Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vw lol (diesel katakullisi)

Suark

Öne çıkan mesajlar

Abi marka değeri zarar gördü VW'nin eşek kadar, herkesin ağzında VW şöyle böyle yaptı olayı var. Şu an ceza meza olmasa bile sırf ismi lekelendiği için bile kol gibi girdi adamlara. Dizeli, benzinlisi, EU5'i 6'sı değil olay.

O yüzden Türkiye'de satışları da düşer, ikinci eli de. Xeşke az biraz daha ekleyip Auris alsaydım :(
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

İyide abi Türkiyeyi etkileyen bir durum değil ki bu?
Türkiyede katlı emisyon yasası bile yok zaten. Yani belirli emisyonlu arabalar belirli noktalara girebilir durumu bile yok. Zannetmiyorum ki normal emisyon değerlerinide aşsın Türkiyede. Cayır cayır mazot yakan arabalar bile geçiyo testleri.

katalog değerlerinin yalan olması sorun
her türlü tazminat sebebi
Sosyal ağlarda paylaş

volkswagen bir sey uretmiyor turkiye de ve ihrac etmiyor. dogal olarak bizi o bakimdan sirket olarak girecekleri bir kriz etkilemeyecek. kalipcilar falan yan sanayi belki diyecegim, onlar da agirlikli renault ve tofasa calisiyor. hani otomotiv sektor geneli bir imaj zarari gorurse tum avrupada ve tum markalarda satislar duserse, otomaobil uretim ussu bir ulke olarak ancak belki o zaman. ancak gazetelere bakarsaniz turkiye dahil tum avrupada araba satislari zirve yapti seklinde sektorun kalanini boostlayan algi haberleri coktan basladi.

aslinda bu isten tek etkilenecek dogus, o da cok ekonomik olarak umrumuzda degil zira ithalatci. zaten tek yaptigi cari acik yaratmak. aksine meksikadan ithal ediliyor diye jetta ya ek vergi koymaya bile kalktik, ulke olarak o kadar rahatsiziz VW den.

sadece dogus otomotiv isten adam cikarsa can yakar o kadar. istihdam kaybi hele bir de farkedilebilir goz onunde bir sirkette olursa hukumetin hosuna gitmiyor. ancak benim ongorum birak turkiye de satis kaybetmeyi aksine satislari hizlanacaktir. zira bizde emisyon kimsenin s@#$#@$ de degil afedersiniz, cunku ona bagli bir vergi sistemimiz yok cevreciligi umursayan da yok.

aksine satilamayani buraya gonderirler de 6 aylik bekleme sureleri 1 aya iner, donanimli araclar uygun fiyatlara belki gider diye ellerini ovusturan bekleyen adamlar var burada. aksine memleketin isine gelmis bile olabilir bu olay.
Sosyal ağlarda paylaş

Sırf Bosch'un türkiyede epey yatırımı var. Yüzlerce insan çalışıyor, Bursa'daki fabrika dünyadaki en büyüklerinden biri. VW'nin bu olayında Bosch'un bizzat bir muhabbeti olduğuna eminim. Direkt ya da dolaylı olarak Bosch'un sıkıntıya düşmesi de problem yaratmaz mı bizim için.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

İsim yokken forum okurken henuz editlenmemis Namessar wot una denk gelirsem affetmeden ss aliyorum. Kendisi 6 defa daha okuyup 5 defa daha editlemeden once nereleri degistirecegini tahmin etmek zamanin hizli gecmesine sebep oluyor.

(tu)

ama yine hakli.

genelde devrik cumleler ve noktalama isaretleri. bir de kelime vs ekleyerek soylem zenginlestirme :p 180 derece cark etmem yani
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Sırf Bosch'un türkiyede epey yatırımı var. Yüzlerce insan çalışıyor, Bursa'daki fabrika dünyadaki en büyüklerinden biri. VW'nin bu olayında Bosch'un bizzat bir muhabbeti olduğuna eminim. Direkt ya da dolaylı olarak Bosch'un sıkıntıya düşmesi de problem yaratmaz mı bizim için.

bosch bir cok markaya uretim yapiyor. sadece vw ye bagimli olsalar haklisin. etkilenirler ama turkiye ye kadar dalgasinin varacagini sanmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

volkswagen bir sey uretmiyor turkiye de ve ihrac etmiyor. dogal olarak bizi o bakimdan sirket olarak girecekleri bir kriz etkilemeyecek. kalipcilar falan yan sanayi belki diyecegim, onlar da agirlikli renault ve tofasa calisiyor.

genel olarak ağırlık ford ve tofaş olsada 3. sırada genel olarak vwdir en azından bursa olarak rahat söylüyebilirim. Bizim bile en az vw'e direkt olarak 4 projemiz var. Yani vw battı diye bizde mi batacaz olgusu biraz yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Namessar said:

volkswagen bir sey uretmiyor turkiye de ve ihrac etmiyor. dogal olarak bizi o bakimdan sirket olarak girecekleri bir kriz etkilemeyecek. kalipcilar falan yan sanayi belki diyecegim, onlar da agirlikli renault ve tofasa calisiyor.

genel olarak ağırlık ford ve tofaş olsada 3. sırada genel olarak vwdir en azından bursa olarak rahat söylüyebilirim. Bizim bile en az vw'e direkt olarak 4 projemiz var. Yani vw battı diye bizde mi batacaz olgusu biraz yanlış.

netur projeler? ic tuketim icin yan sanayi parca mi? kalip mi? sonucta dogus 1 sene araba satamasa bile VW marka filo araclari bile tek basina yan sanayiyi surdurecek hacimdedir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...