok makul endiseler bence de. Sistemin geleceginde, artik yeni coin cikmadiginda bu kadar miner'in hepsi transactiondan kar edip bu isi devam ettirebilecek incentive'i kazanabilecek mi gorecegiz. Bilmiyorum o nokta icin bi emniyet subabi var mi.

Mesela transaction sayisina veya cozulecek algoritmaya kiyasla miner sayisi fazla kalirsa ne olacak?

emniyet subabı sistemin çökmesi olacak.
coğrafi keşifler zamanında yaşananların fastforward versiyonu gibi oldu bitcoin. 'mine' tabiri de oturuyor, gidip altını bul getir biriktir. merkantalist ispanyanın düştüğü hata, sonsuza kadar altın bulabileceği yönündeydi ama patladı.

bitcoin'in önündeki en büyük engel 'tacit agreement' olacak. Parayı para yapan en temel şey tarafların onun para olduğu konusunda mutabakata varması.
Şu anda elinde 1-2 dolardan alınan bitcoinleri olup, parasını onbinlere katlayanlar ve bundan sonra yakın gelecekte katlamaya devam edecek olanların, sisteme hiç dahil olmamış insanların karşısında çıkıp onlardan daha zengin olacağı bir sisteme dahil etmesi mümkün değil. mümkün de, bunun eskiden çözümü hep savaş olmuş. altın da bu noktaya evrilmiş ama zamanla. fakat şu anda internet bokyiyeni yüzünden zamanla diye bir şey yok, anlık.

edit: şunu da ekleyeyim, gelecek blockchain'de.
Mesaj tarihi:
ben al sat yapıorm ama buyuk bı cokuste beklıorm
cok sacma sapan yukselıyor, bi anda cok degersız olması mumkun.

hohoho paribudan hesap onaylatmadan para cekemıorm
Mesaj tarihi:
ginaly said:

Şu anda elinde 1-2 dolardan alınan bitcoinleri olup, parasını onbinlere katlayanlar ve bundan sonra yakın gelecekte katlamaya devam edecek olanların, sisteme hiç dahil olmamış insanların karşısında çıkıp onlardan daha zengin olacağı bir sisteme dahil etmesi mümkün değil. mümkün de, bunun eskiden çözümü hep savaş olmuş. altın da bu noktaya evrilmiş ama zamanla. fakat şu anda internet bokyiyeni yüzünden zamanla diye bir şey yok, anlık.

edit: şunu da ekleyeyim, gelecek blockchain'de.

Cümle biraz karışık olmuş, kimin kimi dahil etmesi mümkün değil açıklar mısın ?

"hepimiz kriptomilyoner olacağız" düşüncesinin biraz gerçek dışı olduğunu düşünüyorum. Sermayenin bu ölçekte el değiştirmesine devlerin ve devletlerin izin vereceğini düşünmüyorum. Sonuçta doların rezerv para olmasına tehdit oluşturabilecek çok daha küçük şeyler için savaşlar çıktı son 30 senede.
Mesaj tarihi:
btc bu saatten sonra olsa olsa dijital altın olur. asıl merak ettiğim geleceğin ödemeler için kullanılacak currencysi ne olacak? o noktayı kim dolduracak. ya da direkt döviz al sat yapar gibi her ülkenin kendi cryptosuna göre mi uygulamayla ödeme yapacağız.

bir de iki taraf da güçlü, yani bu biraz halkı arkasına alıp devrim yapmaya benziyor. bir taraf devlet, elinde tüm imkanlar, yasaklar, kurallar, para ve onunla zorla kontrol ettiği halk, diğer tarafta ise kendini halkın kurtuluşu şeklinde gösteren ama aslında kontrolü sadece başkasına devredecek bir yapı, ha bireyi özgürleştiriyor mu evet. aynı zengin şu an da var, en azından aradan bankaları silmiş olucaz.

son 3 ayki btc yükselişi gezi parkı gibi bişi devlete karşı, ezilebilir de bizdeki gibi, arap baharı da olabilir kontrol edilmezse veya zorunlu kullandırılacak milli alternatifleri çıkarılmazsa. çin ezmeye çalışıyor, japonya gönlünüzce diyor, rusya ben milli paramı çıkarıyorum ona çok alışma diyor vs. bizimkiler de bitcoin'den haberimiz var takipteyiz diyor ehe. bakıcaz bakalım.
Mesaj tarihi:
Şunun alım satımını takip etmenin bir yolu yok bir adet smarthphone ile bitcoin cüzdanları arasında gezdir parayı. Geçmiş olsun.3 bin lira iken yalvar yakar aldıramadım kimseye,param da yoktu 100 liralık aldım. O da torbacının birinde yandı gitti zaten silkroad'da. Seed'i de bulamıyorum cüzdanın.

Yazılmıştır belki ama güncel bilgi olarak okunmasında fayda var diye düşünüyorum, bitcoin ve diğer alternatif paraların takibi yapılamadığı için tor,hiddenwikide kullanılması işimize geliyor. Bunun için istenen işlerin yani nerdeyse hiç biri legal olan işler değil.

Bitcoin trafiği arttıkça,suç da artmayacak mı

topic'e uygun olmadıysa ömle düzeltebilirim.
Mesaj tarihi:
Yarın Trump çıkar bu Bitcoin yasadışı işlerde kullanılıyor, ben bunun Amerikan Finans sistemine sokulmasını engelleyeceğim derse devrim mevrim pek kalmaz bence.

Ne devletler, ne küresel finans kuruluşlarının bu tip bir devrime izin vereceğini düşünmüyorum.
  • Yeni Oluştur...