guncel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2015 Yarın döncem up u Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2015 -Crawler- said: Soranlar olmuş, gerek pm'den gerekse konudan. Batum'dan telefon alma tutosu. Öncelikle batum'dan iphone'u çok ucuza temin edebilirsiniz. Batuma pasaportsuz giriş yapabiliyorsunuz. Kimlik vererek batuma giriş yapmak için bir belge alıyorsunuz. Ücreti 15TL. Batuma giriş yaptınız farzedelim. Zaten sınırdan çıktığınızda binlerce taksi var. Taksi ücreti çok ucuz, 10TL'e istediğiniz yere götürürler ve neredeyse tüm taksiciler türkçe biliyor. Apple ürünlerini satan bir sürü yer var ama merkez olarak bu satıcılar "Batumi Plaza" denen yerde bulunuyor. Taksiciye batumi plaza derseniz zaten o sizi götürecektir. Batum para birimi Lari. 1TL = 0.80Lari(GEL) Bu exchange yapan yerlere göre 0.78, 0.81 olarak değişebiliyor. Zaten telefonu alacağınız yerin etrafında bir sürü exchange bürosu mevcut. iphone6 16gb > 1,749.00GEL iphone6s 16gb > 2,105.00GEL Telefonu mağazadan aldınız diyelim. Zaten satış yapan eleman sizin türk vatandaşı olduğunuzu görünce hemen tax free formunu doldurmaya başlıyor. Bizdeki kdv gibi %15 vergileri var. Türk vatandaşlarına bunu iade ediyorlar. Aldığınız ürün(leri), bu iphone olabilir, kılıf olur, aksesuar olur tüm ürünleri "tax free" etiketiyle birlikte zımbalayarak paketliyorlar. Bu paketi gümrükten geçene kadar açmamanız gerekiyor. Paketin içinde faturanız, tax free formu vs. bunlarla gümrükteki tax free bürosuna geliyorsunuz. Orda paketiniz inceleniyor, vergi iadeniz hesaplanıp paranız istediğiniz para cinsinden (euro,dolar,tl) geri alabiliyorsunuz. Şuanki güncel fiyat ile iphone6'a vergileri de düştükten sonra 1784TL gibi bir rakam ödüyorsunuz. Türkiye'e geliyorsunuz, ve vergi dairesine gidip telefonun emei numarasını vererek 130TL yatırıyorsunuz. Daha sonra e-devlet üzerinden telefonu kaydettiriyorsunuz. Günün sonunda iphone6 için toplam ödediğiniz rakam 1915 TL Güncel fiyatlara bu linklerden bakabilirsiniz http://alta.ge/index.php?dispatch=products.view&product_id=9181 http://iphoneplus.ge/products-page/iphone6-s/ Valla baktım batum'a hem gezeriz akşama kadar hem de telefon alır döneriz arkadaşla dedim ama ayni gün gidiş dönüş uçak bileti yok otelde kalıcan + 670 tl'den başlıyor biletler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Artvin'e gidip araba kiralayın sdkflj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 ileri tarih için gidiş dönüş 300e falan bulunabiliyor bilet batuma. kumarhaneye falan gidip masrafıda çıkarbilirsiniz afdsf... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 mac fiyatlari ne alemde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Yukardaki linkte var mac fiyatlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 cacodemon said: Bir arkadaş haftaya Amerika'ya gidip gelecek. 2 tane fazladan 16gb 6s alsam satabilir miyim diye soruyor. 2.600 TL'ye patiden alıcı çıkar mı? 2200 veririm nettr than nothing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 23 ekime ertelenmis turkiye satislari asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 TÜH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2015 batum olayı iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 batum yapıcam sanırım var mı sipariş verecek olan yol parası çıksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2015 Smoke said: Singapurdan alacaksan http://www.funan.com.sg/en/ buraya git mutlaka. bu tarz bi macera istersen simlim'e de bakabilirsin. simlim'in yakınında bugis var. oranın girişinde güzel bi dondurmacı var. yemek katında da japon+dünya mutfağı ortak bi restoran var. ikisini de tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Şunu yolliyim o zaman gideceklere tercüman olsun. Daha yeni gittim batuma ama cihaz almadan geldim. Bir dahaki gidişte artık. http://i.imgur.com/UMOQuky.png Bu fiyatlardan %12-15 arasında uygulanan vergiyi düşmeyi unutmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 pasaportsuz bu cihazı nasıl kayıt ettiriyoruz? Batuma giriş yaptığımız kağıt ile mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Pasaportsuz olduğunuz vakit, kimliğinizi tercüme ettirmeniz gerekebilir. Ordaki tercümanlar noter gibi bişi aynı zamanda. Hem tercüme ediyorlar hemde onaylıyorlar. Tercüme edilmiş kimlik ile tax free bürosuna gidince sorun olmuyor ve iadeyi hemen alabiliyorsunuz. Kimlik tercüme ettirmenin ücreti 12-15TL civarında. Edit: Pardon yanlış anlamışım. Türkiye tarafında sorun yok. Kayıt için pasaport gerekmiyor. Verilen kağıt üzerinde pulno gibi birşey var. Zaten e-devlet üzerinde yurt dışına ne ile çıktınız sorusu var. Ona geçici belge ile diyip, pulno'yu yazıyorsunuz. Tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 -Crawler- said: Şunu yolliyim o zaman gideceklere tercüman olsun. Daha yeni gittim batuma ama cihaz almadan geldim. Bir dahaki gidişte artık. Bu fiyatlardan %12-15 arasında uygulanan vergiyi düşmeyi unutmayın. kredi kartı ile alırsan tax'i geri nasıl ödüyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 100 dolar daha pahalı yani vergiyi ger alabilirsne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 fındık veriyolar avcuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Gittin mi sen güncel ? ne yazdın tam anlamadım gürcüce mi bu asdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 yok yaw yorulmaya değmez dedim, kur düşerse alacam tr den inş. yukarıda bir fiyat listesi var, vergiyi filan hesaplayın 6s 16gb 750 dolara geliyor onu yazdım edit: ama 2-3 telefon siparişi gelirse giderim yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 kredi kartına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ersagun Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2015 Bu arada benim de kız arkadaşım gidiyor haftaya. 6s plus 16 GB 750$ görünüyor Apple Store'da (vergi ekleniyor mu bilmiyorum Kaliforniya'da). Eğer vergi masrafı çıkmıyorsa ekstradan, 2600 lira veren de çıkarsa aldırayım ben de isteyen birine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar