Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu aralar askerden gelen var mı?

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

ya da tanıdığı olan

babamın bir çalışanı kendisine normalde kullandığı telefonu askercell ile rahatlıkla soktuğunu ve kullanabildiğini söylemiş. benle aynı yerde yapmış, şuan usta birliğinde bulunuyor.

kime sorduysam normal telefon götürme diyor. bir tanesi de diyor ki elden düşme s3 mini al, kamerasını söktür onla git. kendi kartını takar yakalanmazsan internete bile girersin diyor.

zaten 3 hafta için dönüyor bütün tatava da bana kalsa 4-5 tane telefon kartı alır giderim. evdekiler illa al diyor, hatta yarın almazsam kendi gidip alacakmış telefonu... buradan kıbrıs'a gideceğim için zaten orada tekrar hat almam gerekecek vs... hatta iki hat alacağım biri askercell yine kktc turkcell'den diğeri de internetli telsim mi ne...

var mı bu aralar gidip gelmiş, askercell kullanan ya da tanıdığı olan? s3 mini ile gidiyormuş herkes sanırım ama ustaya.
Sosyal ağlarda paylaş

bir arkadaşım aynı şeyi söyledi, şuan bir arkadaşım iphone6 plus ile takılıyor askerde diye.

askercell ile götürsem mi cidden kendi telefonumu onu düşünmeye başladım ya...

ya da kendi telefonum + 50-60TL'lik oldie bir aletle gidip kendi telefonum girmezse bavulda kitli duracak olan eski sikimsonik aletle devam edebilirim yola. kendi telefonumu da çıkarken alırım zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

bişi olmuyor mayısta dönmüştüm ben kendi telefonumu kullandım telefon kaptırdığı için askerliği uzayan ya da başka türlü ceza alan bir kişiyi görmedim en fazla çarşı kilitliyorlar o da komutan sana gıcık ise ve telefonuna el koyuyorlar sonra salınca veriyorlar.

Ama hemen götürme sıkı bir yere gidersen kapıda alırlar sonra tekrar alamayabilirsin.Git işlerin nasıl yürüdüğünü öğren en kötü çarşıya çıktığında kargodan alırsın ya da aldırırsın komutanlarla arası olan bir tipe.
Sosyal ağlarda paylaş

ya o belli olmaz diyorlar. bazıları bir şey olmaz diyormuş bazıları da direkt askeri mahkemeye veriyormuş. komutanlarının vs. huyunu suyunu takip edip yapmakta fayda var diyor herkes.

ustada zaten kıbrıs'ta sorun olmuyor, oradaki komutanlar genelde iyi oluyorlar bu konuda ve karışmıyorlar diyorlar da işte acemiyi bilmiyorum. 3 hafta için çektiğimiz çileye bak ya...
Sosyal ağlarda paylaş

gidip tabur alay komutanına falan kaptırmadığın sürece bir bok olmaz hep göz korkutma işleri.Böyle bir yetkileri var doğru ama kimse kasmıyor zabıt mabıt olaylarından.
sen komutanlardan çok askerlerden kork eğer eğitim alayına düşüyorsan acemi askerlerin eğitim yerleri yani götürme götürceksende extra dandik bişi götür çalarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya onu çok söyleyen var zaten. ben en iyi kart sisteminde ikna edeyim bizimkileri de günde iki kere ararım falan diyeyim. zaten artık kolay diyorlar askercell geldiğinden beri sıra bile olmuyor fazla diyorlar ssadfsa

acemiyi atlattıktan sonra kıbrıs'a zaten kendi telefonumu kesin götüreceğim gibi duruyor. ustada adam gibi telefon olmadan olmaz en kötü s3 mini falan çakıp götüreyim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya da 40-50TL'lik bir tane takoz alıp, askercell takıp 3 hafta onunla full takılabilirim de hiç dert tasa olmadan. çalınsa da çalınmasa da acemiden sonra çöpe gidecek zaten maks zarar 100tl olur :D

gün yaklaştıkça salakça bir panik sarıyormuş harbi adamı onu iyice anladım. korku, heyecan vs. zerre yoktu da işte bugün en yakın arkadaşlarla vs. de buluşup, vedalaşınca ve son alışverişleri de yapınca nedense işte garip oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:

lg g2 kullandım ben komutan telefonumu istiyordu bazen oyun oynicam diye hatta sarj aletimi benden çok kullanıodular.tamamen seninle alakalı yani kafalarsan sıkıntı olmaz görmezden gelirler. neyse iyi şanslar ve bol sabır :(

kıbrıs'ta rahat diyorlar o konuda ya,

gidince anlayacaksın kıbrıs o kadar boktan bir yer ki senin istemeyecğein kadar komutanında orada olmak istemiyor. bu yüzden sana kötü davranmaz, halinden anlarlar ve kolaylık yaparlar vs. dedi orada geçen sene bu dönemde askerlik yapan arkadaşım.

kendisine çarşamba günü çarşı bile çıkartmışlar kargo almak için hatta, aynı şeyi söyledi iyi geçindiğin sürece sorun olmaz demişti.

