Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NBA 2015-2016

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Curry geldikten sonra digerlerinin sansi zaten yok.
Tamam playoff mlayoff'ta 73 mac kazanmis sezonu domine etmis takimin bir anda playoff ta patlamasini dusunmek bence cok mantikli degil. O yuzden 7 mac var ki, 7 maclik seride full GSW'yi nasil gececeksin.
CLE rahat ama dogu tirtti ki zaten. Finale MIA-TOR var eh yani. Cidden BOS gelseydi daha cok zorlardi ATL inanilmaz tirt bir takim bu sene.
Hocasini pek sevmiyorum CLE'nin takim olarak da guvenmiyorum. Bati supurur finali.
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyin olabileceğini gördük ya. 72-10 kırılmaz diyorduk, kırıldı. GSW, Curry dönerse yine en büyük favori ancak, yine aynı franchise bundan 10 sene önce seed 8'den girip 67-15'lik Dallas'ı 4-2 ile geçmişti. Ki bu normal sezonlar tarihinde tüm zamanların en iyi 5. derecesi.

Birçok takım paylaşsa da, bu seneye kadar Bulls'un 72-10'undan sonraki dönemde, bu rekora Lakers ile birlikte tek yaklaşan takımdı Dallas. Baron Davies'li, Al Harrington'lı kısa 5 takım 4-2 öpüp yollamıştı. Ben Curry'nin durumuna göre Portland'a şans veriyorum gayet
Sosyal ağlarda paylaş

Oluyor tabi ona suphe yok. Seed 8'den girip 1'i deviren ben de hatirliyorum bir kac kez. Ama uzun zamandir bu kadar maclari domine edebilen bir takim gormemistim. Daha dogrusu kafa kafaya gidipte GSW'nin kaybettigi belki 1-2 mac vardir. Cogu bu tarz maci aldilar ve kaybettikleri cok erken bir sekilde koptu garip bir sekilde. Yine Portland karsisinda 1.ceyrekten sonra mac gitti resmen.

Ama olay sadece takimin iyiligi degil. Her an GSW maci cevirebilir diye bakiyorsun, rakipler de farkinda. Cidden mac dudugu calana kadar rahatlayamiyor rakip o korkuyu saldi GSW. Rekorun gelme sebebi o zaten. Kac mac bu sefer kaybettiler derken eli ayagina dolandi rakiplerin.

Mesela bunu exchange betting yapanlar da farketmistir. Herkes GSW son ana kadar maci cevirecekmis gibi pozisyon aliyor hissediyorsun.

Playoff elbette farkli olacaktir da CLE iyi degil ki bu sene. Izledigim maclarda kalitesine gore gayet siradan oynadi hep, doguyu idare etti resmen. Yani su an supurmeleri bana gore cok sey ifade etmiyor aksine bu bir rahatlik verecekse onlara batidan saglam tokat gelebilir.

Lebron'un dominasyonunu goremedim bu sene cok fazla. Yani diger takimlarda GSW gibi yenemeyiz bu adamlari durumu yok. Farki dedigim gibi bu yaratiyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

67-15 yapan takımla 73-9 yapan takım aynı seviye değil ama o da bir gerçek. 67-16 yaptığında çok süper takımsın , en büyük adaysın vs. Eğer rekoru kırarsan , EN İYİ sezonu geçiren takımsın , ötesi yok demek. GSW o konuda çok şanslı. Tek ihtimal işte çaktırmadan olağandışı bir sezon geçirip hemen arkasında biten SAS , dedeler harika bir sezon geçirdi ama artık gram dedeler dönemi yok. Manu ginobili şu takımda ne kadar etkili? Tim Duncan , koskoca Tim Duncan , en iyi PF dendiğinde dünyada NBA bilen herkesin top 5 listesinde olan Tim Duncan , dün gece 0 sayı attı. Artık onlar bitti , LMA ve Kawhi üzerinden dönüyor bütün oyun . E abi onları tuttun mu maç bitiyor zaten, kawhi bomboş üçlük sokamazsa zaten kim sokacak takımda. O yüzden GSW şuan öyle dallasın 67lik dönemiyle gram alakası olmayan bir sezon yaşıyor , tek rakibide yaş sorunu içerisinde (özellikle playofflarda artık yorulmaya başladılar bile) ve Curry olmadan bu kadar iddaalı ilerliyorlar , Curry gelince ki kendisi şuan ligin en iyi oyuncusu bence (maalesef) SAS ve Clevlandı süpürürlerse de şaşırmayacağımız bir seviyeye ulaşacaklar , benim SAS şampiyon olsun timmy reis şampiyon emekli olsun falan rüya aslında hep.

