neutrino Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 "roket adam" said: abuk subuk tasarımlı ssangyonglar var ya onlara benziyor lan. saçma sapan bir alet olmuş. özelliği bio defense mode muş, lan bu amerikanlar harbiden biliyolar marketingi. tek beğendiğim kısmı panoramik ön cam. o da yıllar önce astra gtc'de denenmişti opsiyon olarak hatırlayan vardır, bence şahane bi olay. kesinlikle her araçta bu tarz bişi olması lazım. Gayet şık işte tasarım, aile arabası olarak düşünmek lazım bunu SUV'den ziyade. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Cunku powerwall bekliyordum. O kadar reklamını yaptılar , solar power, arabalar vs... şöyle böyle olucak dediler. Hatta satısa cıktı yanılmıyorsam şuan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 İyi de powerwall bundan bağımsız bir şey? Evine al tak, onu arabaya mı taksınlar istiyorsun? Eğer öyle diyorsan powerwall 7 ve 10 kwh, tesla model x'in pili 90 kwh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 http://www.teslamotors.com/sites/default/files/images/powerwall/[email protected] E yeni arabaları buna uygun yapamazlarmıydı ? Powerball battery degil mi ? Şimdi ben aynı resimde ki gibi şarja takıp battery'den battery'ye aktarıcam... Bu her araba için mümkün birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Uygun zaten, bak o soldaki powerwall, eve takılıyor ve güneş enerjisiyle doluyor. Sağdaki küçük olan da teslanın şarj ünitesi. Bu bağımsız, ister powerwall'dan istersen şehir şebekesinden şarj edebiliyorsun arabanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Hmm şimdi anladım, sen direkt duvardaki pili arabaya takayım istiyorsun. Ama o duvardaki pil ev için, daha düşük kapasitede. Onu taksan bu arabadakinin 12'de 1'i kadar götürür seni kabaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Selam, Powerwall'un başka bir güzelliği daha var; bizdeki gibi tarifeli elektrik kullanımının olduğu yerlerde fiyatın en düşük olduğu gece saatlerinde bataryayı doldurup, güce ihtiyaç duyduğunuz prime-time'da takviye yapıyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 İşin kötüsü Türkiye bu teknolojide usta falan da yetiştiremeyecek. Patlar motor teknolojisinde bile eski ustalar kalmadı artık. Emekli olan sağlam ustaların yerine gelenler tam beyinsiz. Arabanın şanzımanında problem olmasına rağmen motor kulağı kopmuş diye sorun tespiti yapan mı ararsın yahut şafttaki yalpalı dönme yüzünden araçta oluşan vibrasyonu ömürlük volant dişlisini değiştirerek çözmeye çalışan salak mı. Elektrikli motorda oluşacak servis sıkıntılarını düşünmek bile istemiyorum. Cep telefonu, bilgisayar, tablet servislerinde yaşadığınız duvara kafa atmalık sorunların aynısını otomobilde de yaşayacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 sen yaşamayacak mısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 elektrikli araba alacak para mi var abi, ne yasayalim biz asd.f Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2015 Fistan said: sen yaşamayacak mısın Baba ben yeni teknolojiye 1-2 kez kobaylık yaptım daha da yapmam. Elektrikli araçlar yaygınlaştıktan +5 yıl sonra geçerim o teknolojiye. Hele bir de o dönem AKP başımızda olmaya devam ederse belki hiç geçmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 neutrino said: Hmm şimdi anladım, sen direkt duvardaki pili arabaya takayım istiyorsun. Ama o duvardaki pil ev için, daha düşük kapasitede. Onu taksan bu arabadakinin 12'de 1'i kadar götürür seni kabaca. Powerwall yanyana konabiliyor. 