Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz yaka mal chronicles

Baggio

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:

oha baggio gizli şişman çıktı. goldbarenin kankası olduğundan şüphelenmeliydik aslında kesin ondan bulaşmıştır şişmanlık

ben de goltbarenin kankitosuyum ama 70 kiloyuz. zamanında üç haneyi görmüşlüğüm var ama yalan olmasın, belki o yüzden kapsamda sayılıyorumdur.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu cidden beyaz yakalı problemi olabilir ya.

ogle arası red light district gibi oluyo avm food courtları.

ha memlekette yüzbin milyon sorun varken bu mu darladı dersen, o da karşıdakinin dolduktan sonraki "ay ken nat teyk dis şit eni mor" diyip yardırmasıyla alakalı
Sosyal ağlarda paylaş

Gidilen yer özel bi işletme. Metroda yer sorunu olur, parkta bahçede yere çöp atılır, mangalda ağaca hasar verilir duyarlılık göster de özel mülkte neyin duyarlılığı. Muhattabın işletmedir, durumu belirtirsin bi yaptırım yoksa da çeker gidersen bi daha uğramazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

aptal salak şeylere duyar kasmanıza canım sıkıldı

ülke boktan o konuda şüphe yok da NEDEN 6 KİŞİLİK MASAYA OTURUYORSUNUZ NEDEN İNSANLAR AVMDE FASTFOOD YİYECEK YER BULAMIYOR duyarıyla ilk kez karşılaşıyorum

http://reactiongifs.me/wp-content/uploads/2013/12/jim-carrey-liar-liar-oh-come-on-angry-its-enough.gif
Sosyal ağlarda paylaş

ya çıldırıcam. bu vatandaşların 6 kişilik yere 2 kişi çökmesi yanlış mı, yanlış. bacyo reyis insan gibi böyle böyle demiş mi, demiş. bunlar çirkefleşmiş mi, çirkefleşmiş.

niye yete çöbatıyon bilader diye random adamı azarlamak ne kadar doğruysa bu da o kadar doğru.

yok beyaz yakaymış da first world probsmış da bilmemne. bacyo haklı mı, haklı.

ben de kaldırımdan giden motorlu kuryelere atarlanıyorum. korna falan çalıyor bi de lavuk. durup bekliyorum gözünün içine bakarak. aşırı sinirlenerek duruyor, ben de haklı olmanın verdiği gazla, adamın sinirlenmesine daha çok sinirlenerek üste çıkıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben iş hayatına başladığım günden beri insanlardan tiksine tiksine artık kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde yaşayasım geldi.

nedir yani mesela metrobüse ilk binmişsin son binmişsin oturmuşsun oturamamışsın. orda kavga etcek, itişip kakışacak gücü olan insan söğütlüçeşme beylikdüzü arasını ayakta gidebilecek güce ve dayanıklılığa sahip benim gözümde.

adam koştura koştura metroya biniyo kapının orda dikilio mal gibi. arkadan gelcek adamın binmesine ihtimal vermemek için uğraşıyor sanki.

yürüyen merdivende sağda durmak yerine solda dikilmeyi tercih eden ve bunu savunan zihniyetlerle aynı havayı soluyorum.

bu ülkede herkes bencil benim gözümde, herkes sadece kendini düşünüyor ve bu beni acayip derecede iğrendiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu aşağıdaki paragraf çok güzel bir örnek. Ben mesela küçük hesaplardan nefret eden bi insanım, sinirlenmem de kolay kolay, gerilmem de. İnanılmaz kontrollüyümdür, daha doğrusu takılmam yani ufak tefek şeylere. Bana marjinal bi getirisi yoksa tartışmaya dahi girmem, yeterince yoruluyorum zaten. Ama istanbul ve iş trafiği insanı öyle bir noktaya getiriyor ki, mesela herif sağ şeride geçerken sinyal vermedi diye arabayı üstüne süresin geliyor. Ya da işte adamın biri ufak bi çakallık yapıp sıranı kaptı diye sinirleniyorsun geriliyorsun.

Öyle senaryolar yaşıyorum ki herif camı açıp ana avrat sövse mesela deli lan bu der geçerim, ama yolumu kapıyor ya birden, çıldırıyorum. Yani istanbul böyle bir şey. Nasıl biri olduğunu unutmamak lazım, karşındakinin nasıl biri olduğunu unutmamak lazım, aradaki farkı hatırlamak, o seviyeye inmemek lazım, inmeye yeltenirsen de 3. sayfa haberlerini hatırlamak lazım. Yoksa burada yaşanmaz.

monoscope said:

nedir yani mesela metrobüse ilk binmişsin son binmişsin oturmuşsun oturamamışsın. orda kavga etcek, itişip kakışacak gücü olan insan söğütlüçeşme beylikdüzü arasını ayakta gidebilecek güce ve dayanıklılığa sahip benim gözümde.

adam koştura koştura metroya biniyo kapının orda dikilio mal gibi. arkadan gelcek adamın binmesine ihtimal vermemek için uğraşıyor sanki.

yürüyen merdivende sağda durmak yerine solda dikilmeyi tercih eden ve bunu savunan zihniyetlerle aynı havayı soluyorum.

bu ülkede herkes bencil benim gözümde, herkes sadece kendini düşünüyor ve bu beni acayip derecede iğrendiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

Orjin' e geldin sanırım. Abi Maslak' ta çalışmak, yaşamak ayrı bir yaşam mücadelesi zaten. Çoğunluğu empati yoksunu, bencil insanlardan bahsediyorsun. Hatta beyaz yakalı denen tiplerin götümden uydurduğum bir oran ile %90 ı bu şekilde. Millet birbirinin kuyusunu kazmaktan, arkasından iş çevirmekten yeteri kadar geriliyor zaten, sen gidip ne demişsin sevgili executive çalışanlara. Senin hatan fasds

Alayının allah belasını versin işte, ben de bunlar gibi olacağım diye korkuyorum her gün. Çok acayip tipler ya, sabah akşam bunlarla metroya bin, o çakal gözlerle karşı karşıya gel, daha iyi anlarsın hallerini. Tek bir koltuk için milleti sağa sola iten kızlarımız var mesela benim favorim onlar. Kaltak Levent' te inecek ayağına basa basa çantasıyla vura vura gidip oturuyor. Hele o metro gelirken sarı çizginin önüne geçip seni arkada bırakıp cinlik yaptığını düşüren kevaşeler tam ayrı. Umarım müdürüyle yatıp kalkarken hamile kalır tüm hayatı rezil olur.

ben de maslaktayım. ben de sarı çizgiyi iplemiyorum. ama sadece cinslik yapıp bir kuralı kırmak için. içimdeki küçük anarşiste böyle ufak ufak süprizler yapmak için. hem de tam dibine giriyorum metro gelirken. içim çürüyecek öbür türlü nefes alamıyorum ahahaha.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Cahiller bole degildir, cahilligin getirdigi bir hos mahcubiyet vardir hani, aman kimse elestirmesin diye geride durmaya calisirlar hep. Bu bahseidlen ise direk yari cahil tutumudur, hicbibok bilmeden dunyanin tepesinde kendini gorme ve herseyi bildigini, herseyi astigini sanma filan

Ağzına sağlık.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Şu aşağıdaki paragraf çok güzel bir örnek. Ben mesela küçük hesaplardan nefret eden bi insanım, sinirlenmem de kolay kolay, gerilmem de. İnanılmaz kontrollüyümdür, daha doğrusu takılmam yani ufak tefek şeylere. Bana marjinal bi getirisi yoksa tartışmaya dahi girmem, yeterince yoruluyorum zaten. Ama istanbul ve iş trafiği insanı öyle bir noktaya getiriyor ki, mesela herif sağ şeride geçerken sinyal vermedi diye arabayı üstüne süresin geliyor. Ya da işte adamın biri ufak bi çakallık yapıp sıranı kaptı diye sinirleniyorsun geriliyorsun.

Öyle senaryolar yaşıyorum ki herif camı açıp ana avrat sövse mesela deli lan bu der geçerim, ama yolumu kapıyor ya birden, çıldırıyorum. Yani istanbul böyle bir şey. Nasıl biri olduğunu unutmamak lazım, karşındakinin nasıl biri olduğunu unutmamak lazım, aradaki farkı hatırlamak, o seviyeye inmemek lazım, inmeye yeltenirsen de 3. sayfa haberlerini hatırlamak lazım. Yoksa burada yaşanmaz.

monoscope said:

şu anlattığın nadir de olsa bana da oluyor lan istanbulda.
Sosyal ağlarda paylaş

Kamusal alan değilmiş de, AVM'ymiş de, götüyle okuyan veya normalde aynı öküzlükte davrandığı için kendince justify etmeye çalışan insan kitlesine hayran kaldım ya. Bencil davar turnusolu gibi konu olmuş istemeden, yem olarak düşünerek açmamıştım halbuki.

- Olay hak, hukuk değil arkadaşlar. Öyle bir hakkı olmasa kibarca bir uyarıp sonra sittiretmek yerine diretirim zaten. Tabii ki kanunen özgürler ama öküz de olmasalar fena olmaz, değil mi?

- Olayın yaşandığı yer AVEME değil, 8-10 tane yemek yeri ve Migros Jet'ten oluşan, çevre plazalardan insanların sadece ve sadece öğlen yemek yemeye geldiği dandik bir yer. Olay da 12:45 civarında, tıklım tıklım herkesin yemek yemeye çalıştığı saatte gerçekleşiyor. Herkes senin gibi, daha 3 dakika önce sen zar zor yer bulmuşsun. Buna empati yapmayacaksın da daha neye yapacaksın ya hayatında?

- Artık yer bulmuşsun yani. Hani ayaktayken ilk boşalan yer o kocaman yer olur, mecbur oturursun, yabancı da gelse buyur edersin veya kendi masanı ayırırsın falan anlarım. Çantanı montunu sandalyeye asıvermek zor geldi diye gidip yer değiştirip 4 kişinin daha oturabileceği yeri alıkoyuyorsun, nedir lan bu? Andaval mısınız şunu savunuyorsunuz?

Bir gün o oturan öküz değil de ayakta kalan kişi olursanız aklınıza bu topik gelir, ha gelip "abi haklıymışsın ya hoş değilmiş" yazacak olgunluk ya da göt hiçbirinizde olmaz ama bari kendi içinizde hatırlarsınız, o gün size selam olsun diyorum ve kaçıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

bu tarz haksızlıklara karşı insanlara sarma görevini biz yaşlı ve emekli teyze/amcalara bırakmıştık ancak baggio da özenmiş.

Kibar ve sakin bir şekilde "ya tutarsa" diye bir defa söyledim, odun olduklarını görünce de önüme döndüm. Şu kadarının insanlık görevi olduğunu düşünüyorum. Dakikalarca gereksiz atışıp huzur kaçırmak lazım emekli seviyesine erişmek için, ileride inşallah :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...