Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Levent Kırca vefat etti...

yekeyeke

Öne çıkan mesajlar

Allah rahmet eylesin. Tam nereye açacağımı bilemedim konu olarak. Mizah'ın serbest olduğu dönemlerde az gülmemiştik Olacak O Kadar'ına, Ne Olacak Şimdi aklımda kalan en güzel filmiydi, Mavi Muammer vardı bir de. 37 yaşındayım, neredeyse kendi jenerasyonumdan birini kaybetmiş gibi oldum... :(.

http://www.sozcu.com.tr/2015/magazin/levent-kirca-yasamini-yitirdi-957258/
Sosyal ağlarda paylaş

daha dün gece yatmadan cem yılmaz ve okan bayülgen parodisini izlemiştim biraz olsun neşelenmek için.

sabah annem söyledi çıkmadan önce. çok, çok üzüldüm. gerçekten Türkiye'nin en önemli, usta sanatçılarındandı. başka bir mizah anlayışı vardı. ailece oturup televizyon izlediğimiz zamanlarda, olacak o kadar illa ki izlenirdi.

Atatürkçülüğü, solcu duruşundan ve sanatçı kimliğinden taviz vermeyişi, hala unutamadığım fatih altaylı'yı maymun edişi, tiplemeleri ve güldürürken fazlasıyla düşündürten skeçleri ile akıllarımızda kalacak.

başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun. böyle kötü günlerde her zamankinden çok ihtiyacımız vardı levent abi'ye. çok üzgünüm.

ölümüne yakın yazdığı mektubu;

“1974’te TRT ile girdim hayatınıza. O günden bu yana bayağı bir zamanınızı aldım. 41 yıl... Teşekkür ederim size, anılarınızda bana yer açtığınız için” cümleleriyle başlayan Kırca, mektubunda ‘iki kardeşin çorap için kavga etmesi, komşu çocuğu kardeşlerden birine saldırınca bitmesini’ anlatarak ülkede yaşanan sorunların bir sonu olacağını hatırlattı. ‘Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötüler çoğaldıkça kanıksanır’ diye devam eden Kırca, “İnsan olarak birbirimizi sahiplenmek, birleşebilmek için uzaylıların dünyayı istila etmesi mi gerekir?” diyerek kavganın bitmesi dileğini paylaştı. Kırca mektubunu, “Dik durun.. Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!!” diyerek bitirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...