Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ofsayt kuralı kaldırılsın mı,yoksa bir düzenleme mi lazım?

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Kendi adıma ofsayt kuralının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu kural kaldırıldığı zaman tartışılan pozisyon sayısında çok büyük azalma olacağına,futbolun daha da keyifli bir hal alacağına inanıyorum. Günümüz futbolunda zaten toplu hücum,toplu savunma anlayışı var.Öyle bu kuralın çıkma nedeninde olduğu gibi, "ileride 1 adamı bırakalım,o gol atar" şeklinde bir oyun yok artık.Üstelik amaç daha çok gol görmek değil mi?3 puan uygulaması,avantaj kurallarının oyunun akışını kesmeyecek şekilde düzenlenmesi ve başka kural değişiklikleri hep oyunun daha hızlı oynanması içindi. Ofsayt kuralı bu şekli ile bazen haksız yere (ofsayt olmayan pozisyonlar ofsayt diye daha atağın başlangıcında kesiliyor)işliyor. Bazen de 20-30 santim golün iptaline neden oluyor.

İlle de bu kural kalsın diyenler çoğunlukta ise o zaman da bir düzenleme olmalı. Basketboldakine benzer şekilde masa hakemliği sistemi olsun. Başta ofsayt olmak üzere tartışmalı pozisyonlarda hakem oyunu durdursun,gidip masa hakemleri ile birlikte pozisyonu tvdan izlesin.Kararı ona göre versin.

Yoksa 5-10 ve hatta 20-30 santimle ofsayta düşen adamları hakemlerin görememesi bana çok anormal gelmiyor.

Siz ne dersiniz?
Trollemeden tartışalım lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

ofsayt kuralı kalkmaz.

yapılabilecek en olası şey gol çizgisi teknolojisi gibi, çipli top ile çipli formalar falan olur ancak, fifa oyunları tarzı direk ofsaytı detect eder.

onun dışında zaten 10-15 cm ofsayt olsun futbolun doğasında var, önemli olan kötü niyet olmasın, körlük olmasın 2 metre ofsaytlar kacmasın. gerisi sıkıntı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

lan olm, trollemek için yazanlarla "çeto yazdıysa saçmalıyordur" diye yazanlar!!!
ilk ben söylemiyorum bu düşünceleri. bir süredir bir çok futbol adamı benzer şeyleri konuşuyorlar. düşünüyorlar.

örnek:
http://www.theguardian.com/football/blog/2010/mar/03/sepp-blatter-bin-offside-rule

5 sene önceye ait ama o dönemde bile sepp blatter'in bu şekilde bir düşüncesi vardı.bildiğim kadarı ile görevden uzaklaştırıldığı zamana kadar da bu konuyu zaman zaman gündeme getiriyordu.

yani laf olsun diye yazmayın olm, adam gibi düşüncelerinizi yazın,katılırsınız-katılmazsınız ayrı konu.

edit: yazının son paragrafını yapıştırıyorum aşağıya.

The offside rule has built-in imperfections and is bound to create injustices from time to time, yet it works most of the time and presently shapes football to a degree not always fully appreciated. It will probably be around for a good few years yet.
hatasıyla,sevabıyla bir kaç yıl daha bu şekli ile devam edecek gibi görünüyor şeklinde özetleyebileceğim bir paragraf.

Ancak bu konu demek ki birileri tarafından sürekli sorgulanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Kendi adıma ofsayt kuralının kaldırılması gerektiği...

Bu noktaya kadar her şey iyi gidiyordu. Ama zaten kendi adına demişsin. Halı sahada veteran falan takılıyorsan ofsaytsız oynayabilirsiniz, neden yoruyorsunuz ki kendinizi?
Sosyal ağlarda paylaş

Ne saçmalıyonuz ya. Ofsaytsız futbol mu olur? Golf mu izleyecez?

Aktif alan uygulaması futbolun güzelliğidir. Futboldaki fizik hakimiyeti çabuk ve sprinter oyuncular lehine dengelemiş bir kuraldır. Saçmalamayın yahu. Zaten topik komple troll ama yine de tutamadım kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

tambjk said:

ofsayt kalkarsa futbol daha ucuz, basit, sığ ve kalitesiz bir oyun olur.

futbol zaten basit bir oyun.

bir basketbol değil.asla olmadı.olmayacak.
dünya genelinde daha fazla izlenmesinin nedeni de basitliği zaten.

abi biran için ofsayt kuralının kalktığını düşünüyorum, atılacak gollerin %90'ı rakip defansın arkasında beleşte bekleyen hızlı forvetler ile topu buluşturmaya dönecek oyun. Bu sefer de defans oyuncuları da rakip le beraber kale önüne yığılacak. Modern futbol 40-50 metrelik bir alanda takım halinde savunma ve defans yapmaya dayanırken ve bloklar arası mesafeler kısaltılmak istenirsen bu sefer bloklar arasında deli gibi mesafe olacak, oyun 90m lik alanda oynamaya başlanıcak. Orta saha oyuncularında aranan kriter olarak yetenek teknik ve çalım vs olmaktan çıkıp, maç boyun topu bir kaleden diğerine götürecek sprinterlik ve kondisyon devreye girecek. Böylelikle hagi, alex, pirlo, iniesta, ronaldinho, zidane, sergen, sneijder vs aklıyla ve yüksek tekniği ile oyun oynayanların misyonu kalmayacak çünkü, maç boyu 90 metrelik mesafeyi koşabilecek noktada değiller.

Özetle mahalle maçına dönecek işler, topu alan karşı kaleye koşacak yada şişirecek. Yetenek ve stratejinin yerini kurnazlık ve piçlik alacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...