1 tane degil 12 tane koyarsın arabaya o zaman... Yani benim demekte istediğim powerwall'a uygun yapsalarmış arabayı. Hayır bir de şimdi powerwall'un olayı zaten az yer kaplayıp, yüksek enerji kapasitesi degil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 zaten arabanın şarj unitesini powerwall dan besleyebilirsin? O da arabadaki bataryayi besler. powerwall daki bataryayi direkt arabaya takalim diyorsaniz ikisi ayni kapasitede ve pik guclerdeki bataryalar degiller. Yuksek kapasiteli depoya donuk fakat yavas hard disklerle hizli fakat az kapasiteli ssd ler gibi dusunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Dun izledim sunumu, baya guzel baya sik araba. Yalniz gereksiz pahali geldi bana. Bir de Elon Musk'in alright demeyi birakmasi lazim sunumlarda. Yapabilsem agzina carpardim izlerken. edti : hani o arayi o arabaya vermem gibi degil de, o parayi biraz zor veririm gibisinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 di said: Yalniz gereksiz pahali geldi bana. Bir de Elon Musk'in alright demeyi birakmasi lazim sunumlarda. Yapabilsem agzina carpardim izlerken. En muthis gerginlik gizleme silahi o. Gulmeleri ve bosluk olunca boynunu egip allright lamasi muthis. Ben baya guluyorum sunumlarinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Fakirler için elektrikli arabalar ne zaman çıkar? Biz de karbon salmayak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 nissan leaf var onu verelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Selam, Hafta içi min. 110km yol yapmaya başladım. Ciddi ciddi hybrid düşünmeye başladım. Bu salak 1.5dCi(110HP) motor ile uyumlu olamadık biz. 7,5lt/100km ortalamanın altına rotam üstünde düşmem imkân dâhilinde değil : Harcadığım süreye +30dk eklemeyi göze alırsam ve trafiği aksattığım için çıkıp birinin dövmeyeceğini de umut ederek! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Elon Musk 2 sene içinde teslanın 1.000km menzile ulaşacağını iddia etmiş. Nedir bunun aslı astarı. Pil teknolojisinde bi sıçrama falan mı olacak nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Bataryalari daha verimli hale getirmeleri disinda, Arabayi baska yerlerden hafifletip daha fazla batarya koymak olabilir. Bataryayi sasinin bir parcasi haline getirmek olabilir. Daha verimli fakat daha az performansli motorlar olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 sadece pil teknolojisinde devrim olarak bakmamak lazım. yeni arabalar ürettikçe daha büyük pil kullanımı ve mevcut pili daha idareli kullanım yaparlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 renault zoe'de var https://www.renault.com.tr/araclar/binek-araclar/zoe.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2015 Selam, Batarya konusunda bir atlama bekliyorum ben. Ama bu çok büyük bir atlama olmayacak. Birim ağırlık ile depolanan gücün artması ve bunun kalıcılığında bir geri adım olmaması şart. Eneloop bile pil konusunda gelişme olduğunun bir kanıtı. Bataryanın, geri kazanım sistemlerindeki verimin arttırılması ile seyir halinde takviye edilerek menzilin uzatılması da oldukça etkin bir uygulama. Panel teknolojisindeki bir atılım ile aracın park/seyir halinde pili takviye etmesi de fayda sağlayacaktır. Sonrası ise daha verimli motorlar, diyeceğim ama zaten motorlarda verimler oldukça yüksek durumda. Aktarma organlarındaki enerji kaybı da elektrikli araçlarda oldukça düşük. Aerodinamik burada bir etken ama yüksek hızlarda etkisini daha çok hissettiriyor. Şehir içi hedefli araçlarda çok önemli bir faktör değil. Şase! Bana göre en büyük iyileştirmenin yapılacağı nokta bu. Alaşımlar ve kompozit malzemelerle daha hafif ama rijitlikten ödün vermeyen tasarımlar yapılacaktır. Ben kompozite daha çok ağırlık verileceğini düşünüyorum. Verimli enerji kullanımı. Daha verimli lastikler, daha verimli konfor elemanları(mesela invertörlü klima sistemi), ısı korumalı camlar ile klima sistemindeki yükün azaltılması falan. Ben eve ikinci bir araç olarak elektrikli bir araç almak isterim. Uzun yola veya tatile gideceğim zaman diğer aracı kullanırım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catze Mesaj tarihi: Ekim 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2015 [video]http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aRV2Nd7_460sv.mp4?feature=oembed" width="459"> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ekim 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2015 BMW i3 için galiba, aracın arka kısmına jeneratör tarzı birşey yapmış. Galiba benzin ile çalışıyor ve aracı şarz ederek menzili uzatıyor. Böyle birşey de yapabilir tesla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar