Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz yaka mal chronicles

Baggio

Öne çıkan mesajlar

Bu öğlen Maslak'taki Carl's Jr.'da yedim öğle yemeğini. Biraz da geç kaldım, 12:40 gibi gittim, iğne atsan yere düşmüyor. Birkaç dakika bekleyerek zar zor yer buldum, iki kişilik bir masaya oturdum. Karşımdaki iki kişilik başka bir masaya da bir çift oturdu. Kısa bir süre sonra sağımdaki 6 kişilik masadan 4-5 kişilik bir grup kalktı. Bu karşımdaki ikili haldır haldır kalkıp sağımdaki masaya geçtiler.

Bir süre bekledim, gelen giden bir arkadaş vs. yok. Dayanamadım, kız da rahatsız olmasın diye erkeğe döndüm, "kusura bakmayın ama buraya geçmeniz gerçekten gerekli miydi, bakın bu kadar kalabalık, az önce biz de zar zor yer bulduk, mont/çanta koyacaksınız diye 6 kişilik yeri işgal etmek ayıp değil mi" dedim. "SZİ NİYE ALAKADAR EDİYOR Kİ YANEE" diye Nişantaşı travestisi gibi parladı cahil kız yandan. Ben de yeterince yüzsüz ve cahil olduklarını anlayınca gülümseyip döndüm önüme, "KOMİK GELEN NEDİR :sSs" diye kendi kendine bir atak daha yaptı da sallamadım.

TLDR; Ülkemizin sorsan kendini elit ve eğitimli sayan, "plaza çalışanı" olan, öğlen yemeğine 25-35 TL bayılabilen beyaz yakası bile böyle cahil, anlayışsız ve bencilken; fakir ve eğitim alamamış, dinle minle büyütülmüş olanlardan çok da bir şey beklememek lazım. Şu andan itibaren 20-30 sene kesintisiz iyi yönetilsek BELKİ bir sonraki nesil biraz düzelebilir, ama o da olmayacağından koyverelim gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

"u öğlen Maslak'taki Carl's Jr.'da yedim öğle yemeğini. Biraz da geç kaldım, 12:40 gibi gittim, iğne atsan yere düşmüyor. Birkaç dakika bekleyerek zar zor yer buldum, iki kişilik bir masaya oturdum. Karşımdaki iki kişilik başka bir masaya da bir çift oturdu.[b][/b]

demekki zar zor yer bulunmuyor bi kaç dakka bekleyerek insanlar gelip oturoylar gayet.senin zar zor yer bulmanın sebebide her gün hamburger yiyip kocagötlü bi şişko olman olabilir sanırım :F
Sosyal ağlarda paylaş

Egitimle alakasi yok bunun saygi ve kultur ile ilgili. Populer kultur altinda ezilen bosninsanlar kndini dunyanin tepesinde goruyor iste dunyanin her yerinde bole bu. Empati olmayinca saygida olmiyor,ckeneisi tek ve dunyanin merkezinde diger herkes ise bocek filan, burgerciye gelene kadar trafikte filan goruyorsun bu tipleri daha cok

Cahiller bole degildir, cahilligin getirdigi bir hos mahcubiyet vardir hani, aman kimse elestirmesin diye geride durmaya calisirlar hep. Bu bahseidlen ise direk yari cahil tutumudur, hicbibok bilmeden dunyanin tepesinde kendini gorme ve herseyi bildigini, herseyi astigini sanma filan
Sosyal ağlarda paylaş

Orjin' e geldin sanırım. Abi Maslak' ta çalışmak, yaşamak ayrı bir yaşam mücadelesi zaten. Çoğunluğu empati yoksunu, bencil insanlardan bahsediyorsun. Hatta beyaz yakalı denen tiplerin götümden uydurduğum bir oran ile %90 ı bu şekilde. Millet birbirinin kuyusunu kazmaktan, arkasından iş çevirmekten yeteri kadar geriliyor zaten, sen gidip ne demişsin sevgili executive çalışanlara. Senin hatan fasds

Alayının allah belasını versin işte, ben de bunlar gibi olacağım diye korkuyorum her gün. Çok acayip tipler ya, sabah akşam bunlarla metroya bin, o çakal gözlerle karşı karşıya gel, daha iyi anlarsın hallerini. Tek bir koltuk için milleti sağa sola iten kızlarımız var mesela benim favorim onlar. Kaltak Levent' te inecek ayağına basa basa çantasıyla vura vura gidip oturuyor. Hele o metro gelirken sarı çizginin önüne geçip seni arkada bırakıp cinlik yaptığını düşüren kevaşeler tam ayrı. Umarım müdürüyle yatıp kalkarken hamile kalır tüm hayatı rezil olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

Egitimle alakasi yok bunun saygi ve kultur ile ilgili. Populer kultur altinda ezilen bosninsanlar kndini dunyanin tepesinde goruyor iste dunyanin her yerinde bole bu. Empati olmayinca saygida olmiyor,ckeneisi tek ve dunyanin merkezinde diger herkes ise bocek filan, burgerciye gelene kadar trafikte filan goruyorsun bu tipleri daha cok

Cahiller bole degildir, cahilligin getirdigi bir hos mahcubiyet vardir hani, aman kimse elestirmesin diye geride durmaya calisirlar hep. Bu bahseidlen ise direk yari cahil tutumudur, hicbibok bilmeden dunyanin tepesinde kendini gorme ve herseyi bildigini, herseyi astigini sanma filan

sen cahil gormemissin.
Sosyal ağlarda paylaş

onun dediği cahillik mesela en büyük teyzem (70 li yaşlarda) köyde doğmuş büyümüş hala hayraboluda mesela, uydunun kanallarını bozunca ben yapardım çok bilmişliğimle laf ederdim küçükken öf nasıl bozup duruyorsunuz bıktım artık diye (dünyayı kurtarıyor piç) aman oğlum ne bileyim basıyorum bir şeylere bozuluyor cahiliz biz falan derdi o işte. o cahilliğinin içinde mükemmel bir insan yatıyor, teknolojiden türlü dramalardan her şeyden uzak kendi halinde yaşıyor. en büyük derdi kocasından kalan maaş kuyruğu, işte evde ekmek bitmesi falan. özlemişim be gitsem görsem tiyzemi a be kızanım diye sevse yine :(
Sosyal ağlarda paylaş

cahillik ile yar icahilligi karistiriyorsunuz herzamanki gibi

cahil bilmez, bildiginide iddia etmez hani bi bok bilmediginin farkindadir

yari cahil yarim yamalak bisi bilir ama herseyi en dogru bildiginiz sanir, birde bunla sark kurnazligini combolayinca klasik turk insani cikiyor ortaya iste. cahil dediginzi tipleri ncogu yari cahildir hani cunki gercek cahil rahatsiz etmez insani
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...