Noktalama , virgül , paragraf falan , komple içine etmişim, geri dönüp düzeltemeyeceğim , şimdiden okuyanların gözlerine geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende aynııı şeyi düşünüyorum ya. Basketbol dediğin smaçtır , bloktur , detroit pistons 2004tür , shaqtır , genç dwight howardtır , kevin garnettir. İlla şutu olan biri olacaksa max steve nash kadardır , o da muhteşem oyun kurmasına ek olsun diye.

Steph oyunu bozdu resmen, 5 dakikada 17 sayı atmak nedir ya , mantıklı bir açıklaması yok bi kere şu olayın. Tonla takım uzatmada 17 sayı atamıyor , sen tek başına niye atıyosun lan.

Adam iyice baymaya başladı , ligi bozdu şerefsiz , 2 hafta oynama sonra gel uzatmada 17 sayı at. BSG
Sosyal ağlarda paylaş

curry tarihin en iyi şutorü. ray allen'ı michael redd'i falan geçmiyor yani. ordan bi emin ol sen.

jordan'ı geçebilmesi imkansız çünkü jorda'la curry farklı pozisyonların oyuncusu. geçse geçse şampiyonluk sayısında falan geçer belki kariyerinin sonunda yada allstar sayısında yada mvp sayısında.

ancak curry kesinlikle jordan'dan ve eğer kendine adam gibi baksaydı shaq'tan sonra oyunu tamamen değiştiren oyuncu olarak adını yazdırıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

Jordan'ın olayı sadece basketbol yeteneği değil ki. İyi oynamakla en iyi olmak aynı şey değil , bi ton şey giriyor içeri , mesela en basitinden oyuna bakacaksak Jordan'ın savunması 20 curry savunması eder mesela. Bunun oyun dışı etkenleri var , liderlik , çalışma ahlakı , takım ruhu , azim vs vs diye gider , bu konularda da Jordan her türlü geçer. Atletizm olarak jordan daha iyi , fadeaway jordan daha iyi.

Açıkcası Curry'nin atışları daha iyi sadece , şuan BAYA iyi olduğu için ve her attığı girdiği için çok süper bir oyuncu gibi duruyor ama adamın başka özelliği yok , tek olayı var onunla da rekor üstüne rekor kırıyor ama bu hala tek olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

curry tarihin en iyi şutorü. ray allen'ı michael redd'i falan geçmiyor yani. ordan bi emin ol sen.

Bi karar ver , ilk cümlende curry tarihin en iyi şutörü demişsin ikincide geçmiyor o adamları demişsin?

Ben geçiyor derken istatistik olarak söylemek istemiştim mesela , yani aslında Curry>eski iyi üçlükçüler. Yani Curry o açıdan en iyi oyuncu bence Ray Allenla falan kıyaslanılamaz. Sende öyle diyosan bence ikimizde aynı şeyi söylemişiz aslında?
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiyor derken adam zaten tarihin en iyi şutör'ü bu adamları geçmek falan değil yani olayı demeye çalıştım.

ray allen iyi bir rol oyuncusuydu kariyerinin başları hariç. redd olayına girmiyorum bile. curry tarihin en iyi şutoru. karşılaştırmıyorum bile yani bu adamları. bence sende yapma.

edit: ayrıca hala curry'ye nasıl tek özelliği var diyosunuz anlamıyorum. adam basketbolu değiştiriyor gözününüz önünde hala tek özelliği var diyosunuz. olursa sakatlanmaz ve bu şekilde 1 2 sene dhaa oynarsa bütün nba basketbolundaki savunma şekilleri değişecek bu adam yüzünden. jordan için saydığın özelliklerin curry'de olmadığını nerden biliyosun ayrıca. fadeaway falan demişsin bunları zaten geçiyorum hala şut üstünden savunma jordan'ı lütfen :D curry'nin fadeaway atmasına gerek yok onun yerine 3lüğün 2 adım gerisinden atıyor ztn adam istediği gibi.

demeye çalıştığım şey curry > jordan değil ama jordan ve bence shaq'ten sonra oyunu değiştirebilecek adam curry'dir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapmıyorum zaten , aynı şeyi diyoruz , ray allen redd falan bunlarla kıyaslamıyorum , onlardan daha iyi diyorum.