Sadece direkt sokma, bir nabız yokla sonra sok kendi telefonunu demişti. İşte belki öyle yaparım ya da direkt sokmaya kasarım.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de kıbrıs'ın iyi olan tümenine gidiyorum asdfasd

28. tümen varmış mesela ruh hastası komutan, aşırı tatbikattı vs. bölgesi. tatil köyü diyorlarmış askeriye de işte çatışmadan çıkmış elemanları falan buraya gönderiyorlarmış. adanın doğusuna bakıyorlarmış.

39. tümen benim, batıya bakacakmışız işte. girne de boş boş oturup bol bol tatbikata çıkıyormuşuz. en rahat yer diyorlar, çarşıya çıkmak en büyük aksiyon falan diyorlar sadfsd

bir de muhabereciyim ben. bayağı kolay olur senin askerlik dediler de bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

acemilikte hiç kasma bence.

sonuçta akıllı telefon yasak, sokmazlar normal şartlarda boşa stres olursun.

telefon kartı gayet iş görüyo, hem onun zevki başka.

birliğini yeterince tanımadan kural dışı işlere pek girişme. acemilik zaten çok yoğun geçiyor akıllı telefonluk vakit kalmaz :) dandik nokia al geç....

ben geçen sene gittim, askercell falan yoktu o ara. iphonela bitirdim bende askerliği :) ama acemilikte sürekli telefon kartı hehe
Sosyal ağlarda paylaş

ben 3 ay önce geldim

ne gerek var telefona falan diyodum ben de yalan o sfg

acemiliğe götürme. rehabilitasyon oluyor acemilik güzel bişey zaten telefona gerek yok. soğukta sıraya giriceksin ankesörlü telefonlarda falan böyle. zar zor konuşabiliceksin arklarınla ailenle. zevki orda.

sonra ustaya giderken götürürsün işte kendi telefonunu. iyi bakarsın çaldırmazsın. askercell falan yalan abi ne yapıcan internetsiz falan.
ben telefon kullanmayan asker görmedim. hani yüzde yüz bu şaşma oranı falan yok. herkes kullanıyor zaten.

binbir türlü askerlik olduğundan dediklerimin değişim oranı büyük. kimi bölükte çok aşırı yasaktır, kimisinde değil. bizde yakalanma cezası 2 1,5 ay çarşıya çıkamamaydı (normalde 2 haftada bir zaten) kimisinde 1 hafta askerliği uzatırlar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle acemiliğe sokmaya çalışma, üstünde taşımaya çalışırsın. koycak yer bulamayacağın için (sen gündüz eğitimdeyken uzun dönemler fıldır fıldır arıyor heryeri, dolabımdaki sigaralarımı bile çalmışlardı) çalınma riski de var.ustada bütün zulaları 2-3 gün içinde senden öncekilere de sorar öğrenirsin. 20 gün kontürlü telefonda takıl.

ustaya çıkınca içerdeki bebeler ilk gün zaten sana satmaya çalışıyorlar, onlardan almazsan bile ilk hafta milleti gözlemlersin ailen evci izninde telefonunu getirsin, dışarda emanetçiye bırak telefonunu, bir sonraki çarşı izninde gider kapıdaki elemanın durumuna göre içeri sokarsın.

yakalandığında bir şey yapmıyolar şeklinde söylenenlere inanma, telefonsuz sadece sim kart yakalatmanın bile cezası var. o yüzden garantici olmak en iyisi, boşu boşuna 1 hafta disko çekilmez..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu saaten sonra askeremi gidilir?
Burada kim ne derse boş, herkes gittiğin yer için çok çok iyi bile dese ustabirliğinde birebir yanında olacağın komutan gıcık biri ise hayatın zindana döner.
Kıbrıs konusunda masterhaplox sana bilgiler verebilir o da askerliğini orada yaptı.
Ben acemilikte kullanmadım telefon, usta birliğine gittiğim zaman kars zaten allaha emanet bir yerdi komutan numaramı aldı gecenin yarısı bile arıyordu. telefon olarak dandik 1100 gibi bişey kullanmılştım ama htc, note, iphone kullanan vardı. Nikkon fotoğraf makinesi ve laptop sokan bile vardı o kadar disiplinsiz bir yerdi yani ama kıbrıs biraz daha sıkıdır.
Akşam gel mumble'a helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirmenin inceliklerini anlatalım.
Sosyal ağlarda paylaş

akşam gelen giden olur ya ama bakarım asdfsd gitmeden atarım biraz

acemiye götürmeyeceğim ben de tamamdır karar verdim. ustaya da direkt kendiminkiyle giderim. benim bir arkadaşta z2 kullandığını söyledi hatta orada düşürüp kırmış, çarşıdan s3 mini falan almış.

anladığım kadarıyla s3 mini askeriyenin resmi akıllı telefonu gibi bir şey. herkes onu öneriyor, konuştuklarımın yarısı onla askerliğini bitirmiş safsd olmadı bir tane ikinci el falan alıp ustada onla giderim.
Sosyal ağlarda paylaş

hem ucuz çalınırsa koymaz hem de herşeyi yapabiliyorsun diye s3 mini kullanmıştır millet. bizde de en çok kullanılan samsungun adını herkesin yanlış telaffuz ettiği garip küçük bi modeliydi.

AYPON kullanan da vardı. of bak sinirlerim bozuldu aypon diyişleri aklıma gelince. lan askere gidilir mi hiç. ben çok boktan askerlik yaptım ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...