Iverson döneminde de savunulamıyordu adam. Onun dönemi çok kısa sürdü sadece , 1-2 sene efsaneydi en iyiydi sonra söndü gitti. Bi onla şuan kıyaslıyorum.

Dediğin gibi 3-5 sene daha böyle giderse o zaman jordan ve shaqla kıyaslarım ama daha dur bu sene 2. sene adamın iyi olduğu hadi bilemedin 3.

Eğer 2020de bu adam hala böyle olursa o zaman Jordandı Shaqtı kıyaslanır tabii hatta daha iyi falan muhabbetlerinde daha iyi diyenlerde çıkar ama bence hem pozisyon farkından hemde savunma faktöründen bi tık geride kalıyor shaq ve jordana göre. Sadece hücumla en iyi olunmamalı bence. Evet hucüm açısından ligi değiştiriyor şuan ama savunması bir Jason Kidd falan en fazla. O da en iyi ihtimalle. Jordan'ın lock down savunması , Shaq'ın pota altı varlığı falan gibi savunmaya yaklaşamaz bile. Karşı takımın savunmasını değiştirebilir ama Curry üzerine oynayacak oyun kurucu da çok var , ki şuan lillard mesela çok çok rahat coşuyor , bu adam all-star seçilmemiş bir adam ve Curry'le dalga geçiyor. O yüzden ben tek yönlü diyorum , harika hücum ve şutları var ama o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tarihin en iyi siralamasi zor tabi de Jordan cok farkli bir adamdi hani consensus Jordan tartisilmaz.

Yoksa gitmis zamaninda Wilt bir macta 100 sayi atmis, 20 bin kadinla yatmis filan (sdffdsfs).

Saka bir yana Curry muhtemelen guard bazinda tarihte ilk 3'te yerini alacaktir. Ama tabii atisa dayali oyunu kariyerinin ilerleyen yillarinda nasil devam edecek bilemiyorum.
Tutulamiyor su an adam, atti mi heryerden atiyor cunku. Mesela bilek olarak Larry Bird ve Harun Erdenay'i ayri bir yere koyarim ben. Ama Curry kadar rakibi demoralize eden bir adam da gormedim. O sevdigimiz Reggie Miller'in cok daha iyisi adam sut anlaminda. Tartismasiz en iyi sutor aynen.

Lebron'un da azdigi seneler vardi tutulamiyordu. Bunu yaymak zor oluyor tabii. Jordan' i farkli kilan oydu. Garip bir kisiligi vardi onun, ben daha baska kimsede o kadar hirs ve azim olacagini dusunmuyorum. Kisilik olarak cirkefin onde gideniymis ama ona bu drive i veren hep bunlardi zaten. NBA'i populer yapan adamdir Jordan - tabii bunda 90larin ve ilerleyen teknoloji ve markalasmanin da etkisi var- o yuzden kiyaslar anlamsiz tabii.

Ama gecen sayfada dedigim gibi. Takim olarak GSW su an psikolojik olarak inanilmaz bir hava yaratti. Son saniyeye kadar biliyorsun macin her an donebilecegini - dun gidiyor Harrison Barnes atiyor mesela uclugunu son saniyede. Orta sahadan ucluk atiyorsun zor bela seviniyorsun beklemedigin Speights cikiyor 3/3 atiyor mesela. Hani olay sadece Curry'de degil. Takim olarak kafa kafaya giden maclari kesinlikle vermiyorlar - bir anda da Curry cikip morali sifirliyor zaten rakipteki. Ama farki 10 yapiyorsun 15 yapiyorsun rahat degilsin.

Mesela SAS'la CLE'ile oynayan rakipler onlarin bu kadar kolay donemeyecegini biliyor. Ama GSW baska iste. Hani playoff mlayoff ama ben bu sene GSW alamazsa tarihin en buyuk surprizlerinden biri olarak degerlendiririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...